Pojďte být milí a zdvořilí

Dobrý den vážení kolegové,

ač jse zde zaregistrován teprve krátce, tak věřte, že se zde na Mrku pohybuji již delší dobu a občas si pročítám různé diskuse. Co mě zaráží, tak je klesající úroveň verbální komunikace v otázkách i jiných pokecech. Hýří to zde vulgarismy, nadávkami a osočováním. Copak tohle máme my coby zastánci petrova cechu zapotřebí? Rybařina je krásný koníček, kde se snoubí relaxace s napětím a radosti z hezkého úlovku. Na světě je tolik nenávisti a příkoří. Musíme tedy i my přikládat ono pověstné polínko do ohně a šířit kolem sebe zášť? Tuto otázku jsem založil coby diskusi a budu rád za vaše názory ohledně současné komunikační morálky nás rybářů. Doufám, že otázka se ponese v poklidném a vstřícném duchu a že si zde hezky popovídáme

s pozdravem Jarmil Koloušek
Autor diskuse: Jarmil Koloušek - Profil , 9.12.2009 všeobecné - ostatní

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Pá 9.3.2012 9:12:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Zkouška, Zkouška, Zkouška. Budu milý a zdvořilý, budu milý a zdvořilý, budu milý a zdvořilý. Zkouška, zkouška, zkouška. Budu milý a zdvořilý, budu milý a zdvořilý, zkouška, blablabla. Všechno bude krásné, respektive nádherné. Vše bude ve zlatě. Až to bude vše ve zlatě, to teprve bude něco. Kdo píše ve zlatě, má moc, kdo má moc má peníze a kdo má peníze, má ženy. Zkouška, zkouška, zkouška, budu milý a zdvořilý, balalalalalalaalalalal, tralalalá, zkouška - 4.11.2010 10:22:53 >>

vahaj - Profil | Čt 4.11.2010 10:24:08

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Chápu, že těď v období dušiček měl jiné povinnosti a neměl čas studovat všemocný a všeobjímající kodex:-)))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 4.11.2010 10:22:53

vahaj >> pan Koloušek kodex již nezažil

vahaj - Profil | Čt 4.11.2010 10:20:24

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Vždyť tu byl:-)))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 4.11.2010 9:44:51

Podle mě kodex přinesl na Mrk onu kýženou slušnost a pan Kolibřík (čti Pamela) zase tolik potřebnou báječnost. Škoda, že se tohoto okamžiku pan docent nedožil. Byl by jistě velmi potěšen a štěstím by si výsknul

Azbest - Profil | Čt 20.5.2010 22:22:54

Martin... >> tak tak....Plnou ParouBACK.....

Jarmil Koloušek - Profil | Čt 20.5.2010 21:59:34

Azbest >> Dobrý den kolego,
já s vámi cítím. Ona současná politická situace v naší republice je přinejmenším pro mne rozčarováním. Pana Paroubka jsem coby politika přestal akceptovat již před několika lety. Je to smutné, avšak tento člověk svým arogantním jednáním, zvráceným populismem a (nebál bych se označit) kultem osobnosti vrhá stín na celou sociální politiku. Nejsem zastáncem levice ani jsem ji nikdy nevolil, ale pokud by naše ekonomika nebyla tak blízko recese a naopak vzkvétala, tak by jistě správně a kultivovaně zvolená sociální politika byla pro tuto zem přínosem. Již mnozí velcí ekonomé dokázali, že pravidelné střídání levicových a pravicových vlád má za následek stabilitu národa. Ovšem s panem Paroubkem coby "tváří" obyčejného občana je toto opravdu nereálné.

s pozdravem Jarmil Koloušek

Martin... - Profil | Po 12.4.2010 10:19:05

Azbest >> ParoubEGG? toho radši nekomentovat a zdržeti se názoru....ještě bych si zkazil den :-)

Azbest - Profil | Po 12.4.2010 10:15:58

Hrome a carramba!Jsem tak rozdurděn na odporného Paroubka,že si musím někde v intencích možností bleskově ulevit.
Paroubek je neskutečný falus!

Azbest - Profil | Pá 12.3.2010 12:19:24

JKL >> lůza a chátra se těmito atributy vyznačovala vždy a vymezovala se jimi vůči normální společnosti,což je neměnné.
Naštěstí se to každého nedotkne.

JKL - Profil | Pá 12.3.2010 9:42:43

Azbest >> Ti už se neobtěžují ani s tou hranou zdvořilostí .... Ono je to i pochopitelné - nic nelahodí sluchu jedince s nižším IQ tak jako přisprostlé urážky oponentů.Volič rozumný má jasno, o toho bojovat netřeba.

Azbest - Profil | Út 9.3.2010 13:47:10

Jdu si sem oddechnout.Do prostředí,kde neobtěžují vydráci a hmyz v podobě kolibříků:-))

Azbest - Profil | Pá 5.3.2010 19:01:54

JKL >> pravdu díš Jiříku.
Již jen rétorika politiků je jasným příkladam tohoto...

JKL - Profil | Čt 4.3.2010 12:58:37

Azbest >> Je pozoruhodné že i na tomhle serveru lze objevit kultivované prostředí. Nevycházím z údivu. Nicméně bych podotknul, že slušnost a zdvořilost jsou dva různé pojmy - a srůzným významem. Jakkoli platí, že slušný člověk bývá (alespoň v odpovídajícím prostředí) i zdvořilý nelze vyvozovat, že člověk zdvořilý je i slušný. Ba naopak - nápadná zdvořilost bývá varováním. Ale to jen na okraj.

Jarmil Koloušek - Profil | Čt 25.2.2010 0:30:22

Azbest >> Ale kolego netřeba mne zde takto vychvalovat. Na toto opravdu nejsem zvyklý a začínám se červenat. Jinak tedy dobrý den a jak se máte? Dlouho jsem vás zde neviděl

Jarmil Koloušek - Profil | Čt 25.2.2010 0:29:01

Kraťas82 >> Dobrý večer vážený kolego,

já se nejprve omluvím, že na vás reaguji se spožděním. Tato prodleva byla způsobena delší výpravou, kde jsem neměl přístup k internetu.
Jinak já vám děkuji za uznání a velice si ho vážím. Je hezké, že jste sem zavítal a že se zajímáte. Víte já odjakživa razím myšlenku, že pokud je někdo hrubý, je to pouze tím, že mu na jeho hrubost jiný reaguje téže hrubostí. Pokud budete jednat v klidu, kulitovovaně a bez vulgarit, většina zahořklých jedinců po určitém čase samovolně přejde na umírněnější výrazivo. Ale nemyslete si i já mám občas slabé chvilky a sem tam někoho okřiknu. Snažím se to však činit na úrovni "kárání", tedy pokusit se dotyčnému vysvětlit, co mi v daný okamžik na něm vadí a rozumnými argumenty se jej pokusit nasměrovat, popřípadě si s ním v klidu pohovořit. Víte mnohé rozstržky jdou většinou velice lehce vyřešit klidným dialogem. Pokud na sebe dva dotyční budou řvát, nedoberou se oba nikam a konverzace, potažmo jádro věci, zůstane na mrtvém bodě. Setkal jsem se již několikrát s jedinci, kteří mě neustále atakovali vulgaritami a pokoušeli se mě orálně hanit. Jakékoliv mé snahy o rozumnou konvertaci hatili již v počátku. S takovými lidmi se opravdu nemá cenu bavit a proto jsem konverzaci s nimi ukončil.

já doufám, že jsem vám to vysvětlil dostatečně a s přáním dobré noci se s vámi loučím

Jarmil Koloušek

Azbest - Profil | Ne 7.2.2010 19:56:03

Kraťas82 >> mohu z několikrát opakované zkušenosti poptvrdit,že Jarmil Koloušek je majitelem mozku,IQ i EQ a jako takový se nikdy nedal strhnout ko oplácení zlého zlým.
Nenechá se vyprovokovat a je imunní i vůči urážkám.
Je to i tím,že snad nikdo nemá důvot takového člověka napadat a když už se o to pokusí-pohoří.
Svatá nátura:-)

Kraťas82 - Profil | St 3.2.2010 9:52:50

Jarmil Koloušek >> Zdravím Vás

Musím uznat že Váš styl psaní se mi líbí, musíte být vážně kliďas... Fandím Vám ať Vám to vydrží!! Bez jakékoliv ironie!! Docela by mě zajímalo, jestli když jste na všechny takhle slušnej v diskuzích se přesto najde někdo, kdo Vám to oplácí přesně opačně?? Jinak přeji hodně úspěchů u vody.

S pozdravem a uctou Kraťas82

XAXAP - Profil | Po 1.2.2010 20:12:58

Jarmil Koloušek >> Drahý Jarmile,

hovořím plynně česky, anglicky, bulharsky, makedonsky, slušně též rusky, slovensky, polsky, srbsky, rozumím německy, francouzsky a španělsky, nicméně litevštinu opravdu neovládám vůbec. A úplně mi bude stačit, když po Jejich aktivitě prostě a jednoduše salamandrů přibude.

Uctivá poklona!

XAXAP (čtou Chachar, použita cyrilice)

Jarmil Koloušek - Profil | Po 1.2.2010 20:00:32

XAXAP >> Vážený Martine,

já vám děkuji za zájem. Pakliže by byl z vaší strany apel, je zde možnost poskytnout vám kopii této publikace. Bohužel se objeví v odborných kruzích v litevštině a pokud tento jazyk příliš neovládáte, jsem ochoten vám po ukončení výzkumu zaslat své poznámky v češtině, nebo, chcete-li, v němčině.
Jinak bych vám chtěl poděkovat, že jste se stal takřka výhradním pisatelem v této otázce. Je vidět, že jsete milý a zdvořilý člověk a já vám fandím.

s pozdravem Jarmil Koloušek

XAXAP - Profil | Po 1.2.2010 19:53:41

Jarmil Koloušek >> Drahý Jarmile,

sic salamandři jsou mými oblíbenými zvířaty, Jejich práci chápu jako přínosnou a rozumím občasným výpadkům návštěv. I již zmiňovaný profesor Hnátek, který se sice zabýval jiným rozmnožováním, by měl z Jejich výkumů radost! Držím své palce a fandím Jim!

Uctivá poklona!

XAXAP

Jarmil Koloušek - Profil | Po 1.2.2010 16:53:56

XAXAP >> Dobrý den Martine,

ač byl můj výzku prozatimně přerušen nepřízní počasí, stále mám mnoho práce ať již se studenty nebo spolupráci s mými litevskými kolegy na jejich knize ohledně rozmnožování hermafroditních mloků v mokřadech. Nicméně i tak se snažím sem nakukovat a občas přispět svou radou ku prospěchu rybářského vývoje jedinců.

s pozdravem Jarmil Koloušek

Netipa - Profil | Po 1.2.2010 16:34:07

XAXAP >> Tak to je mi líto. Na druhou stranu se mu to stalo při činnosti, které věřil vytvářela u něj pocit spokojenosti.
Máš pravdu. Vhodnější je opravdu slovo "přispěje"

XAXAP - Profil | Po 1.2.2010 16:18:44

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Netipa >> profesor Hnátek vycestoval do jihovýchodní Asie sledovat vývoj mutujících muněk a v Laosu zmizel. I když Royal with Cheese tvrdí, že se minulý týden objevil na lékařském kongresu o sepsi v Ostravě. Důkaz ovšem dosud nepředložil, takže je tato informace zatím pouze spekulativní.

PS: dovolím si opravit tvé slovo "zautočí" na přesnější "přispěje".

Netipa - Profil | Po 1.2.2010 16:13:24

XAXAP >> a propos co konkrétně se stalo s panem pofesorem Hnátkem? Nějak mi tato kauza unikla

Netipa - Profil | Po 1.2.2010 16:12:08

XAXAP >> Tak to já nemůžu důvod určit. Pan docent má hodně práce a navíc spolupracuje na nějaký knize. Ale určitě ve volným čase se tady pohybuje co to jenom jde. Já ho mám v "přátelích" a skoro pořád mi to píše, že je aktivní. Takže asi pan Koloušek vyčkává, sleduje a ve vhodnou chvíli zaútočí. Ono méně je někdy více

XAXAP - Profil | Po 1.2.2010 16:08:04

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Netipa >> vnímám docenta Kolouška jako pěknou náhradu vzdělanosti a přehledu v Laosu zmiševšího profesora Hnátka. Je jen škoda, že se nezapojuje do debat v širším spektru.

Netipa - Profil | Po 1.2.2010 15:22:00

esoxx >> Tak na tom se shodnem. Pan Koloušek je očividně vyjímka. Hezký den i tobě

esoxx - Profil | Po 1.2.2010 15:07:37

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Netipa >> jistě se shodneme, že milý a zdvořilý do nekonečna být nelze ( až na výjimky formátu docenta Jarmila Kolouška, což troufám si říci může být dáno do jisté míry i geneticky ). Ale dny se prodlužují, světla přibývá a pevně věřím, že se v této Diskuzi opět objeví milé a přátelsky naladěné příspěvky členů MRKu napříč celým spektrem nezávisle na vyznání rybolovné techniky. S přáním hezkého dopoludne všem se loučím.

Netipa - Profil | Po 1.2.2010 14:54:51

esoxx >> No pan docent je holt kapacita, co žije defacto jen pro ryby a přírodu. Ale tahle otázka hlavně v zimě, když jsou všichni nervózní z toho, že nemůžou chytat (vyjma dírek) a často a rádi se hádají, patrně moc neuspěje. To už lze vypozorovat z počátku týhle otázky, kdy každej měl k tématu co říct, ale postupně se téma vyčerpalo a nikdo už nejeví zájem

esoxx - Profil | Po 1.2.2010 14:52:07

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Netipa >> :-)))
Tahle Diskuze by neměla zapadnout, ba naopak by měla být v Oblíbených povinně, pan docent Jarmil Koloušek dává svými příspěvky, názory a letitými zkušenostmi MRKu jiný rozměr, takový ........ lepší ........

Netipa - Profil | Po 1.2.2010 14:43:39

esoxx >> Mno tak známe se osobně. Jinak by si pan docent určitě nedovolil nikoho takhle odpálkovat :-)

Červené karty: NeBeroun alias Qwert, Venca888