Potkali jste někdy klasického pytláka.

Chci se zeptat,jestli ještě vůbec existují lidé,kteří pytlačí na svazových vodách.Kdysi jsem pytlačil několikrát jako dítě a jednou dokonce půl roku bez bázně lovil mezi ostatníma rybářema,aniž by mě někdo přistihnul.A když jsem tuhle vedl rozhovor s jedním kolegou,napadlo mě,že z 95% pytlačí hlavně sami rybáři.Pytlačením myslím třeba ponecháváním si nepovoleného množství ryb,chytání v hájení či "přesčas" apd.
Autor diskuse: Worm - Profil , 8.1.2009 všeobecné - techniky lovu

antony - Profil | So 31.1.2009 13:33:46

Po světě chodí tolik pytláků, že sa člověk bójí podívat do zrcadla.
hola
antony

uni - Profil | So 31.1.2009 8:16:40

osobně jako malý kluk jsem tento "sport" taky provozoval ,pak přišly prázdninové povolenky a později roční,,,,,,,a teď k tématu, pochopitelně jsem poznal tyto rybáře pytláky a to ,že si ponechají větší množství ryb a pak jak říkají - ůlovek rozepíší nebo při měření lžou jak je ryba velká a v dnešní době kdy máme jenom určitý počet ryb, tak vím,že si odnášejí více ryb než mohou, jejich keci , že přece nedá za 50 ušlech.ryb 1100 kč,,,,,,,musí mít za tuto cenu ryb víc a potom se rozčilují ,že nejsou ve vodě ryby Ještě poznámku , že dřív lidé pytlačili opravdu z hladu ,ale nechytali ryby v jikrách či nestřelili srnu březí, oni totiž mysleli na zadní kolečka

CarpHunder - Profil | So 31.1.2009 7:14:45

klasického pytláka ne, pytláka rybáře často........

kam!kaze - Profil | So 31.1.2009 3:38:43

Potkal jsem pytláky na své oblíbené řece.Měl jsem na rameni pouzdro na pruty a v ruce přívlačák.Stoupl jsem si kousek od nich a dal mobil k uchu.Za cca 5 min se pánové sebrali a začali se pakovat.Vzhledem k tomu že byli dva a já sám,tak jsem si nedovolil do nich nějak rýpat.Naštěstí stačila finta s telefonem a dotyční se spakovali a odešli.Jen mám obavy že pokračovali někde dál na řece :(

kexpal - Profil | So 31.1.2009 3:18:20

este ked som bol v skolke- 12-13 rokov dozadu, chodil som obcas na potok pod nasu chatu..raz ma tam jeden ujko vsak vyhrasil tak som tam nechodil... a teraz co som na tejto pstruhovej vode :D
chytal som bez povolonenky(1) na liskovu palicky(2) na konci ktorej bol uviazany silon, ako signalizator sluzit plavak(3), chytal som samozrejme na dazdovky(4), v dobe vseobecneho zakazu lovu na pstruh. vodach(5), nebol som v nikoho sprievode (6), privlastnil som si potocaka cca 15cm(7) v dobe jeho druh. ochrany(8)... tie cisla znamenaju v com som podla slov. ryb. poriadku porusil zakon :D:D:D

hank - Profil | Po 19.1.2009 10:27:08

asi jako kazdej jsem zacinal jako pytlak. u dedy jsem chodil s partickou deti(v prumeru nam bylo 12roku) na potok. chytali jsme na vrbovy proutky,10 silon, kousek spejle, zahnutej spendlik a na nem hnojak. chytali jsme vetsinou brizaky, okouny a klenata.
jinak potkavam vetsinou pytlaky s papirama na chrudimce a na loucny obcas odrezavam pytlacky ruzne ukotveny na brehu.
ted sem si vzpomnel, ze znam jednoho pytlaka. je to starsi pan, chodi jak rika "na pansky" . dela to, protoze utece od baby do prirody, ale hlavne kvuli adrenalinu.
jinak maly decka, co pytlacej, bych nikde po uradech netahal, spis poradne prohnat kolem vody.
hlavne by to chtelo vic kontrol. lepsi spolupraci RS s Policii a uradama. dalsi vec je lhostejnost rybaru k pytlacicim kolegum. v dnesni dobe mobilnich telefonu se divim, ze nepotkavam RS a Policii.

klobas - Profil | Pá 9.1.2009 9:14:56

Pytláků je pořád dost bohužel.Ale jak říkáš je hodne takových pytláků co odnáší více ryb než je povoleno,hájení jim taky nic neříka atd.... to jsou pro me také pytláci.Nedávno jsem sám videl jak loví pytláci na berounce tak chytáme a každý den jezdili 2 kluci na motorce kousek od naseho místa pod vrbu ktera byla cela obrostlá aneslo tam videt po cca 3dnech mi to nedalo a sel sem se tam podívat spoustu pytlaček vezírek bojky naštestí bez ryby tak sem to vse vytahl a vyhodil jak prisly na to že jsme jim tam vlezly a vše vyhodili aby nemohli pytlacit tak po dobu cca 7dnů chytaly o kus dále normálne na udice.Po pár otázkách co tam vždy delali co to melo znamenat ani neodpovídali jedi na odpoved byla my nic!

Programátor - Profil | Pá 9.1.2009 9:08:45

Jeden můj příbuzný je tak třikrát do roka pytlák, ale to jen z toho duvodu, že se mu nechce kupovat papiry kuli těm třem vycházkám.

bighorn - Profil | Pá 9.1.2009 8:44:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když jsem začínal s rybolovem někdy v sedumdesátým roce byl jsem jeden rok taky pytlákem.Labe jsem měl za barákem a každou volnou chvilku jsem tam trávil.Ze začátku s kusem klacku a později jsem si koupil v tuzexu prvního "šejkspíra s navijákem" Dokut jsem chytal na klacek tak jsem před porybnejma vždycky zdrhal.Jednou se mi stalo,že jsem tahal půlmetrovýho tlouště.Už jsem ho měl u břehu a v tom přišel porybnej.V ten moment se mi rostřásli kolena a spanikařil jsem natolik,že mi ta ryba utekla.On stál nade mnou a smál se.Povídá,musíš se ještě hodně učit,umíš pěkný ho...a odešel.Ten rok jsem ještě dochytal jako pytlák..Potkali jsme se u vody několikrát,dokonce obdivoval jakej mám pěknej prut.Když jsem si šel příští rok udělat řidičák na ryby,koho tam nevidím,pan porybný jako pan učitel začátečníků.Krčil jsem se v lavici jak jen to šlo v domění,že mne nepozná.Bylo mi v tý době dvacet let,ale připadal jsem si jak prvňáček ve škole.Když přišel k mý lavici tak jsem musel být červený až za ušima.Myslel jsem, že mě s toho školení vyhodí a ještě budu platit pokutu.On se jen na mně podíval a povídá"to jsem měl vědět,že chytáš bez papírů tak si o ten pěknej prut přišel." Po třiceti letech jsem se k rybařině vrátil a to tím spůsobem,že budoucí zetˇák povídá "Vy bydlíte u Labe a nechodíte na ryby? "V tý době bylo mýmu klukovi tři roky a usoudil jsem,že je nejvyší čas ho naučit rybařině.Povídám "Honzo,nemáš doma nějaký starý klacek co nepoužíváš pro kluka na ryby?".Jaký bylo moje překvapení,když mu po týdnu přinesl krásnýho "šejkspíra" s navijákem.Hned jsem si vzpoměl na své rybářské začátky.Druhý den jsem vzal kluka a hurá na ryby.Brali zrovna cejni a tak jsme si pěkně zachytali.Už jsem to chtěl zabalit a jít domů,když v tom slyším za zády,"tak co berou" a za námi stál porybnej.Povídám ,"nic moc ,pár cejnů",on něco zamumlal,že kapři nežerou a odešel.Hned druhý den jsem šel vyřídit papíry jak sobě, tak i klukovi a od té doby trávíme každou volnou chvíli u vody na rybách.

patlal - Profil | Pá 9.1.2009 8:23:11

Klasický pytlák dnes vypadá jako běžný řadový rybář pytlák s papíry.Jen to má jeden rozdíl,jeden má papíry a ten druhý nee,jinak se nedají rozeznat.vlastně ano.......ten s papíry je většinou i větší dobytek :-(

Worm - Profil | Pá 9.1.2009 7:53:54

hraji >> Tak ty by měli mít už rozum a svůj trest si zaslouží.Represe je nutná a je jí stále málo.Když pomyslím, že mám přibližně 100 vycházek ročně a jen 5 kontrol-je to málo.
Jednou mi známej vyprávěl.Jak chytil těhotnou ženskou s chlapem, když pytlačili na sádkách.Jejich obhajoba zněla, že manželka je těhotná a dostala chuť na rybu.Málem ho obměkčili, ale potom se něco šustlo ve tmě a po nasvícení zjistil, že tam mají pytel s asi 20ti kusama 30cm kapříků.Co pak s nima-jedině trestat.

hraji - Profil | Pá 9.1.2009 7:40:16

Worm >> nešlo o malého kluka, šlo o dva dospěláky v mém věku

sidneyv - Profil | Pá 9.1.2009 7:26:00

aj ja som kedysi, keď som chodil na základku pytlačil na potoku a chytal som na kotulku so silonom a plavákom na červíka pstruhy...takisto som raz, keď som začínal chytávať, zobral domov kapra 36cm...som sa chcel doma pochváliť...inak dodržujem vždy rybársky poriadok...napríklad v júni, keď sa u nás ešte nemože chytať nonstop, tak ja jediný z našej partie vyťahujem prúty o polnoci a vyvážam o 4tej...P.S: ani som nikdy necestoval na čierno :))

Worm - Profil | Pá 9.1.2009 7:11:56

hraji >> I to je zapotřebí.S tím rizikem musí každý pytlák počítat.Asi je to špatně,ale já bych neměl třeba to srdce vláčet malého kluka někde po úředech.

hraji - Profil | Pá 9.1.2009 6:53:43

Nejen potkal, díky pomoci kolegů z MRku i zadržel a dostal dokonce až před soudce, a byli dokonce dva najednou. Klasičtí pytláci bez povolenky.

mirmen - Profil | Čt 8.1.2009 21:26:42

Jinak - párkrát se jsem se setkal se šňůrou nataženou na říčním revíru.. měla to zřejmě na svědomí parta Ukrajinců, která pracovala v nedaleké stavební firmě a chodila se koupat a chlastat na plac asi 50 metrů pod místem, kde byly natažené šňůry.

mirmen - Profil | Čt 8.1.2009 21:24:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To jsem byl já.. pytlák.
Jako kluk na chovných i sportovních potocích , rybnících .. lov na špulku, do ruky, později i s prutem.
Pak na čundrech ... těch potočáků, co poznalo alobal...mňam,mňam ...
No, pak oficiálně.. a s dodržováním všech pravidel .. pak asi rok a půl přestávka ... a nadrženej jsem nevydržel...a šel si sednout na revír .. a chytal mezi ostatními - s drzým čelem ( a vše pouštěl ) - to už se nedalo přeci ten týden vydržet, to by musela každá RS uznat ...

Jako rybář nepytlačím, sice jsem asi 2-3x zkoušel ( za více jak 30 let rybaření ) , zda jdou hadi po půlnoci ( když mezi 22.-24.hod nebrali) .. ale jinak RŘ dodržuju a nepotřebuju si brát ryby v rozporu s RŘ.

Worm - Profil | Čt 8.1.2009 21:22:13

mimik >> To je ovšem argument,možná zkusit kontrovat sig sauer 226.A mít štěstí a dobrou ruku.

mimik - Profil | Čt 8.1.2009 20:31:01

Nevím kdo je pro vás všechny pytlák a kdo pytlačí a kdo porušuje zákon. Podívejte se třeba na takový UK, porybní je nekontrolujou, naopak s nimi chodí chlastat. Kamarád šel jednou kontrolovat takovou jednu partičku, samozřejmě povolení žádné, ( možná že považovali za povolenku ČZ 75 9 mm, kterou na něj vytáhli), dvakrát volal na policii ale nepřijel nikdo, Tak poraďte jak se zachovat v takovéto situaci ?

zdens1 - Profil | Čt 8.1.2009 20:14:11

jo a ještě dodatek,modlím se aby nepřišli s těma sítěma