rohlík na položenou.

Pokud chytám na rohlík na položenou a chci, aby mi tam vydržel co nejdéle, jak to mám udělat? Předem děkuji za odpovědi.

F.T.M. - Profil | Ne 29.1.2012 19:03:42

Omlouvám se....koukám, že to bylo tady již napsáno.

F.T.M. - Profil | Ne 29.1.2012 19:01:33

vvojjtíík - >> Podívej se na tuto debatu: http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=627952
máš tam vše popsané kdy myslím připravu (paření,lisování, dipování......)
Doufám, že ti to pomůže :-))))

Goce - Profil | Ne 29.1.2012 18:54:34

Zkus si utrhnout kousek "kůrky". (ne to těsto uvnitř). Zatoč to jako roládu, ústy vycucej vzduch z toho a napíchni to.

Martinbati - Profil | Ne 25.12.2011 14:51:31

Trocha ozivim temu. Ako to je s rohlikom v zime? Rad by som este na feeder neico zachytal aj teraz, ale maloco uz berie aj na cervy napriklad... skusil by som stojak, mozno aj na predvazeny plavak ci jemny feeder, bol by som vdacny aj za ploticky. Ryb sa chyta uz pomenej, lepsie pvedane neviem kde by som mohol zachytat viac. Dakujem za rady :)

makass - Profil | Po 13.6.2011 20:16:39

zkus si udělat,připadně koupit rohlikový boilí. To vydží opravdu dlouho.Jinka rohlík napařit v pařáčku,slisovat,dát do mikroteňáku a pak nakrájet, to už tu bylo zmíněno a nebo dnes jsou i kleště a to je rychlejší

Kjúbin - Profil | Po 13.6.2011 20:11:21

Když to napaříš v napařovači na knedlíky vydrží ti to tam dlouho.

gonokok - Profil | So 28.5.2011 9:59:35

Z rohlíku si odtrhnem prúžok kôrky a tú zmotám do roličky, ktorú stredom prepichnem háčikom. Výborne to drží na háčiku.

Cappyk - Profil | So 28.5.2011 9:48:52

...nenapařuju,nelisuju - čerstvej rohlik je nejlepší. Nůžkama promáčknu rohlík ze strany podel celé jeho délky cca 1cm hluboko a přimáčknu.Vznikne tím zpevněné místo.Ustřihnu z rohla proužek jakej potřebuju.Začínám napichovat v tom zdvojenym místě,vyjedu hrotem ven otočim háčkem o 180 stup. a píchnu ho zpět hrot musí vylést na druhé straně (už v té mezdvojené části)a držet.Pokut dam delší proužek tak ho pěkně prostříhám na takovej střapec.Udela to ve vodě takovej chomáček :-).Drží to jako sviň i po hodině to vytáhnu někdy zpět z vody.U lopatky to drží v tom zpevněným místě ale u hrotu to je měkoučký.

Marfi - Profil | So 28.5.2011 8:53:59

přesně jak napsal makass.... http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=627952

makass - Profil | So 28.5.2011 8:45:13

tak vyzkoušej rohlíkové boilis,mají je v každym rybářství,druhů že nevidíš nakonec regálu, nebo si vyrob nějaké vlastní.Není to zvlášť pracené a vydrží to dlouho.

Marfi - Profil | So 28.5.2011 7:48:55

Já to zgumovatění rohlíku trochu urychluji... Mám parní čistič. Rohlík dám do igeliťáku a 2x tam krátce "pšouknu" trochu páry... :-)

Jéňa-rybář - Profil | So 28.5.2011 7:43:27

Já už rohlík nenapařuji a ani ho nekrájím na kostičky.Nejvíce se mě osvědčil 2dny starý rohlík uchovávaný v igelitu - pak je zprávně gumovej.Používám kleště,po napíchnutí na háček tu kuličku ještě zmáčknu mezi prsty.Ve vodě se potom rohlík krásně nabobtná a uvolňuje částečky a ta zmačknutá část v ramínku háčku krásně dží.Není problém 20 minut.Používám na stojáku.Druhou variantu mám,že rohlík utrhnu (jak velký kus zrovna chci - je vhodné i na mlaskačku z hladiny ) přeložím v půlce napíchnu na háček a pořádně zmáčknu mezi prsty.Funguje to výborně.Ahoj všem

adraj.x - Profil | So 28.5.2011 7:12:16

Já používám kroužek na pelety. Kus čerstvého rohlíku stáhnu kroužkem a chytám pod háčkem. V místě
stažení se rohlík zpevní a drží a mimo zůstane vláčný. V nouzi se dá použít i obyčejná gumička.

kudrlinka - Profil | So 28.5.2011 7:00:18

Zdravím, mě to kamoš naučil trošku jinak a rohlík vydrží ve vodě docela dlouho a přitom je vláčný.
Napaření probíhá stejně jak uvedli předchozí. Po napaření si položím rohlík na prkýnko, vezmu vařečku s kulatým průměrem (6mm) :-) a podélně ji vtlačím doprostřed rohlíku, co nejvíc to jde.
Tím mi vznikne uprostřed rohlíku slisováná drážka. Poté rohlík nakrájím asi na 1 cm široké kousky, které mají tvar "U", po stranách je rohlík měkký a vláčný a uprostřed v obloučku tvrdý a slisovaný.
Pak už jen do obloučku přivážu kousek šňůrky a chytám způsobem jako na rohlíkový boilies.
Jelikož je velikost nástrahy docela velká, nepoužívám ji z jara, kdy jsou ryby ještě opatrné a pozřívají spíše menší sousta.

vinetue - Profil | So 28.5.2011 6:45:55

: vydrák >> Myslím že autor myslel kukuřice :-)

: vydrák - Profil | So 28.5.2011 6:27:05

Brendy >> Čo je to henta kokořice?

Jarda 2004 - Profil | So 28.5.2011 0:01:36

vvojjtíík - >> Lisovaná houska a volně nastražená je opravdu každé úplně o něčem jiném Lisovaná vydrží déle to je bez diskuzí ale na druhou stanu nemá tak velký vnadící efekt počínaje uvolňující se vůní konče částečkami uvolňujícími se volně do sloupce vody což je ideální na přilákání ryb. Co ti mohu poradit tak nakrájet gumovější rohlík na tenké plátky které potupně napichuješ na háček a né jako jedno celistvou masu která nasaje vodu a upadne z háčku velmi brzy. Při nakrájení se drolí postupně a vydrží o něco déle tohle používám na malskačku a je to celkem použitelné Hodně štěstí u vody.

Brendy - Profil | Pá 27.5.2011 22:50:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bez lisování je dle mého názoru houska atraktivnější, na druhé straně vydrží mnohem méně.

- Pokud nepařím a nelisuji chytám nejlépe na 2-3 dny starou housku. Dobré je aby celou dobu byla v igeliťáku a byla pěkně "gumová". Pak postupně odtrhávám proužky se střídkou. Pruh několikrát přeložím a potom napíchnu na háček.
Doporučit lze i zajištění např červem, nebo malou kokořicí.

- Pokud pařím: housku (nejlépe opět tu gumovou) do igelitu, pokapat vodou (případně přidat DIP, nebo něco co housku "navoní"). Do mikrovlnky - čas je potřeba vychytat houska musí být vláčná - pokud ji tam necháš dlouho začne tvrdnout.
Pak hned lisovat. Nelisovat na méně než 1 cm - stávalo se mi pak že se slisovaná houska rozpadala.
Pak už jen rozkrájet, případně vykrájet kleštěmi.

ondiktt - Profil | Pá 27.5.2011 22:27:47

Ja ho tiež lisujem, ale nenaparujem. Proste iba som ho dal medzi dve dosky do zveraka a na druhy den vytiahol. Ale skusim ho aj naparit, co to urobi... :)

pista85 - Profil | Pá 27.5.2011 22:12:47

napařit, slisovat, nakrajet

Michlav - Profil | Pá 27.5.2011 22:04:00

vvojjtíík - >> Napařit aby byla ŕohlík co nejměkčí až bude měkej tak ho dej mezi dvě prkýnka a zmáčkni na tlouštku asi 1-1,5 cm a pak nožíkem nebo kleštemi udělej kuličku a je to

Michlav - Profil | Pá 27.5.2011 21:54:53

Napařit aby byla ŕohlík co nejměkčí až bude měkej tak ho dej mezi dvě prkýnka a zmáčkni na tlouštku asi 1-1,5 cm a pak nožíkem nebo kleštemi udělej kuličku a je to