Vltava 6 - 24 hodinový rybolov

Už jste byl někdo na Vltavě 6 chytat nonstop (povoleno od 16.6 na části revíru). Jak kontroly a pod (bezdomovci,MP, PČR). Co ryby? Doporučte kam vyrazit.

Petrson - Profil | Pá 2.7.2010 23:30:21

HonzaS1028 >> díky též, Honzo ;)

Dnes zrána opět zakusil jsem počutat u Císařské špice. I když noční šichtu zas jsem prošvihl, rybky šly hned začerstva bez krmné masáže; později moc už nežřaly, když oscar zavelel k nástupu vedra. I tak rybačka plna byla nečekaných objevů a zjevení.
Chlapík naproti, když jsem teprau nahazoval, stihnul vyřídit již třetí telefon (podotýkám, kolem 6. ráno). Potřeboval známým sdělit novinu, že rybaří. Jistě byli od samé radosti v šoku.
Na fleku vedle vidím dalšího rybáře, tedy se přirozeně vydávám k němu posondovat. Když se blížím, chlap se změnil v dámu s dresem, ozádovaným logem čt. Už při pozdravu stihla mě vyřvat jak dotěrného hlodavce. Z domnělého rybáře vyklubal se ranní kontrolor (což o5 potvrzuje minulý závěr), který mezitím někam vysublimoval. Tak si mě asi romantička zdramatizovala do role dalšího násilníka a vylila srdce své, kterak zkazil jsem jí celý den krádeží drahocenného času v rovině necelé minuty. Tomu říkám nechtěná výhra bez boje, pročež jsem slušností hodnou mé vrozenosti, kajícně omluvil svůj distanc, ještě slušněji milé sdělil náležité souřadnice nového místa jího pobytu (ano, myšleného v pr... - jak ostatně jinak...) Nato drahá čapla strupatého mrmloně, a nato už nic.

Hned se objevují počuty, ještě hodím nade dno vousáči nějakou tu šupinu, dávám první válec, kolega odnaproti završuje jubilejní desátý hovor - takže si právě ztěžuje, jak prošvih náádhernej záběr. Ptáci opět sprostě nadávají nejen rybářům. Chvilkama není jasné, jestli opeřená samice odpovídá svému dotěrovi ("čů-rá-*ů", načež on kontruje, že prý zas je to v "pí-**í"), anebo ty klevetné štěbety letí k mé adrese, stejně jako nenápadní foglici. Cháska rozmazlená, pinky a šrot mi to oždibuje, a takového nevděku...
Pěkný záběr, ještě hezčí cejn. A po něm další, větší, v hrdém hávu plodnosti, s neopakovatelným dekorem hormonálního rozpuku na líci. Projíždí tlačný remorker, do šutrů narážejí vlny jadranské, a v jeho brázdě nejspíš odfakčily i poslední zbytky šupináčů...
Chlapíkovi od naproti to však bere, právě vyndal slušnýho okouna - zkouším číst jeho flek a tuším přednosti. Když vítr skoro ustane, ustálené poryvy na tváři hladiny aspoň naznačí profil dna.
Sumíkovi nastražil jsem těsně za molo, aby rybu neopouštěl stín, přes den ale začínají frekventovat lodě. Nejen kroužící kajakář a jeho kolegové burlaci na veslicích, které za paty hryžou nadšené povely vlka z motorizovaného křesla. Rodinka sympatická přiráží s kutříkem, zahnízdí pronajatou kajutu a výlet k labištím může odstartovat. V hloubce nástrahu loď neohrozí, takže mi nevadí - ryby tu jsou zvyklé.
Ač kolegovi z ostrova ryby stále trochu jdou, nepřestává vyvolávat, teď zrovna hodinku se věnuje rozboru nějakého místa: fakt tam není parkoviště - i když z drátu parťák tvrdí opak.
Sebevědomý, rozevlátý záběr. Plynulé pumpování bez škubanců nebude od cejna. Z přístavu do Vltavy zanořil člun městské policie. Polda konečně valí nahoru, sekám, opačný konec udice ožívá a graduje čardášem mezi šutry v pobřeží, kam roluji překvapení: amur, sic malý, ale v perfektní kondici, které do půl metru moc nechybí. Úlovek potěšil, dokonce víc než info kolegy od naproti, který duel za dvě hoďky rozčísnul ortelem: jede se vlakem. Auto přece nenechá na fantaskním parkingu, kde by došlo k jeho sklizni. Vůbec, vlaky všemožných tvarů, dunící mostem, optimálně dekorují horizontální panorama stověžatky. Slunce dnes též vkusně vyjelo, i vyjíždí za ním ještě rtuť teploměru. Zpoza ostrova prozměnu vyjíždí člun městské policie. Zatáčá jak zaslívený bača v Beskydech, bo mu oblouk prodlužuje přikurtovaný, snad pronajatý člun se sympatickou rodinkou. Netuším, co provedli, jen zírám. Každopádně z těch slibných Kralup nic nebude, pro dnešek si je mohou vyškrtnout.
A z ryb už taky ne, nechám si nakonec hezký zážitek z amura a balím. Vousáče si při dnešku mohu vyškrtnout, novou frizůru jeho bíbru spáchnem příště.



HonzaS1028 - Profil | Po 28.6.2010 17:14:48

Rashid 28.93 >> S veslaři jsem neválčil. Jen mi mnohdy tak jako omylem najeli do vlasců a to i několikrát ta samá loď. Viděl jsem v tom tak trochu zlovolnost z jejich strany.

Rashid 28.93 - Profil | Út 22.6.2010 1:15:29

HonzaS1028 >> s veslaři neválči, jsou Ti velkým pomocníkem, okyslyčují vodu, ryby jsou na ně zvyklí. S rybáři na lodičkách jsem problém neměl. I tak jsou tam klidové zóny, kde ani jeden nepáchne.....

Rashid 28.93 - Profil | Út 22.6.2010 1:12:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

HonzaS1028 >> hmmm, prima. Jsme tedy na stejné lodi;0). Takže, potíž s Vltavou je opravdu v kolísavém průtoku a teplota vody. Úspěšnost na koule začíná až tak v červenci, spíše v srpnu, nejlepšími měsíci jsou září a říjen. Koule spíše na masovém základě a rybí příchutě, popřípadě sladko-maso. A místa? Poradím jen toto: od Barandovského mostu pravá strana řeky;0)....

HonzaS1028 - Profil | Út 22.6.2010 0:58:05

Rashid 28.93 >> Před mnoha lety jsem se na Vltavě 6 pokoušel čechrat šupiny tamějším kaprům, což se spíše nedařilo. Takže položená (boilie), ale nebráním se jakékoliv jiné informaci k jiným metodám. Je lepší horní část (nad Barandovským mostem) nebo spodní díl (pod Barandovským mostem). Je stále nevraživost mezi veslaři a rybáři (velký důvod pro který jsem přestal vyvíjet na této vodě významější činnost).

sadraj - Profil | Po 21.6.2010 18:45:44

a vztahuje se to u na Nepomuckej rybník na Lužinách když je taky Vltava 6

Rashid 28.93 - Profil | Po 21.6.2010 18:38:46

HonzaS1028 - >> mno, nezmínil jsi se co by jsi chtěl loviti a jakým štýlem;0).... Těžko Ti potom raditi, i když asi nikdo Ti svůj nej flek neproflákne;0)....

Petrson - Profil | Po 21.6.2010 5:11:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byl jsem na této vodě letos několikrát, i když zatím ne non-stop (chystám se). Ryby jak kde, obecně v poslední době trochu berou kapři, jinak cejni atd. Zarybnění je víc než dobrý, ale není jednoduchý zde něco slušnýho ulovit, pokud nejsou zrovna na vybraném fleku ryby najeté. Chce to znát dobrá místa, jinak můžeš prosedět celou noc bez potahu. Nebo na profláknutých flecích vsadit na náhodu a stahnout ryby krmením.
Kontroly jsou a probíhají údajně i v noci, během dne jsem RS na revíru potkal často (asi při 3 z 5 návštěv). Flek třeba mít osvětlen, takže si Tě můžou očichat i z lodi.
Z té se přes noc myslím chytat nesmí, jenom ze břehů.