technika kuchání ryb

mohu se zeptat co je podle vás lepší.kuchat ryby "zasucha" a nebo je průběžně umývat.(ptám se těch kteří si ryby berou domů)
Autor diskuse: AndyRUM - Profil , 13.8.2009 všeobecné - ostatní

nofish - Profil | Ne 2.2.2014 14:02:29

Nemůžu si pomoct, ten odkaz se sem prostě vyložeě hodí :-)))
http://free.zoznam.sk/video/Simpsonovi-za

marmyš - Profil | Ne 2.2.2014 13:56:08

Dolfmeister >> Koukám že všichni pouštěči umí kuchat ryby:-))) kdy na ně vyrazíme?

Jack6 - Profil | Ne 2.2.2014 13:32:24

Sven >> Buď to byl planý poplach a nebo to prostě cítit nešlo :)

dada11 - Profil | So 1.2.2014 17:24:07

AndyRUM - >> Podle mě, čím čerstvější, tím to jde líp.

Sven - Profil | So 1.2.2014 17:20:56

Dolfmeister >> padesátka grauláč to je už v podstatě kapr :-))

Dolfmeister - Profil | So 1.2.2014 17:13:18

Sven >> zase záleží jak který, jednou jsem na dírkách dostal i duháka přes 50cm a toho bych vcelku na pánev neposkládal... jinak ty nůžky jsou dobrý trik :-)

Sven - Profil | So 1.2.2014 17:07:50

Jack6 >> i když se ti povede proříznou žlučový váček, není nic ztraceno. Rybu ihned důkladně vymyješ studenou vodou a maso hořké nebude.
Pokud máš s kucháním málo zkušeností, doporučil bych pro příště nůž vynechat a použít pouze nůžky. Pokud nevlastníš chirurgické, stačí obyčejné krejčovské.
Jeden hrot zasuneš cca 1cm do řitního otvoru a pak směrem k hlavě, opatrně abys nezasáhl vnitřní orgány přestříháš břišní stěnu až do hlavy, mezi skřele.
Dvěma prsty vyškrábneš opět směrem k hlavě obsah břišní dutiny, nůžkami vystřihneš žábry a hotovo. Pstruh se šupin nezbavuje a připravuje se a servíruje i s ploutvemi a hlavou.

Jack6 - Profil | So 1.2.2014 17:03:03

Zítra u obědu uvidíme ,kosti z masa nevylézaly. Jen se mi na prkénku objevila žlutá tekutina.

kaprus - Profil | So 1.2.2014 16:49:03

Jack6 >> U duháka z rybníka ta žluč někdy praskne i sama, ale nebívá extra hořká, asi je to stravou, granulama. poznáš to tak, že maso se začne rozpouštět a lezou z něho kosti.

Pvl - Profil | So 1.2.2014 16:24:42

Jack6 >> A ze zbytků můžeš udělat moučku :o§)

Dolfmeister - Profil | So 1.2.2014 15:27:19

Jack6 >> může a nemusí, záleží jestli jsi tou žlučí potřísnil maso a případně v jakém množství.. v jídle to poznáš tak, že to maso je pak hořké. můžeš to zkusit propláchnout mlékem, ale zda to bude na 100% to nevím..

Obrtlik - Profil | So 1.2.2014 15:27:00

Zdar, jak už se tady piše, prvni mu přerušim pateř , tim že uřežu ocasni ploutev, a pak mu oškrabu šupiny v oblasti kde povedu řez, takže od řitniho otvoru až ke hlavě. Miluju kuchani,(žert) nesnašim stahovani skury. Ryba bez kuže je na nic.

Jovánek - Profil | So 1.2.2014 15:26:57

lotrik >> Kam až jsi rval ten nůž při kuchání? To stačí jen půl centimetru a tak mělce žluč není. Chce to mít ale ostrý a malý nůž se zaoblenou špičkou, s rovným ostřím. Ale jestli jsi to přeřízl a hned neopláchnul, je to v řiti. ŠKODA RYBY.

Jack6 - Profil | So 1.2.2014 15:08:12

PROSÍM O RADU ...vím že budu vypadat jako blbec ,ale potřebuju poradit. Ve svých 20 letech (z toho 12 let rybařím) neumím a nikdy jsem nekuchal rybu. Rybu od vody vezmu vyjímečně. Ryby rád jím i vařím ,ale zabíjení a kuchání mi z nějakého důvodu vadí.. Včera jsem si z dírkaření donesl 3 pstroužky. Doma nikdo ,a tak jsem se přemohl a šel pstruhy vykuchat. A dneska ráno jsem si uvědomil ,že jsem možná u jednoho proříznul žluč. Co stím teď mám dělat ? Nepamatuju si ,který to byl.. poznám o nějak ? K jídlu už asi nebude ,že ?

AndyRUM - Profil | Út 18.8.2009 21:39:42

díky d a v i d e

d a v i d - Profil | Út 18.8.2009 21:16:24

konecne poradna otazka :-)))

AndyRUM - Profil | Út 18.8.2009 21:12:38

děkuji za rady.pěkné video.

Petr Z. Vedro - Profil | So 15.8.2009 19:42:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin... >> tak to znám z vyprávění. Brácha když se učil, tak meli praxi tuším 1 měsíc v jednom Pražském hotelu a celou dobu tam kuchal a filetoval ryby ( i mořské ). Teď na rybu , kromě zmraženého filé nesáhne !!!

Martin... - Profil | So 15.8.2009 14:43:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr Z. Vedro >> v tomto byla nejlepší škola zpracovna ryb v Pohořelicích apod.

Petr Z. Vedro - Profil | So 15.8.2009 14:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin... >> budu to muse trénovat. Ale je mě líto těch kapříků :o))) , ale nějak se to člověk naučit musí.

Martin... - Profil | Pá 14.8.2009 22:50:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr Z. Vedro >> ty filety jsou celkem hračka...jednou jsem zkoušel na výstavě v ČB oškrabat, vavrhnout, zbavit ploutví a vyfiletovat na čas....všichni celkem koukali že ti jde s přehledem všechno udělat do 5 minut....a to jsem měl nějakou 60 na stole :o))

jiricek - Profil | Pá 14.8.2009 22:40:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petr Z. Vedro >> No taky jsem se to naučil podle toho videa z Vodňan a opravdu na tom nic není,hlavně ostrý nůž a filety máš za 15-20 min.hotové.

sven - Profil | Pá 14.8.2009 22:31:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


Petr Z. Vedro - Profil | Pá 14.8.2009 22:21:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin... >> Hezký videjko, ještě se to tak naučit filetovat a nema to chybu.

PÍĎA1972 - Profil | Pá 14.8.2009 22:12:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vodou nic nezkazíš!

Martin... - Profil | Čt 13.8.2009 21:50:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

koukni sem www.srs-vodnany.cz je tam i video z kuchaní a filetování ryb (jsem ho z velké části autorem) :o))

lotrik - Profil | Čt 13.8.2009 21:50:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

no tak jak to myslis ja si je vemu dom tam je chytim hadrem klepnu palickou ubrouskem otru sliz a u ocasu preriznu pater. pak spickou nože rozříznu bricho od řitního otvoru k hlavě a vnitřek rukou vytáhnu a utrhnu