MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Propolis do boilis

Aj keď sa to trusom tak úplne nazvať nedá,zaujíma ma či niekto tento včelí produkt používa pri výrobe boilis?

Autor diskuse: Kyselinár ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 3.1.2010

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 22:14:21
Cloud >> možno pre toto nie....USKLADNENIE MATERSKEJ KAŠIČKY
Materská kašička je veľmi citlivá látka. S výnimkou zlata a platiny neznáša kontakt s kovmi , ďalej jej škodí slnečné svetlo , teplo , kyslík a tiež akékoľvek nečistoty. Pretože podlieha rýchlemu rozkladu , musí sa hneď po získaní konzervovať. Konzervácia sa buď prevádza buď rozmiešaním do medu (1 – 2 g/250 g medu), prípadne rozmiešaním do medu s prídavkom alkoholu. Priemyselná forma konzervácie je tzv. Lyofilizacia , kedy sa materská kašička ochladí na – 30 C , až vznikne hmota na prípravu dražé. Je však na mieste poznamenať že táto moderná technológia je menej šetrná než klasická konzervácia v medu alebo v octe.
Materskú kašičku s medom je nutné skladovať v tme , suchu a chladu , pri teplote medzi 0 – 10 C.
Pred použitím je nutné vždy zmes riadne premiešať , preto lebo materská kašička má tendenciu zo zmesi vystupovať na povrch.
Nepoužívať kovové lyžičky
Pri správnom uskladnení vydrží materská kašička v medu 1 rok.
N Cloud - ® Po 11.1.2010 21:51:27
A co takhle vyzkoušet včelí Matří kašičku?
N Rosta - ® Po 11.1.2010 20:23:40
Kyselinár >> Něco podobného je ve Wikipedii
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 20:19:50
Rosta >> mrkni sem,tu je dačo málo o tej kyseline popisané http://referaty.atlas.sk/prirodne_vedy/chemia/2019​0/
N Rosta - ® Po 11.1.2010 20:19:40
Kyselinár >> Samozřejmě
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 20:06:25
Rosta >> a podporu trávenia...
N Rosta - ® Po 11.1.2010 19:44:57
Kyselinár >> S tímto jsem se nesetkal,nejradši si koule dělám sám,ale je fakt, že používám kyselinu máselnou.
Tady asi jde hlavně o změnu PH vody.
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 19:35:21
Rosta >> myslim že sa to v boili už dávno používa viď toto http://www.nikl.cz/eshop.php?search=formid+acit
N Rosta - ® Po 11.1.2010 19:20:59
Kyselinár >> Kyselina mravenčí se v poslední době začíná poptávat mezi včelaři. Je to totiž jeden z varoacidů (léčivo proti varroáze včel) kdy ve včelstvu resp. v úlu nezanechává rezidua, (kde je med, propolis, pyl a hlavně vosk do kterého velmi snadno přechází např. fluvalinat acrinathrin nebo amitraz, které jsou u jiných varoacidů účinnou látkou.
No a co s tím v boiili?
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 19:15:05
Rosta >> prečo nie kyselina od kyselinára?no prever si aj túto čo ti povedia?skús možno ťa to prekvapí... :-)))
N Rosta - ® Po 11.1.2010 19:11:13
Kyselinár >> S tou kyselinou bych neriskoval.
N Rosta - ® Po 11.1.2010 19:09:26
Kyselinár >> i když těď jsem si to ověřil k čemu se používá Glycerol
V potravinářském průmyslu se užívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín, jako sladidlo např. v šlehačkách v bombičkách, jako změkčovadlo želé a jiných cukrovinek atp. Jako součást potravin má označení E 422.

Koule by asi byly sladší a možná měkčí což by mě vyhovovalo.
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 19:05:16
Rosta >> nie ešte som to nerozpúšťal,,,možností je viac,,,čo povieš na túto?
N Rosta - ® Po 11.1.2010 19:01:12
Kyselinár >> Toto už máš rozpuštěný propolis bez vosku, v té větší sklence v alkoholu v té druhé v glycerolu použil bych ten v alkoholu, možná 1-3 ml na 1kg směsi.
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 18:55:02
Rosta >> tak potom je všetko OKEY,,,zle som ťa pochopil,a v čom to rozpustíme?
N Rosta - ® Po 11.1.2010 18:47:27
Kyselinár >> To jsem tě špatně pochopil nebo ty mě, ale jak jsem psal surový propolis rozpuštěný v alkoholu neobsahuje vosk.
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 18:43:34
Ka-vec >> si predstav,,, aká náhoda... :-)))
N Ka-vec - ® Po 11.1.2010 18:40:50
Ke všemu se ten název rýmuje :)
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 18:35:46
Rosta >> nezabúdaj že ty budeš do cesta pridávať kvapalinu (propolis),,,problém pri válaní by som nevidel,,,
N Rosta - ® Po 11.1.2010 18:29:50
Kyselinár >> Myslím, že vosk je potřeba bezpodmínečně odstranit. Při zpracovávání koulí (těsta) by určitě dělal problémy a při vaření taky.
N Kyselinár - ® Po 11.1.2010 18:18:41
Rosta >> teba to fakt chytilo,,, :-))) PS:nemám s tým žiadnu skúsenosť s mojej starany je to tiež len nápad.Myslím si že ten vosk by sa z toho odsrániť dal tak že skôr ako zmiešaš včelí trus (propolis) z alkoholom bolo by ho zmiešeť z vodou,vodu mierne nahriať a vosk by sa mal uvolniť a vyplávať na hladinu a z hladiny ho odstrániš trebárs servítkou,,,treba to proste vyskúšať,ale v podstate,teraz ma napadlo načo to odstranovať takto ked sa tie gule budú ešte variť,,, a teraz ma napadlo že by ten vosk vobec nemusel byť na škodu ked sa gula začne rozpadať vo vode,,,vosk predsa pláva,,,že? :-)))

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniNGT Naviják Dynamic Carp 4000 - AKCE 1+1 ZDARMA!

Mimořádná akční nabídka, při zakoupení jednoho navijáku dostanete druhý zcela zdarma!


akce, rybareniNash ball maker 60mm

Za 458
Nový geniální výrobek od firmy Kevin Nash bude mít velký přínos pro váš rybolov. Jednoduché kompaktní zařízení, které vám vyrobí dokonale kulaté koule methodmixu, nebo krmítkové směsi či vlhčených pelet.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby- SWEETFISH Rybářské potřeby- SWEETFISH

Břeclav, Lidická 3461/9B