Propolis do boilis

Aj keď sa to trusom tak úplne nazvať nedá,zaujíma ma či niekto tento včelí produkt používa pri výrobe boilis?Autor diskuse: Kyselinár - Profil , 3.1.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 22:14:21

Cloud >> možno pre toto nie....USKLADNENIE MATERSKEJ KAŠIČKY
Materská kašička je veľmi citlivá látka. S výnimkou zlata a platiny neznáša kontakt s kovmi , ďalej jej škodí slnečné svetlo , teplo , kyslík a tiež akékoľvek nečistoty. Pretože podlieha rýchlemu rozkladu , musí sa hneď po získaní konzervovať. Konzervácia sa buď prevádza buď rozmiešaním do medu (1 – 2 g/250 g medu), prípadne rozmiešaním do medu s prídavkom alkoholu. Priemyselná forma konzervácie je tzv. Lyofilizacia , kedy sa materská kašička ochladí na – 30 C , až vznikne hmota na prípravu dražé. Je však na mieste poznamenať že táto moderná technológia je menej šetrná než klasická konzervácia v medu alebo v octe.
Materskú kašičku s medom je nutné skladovať v tme , suchu a chladu , pri teplote medzi 0 – 10 C.
Pred použitím je nutné vždy zmes riadne premiešať , preto lebo materská kašička má tendenciu zo zmesi vystupovať na povrch.
Nepoužívať kovové lyžičky
Pri správnom uskladnení vydrží materská kašička v medu 1 rok.

NCloud - Profil | Po 11.1.2010 21:51:27

A co takhle vyzkoušet včelí Matří kašičku?

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 20:23:40

Kyselinár >> Něco podobného je ve Wikipedii

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 20:19:50

Rosta >> mrkni sem,tu je dačo málo o tej kyseline popisané http://referaty.atlas.sk/prirodne_vedy/chemia/2019​0/

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 20:19:40

Kyselinár >> Samozřejmě

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 20:06:25

Rosta >> a podporu trávenia...

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 19:44:57

Kyselinár >> S tímto jsem se nesetkal,nejradši si koule dělám sám,ale je fakt, že používám kyselinu máselnou.
Tady asi jde hlavně o změnu PH vody.

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 19:35:21

Rosta >> myslim že sa to v boili už dávno používa viď toto http://www.nikl.cz/eshop.php?search=formid+acit

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 19:20:59

Kyselinár >> Kyselina mravenčí se v poslední době začíná poptávat mezi včelaři. Je to totiž jeden z varoacidů (léčivo proti varroáze včel) kdy ve včelstvu resp. v úlu nezanechává rezidua, (kde je med, propolis, pyl a hlavně vosk do kterého velmi snadno přechází např. fluvalinat acrinathrin nebo amitraz, které jsou u jiných varoacidů účinnou látkou.
No a co s tím v boiili?

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 19:15:05

Rosta >> prečo nie kyselina od kyselinára?no prever si aj túto čo ti povedia?skús možno ťa to prekvapí... :-)))

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 19:11:13

Kyselinár >> S tou kyselinou bych neriskoval.

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 19:09:26

Kyselinár >> i když těď jsem si to ověřil k čemu se používá Glycerol
V potravinářském průmyslu se užívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín, jako sladidlo např. v šlehačkách v bombičkách, jako změkčovadlo želé a jiných cukrovinek atp. Jako součást potravin má označení E 422.

Koule by asi byly sladší a možná měkčí což by mě vyhovovalo.

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 19:05:16

Rosta >> nie ešte som to nerozpúšťal,,,možností je viac,,,čo povieš na túto?

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 19:01:12

Kyselinár >> Toto už máš rozpuštěný propolis bez vosku, v té větší sklence v alkoholu v té druhé v glycerolu použil bych ten v alkoholu, možná 1-3 ml na 1kg směsi.

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 18:55:02

Rosta >> tak potom je všetko OKEY,,,zle som ťa pochopil,a v čom to rozpustíme?

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 18:47:27

Kyselinár >> To jsem tě špatně pochopil nebo ty mě, ale jak jsem psal surový propolis rozpuštěný v alkoholu neobsahuje vosk.

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 18:43:34

Ka-vec >> si predstav,,, aká náhoda... :-)))

NKa-vec - Profil | Po 11.1.2010 18:40:50

Ke všemu se ten název rýmuje :)

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 18:35:46

Rosta >> nezabúdaj že ty budeš do cesta pridávať kvapalinu (propolis),,,problém pri válaní by som nevidel,,,

NRosta - Profil | Po 11.1.2010 18:29:50

Kyselinár >> Myslím, že vosk je potřeba bezpodmínečně odstranit. Při zpracovávání koulí (těsta) by určitě dělal problémy a při vaření taky.

NKyselinár - Profil | Po 11.1.2010 18:18:41

Rosta >> teba to fakt chytilo,,, :-))) PS:nemám s tým žiadnu skúsenosť s mojej starany je to tiež len nápad.Myslím si že ten vosk by sa z toho odsrániť dal tak že skôr ako zmiešaš včelí trus (propolis) z alkoholom bolo by ho zmiešeť z vodou,vodu mierne nahriať a vosk by sa mal uvolniť a vyplávať na hladinu a z hladiny ho odstrániš trebárs servítkou,,,treba to proste vyskúšať,ale v podstate,teraz ma napadlo načo to odstranovať takto ked sa tie gule budú ešte variť,,, a teraz ma napadlo že by ten vosk vobec nemusel byť na škodu ked sa gula začne rozpadať vo vode,,,vosk predsa pláva,,,že? :-)))