Sona tripod specialist???

Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto tripodem a jaké vážně o něm uvažuji děkuji.
Autor diskuse: Zbyna89 - Profil , 8.3.2010 všeobecné - náčiní, doplňky

Mattys - Profil | Po 8.3.2010 21:25:18

Zbyna89 >> Ahoj, já ho mám a plně souhlasím s M!ledem@, mám ještě ten starší s těmi kulatými hlavními tyčmi. Stabilita je opravdu nedokonalá. Vyřešil jsem to, že jsem si letos v zimě odšrouboval nohy a ve svěráku je před šroubem lehce přihnul. Tím si myslím, že mám po problému. Rozpětí noh se od sebe roztáhlo o 25 cm. Což je daleko lepší. Ale za tu cenu bych ti raději doporučil něco jiného. Třeba ten základní model LOVY nerez

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/Stojany-vidlick​​y-praky/stojany-tripody/2388-Stojan-Lovy-Carp-tr​ipod-St​ar-nerez.html

M!ld@ - Profil | Po 8.3.2010 18:00:02

Kamoš má ten stojan akorát má průřez té hlavní tyče kruhový a teť se dívam na netu, že je průřez čtvercový (asi to změnili), ale jinak je asi úplně stejnej.
Co se týka stability, tak bych řek že spíš horší (i když v e-schopech píšou vysoká stabilita), úhel rozevření nohou je poměrně malý z čehož plyne nestabilita, už i několikrát se převrátil, ale dá se to vyřeši závažím, nebo kamenem, kterej připneš na karabinku pod kloubem.
Kloub bych hodnotil pozitivně je řešen tak jako u lehátka a je kovový a vypadá dost pevně. Výstupky se do sebe ,,zakousnou,, a asi ani není možnost, aby se kloub protočil, snad jen kdyby se kov zoubků ochodil.