Jesený alebo podzimní lov kaprou

Meníte niako extra svoje nástrahy a montáže v tomto ročnom obdobý alebo používate tie isté ako v lete? Myslím boilies aj pelety.
(foto výtané)

007.tom - Profil | Po 28.11.2011 18:37:30

Pokusím se oživit tuhle otázku.Chtěl bych se zeptat jestli lovíte kapry v tomhle počasí na stejných místech jako v létě nebo máte jinou zkušenost?Dále jakým způsobem zjemňujete svoje montáže(jestli vůbec)?Momentálně chodím na krátké vycházky(2-3 hod)a chytám na jednom rybníku v místě které je docela dost plodné v sezoně,ale momentálně nic.Bez záběru.Jeden prut ananas n-ba express 12mm+dip sweet ananas od mainline a na druhý hot demon včetně stejného dipu od starbaitsu.Pár vycházek už mám ale bohužel záběr žádný.

rybar z NZ - Profil | Čt 23.9.2010 18:49:08

Tak čo ako vám to bere ?už máme obdobie oblúbenej jesene /podzimu

Pellon - Profil | Čt 9.9.2010 18:16:57

rybar z NZ - >> ja nic menit nebudu... budu chytat stale na male nastrahy jako v lete... a bud neco prijde nebo ne... na ryby si jezdim odpocinout a to se mi posledni roky celkem dari :))))

franto1231 - Profil | Čt 9.9.2010 18:16:16

rybar z NZ - >> nic extra ako cez leto tak aj na jesen, akurat postupom casu zmensujem priemeri boilies, zacinam pridavat viac robin redu, black peper alebo NBA. Postupne prechadzam z mäsových na zmesky s vtacich zobov a sladke - koreniste esencie...Ale to vsetko zalezi podla lokality a teploty vody. Sistemi podla lokality zmensujem haciky zjemnujem sistemi.

rybar z NZ - Profil | Čt 9.9.2010 18:06:20

Niaké dalšie postrehy???????????

NeBeroun alias Qwerty81 - Profil | Ne 5.9.2010 9:56:24

ani néé.. jen místo pěti napichuju těch červů osm :-))

jarda 2004 - Profil | Ne 5.9.2010 0:33:40

rybar z NZ - >> Podzim je moje nej doba na pupíky cpou se jak bezední záběry opravdu super a počasí taky tak akorát žádná výcheň jak v letě a opravdu mužu čekat nej úlovky.

KOLIBŘIK - Profil | Ne 5.9.2010 0:29:41

rybar z NZ - >> Zdravím.Kdo loví kapry delší dobu ví moc dobře jak se jejich návyky a zvyky mění čímkoli.A jedním z aspektů je počasí a roční doba.Až zas tak velký rozdíl v počasí prozatím nenastál jen rána jsou už chladnější a vedra pominuli.Nástrahu teda mnoho rybářů prozatím nemění.Já to mám nastavená ten můj kapří kalendář takto.V těhle začínajících dnech kdy se kapři pomalu začínají připravovat na zimní obdobý a futrují se osto šest chytám pouze na pelety se slanou masovou játrovou příchutí.Mám to vyzkoušené.Tyhle pelety jsou plnotučné kapra pomulu zasycují ale hlavně se jich nepřežere.Jsou návykové kapr po nich pase.Pro své složení jsou i v chladnější vodě stále dobře rozpustné a jejich vonné mastné látky velmi přitažlivé.Chytám kapry po celý rok a s tímhle závěrem a druhem až do zamrznutí.V samotném létě chytám ponejvíc na příchutě rybí olihen, krab,mušle,ančovička,losos.Také ve velkých vedrech vynechám jak pelety tak i boilís a chytám pouze a jenom na brambory a kukuřici.Hned na jaře volím ovocné příchutě.Lesní jahodu,brusinku,bananán ale mé eso je vanilka s pernikem a medem.Tyhle druhy pelet s těmito jarními ,letními a podzimně zimními příchutemi si dělám doma v mé rybářské kuchyni sám.Je jasné že názory se liší.Jsou mezi náma jedinci kteří své zvyky celoročně nemění a také s tím nic nezkazí a úspěch mejí zaručený.ALE??To by promně byla rybařina a kaprařina moc jenoduchá a jednotvárná.Každý neůspěch a hodiny prosezené pod nahozenýma prutama bez jedinného záběru mě nutí stále něco nového vymýšlet měnit kombinovat a improvizovat.Znám rybáře kteří své zvyky za desítky let nezměnili a nikdy mě nepochopili.V tom je náš koníček krásný že každý úspěch či neůspěch částečně můřžeme přpsat sobě.Dnes je všeho na trhu k výrobě čehokoli pro ryby tolik a za celkem dobrý peníz že by byla škoda aby jsem si sám nevyrobil a nevyzkoušel pelety a nebo boilís na kterou koli roční dobu.Jinak montáž měním podle revíru.Podle dna hloubky a druhu samotného rybolovu.Pokud nahazuji nebo zavážím.Při větším ochlazením vyměním vlasce za slabší.

jambo - Profil | Čt 2.9.2010 22:00:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rybar z NZ - >> Ahoj, u vás na jihu je snád ještě teplo,ale i když se zlatý podzim blíží kapří čas nastává. Zatím není co velice měniti ,snad příchutě boilísů a pelety se budou méně uvolňovat,tak přidáme olejíčků více. Kaprům to vadit nebude,však oni si to najdou, tak ať ti berou.

Palisandr - Profil | Čt 2.9.2010 17:57:42

U mě není nutné cokoliv měnit.Jednak je ještě pořád kalendářně léto a voda je ještě dostatečně teplá.Později /říjen-listopad/ již třeba zjemňuji návazec dle teploty vody, případně zmenšuji i průměr koule.Tomu přizpůsobuji i krmení.Petrův zdar!