MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

technika kuchání ryb

mohu se zeptat co je podle vás lepší.kuchat ryby "zasucha" a nebo je průběžně umývat.(ptám se těch kteří si ryby berou domů)

Autor diskuse: AndyRUM ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 13.8.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N nofish - ® Ne 2.2.2014 14:02:29
Nemůžu si pomoct, ten odkaz se sem prostě vyložeě hodí :-)))
http://free.zoznam.sk/video/Simpsonovi-za
N marmyš - ® Ne 2.2.2014 13:56:08
Dolfmeister >> Koukám že všichni pouštěči umí kuchat ryby:-))) kdy na ně vyrazíme?
N Jack6 - ® Ne 2.2.2014 13:32:24
Sven >> Buď to byl planý poplach a nebo to prostě cítit nešlo :)
N dada11 - ® So 1.2.2014 17:24:07
AndyRUM - >> Podle mě, čím čerstvější, tím to jde líp.
N Sven - ® So 1.2.2014 17:20:56
Dolfmeister >> padesátka grauláč to je už v podstatě kapr :-))
N Dolfmeister - ® So 1.2.2014 17:13:18
Sven >> zase záleží jak který, jednou jsem na dírkách dostal i duháka přes 50cm a toho bych vcelku na pánev neposkládal... jinak ty nůžky jsou dobrý trik :-)
N Sven - ® So 1.2.2014 17:07:50
Jack6 >> i když se ti povede proříznou žlučový váček, není nic ztraceno. Rybu ihned důkladně vymyješ studenou vodou a maso hořké nebude.
Pokud máš s kucháním málo zkušeností, doporučil bych pro příště nůž vynechat a použít pouze nůžky. Pokud nevlastníš chirurgické, stačí obyčejné krejčovské.
Jeden hrot zasuneš cca 1cm do řitního otvoru a pak směrem k hlavě, opatrně abys nezasáhl vnitřní orgány přestříháš břišní stěnu až do hlavy, mezi skřele.
Dvěma prsty vyškrábneš opět směrem k hlavě obsah břišní dutiny, nůžkami vystřihneš žábry a hotovo. Pstruh se šupin nezbavuje a připravuje se a servíruje i s ploutvemi a hlavou.
N Jack6 - ® So 1.2.2014 17:03:03
Zítra u obědu uvidíme ,kosti z masa nevylézaly. Jen se mi na prkénku objevila žlutá tekutina.
N kaprus - ® So 1.2.2014 16:49:03
Jack6 >> U duháka z rybníka ta žluč někdy praskne i sama, ale nebívá extra hořká, asi je to stravou, granulama. poznáš to tak, že maso se začne rozpouštět a lezou z něho kosti.
N Pvl - ® So 1.2.2014 16:24:42
Jack6 >> A ze zbytků můžeš udělat moučku :o§)
N Dolfmeister - ® So 1.2.2014 15:27:19
Jack6 >> může a nemusí, záleží jestli jsi tou žlučí potřísnil maso a případně v jakém množství.. v jídle to poznáš tak, že to maso je pak hořké. můžeš to zkusit propláchnout mlékem, ale zda to bude na 100% to nevím..
N Obrtlik - ® So 1.2.2014 15:27:00
Zdar, jak už se tady piše, prvni mu přerušim pateř , tim že uřežu ocasni ploutev, a pak mu oškrabu šupiny v oblasti kde povedu řez, takže od řitniho otvoru až ke hlavě. Miluju kuchani,(žert) nesnašim stahovani skury. Ryba bez kuže je na nic.
N Jovánek - ® So 1.2.2014 15:26:57
lotrik >> Kam až jsi rval ten nůž při kuchání? To stačí jen půl centimetru a tak mělce žluč není. Chce to mít ale ostrý a malý nůž se zaoblenou špičkou, s rovným ostřím. Ale jestli jsi to přeřízl a hned neopláchnul, je to v řiti. ŠKODA RYBY.
N Jack6 - ® So 1.2.2014 15:08:12
PROSÍM O RADU ...vím že budu vypadat jako blbec ,ale potřebuju poradit. Ve svých 20 letech (z toho 12 let rybařím) neumím a nikdy jsem nekuchal rybu. Rybu od vody vezmu vyjímečně. Ryby rád jím i vařím ,ale zabíjení a kuchání mi z nějakého důvodu vadí.. Včera jsem si z dírkaření donesl 3 pstroužky. Doma nikdo ,a tak jsem se přemohl a šel pstruhy vykuchat. A dneska ráno jsem si uvědomil ,že jsem možná u jednoho proříznul žluč. Co stím teď mám dělat ? Nepamatuju si ,který to byl.. poznám o nějak ? K jídlu už asi nebude ,že ?
N AndyRUM - ® Út 18.8.2009 21:39:42
díky d a v i d e
N d a v i d - ® Út 18.8.2009 21:16:24
konecne poradna otazka :-)))
N AndyRUM - ® Út 18.8.2009 21:12:38
děkuji za rady.pěkné video.
N Petr Z. Vedro - ® So 15.8.2009 19:42:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Martin... >> tak to znám z vyprávění. Brácha když se učil, tak meli praxi tuším 1 měsíc v jednom Pražském hotelu a celou dobu tam kuchal a filetoval ryby ( i mořské ). Teď na rybu , kromě zmraženého filé nesáhne !!!
N Martin... - ® So 15.8.2009 14:43:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Petr Z. Vedro >> v tomto byla nejlepší škola zpracovna ryb v Pohořelicích apod.
N Petr Z. Vedro - ® So 15.8.2009 14:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Martin... >> budu to muse trénovat. Ale je mě líto těch kapříků :o))) , ale nějak se to člověk naučit musí.
N Martin... - ® Pá 14.8.2009 22:50:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Petr Z. Vedro >> ty filety jsou celkem hračka...jednou jsem zkoušel na výstavě v ČB oškrabat, vavrhnout, zbavit ploutví a vyfiletovat na čas....všichni celkem koukali že ti jde s přehledem všechno udělat do 5 minut....a to jsem měl nějakou 60 na stole :o))
N jiricek - ® Pá 14.8.2009 22:40:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Petr Z. Vedro >> No taky jsem se to naučil podle toho videa z Vodňan a opravdu na tom nic není,hlavně ostrý nůž a filety máš za 15-20 min.hotové.
N sven - ® Pá 14.8.2009 22:31:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!

N sven - ® Pá 14.8.2009 22:30:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
http://www.receptar.net/fotoreportaze/jak-zabit-a-​zpracovat-kapra.html

http://www.vanocni-cukrovi.com/2008/12/17/kuchani-​kapra-podrobny-navod/
N Petr Z. Vedro - ® Pá 14.8.2009 22:21:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Martin... >> Hezký videjko, ještě se to tak naučit filetovat a nema to chybu.
N PÍĎA1972 - ® Pá 14.8.2009 22:12:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
vodou nic nezkazíš!
N Martin... - ® Čt 13.8.2009 21:50:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
koukni sem www.srs-vodnany.cz je tam i video z kuchaní a filetování ryb (jsem ho z velké části autorem) :o))
N lotrik - ® Čt 13.8.2009 21:50:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
no tak jak to myslis ja si je vemu dom tam je chytim hadrem klepnu palickou ubrouskem otru sliz a u ocasu preriznu pater. pak spickou nože rozříznu bricho od řitního otvoru k hlavě a vnitřek rukou vytáhnu a utrhnu

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Poděkovani

Timto chci moc poděkovat uživateli s nickem jova12- Josefu Vašinovi,ktery mě a synovi pujčil na jarni Toačovske 24cte uzavřeny deštnik,protože jsem podcenil matku přirodu,Ještě jednou velke dik,Pepa...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniBehr neoprenové prsačky HighBack Neo Max

Za 2399
behr neoprenové prsačky highback neo max


akce, rybareniWychwood Prut A-101 12ft, 3.00lb 50mm, AKCE 1+1

Za 2990
Dodáme do 24 hodin. Multi-vrstvá Technologie. Japonská uhlíková konstrukce. Vysoce modulovaný blank s matným povrchem. Šroubovací sedlo navijáku v tmavé barvě Gunmetal. Tmavá štíhlá očka též v barvě Gunmetal. Laserem vypálené...


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
LOS-CORMORAN LOS-CORMORAN

Jeden z prvních českých e-obchodů. Věříme, že v široké nabídce více než 3000 položek, si každý najde to, co potřebuje.