vozidlem až k vodě ?!?!

Ahoj lidi, dnes jsme měli nepříjemnou záležitost na Labi v oblasti Kerska. Autem jsme se dostali až k řece (přiznávám, že jsme ignorovali dopravní značku zákaz vjezdu-ta povoluje vjezd majitelům chatek a s povolením úřadu, což je na značce napsané) Docela příjemně jsme si zachytali i když jen malé úlovky. Ale kolem oběda jsme dostali studenou sprchu v podobě oznámení, že tam nemáme s autama co dělat a jestli neodjedem může se stát, že přijede policie. Až sem bych to chápal, byli jsme v zákazu. Tak jsme se balili, ale začali sledovat situaci u vody. Chatičkáři kousek od nás neměli auta ani na zahradě a stáli stejnou vzdálenost od vody jako my a vesele chytali! No nevím, zád se mi, že si někteří udělali z Labe docela slušnej soukromej revír. Přece nenechám auto kilometr od místa v lese. Zdá se mi, že pokuď si tady to odhlasovala obec (Kersko), tak si tím opravdu udělali soukromák-normální člověk nenechá tak daleko auto. Tím se to stává vlastně revír jen pro místní.Jak je tady to možný to nevím. Asi jsme si někteří čím dál tím víc rovnější. Dá se s tím vůbec něco dělat? Vím, že podobně je na tom víc úseků řeky a nejen na Labi.
Autor diskuse: Ruflo - Profil , 6.7.2010 všeobecné - ostatní

halipaša - Profil | So 28.1.2012 14:24:58

S tím příjezdem k vodě je to fakt problem, veškerá krása a pohoda s rybaření se pak mění v zuřivý amok nad vykradeným, nebo jinak poškozeným autem.

GUGU - Profil | St 7.7.2010 22:35:26

Ruflo >> jen je nech...když jim tam nááhodou začne hořet,tak tam nepojedou ani hasiči :-DDD (kdo by dnes riskoval takový prachy).

Ruflo - Profil | St 7.7.2010 22:20:25

Moc děkuji za vaše reakce, názory. Je vidět, že to netrápí jen mě, ale že plno z nás se už s něčím podobným setkalo. Jen podotýkám, že opravdu nejsem člověk, který by chtěl někde kempovat či bydlet v přívěsu a podobně. Chci si opravdu užít jen pohodovou chvilku u vody. Na druhou stranu chápu i obce, že se brání proti bordelu u vody a okolí, protože bohužel i mezi náma se najde plno prasat. Jen by to podle mě mělo být na trošku jiné úrovní. Ještě jednou moc díky za vaše názory :)

Ruflo - Profil | St 7.7.2010 21:56:01

obrisek >> taky řešení, které mě napadlo :)

Ruflo - Profil | St 7.7.2010 21:53:22

rybomil >> ahoj, moc děkuji za zápis. celé mě to přijde už strašně srandovní a asi nejvíce to, že na té dopravní značce je napsáno : NEPLATÍ PRO MAJITELE CHAT A VYJÍMKY UDĚLENÉ ÚŘADEM. Když si to tak vemu jako řidič, tak vlastně chatu mám i když 20 km od daného místa :) tím bych asi taky nic neporušil :) Ale celkem mi jde o jednu věc, nejsem člověk, který někde stanuje či podobně a dělá nepořádek a podobně. Ale chci si přijet k vodě, zachytat si a odpočinout od všeho blázince. Pak přijde pitomec a říká něco jako že tady je to naše, co tady děláte! (takhle to na mě působilo) Prostě místo klidu, musí člověk řešit takové blbosti. Ale jak říkám, moc děkuji za zápis.

rybomil - Profil | St 7.7.2010 18:34:05

BuBu99 >> Já taky nestanuju ani nebivakuju, nikdy jsem to nepotřeboval.
Ale nakrkne mě tuze, když sotva ulehnu ke spánku mezi dobou lovu ( 00,00 - 04,00 ) mě v autě vzbudí MPíci, P ČR, natož potom nějakej aktivní hajnej v bundokošili po sovětský armádě......
Na tyhlety zelený mozky jsem obzvlášť alergickej. Vyslík sem ho zní a pak když v kempu ožralej vyskakoval, dostal podruhý.

BuBu99 - Profil | St 7.7.2010 15:05:53

andy.rybar >> čeho se nebojíš že ti sebere noty za to že chytáš nonstop kde není??

andy.rybar - Profil | St 7.7.2010 15:01:30

MarťasLysa >> Toho se opravdu nebojím.:-DD

FRANK71 - Profil | St 7.7.2010 13:45:53

OBRISEK- Stím ,bych byl trochu opatrný.Kdo úmyslně poškodí obecně prospěšné zařízení nebo ohrozí jeho provoz nebo využívání,bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.V novém trestním zákoníku §132 jsou zařazeny do obecně prospěšných zařízení i tito dopravní značky:svislé zákazové, nebo příkazové značky a značky,které upravují přednost. Rozbrusku nee.

sadraj - Profil | St 7.7.2010 13:17:46

bohužel v našem státečku kterej je tak malinkej , každej na někoho něco ví, každej má někde někoho známýho aen má zase jinde dalšího známýho a podobně takře zájiny jsou tu celkem k ničemu jelikož platí právo známých a známějších a ruzných papírů z doby totáče dobře poschovávaných na správných místech a když je potřeba tak se jen jopie zalepí do obálky a podsune v nici pode dveře aby si dotyčný jen tak uvědomil co kdy kde s kým a hned se věći řeší jibýn tónem a tak nějak veseleji pan John nepan John to tu bude stále a semele to časem i jeho, ještě nedávno jak vahrožoval kolik zruší výboru a komsisí v parlamentu a hele zrušenej je jen jeden a komise buh vi jestli jich není jeěště vic . a jak sevytahval že snoží všem platy a prpsadí to hned na provní schuzi a nějak t úptichu vyšu,melo když si čuchnul kolik bere a kolik navíc bude brát za výbor a za komisi tka ho to asi rychle pešlo ono taky kdo chce s vlky býti ....jak je to dál si domyslete sami

sadraj - Profil | St 7.7.2010 13:10:02

BuBu99 >> no vahlášku si vydali pjeknouu mmooc pjeknou ale nějak tam nnic nevidím oio umístení dopravní značky na vjezdu k daníému púzemí a potencionálně nelze každího dko do uzemí jen vjede vozidlem za
OSOBU kratá by mohla porušovat a mohkla stanovat a podobně
Ti je stajný jako nekde v zájkoně předpokládat ža když jsi chlap máš nástroj na to abys vlastně potencionálne byl prznič malejch holčiček a nebo znásilnovač , ta vahláške je legislativní paskvil jelikož de facto předpokládá vznik události ke které nedosšlo a o zákazu vjezdu vozidel na dané území tma naní ani zmínka a totéž o nejakých dopravních značkách a specifikaci polohy jejich umístení
Tohle je dobrý tka pro jejich MP aby mohli provádět kontroly karavanistu kempařu a podobne ale na bivak na pozemku povodí tej do 3 metruod vody namají narok stejěn jaako na vjezd na cestuu vody ktará podle vyhlášky není označená značkami a jestli je tm najkaá lidová tvořiviost tak budiž alale když s sebou budeš mit v kapse kopii týhle vyhlášky apřijede bať i PČR tka muaí uznat že tam nikde o žádným zákazu vjezdu není ani řádek m a o značkách taktéž ne
Jo kdby tma bylo že se zakazuje vjezd všemy vozidly krom osob které v daném uzemí vlastní pozemek zapsaný v katastru nemovitost í a podobně a rohhodduje se tdy o umistení opravní značky tma a tma as toakovou takovou dodatkovou tabulkou a bylo u toho i přiloženo ono rozhodnutá krejského odboru dopravy tka to potom je vec jiná ale tak jak si to pár strejců napsalo je to jen kus papíru ptoti stanujícím bordel odhaziucícím a podobnm živnl, .nebo je snad už dneska rybolev porušením dobrých nmravů bezpečnosti zdraví a majetku , nebo to je snad vjez autem k vodě orušení tam ucedených možností tojem nikde v zákoně neviděl
jedině snad kdybys tam vjel po zasetám poli a nbo nekomu přes jeho zahradu pak by se o tom dalo uvažovat možná, jestli by to ale zase nebyllo porušení možniostí výkonu rybářskýho práva to je dalsí věc.

Metax - Profil | St 7.7.2010 12:56:12

Dobře Vám tak, nemáte si dělat z Labe levný camp. Taky jsem znechucený, když přijedu k řece a všude stojí karavany a stany velikosti garáže pro 2 auta, od kterých vede nespočetně vlasců.

oskus - Profil | St 7.7.2010 12:51:05

obrisek >> jj dík

Tarn - Profil | St 7.7.2010 12:35:22

problém je v tom, že sice ve spoustě případů je značka neplatná, umístěná protizákonně, stejně jako spousta závor a zátarasů, ale bohužel když se nedohodnete s majiteli chat, pozemků či prostě s usedlíky, místo pohody na rybách strávíte spoustu času dohadováním a i kdyby jste je nakrásně poslali do řiti, tak oni sice policajty nezavolají, nebo i jo, ale pokutu nedostanete, ale místo pohody na rybách budete neustále duchem u auta, jestli někdo na něm neškodí. Takže je na každém co zvolí. Já to většinou řeším v klidu a snažím se domluvit, když už tedy se nedá jinak, než že to auto tam někde mít musím, nebo po cestě projet dál a omezení je evidentně lidová tvořivost, nebo nesmysl. Mít sice pravdu ale propíchané gumy, kdy je pachatel samozřejmě neznámý, nebo nervovat se na rybách nemám zapotřebí.

obrisek - Profil | St 7.7.2010 12:03:17

oskus - černý čtvrtek...můj oblíbený...hraje tam Pulina Pořízková....Něco ve stylu Pulp Fiction. Pro mě ale podstatně lepší. tady je trailer


oskus - Profil | St 7.7.2010 11:58:15

obrisek >> to je dobré co to je za film?

BuBu99 - Profil | St 7.7.2010 11:45:03

rybomil >> je mi to jedno já tam stanovat nejezdím ale ten bordel není v chat. oblastí ale podle vody mimo chaty tak nevím jestli to dělají chataři

Turňa - Profil | St 7.7.2010 11:43:01

BuBu99 >> Pošli tu vyhlášku na Ministerstvo vnitra s dotazem, zda není vydána protiprávně, to má totiž obecný dozor nad vyhláškami obcí, zda jsou v souladu s právními předpisy.
Mělo by ji zrušit, neboť porušuje princip rovnosti, ale kdo ví, kdo ví?

Bobertik - Profil | St 7.7.2010 11:43:00

Tak tady nad touhle diskuzí jenom žasnu. Dotaz byl úplně na něco jiného a tazatele tady každý moralizuje a přitom 99% registrovaných na mrku dělá to samé.

rybomil - Profil | St 7.7.2010 11:40:44

BuBu99 >> JJ, to je jako když jsem volal starostovi obce Kožlí, pod kterou patři chatová osada Chřenovice - Podhradí u Sázavy 11, že tam u řeky plno bordelu od chatařů a vodáků, a že veškerou posekanou trávu a plevel házejí chataři do řeky.
Odpověď - kontejner tam dávat nebudeme, nejsou peníze, jsme zvyklí, že si chataři všechen odpad odvezou. No asi neodvezou!
Na kontroly tam jezdíme, pravidelně, Kdy naposledy ??? Před 3 roky jsem tam byl..... :-(
Starosta má příznačné příjmení Husák......

obrisek - Profil | St 7.7.2010 11:39:00

GUGU - aku je aku :))


Turňa - Profil | St 7.7.2010 11:36:13

Venca888 >> Jo máš pravdu i u našeho revíru si dědci z výboru dali zákazy vjezdu.... s dodatkovou tabulkou "jen na povolení MO ČRS Kladno". .... A úspěšně mizí.

GUGU - Profil | St 7.7.2010 11:35:01

obrisek >> hlavně bacha na baterku,jinak to je asi nezničitelná modrá profi řada(vrtačky,brusky...)-----mam problem ale rybářský,píšu Ti sz.

obrisek - Profil | St 7.7.2010 11:28:59

GUGU - eště jsem ji nevyzkoušel...koupil jsem ji od romes za 500.- :)

Dobříšák - Profil | St 7.7.2010 11:28:27

BuBu99 >> To jo, to jsem pochopil, jenže té vyhlášky i tak je jen půlka. Je to jen takové bu bu bu ale neboj nic ti neuděláme.

BuBu99 - Profil | St 7.7.2010 11:28:18

rybomil >> ja se ale tomu zákazu stanování moc nedivim mluvil jsem tam s RS a řekl mi že tam po nich bylo 51 pytlů bordelu tak se nediv vím že se tady řeší zakaz vjezdu ale až tam příště pojedu tak se schválně kouknu proto že z druhé strany je ofiko cedule