Loviť v kalných vodách - to je moje :-)

Nejaké skúsenosti ako loviť v kalných vodách mám :-).
Ale aj rezervy.
A keďže viem, že možnosti sú bezbrehé, nedá mi neopýtať sa:
Kde? Kedy? Ako? Za čo - Na čo? ....
Verím, že sa tu nájdu experti na kalné vody hodní svojho mena.
Autor diskuse: oreno - Profil , 16.4.2010 všeobecné - techniky lovu

Ako reagujete na prechodné zvýšenie a zakalenie vody vo vašej rieke ?

A) Vítam ho ako zmenu a možnosť hľadať rybu na (v normálnom stave) netypických miestach 48%

B) Lovím v kalnej vode len ak nemám na výber, vyhľadávam skôr vodu s normálnym stav39%

C) Nelovím v kalnej - zvýšenej vode vôbec. Počkám si kým odtečie.13%

Od 16.4.2010 hlasovalo 23 čtenářů.

oreno - Profil | So 17.4.2010 16:48:19

Dlhotrvajúca kalná voda má aj niektoré negatívne dôsledky. Jedným z nich pre každého estéta :-) je to, že ryby strácajú na svojej kráse :-(

oreno - Profil | So 17.4.2010 16:28:07

Walleye - altered ... >> Walleye - 17.4.2010 4:52:58 >> S tými pstruhmi to môžem len potvrdiť. Po letnej búrke ako by si vodu pošibal čarovným prútikom. Zrazu :-) bol pstruh za každým kameňom

Walleye - Profil | So 17.4.2010 4:52:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda Š. >> Souhlasím s Tebou,že když se začíná voda zakalovat a stoupat je to vinikající.Své nej.pstuhy,jak na mušku tak na přívlač jsem ulovil právě při tomto stavu ! Mám pro to vysvětlení takové,že ryba instinktivně vycítí,že je třeba žrát tak žere.Ostaně přísun a náhlá nabídka potravy stržená vodou se nesmí v přírodě promarnit.Zvedající a zkalující se voda dává rybám více odvahy a cítí se bezpečněji. Po velké vodě mám dobrou zkušenost z většíma křiklavýma nástrahama a když budou ještě tzv.ratllingové"o to líp.Myslím a vysvětluji si to tak,že ryby (dravci) nemohly za těchto podmínek ať je to kalná voda
,boj z proudem a pod. lovit, jsou vyhladovělí a potřebují opět získat ztracenou energii.Proto dobře viditelnému,velkému,snadnému soustu neodolají.

tofis - Profil | So 17.4.2010 0:26:43

Z vyloženě kalné vody osobně nikdy radost nemam,protože jsem za tohoto stavu žádné výrazné úspěchy neměl,ale možná je to mnou a předem hozené flinty do žita,při neustálém ztrhávání montáže splavávajícím bordelem a vysokým stavem vody atd.Klidné úseky nebo slepá ramena apod. se na "mé" řece téměř nevyskytují,takže když se z touto situací setkám a jelikož je "moje" řeka vzdálena 30km od mého bydliště,a když už tam jsem...napíchnu rousnici nebo jinou živou (když ji sebou mam)a házim blíž ke břehu,vetšinou bez valného uspěchu.Pokud jde o vícedenní výpravu,radši jedu jinam nebo jindy.Přikalená,to už je o něcem jiném.Taky záleží jestli je zkalená v létě z bouřky nebo na jaře z tání sněhu atd.

angelo - Profil | Pá 16.4.2010 22:37:35

Ted se u nas zvedla na jednom slepem rameni voda alespon o 1m a pul a strasne se zakalila. Minuly tyden se tam dalo normal chytat. Zitra to tam pujdu zkusit, ale pujdu tam kde je pritok nezakalene vody. Je to odlehcovaci kanal a je tam mensi spad, takze by tam mela byt prokyslicena voda. Hloubka tam je tak do pasu mozna i min.

gx1 - Profil | Pá 16.4.2010 22:24:50

Chodím hlavně na řeku a pokud je vysoká a kalná voda,tak rád chodím na různé strouhy,kde je normálně 15-20cm vody ale při velké vodě tam vytahují na přechodnou dobu i větší ryby z řeky.

Jarda Š. - Profil | Pá 16.4.2010 12:37:03

oreno - >> Z hlediska braní ryb dle mé zkušenosti bývá velmi dobrý stav, kdy se voda začíná kalit a dobrý je také stav, kdy už se naopak voda čistí, ale v době kolem kulminace hladiny a zákalu jsem zatím nikdy rybářské úspěchy nezaznamenal.