jemnější feeder (picker) v čem je lepší než normalní feeder?

ahoj rybaří (feedraři), chtel jsem se zeptat proc je lepsi si koupit jemnejsi feeder (picker) nez obyc feeder.... uz nekolik mesicu vaham jakej si koupit ... jesli mekkej nebo stredni, kterej uz mam nebo heavy... kdyz to tak shrnu sými slovy tak mekkej bych bral protoze vsude ctu jak vsichni tahaji na pickry krasny ryby, stredni uz doma mam s jsem s nim apsolutne spokojenej dneska jsem byl na rybach a ronych 10 kapru vytahl a to jsem chytal na rybniku tak 6 metru od kraje... ale to je jedno.... tak stredni uz mam a ten nechci a heavy to abych pravdu rekl tak to ja nejak nechci to uz mi pripadne zes feedrem nema nic spolecnyho !!!!.... je to akorat na silny reky ale to ja nepotrebuju!... Tak bych vas poprosil proc jo a proc ne si koupit picket zvazuji 3,20 delku a 15-55g.... chtel bych ho na mensi rybníky kolem 2 hekratu... kdyztak se muzete pochlubit jake máte velké ryby na tyto jemne proutky jako jsou pickery :)... díky :)
Autor diskuse: kopik - Profil , 3.4.2011 feeder - náčiní, doplňky

rybomil - Profil | Pá 8.4.2011 22:28:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byron X12T ve 3m, ta kultovní prý až parádička ?, zatím karpoš 63 říční velkoploutvák v proudě cca 100m po turbínou ( tam co je ještě to oboustranné vyzdění ) na 14tku Colmic Fendreel.

Používám i v proudu, jen je problém , že nemá origoš víc jak 2 oz špici. Ale to zase pak ztrátí smysl pickeru, na vláčku bych jí uživil, asi si jí dokopím od jiný značky.

rover - Profil | Pá 8.4.2011 22:20:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopik - >>
Jde pouze o "pocitovou" záležitost, resp. o velikost ryby. Čím větší ryba, tím větší zážitek. Ale ten "božský" pocit ze "zdolávačky" si musíš dobře nastavit hlavně ve své hlavě. Prut je pouze výkoný nástroj, ...prodloužená ruka tvého mozku !

kozic - Profil | Pá 8.4.2011 21:58:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ploticee >> Pokud je měřítkem jen "tahání" rybek, jde tak, jak jsi uvedl lovit samozřejmě i s feedrem. Pokud však bude měřítkem "zážitek", pak jasně vítězí picker, jelikož drobotina bude při tomto způsobu denním chlebem. Navíc je také jednodušší využít měkkou akci (nějak jsem nepřišel na kloub smyslu tužších proutků) pickeru, než všemožně komplikovat a zjemňovat montáže gumou. No a v neposlední řadě prostor. Lovec se nejednou ocitne v místech, kde z pickerem o délce 2,10m zaplesá. To myslím je taky výhoda, s tak krátkým feedrem jsem se ještě nesetkal. Tím samozřejmě nemohu říct, že je picker lepší, jen poukazuji na jeho nesporné plus v uvedených situacích.

pajaprochy - Profil | Pá 8.4.2011 19:44:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopik - >> kratší,lehčí jemnější atd

ploticee - Profil | Pá 8.4.2011 19:41:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám od Tabucca feeder MH, 360 cca do max. 80g odhoz a chytám na to i takovéto malé ryby a samozřejmě i kapry, parmy atd. Tím chci říci že kupovat si picker je asi zbytečné. Na feeder M se dá spolehlivě chytat vše, pokud k tomu přizpůsobíš vlasec,montáž, háček atd. Toď můj názor:)

Drtič - Profil | Pá 8.4.2011 7:32:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud si chceš užít super rybačku a zároveň možnosti ultrajemné vláčky jdi do Shimana Nexave BX winkle pickeru,obsahuje 3 x špičku 0,5 1,0 1,5 oz. Super k chytání do 20m od břehu,pokud doplníš montáž o feederovou gumu nemusíš se o prut vůbec bát - kapři do 50 cm bez problému (pokud stihnou sebrat nástrahu BR).Tenhle proutek je vyloženě super (včera odzkoušeno na cca 30 kaprech prum.40-41 cm a asi 10 ks BR.Dokonce bych se nebál přikoupit špičku 0,25 oz samozřejmě u shimana počítej tak 450 Kč.Se 7 g košíčkem to musí být bomba.Vzhledem k jeho délce 240 cm se sním vejdeš všude.Samozřejmě do proudu nelze použít pouze do stojáků anebo do ok.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 5.4.2011 14:57:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

není v ničem lepší. Je jenom na jiný chytání než feeder. Ostatně tak je to i u hevíčka, které tedy s feederem má společného to, že to je feeder. Záleží, co a kde chceš chytat. Je otázka, co si pod lovem na picker představuješ, respektive co od toho očekáváš.

Tomas.K - Profil | Út 5.4.2011 14:51:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mam pickerový proutek a jsem sním velmi spokojen. chytám sním hlavně blízko břehu na slabší vlasce a je to paráda. Při zdolávání cítíš každej výpad i malý ryby ale zvládne i větší kapry :-)

Sada - Profil | Út 5.4.2011 12:17:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj
mám picker Byron X12T 3m a jsem s ním maximálně spokojenej.Většinou ho používám na stojatý vody.Dá se říct,že jen na stojatý vody používám tenhle prut. Na řeky používám light a media pruty.
Jestli někdo říká,že je zbytečný tak ho nikdy neměl v ruce.Tahal jsem s ním jak plotice tak kapry a ne malý.Jediný problém s ním mám a to je lámání špiček.(vždy jen svou vinou!!)někdy ho používám i na přívlač ale není to pravý ořechový,je moc ohebný a na zásek nic moc.(dost ryb mi spadlo kvůli špatnýmu záseku)
Tak Čau a dobře se rozhodni!

Tožba - Profil | Po 4.4.2011 8:44:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj, rekl bych ze zasadni omyl je v tom, ze si myslis ze picker je lepsi. neni lepsi ani horsi nez obycejny feeder, jen je jiny, je vhodny pro jine situace nez normalni feeder. vzhledem ke kratsi delce a nizsi vrhaci zatezi se pickerove pruty hodi hlavne pro lov v blizkosti brehu na stojatych a mirne tekoucich vodach. take jsou dobre pro velmi jemny zimni lov. obecne se da rict, spis pro lov drobnejsi bile ryby (plotice, cejni). pokud nejaky z techto zpusobu lovu hodlas provozovat, kup si picker, jinak to opodstatneni nema a sel bych spis do klasickyho feederu.

jasommato - Profil | Po 4.4.2011 0:06:51

Jarda Š. >> ja som videl najsilnejsi do 30 grmov ale zase u nas neni bohvieaky vyber
ja mimo kaprariny nepouzivam kosik nad 15 gramov to len na kanali kde je silny prud ale aj to len na feederke tam bi som picker nedokazal pouzit

jasommato - Profil | Po 4.4.2011 0:02:15

Aďo >> to ze ja ho chcem na jemnu rybacku na mensie rybi nanajvis tak jalca ci mrenku do 40cm
na velke rybi mam us feederku a na ul privlac kormorana takze na to ho us nepotrebujem mneide skorej o to vyhratie s malimi rybkami 5-10 gramovi kosik a na vahu prelovovat tisinky pri brehu pod stromami a tak
ale zase mat o daco silnejsi prut neni na skodu clovek nikdy nevie co samu zapne lebo ked som na tom svojom zapol 45 kaprika tak sa mi ohibal aj v rucke a cakal som co povoli prve ale bol som prekvapeny dva roky odvtedy a furt nan chitavam

Jarda Š. - Profil | Ne 3.4.2011 23:58:12

kopik - >> 3,20 a 15-55g to už je spíš light feeder, než picker. Klasické pickery bývají do 3 m a 50 g. Picker má výhodu na menších zarostlých vodách, kde se s feedrákem špatně manipuluje, případně se používá k jemnému chytání blízko břehu. (Tam, kde se dá přesně přikrmovat rukou, prakem nebo lopatkou, takže nepotřebuješ velké krmítko.) Viz též kolega "jasommato".

Aďo - Profil | Ne 3.4.2011 23:47:39

jasommato >> Pri pickeri nemas ani co riesit. Bud ho chces na vecsie ryby a kupis nejaky drziak, alebo len taku vychytnavacku na ploticky, co sa ohyba az k rucke pri rybke vecsej nez 20 cm. To je uplne na tebe. Z toho co pises by som povedal ze prva moznost je ta spravna. :-)
Skus sa pozriet na to garbolino rocket carp picker co som spominal dole.

jasommato - Profil | Ne 3.4.2011 23:39:40

Aďo >> to je ten problem ze z rybarou co poznam mam picker len ja a ten us pomali caka na smrt chital som nan zozaciatku v dost silnych prudoch a aj pomerne velke rybi ties som s nim dost privlacil a riadne zmekol asi som ho moc pretazoval navise to nebola bohvieaka kvalita ale nisia rada albastar multipicker za par ecok tak bi som chcel novi trosku kvalitnejsi

Aďo - Profil | Ne 3.4.2011 23:33:47

jasommato >> az taky prehlad nemam. Najlepsie je ist k vode pozriet si zopar rybarov ktori lovia a popozerat si ich nadobicko v praxi. Potom staci sa uz len spytat na znacku a parametre a je vybavene.

jasommato - Profil | Ne 3.4.2011 23:30:18

Aďo >> porad mi chcel bi som si dokupit niaky stredne rychli a ty mas asi prehlad co bi si mi odporucil??

jasommato - Profil | Ne 3.4.2011 23:27:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja som mal picker este predtym nies som si kupil medium feeder a poviem ti je to uzasny prutik na vody bud stojace alebo mensi prud a aj na male vody tecuce vdaka dlzke sa ti sice nechita o stromi a je s nim lachsia manipulacia ale zase pri zdolavacke vecsich ryb musis mat dobre nastavenu brzdu
zaberi na nom poznat dobre pretoze je fakt velmi citlivi
ja mam dost maky picker s parabolickou akciou co je celkom sranda pri zdolavani ale neni to moc vihoda ak chces dalej nahodit ale na to us mas feeder
dalsou vihodou je ze sa da pouzit aj na lachku vlacku zo smakmi animfami kedy sa krasne vedu a dobre spoznavaju zaberi ale ak len feedrujes tak ti to je jedno
ak sa ti paci a bavi ta jemna zdolavacka s lachkym vybavenim tak donho chod urcite sa oplati

Aďo - Profil | Ne 3.4.2011 23:26:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Picker prut ,ako celok vobec nemusi byt jemny. Pruty z oznacenim picker / winklepicker, maju urcite velmi citlivu sadu spiciek, ale o spravani sa prutu rozhoduje akcia prutu. Ak je spickova (A), tak prut je velmi tuhy (Garbolino rocket carp) naopak ak je (C) tak prut sa ohyba az k rucke, je bez rezervy a je velmi mekky (Grauvel specialist).
Podla mna by si mal radsej ist k vode lovit dalej z tym svojim prutom a sam prides na to co vlastne chces od prutu. Tazko je radit ,ak chybaju zaklady teoretickych znalosti a nevies co ocakavat od prutu. Vecsina ludi ti poradi na zaklade svojich osobnych skusenosti, ktore su zalozene povecsine na jednom prute, takze nejakej objektivnej odpovede sa nedockas. Potom uz len nasleduju nadavky a plane reci typu ''ta feeder, ta to je na ho..o!'' :-)