Never Crack Bank Cat?

jaké máte na tento prut zkušenosti? "úlovky" ?
Autor diskuse: wtfkiss - Profil , 26.2.2009 všeobecné - ostatní

Hrdobec - Profil | St 8.2.2012 17:10:02

Já mám 3,15cm. Tahal jsem na něj 4ryby přes 50kilo a zdolávačka byla luxusní.Prut má super akci a spousta dražších prutů s menší gramáží je mnohem tvrdších a navíc prut na sumce pořizuju s tím abych byl schopen zdolat i tu nejtěžší rybu a ne abych si užíval metrovky a první velikám mi ho přerazil:-)

Dimmu - Profil | St 8.2.2012 17:01:54

whitehunter >> Je to přesně jak píšeš. Ještě když to byl PENN, tak byly lepší určitě než ty současné WFT. Měl jsem v délce 2.7 oba dva, takže můžu posoudit. Taky byl o litr dražší... Ten WFT co jsem měl byl měkký a má o jedno očko míň, než měl ve stejné délce 2.7m PENN a při zdolávání s mulťasem očkama navrch se tím pádem dřela šňůrka o blank.

kolja - Profil | St 8.2.2012 16:52:12

Never cracka má kámoš a když jsem ho viděl poprvé naživo, řekl jsem si, že je až moc "předimenzovaný" prostě ty oka, sedlo a blank, všechno je na můj vkus a na zdejší vody moc robusní... ale když jsem se do něho opřel "nasucho" se šńůrou na 70 kg tak prostě luxus. špička je dostatečně pružná, záběr od metrovky na trhačku určitě zaregistruješ. a pak se prut začal postuně ohýbat, ale rozhodně né do paraboly, tam jsem nedošel, protože jsem měl strach, že praskne šńůra, o prut jsem se rozhodně nebál. viděl jsem na něho tahat pár sumíků(nej 140) a je pravda, že metrovku si moc neužiješ, prostě si ji přitáhneš a vylovíš a pracuje max. vrchní třetina prutu, která je krásně pružná (400-1000g) je prostě stavěný na větší ryby ;-), ale jeho výhodu bych viděl při chytání poblíž vázek, když potřebuješ dostat rybu rychle na volnější vodu, tam oceníš jeho sílu.

whitehunter - Profil | St 8.2.2012 16:17:26

luckyhebeda >> Jasně, jak sem psal, je to o preferencích. Kamarád na toho nevercracka v Itálii vytáhnul 220tku a právě si stěžoval, že si vůbec nezabojoval. Ten prut je děsně tuhej. Já sem ho měl párkrát v ruce, rybu sem na něj netahal, takže nevim, ale pocitově mi moc neseděl. Ale máš pravdu, že za tuhle cenu asi nic moc lepšího neseženeš. Ty rozumný uhlíkáče začínaj tak na šesti tisících, A je taky rozhodně pravda, že ty sklolamináty snesou podstatně horší zacházení.

luckyhebeda - Profil | St 8.2.2012 16:02:52

whitehunter >> ještě jsem na něj nechytal, tudíž moje recenze je jen o dojmu ale jak říkám rukama jsem proohybal v obchodě spousty proutků !!!v této cenové kategorii!!! např mivardi a podobně a ten newercrack mi přišel na špičku určitě jemnější než uhlík ono celkově ta charakteristika ohybu je jinačí, samozřejmě newercrack s vyžší gramáží je určitě lepší na lov velkých ryb, vým že tady v našich vodách převládaj spíše pubertácký velikosti sumců ale nikde neni psáno že se ti tam nepověsí velkej sumčí strejda.... a když to neni na sumčí přívlač na což ten prut rozhodně neni tak ta vyžší váha taky nevadí... věřím že kvalitní uhlíkový prut bude perfektní, ale osobně mam radši ten laminát co se sumcařiny týče, nemusim se bát že když mi prut spadne na zem nebo mi v tahu špička bude buchat o lod žy by to mělo fatální následek pokud na něm nebudu dupat v tretrách :D přecijen uhlíky jsou na tukance náchylnější, ulíkový pruty samozřejmě používám, feeder, přívlač... perfektní lehký proutky..... chtěl bych jen dodat že newercrack s gramáží 1000g není tak tuhý jak by se mohlo zdát ale rozhodně něco vydrží.... trhačka bude bez problémů.... v 3,00 metrové délce si myslím že i malej sumeček bude hezky cejtit na záběr i zdolávání :)

whitehunter - Profil | St 8.2.2012 15:04:42

luckyhebeda >> Tak tohle je asi hodně o preferencích. Kamarád má právě nevercracky (ještě ty starší PENNy, který mi přídou lepší než WFTčka) a já bych si je vzal tak možná na jesetery (tim myslim vyzy a bílý). Prostě mi přídou jako děsný kopyta. Já rozhodně preferuju radši uhlíkáče. Užiješ si zdolávání a pochybuju, že by byl sklolaminát lepší než kvalitní uhlíkáč...

luckyhebeda - Profil | St 8.2.2012 14:45:09

letos na vystave jsem zakopil prut vft never crack v delce 3,00 a gramazi do 1000g, byl jsem po ohlasech na vft rozhodnuty do never cracku, ale bez ohmatu sem jej nechtel, vystava je idealni a tak jsem zabloudil do stanku s vyhradnim prodejcem vft, pan mi velmi ochotne radil a podaval jeden prut za druhym, moje predstava byla trhacka a chytacka ze clunu, po ohmatani prutu jsem zjistil ze never cracky maji tooznou citlivost spicky bez ohledu na gramaz, samozrejme jsou tam rozdily ale ne tak velke bavime li se o prutech 400 vs. 1000g jedna se o opravdu robustni pevne blanky. Pri testu jsem se do nej opiral jak jen to slo a ani naznak toho ze by prut dejchal z poslednich sil.... Pokud chces aby ti prut vydrzel tak di o nevercracku, je to podstivej sklolaminat a tak nevadi ani tukance o kqmeny, je to na ukor vahy, ale diky sklolaminatu je spicka jemna i u gramaze 1000g doporucuju kupovat s temi ocelovimy ocky, nerozbijou spo padu jako treba sic. Jediny na co si dej pozor je seriova vyroba, ja sem vybral az treti prut, vsechny byly funkcne v poradku jednalo se vycemene o kosmeticke vady jako kaplej lak ci kapla barva atd, zatez zvladly vsechny tri... Pokud tydy nekdo budete kupovat tak doporucuji zqjet do obchodu... Mel jsem v ruce hodne prutu a mohu rici ze jsem uhlikove pruty vyloucil, klaminat je proste odolnejsi co se sumcariny a prutourazu tyce

Pellet - Profil | Út 10.1.2012 20:02:33

Nikdo nemá praktické zkušenosti s těmito pruty?

Pellet - Profil | Út 10.1.2012 12:24:46

Pokusím se oživit otázku...konkrétně mi jde o verzi WFT J.V. NEVER CRACK BANK CAT /2,70m/200-1 000g ( http://www.sumcaruvsvet.com/sumci-com/eshop/5-1-RYB​ARSKE-PRUTY/128-3-Lov-sumce-na-bojku-ze-brehu/5/673​-WFT-J-V-NEVER-CRACK-BANK-CAT-2-70m-200-1-000g ) a praktické zkušenosti z lovu na trhačku. Není příliš tuhý, má dostatečně citlivou špičku, abych nezjistil, že mi tam visí chudák metrový sumík, až po několika hodinách při kontrole?

wtfkiss - Profil | Pá 27.2.2009 21:29:42

?