Malše 1 - znáte někdo lokalitu o obce Doudleby?

Ahoj všem!
Potřeboval bych poradit... Věděli byste někdo, jaký je stav zarybnění na Malši, jmenovitě revíru Malše1 u obce Doudleby? Chystám se u řeky pořídit malou chajdu, je tam přístup k vodě, ale řeka v tom místě není nijak široká - je to ca. 1,5 km proti proudu od mostu v obci Doudleby. Pěkné místo, ale nerad bych tam potom seděl u vody bez záběru... Za každou informaci budu moc vděčný....
Autor diskuse: JirkaCB - Profil , 21.6.2010 všeobecné - revíry, cestování

Honzannss - Profil | St 30.11.2016 21:03:05

No mně jde spíš o ty mníky, chtěli sme na ně s kamarádem teď přes zimu někam vyrazit.

Vítek - Profil | St 30.11.2016 18:20:05

Honzannss >> Dřív jsme tam jezdili s bráchou na hady, ale od tý doby co tam domorodci používají karbid už to stojí za ho****.

Honzannss - Profil | St 30.11.2016 18:13:28

Ahoj,
taky bych se pokusil oživit otázku :) Někdo zde již psal, že v okolí Doudleb chytá mníky. Je to ale datum 2010 a tak by mě zajímalo, jestli někdo mníky v této oblasti (klidně i jinde v okolí ČB) chytáte. Předem díky.

Serza123 - Profil | Ne 13.1.2013 10:15:48

Zkusím oživit tuto otázku. Chytá tu někdo na Malši 1 v okoli Doudleb, Plava a Vidova? Jaké zde máte úspěchy? uvítám fotky.

Mike1977 - Profil | Čt 7.6.2012 22:36:19

Tak ještě jednou:
Ahoj, no vidím, že lokalita je asi známá....také se mi poštěstilo v červnu tam jet, a je to na týden někam mezi Plavem a Doudleby. čistě rekremačně, jako relax mezi výlety. Snad tam něco málo bude nejen k posezení nad kapříky, ale i hlavně přívlačí....ví někdo kdo se tam pohybuje, jak to tam nyní je? Případně díky za jakékoliv info

Mike1977 - Profil | Út 17.4.2012 11:36:53

Ahoj, no vidím, že lokalita je asi známá....také se mi poštěstilo v červnu tam jet, a je to na týden někam mezi Plavem a Doudleby. čistě rekremačně, jako relax mezi výlety. Snad tam něco málo bude nejen k posezení nad kapříky, ale i přívlačí....ví někdo kdo se tam pohybuje, jak to tam nyní je? Případně díky

Serza123 - Profil | Čt 23.2.2012 19:11:12

zdravim panove, prozradi nekdo kam zajit na kapry v teto lokalite? prestehoval sem se do plava a od jara se jim tu chci zacit venovat, nejsem zadnej masar. klidne i sz. diky

priba - Profil | St 23.6.2010 18:14:14

tak asi takhle to bylo při povodních..........

priba - Profil | St 23.6.2010 15:44:55

Zanda >> no příští víkend je ten prodlouženej :-) takže volno až do úterka. budu na chatě od soboty, v sobotu večer mi přijede návštěva takže to asi nic, ale třeba takový pondělí by jsme mohli dát ryby a pak třeba i pivko. to by šlo.

Zanda - Profil | St 23.6.2010 15:39:02

priba >> Přesně tak naházet to do řeky, já jak jsme sousedi tak mu škodím jen tak z lehka :-)) Pivko nebo rybaření bych klidně někdy podnikl, tento víkend sice na chatě jsem ale budem dělat sklep takže nebude moc času, navíc tam pořádáme v sobotu dětský den a já budu muset jěště věčer řídit, ale příští víkend když bys byl na chatě můžem něco menšího domluvit. Je mi jedno kdy a kde a v kolik, přizpůsobím se. :-)

priba - Profil | St 23.6.2010 14:27:52

Zanda >> jo jo je proste jinej, ale to se neboj, zajdu se tam podivat na ty jeho proutky. ale do strane mu je hazet nebudu, seberu to a hodim to do reky. tak muzem nekdy dat spolecny ryby nebo pivko v doudlebech nebo na chate a probrat to

Zanda - Profil | St 23.6.2010 14:22:20

priba >> :-) Takže to neřve jen u mě...? :-) Škoda že si ji tam nerozmlatil pořádně, vůbec by mi to nevadilo, jako když budeš chtit obyč prut a na něm starej rexík tak nad mlýnem jich je dost na řece volně položených, alespon trochu mu u toho škodit chce, ja to obcas obejdu a vse ustrihnu pruty vyhazu do stráně ale za tyden jede znovu a uz na me běží když mě vidí u vody. :-/ Ale co jsem tak zaslechl od JPP, tak RS ho řešit nebude. Jo jednou jsem ráno vstal a po celé řece od mlýna až nahoru po 20-30 metrech polystyren a na něm rybička. Hnus velebnosti!

priba - Profil | St 23.6.2010 13:53:50

Zanda >> jo jo, este ze takovydle individuum nemam za souseda. to ti teda nezavidim. Je jasny ze vydra za to nemuze, no az ho s ni uvidim tak si par fotek teda udelam. Koukam ze pisnicka o vyhoreni chaty je ohrana, to sme tam slyseli taky nekolikrat, ale hrdina dycky ujel kdyz sme na nej vystartovali, bo by dostal pekne pres drz**. :-) no posledne tam hodil takovou tlamu v blate ze sme mysleli ze to nerozchodi, samo ze par promile v tom hralo velkou roli :-)))))))))

Zanda - Profil | St 23.6.2010 13:48:28

priba >> No nejhorší je, že vydra(Dan jak ji pojmenoval) za nic nemůže, vem jeho a nešetři sílu, vzal ji jako malou mamě a tak si na něj zvykla, on s ní chodí klidně po městě na nákup do krámu, byl i na TV Nova jak bývali nakonec zvířátka, chlubil se tam jak ho poslouchá, divím se, že s tím nikdo nic nedělá, to víš mě bylo řečeno že mi vyhoří chata když... Mě to píská pořád u chaty den i noc, ale už jsem si zvykl. No a povolenku má, ale dřív ji nemýval po vyměně nazorů si ji asi před dvěma lety začal dělat ale na babu papíry určo nemá chudáček. Jen se divím že i když jsem RS upozornil tak samoseky nikdy nezmizely. :-(

priba - Profil | St 23.6.2010 13:27:12

Zanda >> jo jo tak to vime o koho jde. peknej de**l. sem mu to vydru posledne chtel vzit sutrakem, kdyz tam vytahla malyho pstruha. este prej at se nazere..... od ty doby se tam neukazuje, jenom projizdi rychle kolem. je mi jasny a rikaj to o nem i doudlebaci ze ten nepusti nic, mira ryby neexistuje atd. buchvi jestli ma vubec povolenku, vim ze kdyz to bylo este pstruhovy a nesmelo se na rybky, tak vesele chytal jako by nic. Mam sto chuti az ho tam zase uvidim s vydrou ho nafotit a poslat to na zivotni prostredi, chraneny zvire, by mu asi zklaplo... az dorazim domu tak poslu par fotek po povodni :-)

Zanda - Profil | St 23.6.2010 13:22:57

priba >> Těd je to hrůza, Malše se Vám vyleje z břehů kolikrát do roka, naproti má chatu znamý a ten vždy když prší dva dny tak vidím jak je špatnej a začíná nosit věci do patra. Nezavidím, my tam naštestí jsme nad tím jezem "relativně" v klidu když prší pár dní.

Zanda - Profil | St 23.6.2010 13:20:03

priba >> Jo,jo byvalo... Tak děláš dobře ten o kom mluvíš je pán samoseků, vydru taky napytlačil, ten tam kosí vše co plave bych řekl, už jsem se s ním dost krát zhádal a jednou jsme i načiní na ryby odložili aby jsme si to vysvetlili. (Nelíbil se mu rozšlapanej samosek a puštená 80-ka vodě).

priba - Profil | St 23.6.2010 13:17:38

Zanda >> taková bězná vetší voda, co je skoro každý rok a to i několikrát :-)

Zanda - Profil | St 23.6.2010 13:12:30

priba >> ja si pamatuji jak přijeli kolem půlnoci hasiči, že praská Římov at jedeme do Střížova a začali to evakuovat, to už jste tam ale na Malši měli 2 metry vody v chatě a my na Stropnici čekali co bude, když jsem viděl jak tam voda zbořila zděnou chatu vedle Vás, nevěřil jsem vlastním očím. Ja myslel, že tam ješte jsou, my na stropnici je máme, sice trošku ohlé ale pořád stojí.

priba - Profil | St 23.6.2010 13:10:58

Zanda >> hm, velká škoda, bejvalo tam parádní chytání. No kolem nás jezdí na babetě rybář do Doudleb na ryby, ale neptal jsem se ho co kde a jak a od jisté doby se ho ptát ani nebudu..... Ty budeš určitě vědět o koho jde, chodí tam k nám na Malší na vodítku "venčit" vydru...

Zanda - Profil | St 23.6.2010 12:51:28

priba >> Jejda tak já jak jsem psal, že mám chatu na soutoku, tak přesně ji mám právě nad Marešovo mlýnem. Chytám tam pořád, každý rok a dřív tam bylo dost kapříku(menších ale byli tam), těd o něj za celý rok pomalu nezavadíš, co jsem se bavil s rybařem co tam chytá tak taky nic, úhoře tam zrovna vytáhl těd o víkendu... :-) Co se týká štik tak ty už tam taky moc nejsou, Stropnice je od bývalého pionýrského tábora až k mlýnu mrtvá, na chatě žije rybář který tam má samoseky... Ale ty tam jsou už deset možná i víc let zpět. Před povodněmi tam na nás něco zbylo ale těd to tam stojí za starou bačkoru.

priba - Profil | St 23.6.2010 11:43:15

Zanda >> co na Stropnici? nebyl jsi tam posledni dobou chytat? chodival jsem nad Marešův mlejn, na úhoře a i na kapry. bylo to tam super, ale to uz asi davno neplati co?

priba - Profil | St 23.6.2010 11:41:58

Zanda >> no mi ani nepovidej, ja se tam byl pri povodnich podivat, koukal sem z lesa naproti a z chaty nevidel pri max. hladine skoro nic, jen kus strechy, v hornim patre sme meli metr vody. meli sme tak nejak stesti ze v tej zatacce se proud rozdelil na dve casti a chatu sme meli v podstate uprostred mimo to nejsilnejsi, takze stromy co jeli vodou neuskodili. no u nas na nasi strane uz sloupek neni, betonova podlazka co tam byla ta je nekde u nas v novem brehu jak ho povodi opravovalo.

Zanda - Profil | St 23.6.2010 11:12:11

priba >> Jo tam byli dokonce dvě lanovky a na stropnici byli taky ale po povodnich uz jsou jen lávky, lanovka měla sve kouzlo ale lávka je přeci jen stabilnější, kort když se vracíš večer z Doudlebské hospody. Tam u tebe by šla i obnovit, sloupky v zemi myslim zustali ale výš jak je nová lávka nic nezustalo. Někde jsem dokonce u řeky viděl i tu sedačku na které se jezdívalo, docela jsem Vás v té zatáčce při povodních litoval, ta voda tam měla obrovskou sílu, když jsem viděl jak dopadli sousedé kousek od tebe. :-/

priba - Profil | St 23.6.2010 8:55:29

JirkaCB >> jo jo byla tam lanovka. měl jsem jí přímo u chaty. dva sloupy na kazdej strane, ocelovy lano a sedacka s koleckem kterym clovek tocil a prejel. no letos jak porad chcije tak je dost zvedla voda. jinak tam proud zas takovej nebejval.

JirkaCB - Profil | St 23.6.2010 8:50:16

priba >> Cože, tam fakt někdy byla lanovka??? No to vůbec nezní špatně ... to by se dalo dobudovat... :-) Ještě jsem tak přemýšlel, že bych tam ukotvil loďku, ale proud se mi zdál dost velký... (bylo sice víc vody, ale asi to i tak bude s loďkou proti proudu dřina..)

priba - Profil | St 23.6.2010 7:56:16

Zanda >> jo jo, lanovku vzala povoden 2002. ja se chytam pristi tyden ze si vezmu vláčák a projdu si to od chaty az pod Doudleby na Rechle. fakt sem tam od ty povodně v podstatě nechytal. Tak jsem zvědavej. Hlavně je tam hezky a klid.

Zanda - Profil | St 23.6.2010 7:09:17

priba >> Jo chajdu v lese opravovali tak je to dost možný. Ja chodím chytat kousek na druhým břehu proti té chatce a ryby tam jsou a člověk se tam témeř nikdy nenudí. Škoda že už nemáte u chaty lanovku. :-))

priba - Profil | Út 22.6.2010 22:22:15

JirkaCB >> jo tak to misto znam, je tam chajda v lese kus nad řekou pokud se nepletu že? jinak v tom místě jsem chytával pěkné štiky a bylo to tam dobrý na úhoře. ja mam chatu jak je červený puntík na mapě.

JirkaCB - Profil | Út 22.6.2010 15:10:17

Děkuji všem, co mi dosud odpověděli - všiml jsem si ale, že jsem trošku ustřelil s popisem místa - ono to nebude kilometr a půl proti proudu od mostu, ale o něco blíž... Pro jistotu připojuji mapku. Celkově se mi v tom místě líbí a doufám, že zatím pozitivní odpovědi platí i na tuto upřesněnou lokalitu... Jinak jsem rád, že již potkávám nové potenciální sousedy. Písemně tady prohlašuji, že když to dobře dopadne a chatku koupím, zvu ty, co mi zde radili na kolaudačku :-)

Zandamon - Profil | Út 22.6.2010 12:47:26

Ahoj,
budoucí sousede. :-)
Mám chatu na soutoku Stropnice a Malše,
na tom místě kde chceš koupit chatu je celkem dost okounků, štik, tloušte tam chytneš bez problémů. Najdeš zde i kapra, úhoře a toho mníka jak psal Cloud jsem jěště nevytáhl. :-/ O kousek dál teče Stropnice ale tam je mrtvo. Šíře řeky si myslím, že tam je zrovna i dost široká, nebo to co teče od Římova až k Doudlebům je určitě užší, a pod Doudlebami k Plavu to taky není špatné. :-)

Cloud - Profil | Po 21.6.2010 23:44:47

JirkaCB - >> K mostu jezdím každý rok na podzim po nasazení kaprů na chytání na plavačku.Pravidelně vysazují pozdě na podzim minimálně dvě bedny kapříků a většinou pěkný kolem padesáti cm.Takže,co se nevychytá po nasazení,tak většinou zůstává!Sám jich kolem cca dvaceti popíchlích háčkem pouštím,takže se asi znovu stejný rok nechytí.Jinak je zde dost okounů a menších candátů.Jeden čas po povodních se tu nachytalo hodně pěkných velkých sumců uplavaných z Římovské přehrady a asi nebyly všechny.Jinak je to nádherný místo na lov úhořů a jeden z mála výskytu mníka.Každopádně se mi voda zde moc líbí.

priba - Profil | Po 21.6.2010 20:55:51

no tak tam mam chatu taky. ale pravdou je ze sem tam uz delsi dobu nechytal. takze zarybneni aktualne nevim. drive to byvalo dobre.