Síla přírody u vody

Jistě každý znáte ty obrovské bouře, kdy vás vítr sklátí k zemi a rachot hromu ohluší a mnoho dalších jevů... Podělte se o svoje zážitky s námi. Jaké jste zažili největší přírodní síly? Můžete i foto, děkuji.

baitruner2 - Profil | Út 24.2.2009 20:18:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

CHYŤ-PUSŤ >> Tak ja taky jednu prihodim:-))
Byla to ma 1 noc na mem bootu po spusteni na vodu.Teda odpoledne.Nadherne slunicko a pohoda u vody.Najednou se zvednul strasny vitr a zatahla se obloha a tak jsem si sednul do vnitr do lodi.Najednou nebylo videt a zacala strasna bourka a zvedly se velke vlny!Tak se to cele zacalo houpat a mlatit se u mola.Najednou slysim nake splouchani na zadni dvere,ktere vedou na zadni palubu.Tak jsem to nevydrzel a sel se podivat co to sploucha!Kdyz jsem otevrel ty dvere tak jsem vyvalil oci a nez jsem se rozkoukal tak jsem mel plnou hubu vody od splouchajicich vln o zadni zrcadlo lode!Tak jsem rychle zabouchnul a vzal si do ruky jen klice,fotak,telefon a sedel zesrany na posteli u dveri s tim pocitem,ze opustim lod at se deje co se deje at se treba potopi!Hlavne,ze tam nezustanu.To cele trvalo asi 45min nez se to uklidnilo a Ja v klidu mohl jit spat?Stejne jsem moc nenaspal po prve na lodi:-))
PS:Tady je zachycen zacatek te bourky.:-)

CHYŤ-PUSŤ - Profil | Út 24.2.2009 20:05:33

Dobré příběhy sem píšete, tak taky něco přihodím. To vloni v parném létě jsme s kamošem šli na rybník, že tam budem přes noc. Hlásili sice, že mají být strašný bouřky a přecházet silná fronta, ale to nás nějak nevzrušovalo. Přijeli jsme na kole na místo, nahodili a já vzal starou plachtu ze stanu, že s toho něco postavím, kdyby jen trochu sprchlo. Začal jsem stavět něco, co vzdáleně připomínalo stan. Od našeho příjezdu jsme pozorovali nepatrné mraky ze kterých se stále víc začínalo blízkat. Stan byl postaven, pruty nahozeny, prostě vše co je potřeba k rybolovu bylo vybaleno a připraveno. Začalo se stmívat a náhle se stále stojící mraky daly do pohybu... ...ze začátku to vypadalo jako klasická bouřka, takže jsem si po předchozích skušenostech řekl, že se těsně před rybníkem stočí na sever, jak to už udělalo tisíc bouřek před ní. Jenže ono ejhle, řekl jsem si. Ona se nestáčí!!! Ona roste!!! Náhle jsem měl jedinečný pohled do nitra bouře, který nebyl moc příjemný. Mezitím jsme začali urychleně balit a náhle takoví vychr, že stan stavěný snad hodinu zapraštěl a zmizel v dáli. Pak mi to došlo. Nebyla to bouře, ale pěkně nabitá valící se fronta. Já měl co dělat, abych se udržel kvůli vichru na nohou a něco viděl kvůli prachové bouři, kterou by nám mohli závidět i chlapci na Sahaře.Můžu říct, že tak rychle jak jsem tenkrát sbalil základní vybavení, by si žádalo i zápis do ginesovky... pak začalo pršet-par don chtěl jsem říct že někdo otočil rybník na ruby a pak začal boj-dostat se k asi 70m vzdálené boudě na které se už schovávali rybáři z celého okolí. Dívali jste se někdy na válečný film kdy poslední bojovníci se zbraněmi (udicemi) v rukou utikají v první linii, kolem lítají bomby (blesky) a hustě prší? Tak když si to představíte, nemusím vám nic říkat. Na boudě jsme to nejhorší přečkali a jeli mokří domů. Příští den jsme posbírali na rybníku to, co jsme za bouře postráceli. Potom celý rybník dlouho diskutoval, jak jsme dopadli...........................

mattafix94 - Profil | Út 24.2.2009 19:05:20

Millhouse23 >> to ano

Fish Hunter - Profil | Út 24.2.2009 16:43:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou s taťkem jsem byl chytat v lese kde je můj oblíbený rybník.Pohodově jsme chytali ale potom z nedadání se přihnali mraky, ale nepršelo ryby brali hned po nahození.Dal jsem splávek, háček na háček chleba a sotva jak dopadl tak už jel pod hladinu a byli to kapři, amuři a tolstolobici okolo 50cm.V dálce se začlo blýskat a tak taťka něco vycítil a pomalu balil ale já jen nahazoval a měl úplnou eufórii.Potom se začal zvedat vítr a tak jsem si řekl to by radši mohlo stačit.Hned po zbalení na místo kde jsem seděl spadla větev ze stromu, běželi jsme lesem k autu a za nama padali listy a větve a ty vlny byli nejmíň 20cm vysoké.Tak tak jsme doběhli k autu a odjeli z lesa.Jak na zavolanou začlo pršet a padat kroupy.Přes cestu byli velké stromy...Museli jsme zastavit i když stěrače lítali naplno z jedný strany na druhou.Pozorně jsem se díval na kaluž která byla asi 5 m od nás, jak ale přestalo pršet kaluž byla u našeho auta a my byli asi 15cm ve vodě....celou tu dobu přestal jít signál.V Boskovicích byla místy voda hluboká až 1,5 metru.Měli jsme odřeny a pomlácený auto.Ale přežili jsme to...KONEC fotky: revír a poté

Ředitel - Profil | Út 24.2.2009 16:19:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jednou v lete jsme s kamaradem byly na kapra.byl hezky den,nic nenasvecovalo bouri.samozrejme prisla a byla faaakt poradna.vodaci co jeli reku vybehli na breh a lode vytahli taky.vitr co provazel bourku byl tak silnej,ze vodakum tie kanoe rozfoukal po poli jako sirky.my jsme nastesti byly zalezli v aute,tak jsme se nestrachovali ani z blesku.co cert nechtel,tak kamos mnel zaber a jizdu od kapra ale mnel strach,ze zvedne prut a udela se sebe hromosvod,tak jsme jenom koukali jak mu kapr bere vlasec.po asi dvou,trech minutach se zastavil a pak uz se nic nehlo.po bouri,kdyz vlasec navijel,tak uz tam kapr nebyl.ten vecer se ale jeste zadarilo :)

Rex2 - Profil | Út 24.2.2009 15:47:47

Jednou jsme s tátou vláčeli u nás v parku . Byl červencový večer ,dusno a teplota kolem 25, Zvedal se drobný vítr a najednou se to úplně zlomilo a vichřice jako kráva.Okamžitě jsme to sbalili a mazali domů. Nejhorší na tom bylo ,že jsme chytali mezi stromy a to jde o život. Jednou jsme s tátou chytali ten druhej den po tom uragánu minulý rok a to bylo taky pěkný.

Millhouse23 - Profil | Út 24.2.2009 0:54:17

mattafix94 >> Něco podobnýho se mi stalo.V noci to padlo několik metrů od nás.Bylo absolutní ticho a najednou šílený praskot dřeva a rána.Do teď i když štípu dřevo na chalupě tak mi při tom zvuku běhá mráz po zádech.To jsou opravdu ošklivé zážitky.

Mrak - Profil | Po 23.2.2009 22:03:32

Před dvěma lety jsme chytali s kamarády z ČMKS na rybníku Sedlec.Vnoci přišla taková bouřka a vítr,že mi vyletěl z vody člun,rozlámal mi stojan a odletěl asi 20 m.

fofo - Profil | Po 23.2.2009 21:24:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

.

Velrybář Martin - Profil | Po 23.2.2009 19:30:24

Na co myslíte že jsou bambusové pruty??...............asi na to, aby nefungovali jako hromosvod a nesvítili sme jako HALOGEN :D :D :D :D :D :D

CHYŤ-PUSŤ - Profil | Po 23.2.2009 19:21:13

splavek >> jo, jo blesk může udeřit až 8km od bouřkového mraku...

mattafix94 - Profil | Po 23.2.2009 18:26:24

CHYŤ-PUSŤ >> j to mali...nechcel by som

splavek - Profil | Po 23.2.2009 18:18:20

Vloni v létě,jsem si vyjel na ryby a chytal plavku na děličku.Z dálky se hnala bouřka,ale podle minulé zkušenosti jsem ji ignoroval,protože jsem dva dny předtím rychle balil a mazal domů.A bouřka se vyhnula obloukem.Chytám si tak zvesela do té doby,než švihlo tak 500m ode mě,najednou jsem si uvědomil,že 11m uhlíková tyč je príma hromosvod.Fofrem zbaleno a rychlej ústup do nedaleký hospůdky,tam jsem bouřku přečkal bez ztráty desítky.

CHYŤ-PUSŤ - Profil | Po 23.2.2009 18:12:11

mattafix94 >> to měli štěstí

mattafix94 - Profil | Po 23.2.2009 18:03:00

osobne ja ne ale kamarat ked bol so mnou aj s otcom na rybach a boli cierne mraky na oblohe a kazdu chvilu malo zacat prsat tak bivak zbalili a len co to urobili spadol na to miesto ale 2m dlhy konar stromu