Sýr - jaká je to nástraha?

Je sýr nástraha rostlinného, nebo živočišného původu? Několikrát sem slyšel to a několikrát zase, že ono ...Autor diskuse: Moja - Profil , 16.8.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NShimPaul - Profil | Po 17.8.2009 10:16:41

určitě živočišného,ale pokud je to sýr třeba ze sojového mléka tak je rostliného původu,ale já bych to neřešil prostě na něj chytám a hotovo.Namočit 24hodin v mléce(myslim tvrdý sýr předem nakrájený na kostičky cca 5x5mm) a pak na něj chytám.

Npepa-č - Profil | Ne 16.8.2009 13:52:45

wildfish >> citace: "rostliný puvod -je to co nebylo je z neživeho (rostliny mleko atd)"

1) neživého? rostliny nejsou živé? proč teda rostou/dýchají/rozmnožují se apod.?
2) mléko je rostlinného původu? Kráva/koza/ovce je rostlina?

Učitelé si větší platy nezaslouží :-(

Nwildfish - Profil | Ne 16.8.2009 13:28:33

rostliný puvod -je to co nebylo je z neživeho (rostliny mleko atd)
živočišný puvod-je to co je udělané z živočisného druhu nebo jeho časti a tim se mysli to co jez toho zvířete udelano ne to co zvíře produkuje stači ti tento stručnej zapis jinak to neumim napsat

Nsven - Profil | Ne 16.8.2009 13:21:30

Káceč >> Hlad je prevít. Ale kdybych si já měl vybrat mezi pěknou šťovkou a sojoimitací, volil bych maso. :-)))

NKáceč - Profil | Ne 16.8.2009 13:14:30

Sven >> sven >> Čus.Řekl bych,že i vajgem nepohrdnou:-)))

Nsven - Profil | Ne 16.8.2009 13:11:47

Káceč >> Čauves. Myslím , že duhovité, brojlerovité oslizlo by sluplo s chutí i Tofu. :-)))

NKáceč - Profil | Ne 16.8.2009 13:02:24

Sven >> sven >> Ještě sojový žížaly a hurá na pstrhovku:-)))

Nsven - Profil | Ne 16.8.2009 12:54:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klidně se na to vykašli a neřeš to. Pochybuji, že sebou nosí RS laboratorní vybavení k určení složení potravin. Pokud bych chtěl použít sýr na pstruhovce, vůbec bych neváhal.
http://ekonomika.idnes.cz/obchodnici-prodavaji-mez​i-syry-i-jejich-nahrazky-f69-/spotrebitel.asp?c=A080409​_103544_spotrebitel_vem

http://www.ct24.cz/ekonomika/poradna/51605-musi-by​t-syr-z-mleka/

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/restaurace-klamou-​zakazniky-nepravym-syrem.html

NKáceč - Profil | Ne 16.8.2009 12:51:55

pepa-č >> Tak to jo.Já se tu už skoro ničemu nedivím a jen se v tichosti pochechtávám:-)))

Npepa-č - Profil | Ne 16.8.2009 12:49:59

Káceč >> já se nepochechtávám, já se divím.

N1kolda1 - Profil | Ne 16.8.2009 12:49:31

pepa-č >> :-)))

NKáceč - Profil | Ne 16.8.2009 12:48:22

pepa-č >> Já bych se jim tak moc nepochechtával.Dnes koupíš i sýr,co nemá s mlíkem vůbec ni společnýho.

Npepa-č - Profil | Ne 16.8.2009 12:45:50

Svatá noho! Superhypermegamarketová generace neví z čeho se dělá sýr.

NMiPo - Profil | Ne 16.8.2009 12:43:35

rybám je to jedno nejsou vegetariáni

NNick Nash - Profil | Ne 16.8.2009 12:42:15

Podle me je to zivocisneho puvodu. Dela se prece z mleka ne?