Trochu jiný partikl

Zdravím,chlapi máte někdo zkušenost s netradyčními obilninami v partiklu.Mám na mysli-žito,oves,ječmen,pohanku a jiné.Jelikož se převážně partikl skládá z řepky,konopí,kuku,pšenice,což takhle nabýdnout rybám něco netradyčního?
Autor diskuse: Pavel S. - Profil , 15.3.2010 feeder - nástrahy, návnady

Carabus - Profil | Čt 17.3.2011 13:13:37

micrad >> vzhledem k tomu, že u nás na říčce jsou jenom kapříci a cejni, tak selektivitu ani nepotřebuju, spíš se jedná o odlišení, což v tomto přpadě bude 100%

micrad - Profil | Čt 17.3.2011 12:36:31

Carabus >> osobně arašídy po dosažení varu nechám 20min vařit pak vypnu a nechám být , po vychladnutí sleju do kýble a postupně zkrmím, po cca 2-3 dnech to celé jakoby zgelovatí (takový bílý šlem) na ryby super jen to není moc selektivní. Ohledně nastražení když to tkhle uděláš arašídy jsou jakoby gumový a bez potíží je propíchneš jehlou na boilií.

Pavel S. - Profil | Čt 17.3.2011 12:23:01

Carabus >> v tom případě,asi jenom rovnou vyloupaný ze slupky,provrtat a nastražit na vlas,osobně jsem nikdy nezkoušel,ale používam je namletý do krmení,v teplý vodě

Carabus - Profil | Čt 17.3.2011 12:05:43

Pavel S. >> v těch videích je právě používaly celé, i na vlas pod háček

rover - Profil | Čt 17.3.2011 12:01:42

Dají se i rozdrtit v např. v hmoždíři, pak lehce pustí "ten" aromatický olejíček, který je tak neodolatelný pro rybu :-)

Pavel S. - Profil | Čt 17.3.2011 11:56:38

Carabus >> semel je na mlýnku na oříšky a přidej do krmení,pro větší atraktivnost je můžeš zlehka opražit na suchý pánvi.
http://www.vetroshop.cz/mlynek-na-strouhanku-a-orec​hy-red-culinaria/d-58950/

Carabus - Profil | Čt 17.3.2011 11:52:42

Ahoj, můžete mi někdo poradit co s arašídy? Uvařit? Použít jen tak? Viděl jsem videa kde se hojně používaly ve směsi s kuku i samotné, ale, cízí řeči neznaje, jsem byl odsouzen do role obdivovatele úlovků.

rover - Profil | Čt 17.3.2011 11:42:53

Pavel S. >>
jj, přesně tak, proto jsem věděl, že bude fungovat. Ječmen používám permanentně, také nevidím žádný rozdíl oproti jiným obilninám, ...už naši předkové věděli, co rybám chutná :-)

Pavel S. - Profil | Čt 17.3.2011 11:33:57

rover >> triticale je kříženes žita a pšenice,takže vlastně jako by jsi krmil pšenicí akorát jsou ty zrna větší,jinak jsem začal experimentovat právě s ječmenem a ovsem a v podstatě stejný jako s pšenicí,takže ryby na správně uvařenou obilninu reagují dobře a je jedno o jaký druh se jedná.

rover - Profil | Čt 17.3.2011 10:52:26

Ječmen, oves, žito a pod. jsou naopak velmi tradiční obilniny vhodné pro krmení, či vnadění, stačí na pár dní namočit ( ke klíčení 2 dny, na krmení stačí řádově hodiny ), a fungují úplně stejně jako ostatní zaběhlé návnady typu kukuřice, ptačí zob, konopí a pod.
Loni jsem např. zkoušel zmiňované "Triticale", a bez problémů, ...přitáhne to ale veškerou rybu v revíru !

Jelda z Ase - Profil | Čt 17.3.2011 10:22:18

Pavel S. - >> Ja do partiklu davám i loupanou slunečnici,kroupky(perličky)ovesný vločky,pšeničný klíčky.necha, to namočený 2 dny a nebo to tak na 10-15 min povařim.

Olgoj Chorchoj - Profil | Čt 17.3.2011 9:59:11

Zdar, sice trochu starší otázka, alr přídám svojízkušenost. Když jsem choval králíky tak jsem jim dával klíčenej ječmen, a když se nechal trochu přerůst až měl pořádný klíčky a začínal píchat, tak to rybám hodně šmakovalo, jen je pak to zrnko hodně lehké a doporučuval bych použít na stoják, nebo v pomalém proudu, pšenice mi nikdy tak pěkně neklíčila, tak nevím jak by na ní reagovali, tu holt musím vařit:(

Salamanterus - Profil | St 7.4.2010 19:51:34

voli bych i vařené kroupy, do krmení bych je přidal v 20% koncentraci. Musí se ale dlouho vařit a jsou lepkavé. Několikrát jsem slyšel a sám mohu z části potvrdit, že je to nejlepší nástraha i návnada. Pro házení jich ze břehu rovnou na lovné místo dělám to, že je dám do medu - jako dip a u vody je rozmíchám s hrubou moukou, ony se rozdělí a lépe se s nimi pracuje.

mypeters - Profil | St 7.4.2010 17:36:42

ahoj. je to skvělí napád, určitě bych některé namočil přes den a hurá do lovu ..

Moravadream - Profil | St 31.3.2010 18:07:47

jako netradiční bych spíše čekal mungo, cizrnu, boby, fazole..

Pafka - Profil | St 31.3.2010 18:03:31

Hou, tak jsem vyzkoušel vařenou čočku, dle infa zde a byl jsem poměrně příjemně překvapen ;-) myslím, že rozhodně neškodí a je to příjemná, velice snadno dostupná, surovina... obecně používám jen klasiku (kukuřici, pšenici, když je, tak řepku, konopí...)...

Co se týče té zkvašené kukuřice, s tím jsem se setkal již před lety, když jsem dělal zamlada brigádu a bydlel u bažantnice, kde místní fachmani zkvašenou kukuřicí (kterou používali na krmení bažantů) zakrmovali v blízkém slepém ramenu a místní kapří obři se na ni doslova vrhali, brali to i amuři... a ostatní ryby... jednak šlo i o zvyk, že ryby byly naučené, ale překvapivě se to osvědčuje téměř kdekoli... jen to fakticky hustě smrdí... ;-)))

numen - Profil | So 27.3.2010 23:58:17

zkoušel jsem ledacos i fazole,bob atd. Skoro nic kukuřici a řepku nepřekoná. Jen cejni maj nejraději semínka Hořčice. Nevím co na tom maj ,ale ty velcí mrmláci jí milujou .

TWIN 69 - Profil | So 27.3.2010 22:11:37

Pavel S. - >> nevím proč mě to kdysi napadlo,ale do směsi na zakrmení jsem přimíchal zbytek uvařené rýže od oběda a od té doby to tak dělám pokaždé když doma něco zbyde.Že by atrapa živých červů???

Salamanterus - Profil | So 27.3.2010 22:03:34

Dobrý je třeba i partikl zrní pro papoušky nebo křečky... musí se ale dopředu namočit a zarimatizovat. Namočím je tak na 1 den a přidam k nim něšjakej dip. Pak je klasicky přidam do krmeni, nebo zakrmim raketou.

Salamanterus - Profil | Út 16.3.2010 18:39:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já používám do partiklu buď čočku, kterou předem vařím, nebo ovesné vločky. Ty přidávám do krmení na místě, neb a to bez dřívějšího máčení. OPužívám ty ploché, koupitelné v obchodech s potravinami. Ve vodě se částečně rozpadají, protože jsou křehké a přilákají střední a větší ryby. Ne že by na nich nepochutnal i malý hrouzek, je to ale tak, jako je to u našich hlavních obilnin.

P3 - Profil | Út 16.3.2010 18:22:38

Šlapeto >> Já jsem takhle krmil na ……. A pak sem tam chytal a tahal fakt moc krásné ryby(krmil jsem asi 2-3 dny)ryby k ní byli méně obezřetné asi proto že si myslely že tam leží už delší čas.(díky tomu zápachu)

Šlapeto - Profil | Út 16.3.2010 18:17:34

P3 >> to musím zkusit taky, ale pro jistotu si vemu doktorký rukavice :))

Florish - Profil | Út 16.3.2010 18:15:56

P3 >> No fůj :D ty ryby sou ale dobrý prasátka :D

P3 - Profil | Út 16.3.2010 18:14:27

Florish >>když to hážu do vody tak mi pak smrdí 3 dny ruky a to je mám umytý mýdlem.stačí jak se tam udělá takoví škadloup.

Florish - Profil | Út 16.3.2010 18:11:17

P3 >> na zkysanou turkyn?? To ,musím zkusit a jak moc to necháš zkysat?

P3 - Profil | Út 16.3.2010 18:03:07

Florish >> Nech si nakvasit kuku a uvidíš jak na ni půjdou pěkní kapři a i amuři mám osvědčené amur 96cm.a několik kaprů do 70cm.a cejni do 55cm.

Florish - Profil | Út 16.3.2010 17:50:19

mattafix94 >> ty krmíš zkyslím obilím ?? To sem eště nevidel ...

P3 - Profil | Út 16.3.2010 17:46:21

Mně se nejvíc osvědčila kukuřice,ale i zrní nebo řepka.Uplně nejraději to vše uvařím a pak promíchám.jinak z radostí používám i kroupy a vařené brambory.Občas si partikl i ochucuji různými dypi,ale nejlepší je osvědčená vůně čerstvě uvařeného partiklu.špatná není ani cizrna,ale hůř se shání.

mattafix94 - Profil | Út 16.3.2010 17:10:02

ja davam aj zito ale nedvam ho cerstve ale necham ho skysnut sice to smrdi az do ruska ale rybickam tu chuti....aj ked potom si ruky musim este 3 dni umyvat =)

Florish - Profil | Út 16.3.2010 15:56:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pavel S. - >> Zdarec, jelikož mám přístup k ječmenu a ovsu, tak používám jen toto. Na mačkači je pomačkám a horkou vodou zpařím. Obilniny tak uvolnijů více aroma. Přidám pak do toho ještě sladkou vařenou kukuřici a když je k mání tak i řepku. Na tento partykl jsem měl hodně úspěchů na stojaté vodě. Myslím si že je to velmi podobné a ryby Ti za to pak poděkují až budou mít popichané tlamky :)))

kubah - Profil | Út 16.3.2010 15:50:55

Ječmen používám dost často, vařený nebo jen dlouho namočený.
Jinak jsem párkrát zkoušel granule pro jezírkové ryby.

Pavel S. - Profil | Út 16.3.2010 15:43:16

Tak jinak napište vaše netradiční partiklové směsi a jak přepravujete,zda vařením nebo jenom máčením.

HIP - Profil | Út 16.3.2010 15:15:50

Vlci bob bezne k dostani v potravinach ,alebo v polno-produktoch u nas na Slovensku.Arasidy ,viem si predstavit ze musia chutit vo vode,len neviem ci povarit-poradte .Dik

gx1 - Profil | Út 16.3.2010 9:41:26

Já si myslím,že netradiční je třeba vlčí bob(konský bob)cizrna, peluška a spousta jiných ne tak často používaných.Sám mám zkušenost hlavně s konským bobem a to velice dobrou.Bohužel se hůř shání.

tomashr - Profil | Út 16.3.2010 8:41:25

On to franta s tím žito-pšenice asi myslel ve vazbě na původní otázku, kde je pšenice uvedena jako tradiční a žito jako netradiční, přitom ale z hlediska užití v krmení je rozdíl opravdu pramalý...

jambo - Profil | Út 16.3.2010 7:33:06

réž réž réž ........

ferdoz - Profil | Út 16.3.2010 7:28:38

Franto - žito česky = raž slovensky

Mattys - Profil | Út 16.3.2010 0:25:01

Sihanuk >> :-)))