Vydání rybářského lístku

Ahoj. Potřebuju vyřídit lístek pro bratrance, problém je v tom že měl ještě ten starý typ a někde ho ztratil a nový mu nechtějí vydat pokud jim neodevzdá starý. Aby dělal znovu kroužek je myslím blbost, víte někdo jak na to? Předem díky za odpověď.
Autor diskuse: info.musky - Profil , 21.9.2009 všeobecné - RŘ, MO, svazy

brach - Profil | St 23.9.2009 5:07:40

info.musky >>
Ptej se u kováře...

evča - Profil | St 23.9.2009 4:22:11

Ahoj ,to je divné.Odkud je bratranec???Lístek má platnost 10 let a pokud ho ztratíš,tak Obecní úřad vystaví za poplatek duplikát.
když už měl bratranec lístek,tak někde někdo má toho bratrance v evidenci.
To je pitomost,když ztratíš řidičák,tak si taky neděláš znova autoškolu.
Když tak at si dojde k policajtům a nahlásí,že mu to někdo ukradl ,policajti sepíší protokol ,určitě nebudou pátrat. S tím protokolem dojde na RS,nebo OÚ a dostane duplikát.Nám se to stalo loni,nějaký dobytek nám vykradl auto , celou výbavu ´2 lidí,lístky i povolenky jsme měli v brašně. Během 10 min.,než jsme si koupili svačinu, bylo všechno fuč.Duplikát ryb.lístku stál 100,- Kč ,v počítači si nás našli a za půl hodiny to bylo vyřízené.povolenky jsme si sice museli zaplatit znova celé,to se mi teda taky nelíbilo,protože v únoru jsme si je kupovali a v dubnu znova.Asi záleží na MO jak kde, kdo tam sedí .Ale nikde nikdo nechtěl po nás žádné školení,ani zkoušky.

Takira - Profil | Út 22.9.2009 13:30:07

Pokud již měl ryb.lístek vydán,měli by mu ho vydat v místě prvního vydání,byť třeba na základě ohlášení ztráty na policii.Někde by tam měli evidovat potvrzení o zkouškách na ouřadě a možná bude mít kopii i vedoucí kroužku. Nebo holt znovu udělat zkoušky.

Knapík - Profil | Út 22.9.2009 13:28:28

tomashr >> pěkné...

tomashr - Profil | Út 22.9.2009 13:26:39

Knapík >> To je možná vrchol byrokracie, ale vrchol blbosti je to co se stalo na poště mě... Firma Microsoft rozesílala nějaké balíčky a jejich systém tisku štítků fungoval tak, že když jsi nebyl veden jako firma, tak tam měli uvedeno "No company name - tedy česky žádné jméno firmy" a to se vytisklo.
Ovšem mě to pak na poště nechtěli vydat a trvali na tom, že musím mít razítko firmy "No company name" - boha jeho to bylo tehdy neskutečné, jaká byla fuška jim vysvětlit, že jsou banda naprostých kreténů :-(((

Knapík - Profil | Út 22.9.2009 13:22:06

vrchol úřednické byrokracie se stal kámošovi, který si jako XY musel sám na poště vypsat plnou moc, kde on jako XY zmocňoval sebe jako XY k oprávnění převzetí zásilky pro sebe jako XY :))

tomashr - Profil | Út 22.9.2009 13:15:50

Já byl letos přesně ve stejné situaci - chtěl jsem si obnovit rybářské náležitosti, starý socialistický lístek jsem nemohl najít... Tak jsem prostě zašel do nejbližší MO, kde mě kromě záležitosti přijetí do ČRS rovnou přezkoušeli, podotýkám, že jsem se na to opravdu celkem poctivě naučil například s využitím online přípravného testu na www.rybsvaz.cz. Na základě přezkoušení jsem dostal papír "potvrzení splnění kvalifikačních předpokladů podle 99/2004......" a na úřadě bylo vše v pohodě.
Podle mě by nějak takto měl postup vypadat, pokud nějaká MO vymýšlí x doplňujících obstrukcí, tak bych radil jít jinam... Dodávám, že obstrukcemi míním třeba striktní trvání na absolvování nějakého kursu, naproti tomu pokud budou chtít před vydáním potvrzení provést přezkoušení, tak to je naprosto v pořádku!

no.matter.who - Profil | Út 22.9.2009 13:01:31

Jen bych ještě dodal, že jsem členem svazu od roku 1987 :-)))

no.matter.who - Profil | Út 22.9.2009 13:00:04

kamrec >> Mě potkalo přesně to stejné, ale s opačným výsledkem :-)). Bylo mi řečeno, že bez potvrzení od MO nedostanu rybářský lístek, i když povolenku i členskou průkazku jsem milé paní úřednici ukazoval :-)) Tak tedy cesta na MO, vystavení potvrzení a šup zpátky za "milou" a "chápající" paní úřednicí. A to jsem si myslel, že je vrchol úřednické zhovadilosti. Avšak cesta na katastrální úřad a pozemkový fond mě vyvedla z omylu....ale to už je jiná pohádka:-))))

kamrec - Profil | Út 22.9.2009 12:50:00

Zdar,
asi to nebude rada jako taková, ale za pokus nic nedáš: Mně se stalo něco podobného - ztratil jsem rybářský lístek, všechno ostatní (povolenku, členské známky, záznam o docházce..) jsem měl. Vydal jsem se na úřad na odbor životního prostředí, kde jsem pánovi řekl, co mě potkalo. Odpověděl něco v tom smyslu, že musím na svaz, kde mi vystaví potvrzení o tom, že jsem řádným a proškoleným členem a nechci ho podvézt. A teď přichází to, kvůli čemu to píšu: Zeptal jsem se ho, jestli si myslí, jestli místo potvrzení nebudou stačit doklady, které prakticky dokazují, že proškoleným a řádným členem jsem (platná povolenka, průkazka se zaplacenou členskou známkou, docházkový list). A co si budeme povídat, rybářský lístek je prakticky jen žrádlo pro úředního šimla (to jsem si myslel, panu úředníkovi jsem to pochopitelně neřekl). Pán chvilku přemýšlel, a potom mi dal za pravdu, ikdyž to samozřejmě patřičně okomentoval!
Tím chci říct - zkus to taky tak, maximálně se ti od úřadu dostane pochopení (pravda, často se to nestává, ale když se to podařilo mně...) Pokud neuspěješ, tak ti nezbude než cesta, kterou nastínil tony.bobo...

tony.bobo - Profil | Út 22.9.2009 12:37:26

Jelikož sem se pokoušel to zjistit pro kamoše tak je to tak že zajde na životní nebo tam jak ty pro roční lístek a oni maj záznamy zpětně několik let.Pokud tam bude nic nestojí ve vyřízení.Pokud ho tam už nemaj tak jedině na jeho MO kde by měli mít jeho kartu zpětně 10 let uchovanou.Pokud se vejde do té 10 leté tolerance zaplatí poplatek jako nový člen + cenu kompletní povolenky.Pokud je ale už mimo tu toleranci musí dělat znovu přezkoušení.

sven - Profil | Po 21.9.2009 20:05:08

grizzly72 >> Díky za podporu pane generální :-)))

sven - Profil | Po 21.9.2009 20:03:58

Mrknato >> Známe ty sestřenice :-)))

grizzly72 - Profil | Po 21.9.2009 20:02:21

Sven >> sven >> máš pravdu předsedo :-))

Mrknato - Profil | Po 21.9.2009 20:02:08

Sven >> sven >> já bazíruji na bratrancově sestřenici....

sven - Profil | Po 21.9.2009 20:00:51

V podstatě má dvě možnosti. Ohlásit ztrátu rybářského lístku na Policii a s potvrzením o ztrátě znovu požádat o vydání duplikátu na úřadě, kde mu byl rybářský lístek vydán. A nebo se obrátit na některou MO ČRS, zpravidla v místě bydliště a požádat o přezkoušení. V případě úspěšného výsledku, mu MO vystaví osvědčení, potřebné k prodeji rybářského lístku. V prvnim případě musí počítat s problémy s pozdním ohlášením ztráty, v druhém případě s tím, že jako nečlen bude muset při koupi povolenky sáhnout hlouběji do kapsy. http://www.rybsvaz.cz/?page=ceny_povolenek/necleny​&lang=cz&povolenky_rok=2009&povolenky_nadpis=Ceny%20pov​olenek%20pro%20nečleny%20ČRS%20a%20MRS Pokud se bude chtít stát členem MO, bude tato pravděpodobně bazírovat na předchozím školení. Není mi jasné z jakého důvodu se bratranec chce za každou cenu vyhnout proškolení. Podle mého názoru už anabáze s rybářským lístkem svědčí o tom, že to potřebuje jak prase drbání.

Mrknato - Profil | Po 21.9.2009 19:19:11

info.musky >> pro bratrance může RL vyřídit pouze sestřenice....

Jarda Š. - Profil | Po 21.9.2009 18:55:23

Ono by mělo stačit udělat u MO ČRS test, aby mu vydali potvrzení pro pověřený obecní úřad, že může dostat RL (někde jsou i tak benevolentní, že mu to potvrzení vydají, když mu dosvědčíš, že už chytal a měl RL). Jestli jsou ve vaší MO byrokrati, kteří trvají na tom, abyí znovu absolvovat školení, tak se zeptejte po okolních MO.

wildfish - Profil | Po 21.9.2009 18:55:13

bud litr slivovice nebo dělat znovu kroužek