Váš názor na soukromé "revíry"

Zajímal by mě váš názor na chytání na soukromákách.Hlavně lov dravců.Setkali jste se někdy s prodejem ryb do těchto vod?Odvážení ryb od vody na soukromák atd.?
Autor diskuse: Carchy - Profil , 15.4.2010 dravci - ostatní

Soukromákům.

A) Fandím.61%

B) Jsem proti.39%

Od 15.4.2010 hlasovalo 266 čtenářů.

david.kalbac - Profil | Ne 31.7.2011 20:05:07

Chose >> sice se spožděnim ale přeci .. a kdyby povolili chytáni non stop vsude ,tak by se natlak rybařu rozložil .... na vice vod ...

Chose - Profil | So 1.5.2010 19:52:31

david.kalbac >> to že je RŘ špatně nastaven je trochu jiná otázka.Také se mi tento stav nezamlouvá,ale to necháme napokoji.K nonstopu- také mě to vadí,rád si zajedu na kapry nebo na sumce a také mi vadí to čtyřhodinové bezduvodné zbytečné zakázání lovu.U bojkovačky je to vážně pakárna!!! Co udělalo nonstop chytání na některýh vodáh????? Udělalo to,že všude byl tlak na vody jako kráva a hlavně rybáři si toho nevážili a udělali u vody jen bordel!!! (né všichni) Některý rybáři chlastali u vody jako duhy a byly hluční .Proč né , zakazáné to není. Je pravdou,že když bude nonstop všude,tak nebude tlak na některé vybrané vody,ale rybářu -bordelářu se asi nezbavíme nikde.Muj názor je takový,lov nonstop nepovolovat!!! Kdo chce chytat přes čáru,tak bude asi chytat dál,ale tak,aby na sebe neupozorňoval ostatní rybáře a hlavně ryb.stráž!!! Neupozorňovat znamené,že nebude u vody dělat oheň jak na čarodejnice,při popíjení nebude hlučný a bude mít okolo sebe uklizeno atd.,aby případná RS nebyla tak krutá.

david.kalbac - Profil | So 1.5.2010 10:52:03

Chose >> Co je na soukromejch lepší??Spoustu věcí častá kontrola omezený počet ryb které si můžete odnyst nebo dokonce chyt a pusť.Já si myslim že zakaz chytáni nonstop je buzerace od ČRS(ten to aspon nekde povolil) a MRS.Nechápu proč se neudělalo omezení kolik ryb si můžete vzít...každej by si mohl vzít 24 kaprů a 12dravců.

Ješte ktomu rybolovu non-stop já když jedu na sumce bez lodky v letě nebo napodzim tak si klidně stim vklidu zaplavu to mi nák nevadí ale proč musim ve 24:00 to vytáhnout a pak vstávat ve 4hod abych stim šel znova zaplavávat tak to se mi fakt nechce.Podle mě je to zbytečná buzerace.A vůbec nechápu co chytáni non-stop udelalo s jakejma vodama jak píšeš.Je to uplná blobst ona ryba bere stejně jestli je jedenáct nebo 2hod rano....

žbluňk 13 - Profil | Pá 30.4.2010 23:40:20

Remi Gaillard >> REMI GAILLARD - 26.4.2010 20:05:36 >> Takle to vypadá do teďka, ale s daleko horšímy výsledky !

jarda 2004 - Profil | Út 27.4.2010 18:41:34

Pellon >> OK

Pellon - Profil | Út 27.4.2010 18:39:26

jarda 2004 >> SZ

jarda 2004 - Profil | Út 27.4.2010 18:37:45

Pellon >> Takhle jsem to měl pomalu šest let a nic mi nechybělo a byl jsem spokojen jeden revír jako domácí a pak občas zajet jinam a vše šlapalo. Letos jsem si povolenku koupil kvůli kamarádům abych nemusel sedět u vody bez prutů a jsem moc zvědavej co se změnilo ale nevěřím že nic k dobrému.A dík za ten palec. Co máš za revír?

Pellon - Profil | Út 27.4.2010 18:28:18

jarda 2004 >> ja s tebou souhlasim co jsi napsal a je videt ze teto problematice rozumis palec nahoru ... a ja se pocitam mezi lidi co si proste povolenku od svazu nejakej ten rok nekoupi... na kaprodrom se podivam jednou dvakrat za rok... ale jde o rodinou seslost s kamaradem... a jinak mam soukromej revir srovnatelnej se svazovou vodou a nemam v umyslu zatim menit...

jarda 2004 - Profil | Út 27.4.2010 15:58:13

Chose >> Tak hodně štěstí.

Chose - Profil | Út 27.4.2010 15:48:31

jarda 2004 >> Fajn,každý máme jiný názor,ale pozor!! Nepapouškuji. Určitě mám svuj vlastní názor a to ve všem a nemusím nikoho kopírovat,tak hluboko jsem ještě nespadl.Jinak to co jsem napsal,nejsou zdaleka jen mé názory a pocity,těchto lidí je více,ale tyto lidé už raději nepíší sem na mrk,nebo je to tak trochu k ničemu!! Ty změny za pár let budou hodně zajímavé,na tom se schodnem.No nic,necháme to takto být,já jsem své řek a mažu raději na ryby,tam je fajn a docela i koušou.Čus.

jarda 2004 - Profil | Út 27.4.2010 15:23:37

Chose >> Píšeš o tom, co ty potřebuješ a o svých pocitech a to co tobě neschází, ale já mluvím obecně ne jako jednotlivec co uspokojí svou potřebu a tím to hasne a taky nepotřebuji pivo a upravené břehy a počet prutů to je sama o sobě story bez konce pomalu celá Evropa má naprosto odlišné možnosti a u vod to není zdaleka takové jako u nás počínaje výchovou rybáře konče represivní složkou která nade vším dohlíží a represe jsou nastaveny tak aby nutily rybáře dodržovat pravidla. Mám pocit, že píšeš o tom, čemu zdaleka nerozumíš a jen se snažíš vyvolat pocit zkušenosti z vodou kterou naprosto neznáš a jen papouškuješ zde oblíbenou rétoriku. A zároveň ti odpovím to, nač ses ptal Hermise oč je vlastně komerční voda lepší než státní. V podstatě žádný rozdíl neexistuje jen ten že člověk který takovou vodu vybudoval tak si i takovou vodu váží a i ryb co do ní nasadil a zároveň a to je nejdůležitější si váží těch co tam jezdí a dokážou se chovat jako lidé né jak zvěř která všude kálí aniž by to po sobě uklidila nechává bordel a rabuje vodu jen proto že ho to v podstatě nic nestojí a to je propastný rozdíl.A jen pro zajímavost víš klik už je pronajatých pozemků v okolí Labe jen proto že ti co si je pronajímají chtějí mít svoje vlastní fleky? kde je po tom ten metr státních vod a ta svoboda na nich? Za pár let se dočkáme daleko větších změn a to pak bude hodně ale hodně zajímavé.

Chose - Profil | Út 27.4.2010 13:57:49

Teď jsem se vrátil z krátké vycházky s feedrem,samosebou ze svazové vody.U vody naprostý klid až na ty kachny co se chtěli pářit,ale ty mi opravdu nevadí.Furt lepší pářící se kachny,než nachlastaný rybáři.Za dvěapul hodiny tři krásní kapříci 50-65 cm.Co víc si mužu přát??? Možná 20+,ale ty tam neplavou.

Chose - Profil | Út 27.4.2010 10:15:18

Hermis_s >> Kde je ta druhá strana mince???? Písni mi,proč jed na soukromák,co tam je skvělího oproti svazovce??? Co,napsal jsem názor po pravdě a je to špatně??

Chose - Profil | Út 27.4.2010 10:04:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jarda 2004 >> Netvrdím,že každá voda je kaprodrom! Co je na soukromáku lepší než na svazovce?? Lov na tři a více prutu a lov nonstop a potom nožná nějaké zázemí??? Zázemí nepotřebuji,nebo jedu do přírody a tak mám rád přírodní břehy a né nějaké mola atd. a obejdu se i bez točeného piva.Naco více prutu???? Mě stačí dva a když berou,tak je i druhý překážkou.Na svazovce není nonstop a doufám ,že nebude,nebo dva roky nonstopu na některýh vodáh ukázal své.Toho kapra 55 cm jsem napsal jako příklad.Každý jde za tou krásnou velkou rybou,ale aspoň já nepohrdnu jízdou od kapra třeba 55 cm,nebo si vážím každé ryby.

Hermis_s - Profil | Út 27.4.2010 9:53:36

Chose >> Nezastavam se soukromaku!Chlape s tebou je zbytecny se bavit.Pripomina mi to jednu historku,kamarad byl delat vedouciho na stavbe v Kazachstanu,jednoho delnika naucil delat s flexkou,ten se po te uzavrel a nebyl schopen prijimat dalsi informace a sel delat,vzdy az byla proste potreba flexka.Stejne je to u tebe,razis neco,ale druhou stranu mince nevidis,nebo ani videt nechces.

jarda 2004 - Profil | Út 27.4.2010 9:22:08

Chose >> Na konci příspěvku jsi to napsal dobře někomu stačí kapr 55cm někomu né to je propastný rozdíl a pokud chci svoji zábavu dělat podle toho co chytám a né podle nějakého pseudo kodexu státních vod a komerčních vod tak jsem přesně u toho problému. Já několik let nevlastnil povolenku protože už mne nebavilo poslouchat bafuňáře a podřizovat se příkázům bez špetky rozumu. Za tu dobu jsem obrazil opravdu velké množství komerčních revírů a zdaleka není pravdou obecný názor o kaprodromech a to ani zdaleka. Jsou vody kde opravdu zabodovat je problém a potřebuješ trošku toho štěstí a umu. Jsou sice vody kde se to kaprem jen hemží ale i to má svoje zastánce kteří si rybu rádi vemou i za cenu zaplacení což je dobrou cestou k ochraně ryb ve svazovkách kde za opravdu směšnou cenu můžeš naplnit mrazák bez problémů a sakra levě. A jen příkladem znám několik lidí co na Vrbno jezdí pravidelně a nedaří se jim dostat slušnou rybu a jsou dny kdy neuslišíš ani píp.Ale co je vůbec zvláštní že soukromé vody mají stále víc příznivců kteří ani nezakoupí povolenku a soustředí se jen a jen na tyhle vody které přece jen umožňují více či méně možností pro rybařinu.

Chose - Profil | Út 27.4.2010 9:08:11

Hermis_s >> ty tam nic nevidíš špatného?????? No tak to potom se nedivím,že se zastáváš soukromáku. Vytáhnu z toho příspěvku pár bodu,abys ses mohl zamyslet!!!!! Tady je celí příspěvek-Cus tak jsme už doma z Vrbenáku příroda tam je fajn až na ty motorky ale dá se to vydržet a ryby čekali jsme od toho více přijeli jsme ve čt. ráno celej den nic moc což se dalo čekat v Pá.1.15 ráno přišel první 87cm 10 Kg pak celej den nic a v So.1.30 ráno 85 cm 11 Kg chytil kolega Kamil a zase celej den nic a v Ne 5 hod ráno před odjezdem konečně Kapr šupi 97cm 19.5 Kg já Luky a kluci na molu 5 jen jednoho kapra 80cm 8.5Kg a malou štiku tod vše já jsem teda spokojenej ale klici na 5 nic moc a kamarád Bery co tam byl snámi na 6 tak taki nic moc spíš nic neš moc. Tady jsou ty body- příroda tam je fajn až na ty motorky ale dá se to vydržet a ryby čekali jsme od toho více - konečně Kapr šupi 97cm 19.5 Kg .Nemám nic proti tomuto lovci,jen kopíruji jeho příspěvky!!!! Zde je něco o motorkách a vy zastánci souktomáku píšete o klidu oproti svazovkám!!!!! Tento uživatel posílal k tomuto příspěvku několik fotek s lahvinkama opojného nápoje,tudíš si umím představit ten klid u vody!!!! Hlavně o kapreh okolo 80 cm píše jako takovou samozřejmost a konečně přišel ten očekávaný kapr 97cm 19.5 Kg .Tady je vidět,že se tam už jede s nějakou vizí velkýh kapru a pokud velký nepříjde,tak je to sklamáním!!!!! Když jedu na svazovku,tak si najdu klidné místo kde mě nikdo neotravuje,v mé blískosti nikdo nechlastá a není tam hluk a hlavně jsem spokojen i za jeden záběr od kapra třeba 55 cm .

Chose - Profil | Út 27.4.2010 8:52:58

mi-ku >> To že tam nechytíš nic se muže stát uplně v pohodě,ale ta pravděpodobnost že nachytáš je oproti svazovce uplně jiná a to se nebavím o pravděpodobnosti trofejní ryby.Vono je to tak,pokud někdo přijede,zaplatí a nic nechytí ,tak už se tam asi moc vracet nebude a pan majitel padne na hubu,tudíš nachytat musíš,aby ses vrátil znovu.Proto abys nachytal,musí se voda hodně zarybnit.

Hermis_s - Profil | Po 26.4.2010 22:45:18

kopr69 >> Kdyby to byla slabina,tak jezdim jen na soukrome vody,nemyslis?

kopr69 - Profil | Po 26.4.2010 22:37:41

Hermis_s >> Pravda.Duvod se da najit vzdy jak omluvit sve slabiny.

mi-ku - Profil | Po 26.4.2010 22:34:26

na ryby chycené na soukromáku vždy hledím s mírným despektem a ryba ze svazovky má pro mne větší hodnotu, ale jelikož pojedu poprvé na soukromák a jestli tam nic nechytím, tak tento názor mohu poupravit....a uznám, že i zaplacený flek nemusí znamentat jistou rybu i když plně chápu důvody proč jezdit na soukromáky...

Hermis_s - Profil | Po 26.4.2010 22:30:02

kopr69 >> Duvodu najdes habakuk.Me tam treba tahne absence cejnu,ploticek a jine bile,lepsi moznost testovani noveho boilie co si naroluji,ciste brehy,lov nonstop,vlaceni,kdyz na svazovce jeste nemuzu,lepsi zarybnenost urcitym druhem ryb a v neposledni rade mensi procento vyskytu osob,kterym je sportovni rybolov cizi.Navstevuji,jak svazovky,tak komerecni reviry,kazde ma sve + a -,je jen na kazdem z nas co si vybere,co mu sedi.Kazdy u vody hleda neco jineho,nekdo chce chytat jen tak pro radost,nekdo pro zvanec a nekdo se zase bezhlave honi za rekordy.

kopr69 - Profil | Po 26.4.2010 22:18:45

TM >> Ja uz se probral,jen aby se probrali vsichni zastanci soukromaku nez bude pozde.Kolik ryb na techto soukr.vodach drive plavalo ve svazovkach?

kopr69 - Profil | Po 26.4.2010 22:12:29

Hermis_s >> Zcela chapu ale jeste jsem tu neslysel jeden duvod proc jit na soukromak a ne na svazovku kdyz jsou na ni peknejsi ryby a je jich tam vic,jak uz se tu nekolikrat napsalo.

cimelik - Profil | Po 26.4.2010 21:25:04

Na soukr.rybnik 2-3 do roka zavítám a nevidim na to nic špatného.Jak už bylo níže psáno,že na tyto rybniky jezdi jen rybáři ktery neumej chytit rybu nikde jinde tak nesouhlasíM!! jsou to jen keci!! jezdíme na jeden soukr.e je tam supr klídek žadny telo na tělo,dobry relax+rybačka a klídek!! Občas si človek nekde spravit chut musí no ne?! Samozřejme svazové vody převažují nad soukr.jinak nic proti,ale že bych jim fandil,to zas taky ne!! petruv zdar

Pellon - Profil | Po 26.4.2010 21:21:28

u.x.a. >> u.x.a - 26.4.2010 21:15:25 >> to se u nas nikdy nestane :)

retrívr - Profil | Po 26.4.2010 21:21:15

Pellon - tak nevím proč jsi tak nesmyslně podrážděný.Reaguješ zcela nepřiměřeně, na ne úplně jasný věci.Co si myslíš, že dělám já, mám vnoučata, ryby s nima, zaplať nejvýšší je to baví.Pivínko k tomu je.Proč bojuješ za soukromáky o kterých , nezlob se možná ani tak moc nevíš.Potřebuješ, k tomu co píšeš soukromák.Možná, že Ti nabídnu klubovej a budeš spokojenej. Nezapomeň, že retrívr nebojuje, je to retrívr.

u.x.a - Profil | Po 26.4.2010 21:15:25

Pellon >> v rakousku a švícarsku je od minulého roku zakázáno pouštět pstruhy duhové zpátky,protože Švícsrští a Rakouští rybáři nemají na ně odbyt..

retrívr - Profil | Po 26.4.2010 21:14:48

Carpeatr - jsem velmi rád, že si rozumíme, vše je o přístupu. Pak se dohodněte v informacích a budete mít jasno,kde kdo jak podniká, co nabízí a co za to chce.Já jsem jen radil v domluvě.Zadání otázky není tak špatný, jen se toho všichni úplně nedržíme.Ale společný názor je i když máme jiný pohled a to je velmi důležité. Málo kdo to umí.

Pellon - Profil | Po 26.4.2010 21:03:24

Carpeater >> souhlas jen kapriku nebylo 40 ale urcite pres 100 to jsi trosku ustrelil... ale pristi vypravu zatopime tem velkejm...
retrivr:
a tim koncim... a kdo chce chytat na rybniku 6ha a honit si tam ego tak at to dela ... a kdo chce podpovovat zkostnatelej system rybarskej svaz tak proc ne... ale ja nebudu delat ani jedno... tedy letos jedu na jeden malinkatej rybnicek kde si dam chlazene pivecko nahodim tri pruty s hacky bez protihrotu kamarad pripravi vyborne grilovane masicko pokecame o tom jak je to krasne sedet u vody a popijet ... deti si pres den budou hrat a vecer si pro ne prijedou manzelky a pojmeme tuhle dvoudenni vypravu jako rodinou dovolenou :) no neber to za tech par stovek :)

TM - Profil | Po 26.4.2010 20:49:33

kopr69 >> rozhodně to není až tak pravda - Labe soukromé není na Moravě to taky není soukromé a velké ryby tam ještě relativně jsou - je to na delší debatu - to rozhodně, ale rybařina není jen o kaprech prober se !!!!!

Pellon - Profil | Po 26.4.2010 20:49:12

retrívr >> ale takovych reviru je dost ale nesmis hledat kapra 20+ pak samozrejme ti google najde jen par reviru ktere jsou proflaknute... a rezervujes tam misto rok dopredu... me bavi planovat vypravu napr. podle pocasi... ted bude osklive tak pojedeme pristi tyden a nemusim se bat ze na miste kde chci chytat nekdo bude.. a kdybych se preci jen bal tak pojedu ve ctvrtek a ne v patek a mam na na 100%jiste... ne si chodit zakrmovat na svazovku a chovat se tam jak zlodej aby me nekdo nahodou nevidel a druhej den tam nekdo nechytal ...

Carpeater - Profil | Po 26.4.2010 20:48:50

retrívr >> hele, ve svý podstatě mluvíme o tom samým, akorát v otázce je velmi nevhodně zmíněný "soukromý revír". Malý kaprodromy mě taky nebaví a přijdou mi legrační, nadto většinou fungujou v módu C&R.
Mpje příspěvky a potažmo i Pellonovy, jak vidím, spíš poukazujou na absurditu toho rozlišení na "svazovej" a "soukromej" revír.
Jak jsem psal, náš revír se od svazovky nijak neliší, ostatně, co si pomyslet o soukromáku, kde stojí roční povolenka 2500,- a není tam problém za 4dny rybolovu nachytat 40ks kapříků 25-45cm? Podívej se ještě jednou na zadání otázky, zjistíš, že je položená nevhodně, ba řekl bych hloupě.
Ostatně, spousta svazovek v ČR vykazuje jasné znaky kaprodromů.

Tož tak.

retrívr - Profil | Po 26.4.2010 20:48:03

Pellon - asi jsem strarý, jestli jsi si nevšiml, tak reakce byla později.Ale hochu, rybní, nebo rybníček, tedy jeden je úplně jeddno.Nejde o velikost ale o přístup. To jste hoši nepochopili.

Pellon - Profil | Po 26.4.2010 20:45:07

Carpeater >> to nepochopi... vzdyt jsi mu naspal 300ha a on mi napise rybnicek :)

retrívr - Profil | Po 26.4.2010 20:42:06

Carpeatr - už jsem měl na Tebe úplně jinou reakci.Byla velmi tvrdá.Teď ji zmírním na to, že asi máš jeden soukromák, ten asi bude super.Jestli jsi mě četl, tak se bavíme o hovínku.Tedy znovu, o čem soukromáci diskutujete, udělejte si otázku a není o čem mluvit.Celkově však je jednodušší soukromák.Nepotřebuješ-li rekordy, máš-li rád rybařinu, pak svazovka. Pozor, klid /většinou/, jisté místo
a dostatek ryb je předností, to uznávám.Ale je to o domluvě, není to všude.

Pellon - Profil | Po 26.4.2010 20:41:40

u.x.a. >> u.x.a - 26.4.2010 20:35:56 >> moje rec neni nad to si sezrat pekneho kapra :)

Pellon - Profil | Po 26.4.2010 20:41:19

retrívr >> rybnicek :)300ha - jj mam zkreslene informace protoze vsichni kamaradi presli ze svazovky na soukrome reviry, takze uz mam drby jen od Kamila...