Jak jste spokojeni s cenami povolenek?

Zdravim chci optat jak je to u Vás s cenama povolenek? Přijde Vám cena úměrná kvalitě rybařského svazu? Letos jsem dal za papíry o tři stovky víc než loni, jestli to pujde tímhle tempem tak za pár let už moc lidí chytat asi nebude. Jake jsou Vaše názory?
děkuji
Autor diskuse: bonkie - Profil , 6.1.2009 všeobecné - ostatní

D.O.K. - Profil | Ne 8.2.2009 12:46:40

Vase zprava

Vapi - Profil | Ne 8.2.2009 12:45:00

Coz ja jsem velice spokojenej jenhle rok jsem zaplatil pouhych 500kc a to je dost dobry ale pristi rok uz prej zaplatim 900kc za brigady ale mne je taky teprv 15 tak proto to mam tak levny.

SimonKratky - Profil | Ne 8.2.2009 12:33:00

No cena si myslím že není vysoká.každej kdo rád rybaří dá i 5000tisíc například,nejsem žádnej milionář,sem obyčejnej dělník.Akorát nejsem spokojenej s tím jaký hovada dneska dostranou papíry.Ale cena si myslím vzhledem k tomu že je na rok je nádherná

Rváč - Profil | So 10.1.2009 12:06:31

Ja sem spokojenej. Cena si myslim ze je dobra. I kdyby se zdrazila, tak chytat neprestanu:-)

harta - Profil | So 10.1.2009 11:43:32

ahojky,
jí měl loni 1 candata 56 cm a 5 kaprů do 48 cm které jsem donesl domů, jinak já ryby nejím a manželce to stačilo. A takoví ti masaři co chztne dopoledne 2 kapry a nenapíše jš nebo napíše jiný datum a odpoledne je u vody znova tak to bych vali po kulach.

Doktor R - Profil | So 10.1.2009 11:41:14

Miraryb >> PS. jen aby si věděl ale nejsem zastánce chyť a pusť pokud někdo ryby jí tak ať si ji odnese ,taky sem loni asi deset ryby zabil ale jen pro vlastní potřebu .

Doktor R - Profil | So 10.1.2009 11:38:46

Miraryb >> To sice chápu nic méně takovejch věcí a výmluv by se našlo mraky a mi rybáři musíme pochopit že musíme vodu chránit ,samozdřejně že můžeš argumentovat ať se podívám a zjistím že je mraky lidí kteří vraždí ve velkém ale to je potřeba aby to pochopila celá základna rybářů a to se stejně asi nikdy nestane

Miraryb - Profil | So 10.1.2009 11:31:09

Doktor R >> máš sice pravdu s tím rozdáváním, ale když od jednoho souseda dostaneš třeba bedýnku broskví a nic za to nechce, ty by jsi mu toho kapříka nedal, nebo druhej, když potřebuju něco stočit na soustruhu, nebo svařit a taky nic ode mě nechce, tak mě ten kaúřík jen pomůže. Jedině , že bych ho šel koupit:-D

chytrolin - Profil | Pá 9.1.2009 20:56:03

Ceny povolenek každým rokem odsuzuju, pokaždé dražší a ve vodě čim dál tím větší hovno.Pokaždé jak potkám někoho ze svazu tak je mi ztěch jejich kecu uplně zle např.(letos jsme vysazovali krásneé ryby a nebo dávali jsme jich strašně velké množství, sadili jsme Třebonské krasavce a spousty dalších kecu.).Ale jak k tomu dojde a člověk kté vodě vyrazí-tak pravda se ukazuje ve své podobě-kapři sotva 40cm, vychrtlí, jakoby dávali do vod ty největší mrzáky na které narazili.Nejhorší je že situace je každým rokem stejná, ba i rapidně horší!!!!!!!!!!!!!Muj názor je že ty dotyčné na svazech krmíme penězma do JEJICH VLASTNÍCH KAPES a né za učelem vysazování ryb do naších překrásných českých vod.Stím mi dá věčina z vás zapravdu nebo se snad mílím???!!!!!DALŠÍ VĚC-která mě popravdě řečeno strašně SERE je nějaký omezený denní lov u vody-podle mého názoru když si platím tak bych si měl u vody sedět jak dlouho chci a ne být omezen nějakým trapným odkdy dokdy.Jsem milovník nočního rybolovu, přes den moc nechodím poněvadž mi je zle z duchodcu a takovych co tam na rybu ba i malou čekají celý den jen abysi ji mohli od vody odnést-takové lidi plně odsuzuju.Nejsem ztěch co ryby bere jako nějaká vydra ale taky neříkám že je všechny pouštím, taky někdy dostanu chut na nějakou tu rybí specialitu-jsme snad lidi ne?Co si budeme povídat, dělá to každý z nás a ten kdo říká že ne tak nejvíc ze všech lže-tím jsem se nechtěl nikoho ani ničeho dotknout i když odezvy na tuhle moji recenzi určitě budou.Poslední věc této recenze jenž bych se chtěl zmínit je o rybářské stráži-Mislím si a dáte mi za pravdu že spousta těchto lidí to nedělá proto aby naše vody ochránila před pytláky ale dělá to kvuli povolenkám protože je mají ZADARMO!!!!!!!!Takoví lidé jsou vychc... a neberou ohled vubec nanic ba jsou horší jak pytláci.Skutečných dobrých a kvalitních porybných je opravdu málo a ti co to dělají na ukor peněz a ne pro RYBY by se měli nad sebou zamyslet.Petruv zdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cerrtik - Profil | Pá 9.1.2009 19:18:56

Miraryb >> jj, to máš recht!!!

Doktor R - Profil | Pá 9.1.2009 15:45:04

Tady je přenej příklad jak píše Miraryb uvědomělí rybář chci cejna na salát tak si ho vezmu ,jedna štika proč ne klidně pět za rok ,kapr mi vyhovuje menší dobře taky nevidím nic valného na tom rybu zamražovat ,ale proboha proč to cpát sousedům .I když to je maličkost rozdat pár kaprů ale když to udělá každej tak potom se dostaneš na takoví čísla že by jeden z toho blil.

Denny - Profil | Čt 8.1.2009 21:04:54

ERV. >> ziju ve state Indiana,njed si tenhle stat a kdyz se podivas podrobne a srovnas to s vodou doma mozna ze sam uvidis ,ze rozdil neni.spis bych rekl,ze Cechy jsou na tom lepe,ale je to jak jsem psal nize,neni to ani o vode ani o cenach povolenech,je to o pristupu lidi k rybarine jako takove.

Miraryb - Profil | Čt 8.1.2009 19:37:01

cerrtik >> bohužel, je to přesně tak, jak jsem psal. Já letos měl 12 kaprů z toho 3, které jsem měl vyloženě pro sebe na jídlo měli do 45 cm. Jsme s manželkou už sami a jíst rybu celej tejden nemusíme ani jeden a tak domů beru ty menší, tak na dva dny. V životě bych rybu nezamrazoval. Ostatní měli mezi 45 - 50 cm a ty jsem ve většině případů rozdal sousedům, abych měl od nich pokoj. Dva jsme si ugrilovali v létě s rodinou. 7 jsem jich teda rozdal. A jedna štika 60 na spešn recept.Z jara asi 10 cejnů na salát. A je toho až, až.

cerrtik - Profil | Čt 8.1.2009 17:51:13

Miraryb >> tak to je dosti divnej hec!!Třeba já osobně ani do ryb. kroužku nechodil, jednoho dne kamarád přišel a už to začalo, co uměl mě naučil a dále jsme se učili sami...A pro mě osobně je hec chytit co největší rybu a ne co nejvíc jich odtáhnout domu...tento rok jsem vzal domu pouze asi 6 cejnů, 2 kapry, 1 pstruha a 1 štiku...a to né kvůli tomu, že bych víc nechytl, ale kvůli tomu, že respektuji metodu chyť a pusť...rozhodně domů netahám žádné trofejní ryby a jak jsem psal, domu toho beru fakt dost málo!!

ERV. - Profil | Čt 8.1.2009 15:52:20

Denny >> Málo máme takových vod jak tam u vás!Ale už je to lepší než pře 10ti lety.Já se dostal protože mám sestru v zahraničí.Roky jsem jezdil na Mušovská jezera ale teď několik let tam není co hledat!To už není normální rybačka! Raději si zajedu do Itálie na Pád.Ceny povolenek rostou horentním tempem,tak jak vše ostatní.Pořád nám říkali ,že se musíme dostat na úroveň cen v Německu -oni už mají nižší ceny- jak benzínu tak potravin.Takže si toho kapra okolo 50cm.chytnu na vánoce. ERV.

šmudla - Profil | Čt 8.1.2009 15:27:38

Cena za povolenku k lovu mi přijde přijatelná, loni sem platil včetně brigád cca 1600Kč, letos to bude možná o trochu víc. Furt je to ještě docela levný koníček, celoroční dovolená sportem u vody, možnost chytat na X revírech, pravidla jsou pro všechny stejné. Platí se za možnost lovit ryby za takových či makových podmínek včetně možnosti že si můžu tolik a tolik takových a makových mírových ryb vzít(když je chytnu a budu si je chtít vzít).
Zvýšení míry kapra i omezení množství ponechaných kaprů, pstruhů,štik vnímám jako pozitivum.
Navrhovaných 10-20ks na povolenku mi přijde jako přiškrcené za vlasy, vždycky bude situace že někdo bude chytat víc než druhej, a aby kolem řeky lítala helikoptéra s kulemetem ostřelovat rybáře kterej má vezírek ve vodě, o to myslím asi nikdo nestojí.
Rybaření by nemělo být jenom extra pro nejbohatších deset tisíc a lůzu poslat na ukrajinu.

Mikulas - Profil | Čt 8.1.2009 14:29:35

přijde mi to v pohodě, za roční chytání zaplatit jako za 4 dny na sjezdovce.

Jovánek - Profil | Čt 8.1.2009 14:21:41

Lauri >> To si prozrazovat tedy něměl.

Denny - Profil | Čt 8.1.2009 13:48:11

Miraryb >> v Cechach jsem chytal vic nez 20 let.Ono to vubec neni o tom, ze Cechy maji ve srovnani se staty malo vody.Kdyz porovnas jednotlive staty tady, kdyz tedy pominu oblast velkych jezer na severu a more, tak Cechy na tom nejsou vubec, ale vubec spatne.Je to cele o pristupu lidi k rybarine.Tady je to prevazne opravdu konicek, kdy lidi chodi na ryby a ne pro ryby.I mnozi profesionalni pruvodci maji napsano, ze podminkou jejich doprovodu je pusteni ryb.Ten pristup je tady opravdu strasne odlisny ale myslim, ze je to i dane celkovou ekonomickou situaci zde.Nachytali jsme tady za zhruba tech deset let stovky kapru a dalsich ryb a dle meho odhadu jsme odnesli od vody tak padesat ryb, za posledni tri roky ani supinu.Proste mame radost z chycene ryby ale nemame potrebu stejne tak jako vetsina ostatnich si ty ryby brat.Bohuzel, nemyslim si, ze tahle situace se aspon castecne v Cechach priblizi tomu o cem pisu a je to skoda.Nejsem ten, ktery by obhajoval chyt a pust nebo K70 ale kazdy rybar by se mel zamyslet nad tim, jestli je nutne v danou chvili si tu ulovenou rybu vzit.To je prave o tom, ze zadna cena povolenky nikdy nebude dost vysoka nebo nizka, tim se opravdu nevyresi vubec nic, jen na to mozna par slusnych rybaru treba doplati.

- Profil | Čt 8.1.2009 8:12:55

muj názor povolenka 2000.- (MP.P)celosvazová nedělal bych rozdíli omezit ulovky 10ks lososo. 10ks ušlechtilích po vyčerpání koupit novou

Doktor R - Profil | Čt 8.1.2009 7:46:33

Podle mě není masařina ve věku ale pouze jen a pouze v přesvědčení a umu lovyt když se dostaneš do fáze kdy přijdeš na ryby a ryby si opravdu zachytáš tak potom už nenáš problém se naučit pouštět ryby a je potřeba taky přemýšlet o tom jestli má cenu ty ryby zabíjet , poněvač ač se to nezdá tak i mi všichní kteří chodíme k vodě lovyt ryby tak jeto zase na nás jestli po nás zůstane nějakej pozitivní odkaz do budoucna a v řekách ryby a nebo jen spustošený řeky bez ryb a následné nadávání na stát že není schopen se postarat o povodí.Prostě nezáleží na věku ani na národnosti ani na ničem jiným je to pouze a jen v každém jednotlivci.

ftipalek - Profil | Čt 8.1.2009 7:12:10

Jovánek >> JPP = JednaPaniPovidala

Lauri - Profil | Čt 8.1.2009 7:03:38

Jovánek >> každej nemůže být tak DOBRÝM hospodářem jako ty :-))

Jovánek - Profil | Čt 8.1.2009 6:01:55

Zajda >> On kupuje kapra a pak ho vysazuje do revíru? To pak nemusí být hospodářem,ale jen kšeftmanem.Hospodář rybu vyrobí,pak vysadí a nakonec inkasuje.A jestli zrovna rybu nemá,tak jí dodá územní svaz a to on neplatí.
A nevím,co je JPP...

Miraryb - Profil | St 7.1.2009 23:27:17

cerrtik >> dám ti písemně, že ani jejich otcové a ani jejich dědové na ryby nechodí a v tom je možná ten problém, možná by je k lásce k rybám naučili. Nevím, co dnesky ty kluky učí v rybářskejch kroužcích, ale připadá mi to, že určitě ne k lásce k rybám, spíš na opak. A nevěřím tomu, že by je rodičové nutili k tomu, aby ty raby tahali dom. Znám je a vím o čem mluvím. Ve většině případů ty ryby stejně dávaj sousedům. Je to jen hec mazi těma klukama.

cerrtik - Profil | St 7.1.2009 23:12:20

Miraryb >> taky znám takové, ale co vím, tak je k tomuto způsobu lovu dovedli masařící otcové, nebo dědové...=O(

Miraryb - Profil | St 7.1.2009 23:04:43

cerrtik >> souhlasím s tebou, že máme krásný vody, ale nesouhlasím s tím, že jenom důchodci masaří. Znám a vidím víc těch mladejch, kteří tu rybu seberou, jakli ti důchodci. Je pravda, že jsou tací podle tebe jen důchodci, kteří sedí od rána do večera a pokud rybu neuloví nejdou dom, ale těch mladších rybářů je myslím si víc a ryby myzí.Jen z naší ulice vím o čtařech náctiletejch, kteří od vody bez ryby nejdou a ještě se trumfujou kdo větší a víc.

scorpi - Profil | St 7.1.2009 22:45:23

Jestli někdo přepočítává cenu povolenky na množství ryb, benzínu a peněz co vysolí za nástrahy a vybavení tak ho lituji. Protože podle mého názoru, čas strávený na rybách se započítává do delšího života. Vůbec by nebylo od věci nechat se inspirovat rybím hospodářstvím třeba v D nebo v A. Ale podle mého názoru je to v každém z nás jak se budeme na našich revírech chovat a co po nás zbyde pro naše děti, až se nás zeptají proč nejsou v řekách ryby.Dosti špatně se to bude vysvětlovat !!! Jen k zamyšlení. Scorpi

cerrtik - Profil | St 7.1.2009 22:31:36

effendi >> protože kromě Tima Paislyeho neznam důchodce, kterej by nemasil... =O(

cerrtik - Profil | St 7.1.2009 22:29:23

bonkie >> V čechách máme tak nádherné vody, že kdyby si toho ČRS a čeští rybáři dokázali vážit, tak se nejezdí na Cassien, ale na Pálavský jezera...Jenomže to by nebyly češi, aby si to všechno neposrali svojí nenechavostí a sobectvím!!
Podle mě cena povolenek v současné době a současném stavu revírů sice odpovídá stavu vod, platíme v poměru k ostatním zemím pakatel a ve vodách je velký ho...až na pár výjimek...RŘ snad nebudu ani komentovat, to bych o tom mohgl vydat knihu, jak je českej RŘ na pí...
Tohle je o lidech a dokud se tu bude masit a jen pár "moulů" to tu bude pouštět (mezi ty mouli patřim i já) a dědci a spol to budou rozkrádat a navíc ČRS nebude omezovat počty odebraných ryb atd. tak se z místa nepohneme!!
Kdyby se začli na každý revír ČRS rovnoměrně vysazovat ryby a pořádně se to hlídalo (profesionální RS), aby tam většina ryb zůstala a mohla dorůstat a množit se, dále by se řádně upravil RŘ, např. lov non.stop celoplošně po celé čr, lov na 3 pruty, K-70 atd...a lidi v čr by si uvědomili, že ryby se nechytaj pro žrádlo...Tak bychom se mohli pohnout z místa...
A to by potom cena povolenek mohla být klidně 3x vyšší, než je teď, protože tu máme Lipno, Novomlýnské nádrže, Labe atd...a to jen tak nějáká země nemá!!

effendi - Profil | St 7.1.2009 22:17:18

Připadá mi v poslední době tady na mrk že úhlavní nepřátelé jsou důchodci chlapci nezapomeňte že taky budete stárnout a pozor je to fofr a mimochodem jste s tím už trapný

Miraryb - Profil | St 7.1.2009 22:13:47

Denny >> nevím, kdy jsi odtud odešel a jestli jsi někdy chodil na ryba tady, ale tady to vždy bylo, je a bude něčím omezené. Hlavně proto, že tady nejsou takové vody jako USA, nebo v Rusku. Prostě jsme malá zem a tlak na zdejší vody je rok od roku větší a větší.

Denny - Profil | St 7.1.2009 22:02:56

Miraryb >> treba tady kde ziju je povolenka na rok za 17$,kdyz sem prijede cizinec tak na rok zaplati 35$,nic vic se neplati,pokud chces k tomu pstruhovku zaplatis o 8 $ vic.Kdyz si uvedomym,ze si muzu brat kapra bez omezeni a treba candata 5 ks za den,to se neda pocitat ani porovnavat,to jiste uznas.Je to jine.

Miraryb - Profil | St 7.1.2009 21:59:03

Denny >> nevím, jak je to s povolenkami v USA, ale tady na tom většině a to zdůrazňuju většině (alespoň podle toho jak to pozoruju) záleží na tom aby za peníze, které dali za povolenky, měli minimálně trojnásobnej zisk. I když na druhou stranu mejch 22kg ryb krát 50Kč se k nim dost blížím. Ale na druhou stranu, nejsem zase z těch, kteří by si s rodinkou kapra neugrilovali. Tady si prostě pletou někteří "rybáři" tržní ekoneomiku se sportem.