Ztráty na rybách

O co všechno už jste na rybách přišli? Já už jsem na rybách přišel o řádku věcí, hlavně na lodi - telefon, klíče, cigára atd. A jak jste na tom vy?
Autor diskuse: ESOXBOY - Profil , 26.12.2008 všeobecné - ostatní

oco všechno ste na rybách přišli

A) o nervy20%

B) o vybavení např bižuterie57%

C) o prut5%

D) o naviják1%

E) o osobní věci5%

F) o jiné věci12%

Od 26.12.2008 hlasovalo 95 čtenářů.

HP - Profil | Po 29.12.2008 19:49:22

Když to tak čtu, jsem natom ještě dobře, zapomenutých maličkostí za ty roky je nepočítaně.Jako hlavní ztratu považuji podběrák po pradědovy a první vidličky od otce, který semi povedlo zapomenout při jedný výpravě a zjistit to samozdřejmě až na další.
Jinak známý na seči nechal stranou hozený kaprák, jeden v noci zabalil a druhý tam nechal, takže měl někdo druhé vánoce uprostřed června.
Mě osobně se zatím povedlo nelést 3 pruty s navijákama, jeden zapomenutý v trávě, který jsem tam nechal a podruhé komplet dva vystrojené pruty na parkovišti, ty jsem předal snad udajnému známému k dodání majiteli, ale jak dopadly nevím. :-)

DEPRESS - Profil | Po 29.12.2008 19:31:43

Od peánů vidliček krabiček s olůvkama háčkama..jednou jsem jel na nástražní rybičky vzal jsem si čeřínek a u vody že si nějaké rybky nachytám do kbelíku..No rybeK bylo hodně,že jsem za chvilu měl plnou primalexu cca 150ti rybiček ..jedu domů..doma je vylévám do rybníčku....Večer asi v 11h mi trklo..ty vole..tys tam ten čeřínek nechal :)...jo druhej den jsem tam jel a zůstal tak jak sem ho opustil...:)..jinak kolikrát se mi stalo, že s kolegou co vymetáme závody,že jsem zjistil na místě ,že jsem nechal doma nachystané krmení..nebo podběrák.....jednou jsme jeli na výpravu na Labe..combík plnej krámů od krmení přes kaprařské doplnky (většina z vás zná::)....a na místě jsem zjistil, že nemám to hlavní a to pruty::)

Bosorka - Profil | Po 29.12.2008 18:41:14

Drobnosti jako háčky, olova, splávky a podobné věci nepočítám, jinak jsem na rybách přišla o spoustu stresu, zbytečných problémů a letos málem i o manžela, ale naštěstí jen málem. Zato jsem tam našla spoustu klidu, času na přemýšlení a skvělé lidičky.

P1SK0T - Profil | Po 29.12.2008 18:37:04

Ja musim zatim zaklepat ze jsem nic vetsiho neztrati jen same drobnosti(pean,metr,atd.)ale deda to je jiny kafee hlavne vydlicky to je jeho tak 8 vydli do roka necha u vody ,stalo se ze i prut tam zapomel ale nastesti ho nikdo nevzal.

Rybomaniak - Profil | Po 29.12.2008 17:43:34

Já furt dokola ztrácím Peany.... A taky sem si nalomil palec na noze :-/ A další den sem se účastnil Zlaté tretry :-P au au au

buldozer - Profil | Po 29.12.2008 17:41:07

ahoj.ja som raz bivakoval s manželkou ležíme si tak v bivaku na lehátkach a bola celkom kosa.v tom ma napadlo že mi kámoš radil ked je zima nech si zapálim sviečku.tak som si povedal prečo nie?ved kym nespím.tak sa aj stalo.samozrejme že sme zaspali.odrazu jezda.sedím tak na člne a v pohode zdolávam.odrazu z brehu velky krik.horí horí.to kričala manželka.no viete pekná zdolavačka a adrenalín.ked som sa vrátil na breh žena tam stála ruka popálená.ak som vybel tak som natu siečku hodil vankúš.ešte stastie že sa žena zobudila.odniesla to jej popálena ruka,podlážka.ale žena povedala že ešte vživote nevidela aby som pustil 14kg kapre bez fotky.takže sviečku nedoporučujem.podlážku si kupim novu a ruka je už v poriadku.

Denny - Profil | So 27.12.2008 17:24:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Abych pravdu rekl,moc toho na rybach neztracim,do ztrat nepocitam utrhane hacky,woby atd,to proste k rybarine patri.Tak snad jen pred par roky jsme odjizdeli z ryb,dal jem se do reci s rangerem,polozil pruty do travy a po kratkem pokecu jsme vesele odjeli,takze ctyri pruty,tri navijaky a jeden multik.Kdyz vemu v uvahu jak dlouho rybarim,je to zanedbatelne :-)

spinka - Profil | So 27.12.2008 16:58:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Koupil jsem si děličku(odkládačku) že ji pojedu vyzkoušet a jak jsem si nakládal věci do auta Škoda 120 tak jsem si ji položil na kapotu od motoru.Na tom deklu je takový malý jakoby spoiler a dělička byla v černém koženkovém poudře,takže jsem si jí nevšiml.K tomu rybníku je asi 10 km,přijedu tam,hledám děldu a nic.Krve by se ve mě nedořezal,vydal jsem se zpět a vyhlížel přejetý prut-je to státovka s velkým provozem.No zkrátím to,spadla mi na výjezdu z našeho města na rozšíření kvůli autobusové zastávce,nikdo ji nepřejel ani neukradl a chytám na ní dodnes.

Master - Profil | So 27.12.2008 16:09:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Minulý rok jsem na feeder zdolával kapra (odhad 55cm), stál jsem na břehu, který byl už značně poničený erozí, pak nevím, jak se to stalo, ale najednou jsem byl pokrk ve vodě. Kapra jsem zdolal, i s ním jsem se vyškrábal na břeh, kde jsem ho vyháčkoval a rychle pustil zpět do vody. Mezi ztráty musím započítat rozmočenou povolenku, která se naštěstí dala poopravit k čitelnosti, nenávratně rozbitý mobil a nějaké peníze na cestu... Jinak ztracených věcí (splávky, peány) nepočítaně... :-)))

Pikess - Profil | So 27.12.2008 16:04:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já jsem u vody nechal prut s navijákem. Byl jsem chytat , už pomalu zamrzalo a začalo sněžit :), tak jsem to zbalil , ... Byla taková kosa , že jsem od tý vody doslova běžel, . vše jsem zbalil do báglu , .. a nazdar, .. až na jaře, . když jsem si začal prohlížet věci jsem zjístil , že mi chybí proutek, . :) Prostě jsem ho tam nechal opřenej o strom,... Jinak nespočet vydliček, vláčecích nástrach, Peánů a 100vky metrů vlasce , tuny olov a háčků ! A taky už mi 3krát odjel prut ,.. :) Třikrát jsem jej ovšem vytáhl ! a s rybou !! :)

Bisoň - Profil | So 27.12.2008 15:22:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj všichni, u vody jsem toho moc nepoztrácel, ale při zpáteční cestě z týdenní výpravy až až. Od vody jsem odjížděl v klidu a čím blíže jsem byl domovu, tím více jsem šlapal na pedál, no a tak po 7 hodinách na cestě, když už jsem byl mezi Prahou a Ústím a na tachometru měl asi 160 km/h jsem uslyšel neskutečnou ránu. Nejdříve jsem si myslel, že mi ulétla střecha. Při pohledu nad sebe jsem se uklidnil, střecha tam byla. Nicméně při pohledu do zpětného zrcátka jsem sledoval, jak mi ze střešního boxu odlétává jedna věc za druhou. Výčet byl asi následovný. Po dálnici se válela horní polovina boxu, bivak, holinky, podběrák, podložka .... no a spousta dalších věcí. Naštěstí pruty byly tentokrát ve vozu. Tak jsem zastavil a jako zajíček pobíhal po dálnici mezi auty a sbíral mé rybářské náčiní. Přeji vám více štěstí na zpátečních cestách z vašich výprav. Radek

MrCement - Profil | So 27.12.2008 15:19:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já na rybách jednou málem ztratil kamaráda. V zimě jsme šli po ledovém strmém břehu a najednou kámoš ujel a zastavil se více jak půlkou těla nad vodou (tak 4 metry by ještě padal do vody - ale už volným pádem). Ten jeho prosící pohled a volání nezapomenu. Nebudu vás napínat ...... nevím jak to dopadlo, přece se nezašpiním od větve, které bych se musel přidržet :-) No dobře žije a dodnes na to vzpomínáme.

Taky mě vypadl panel autoradia z kapsy přímo do vody z mola na Sokoláku - cca 2,5 m hloubka. Naštěstí byla čistá voda a jeden kolega měl podběrák s dlouhým ramenem. Rádio fungovalo ještě přes rok, potom jsem ho dal kolegovi a tomu do pár měsíců odešlo (asi se neuměl k věcech chovat :-) )

Vydra revírní - Profil | So 27.12.2008 15:17:19

mejla : a já myslel,že ryby se chytají na pruty,ne na povolenku ... ?! :-D

Je fakt,že jsem jednou šikovně zapomněl povolit brzdu u prutu na dno se žížalou,a ejhle, šel jsem se zahřát k ohýnku, najednou vidím jak se šponuje vlasec, tak k němu rychlým krokem směřuju, pak zrychluju, no a než k němu doběhnu tak zjistím že už je vlastně uprostřed rybníka .... po dlouhotrvajícím přehazování jsem ho se štěstím za vlasec vytáhl, následně zdolal krásnýho lysce 64 cm, a po týdnu jsem zjistil,že se mi mezitím v navijáku vysypaly ložiska ... jo jo,chybama se člověk učí :)

mejla - Profil | So 27.12.2008 15:05:57

S kamarádem jsme vyrazili na jaře na první rybačku, jeli jsme vlakem, přišli jsme k vodě celí natěšený rozbalili vercajk, a záhy jsme zjistili že ani jeden nemáme povolenky, zase všechno zabalit, a hurá na pivo alespon něco pozitivního.A ztráty ?klasika různý drobnosti nůžky, peán atd. zatím!!

emiliano - Profil | So 27.12.2008 14:55:40

Prut i s navijákem...naštěstí po nekonečném třpytkování chycen i s kaprem 55 cm:)))) Jinak na nových mlýnech přišel jednou takový výtr, že odnesl dědovi stojan i s pruty...stojan i pruty nalezeno...jenom swingery v pr****...jinak moře olůvek, peánů, twisterů....

winx - Profil | So 27.12.2008 14:20:50

Ja som pred rokmi stratil rozum a dal som sa na tento krasny konicek - rybarstvo :)

kebator - Profil | So 27.12.2008 13:51:35

esoxboy >> ESOXBOY >> Ja som tam okrem vselijakych veci - stolicka, peany, racosky, pytlacka stratil PANICTVO :-))))

Vydra revírní - Profil | So 27.12.2008 13:50:30

Milhauz > ty máš taky dobrý věci člověče :-)

Milhauz - Profil | So 27.12.2008 13:42:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mimotoho že jsem na rybách, na Slapech, ve stanu, ve svých patnácti letech ztratil panictví a má dnes už dávno bývalá první láska panenství tak pravidelně ztrácím čelovky, vidličky, peany, obústky, nože, olůvka a krmítka, to beru jako spotřební zboží.Jinak příhody který mě opravdu hodně nasraly.Letošní podzim sedim na lodičce opět na Slapech, u skal nad korytem, podemnou dvacetmetrů vody, mám nový naviják na vláčku, mám z něj opravdovou radost, Technium MgS 4000 od Shíma za bezmála čtyři litry, jediný co mě kapku rozladilo že k navijáku nebyla náhradní cívka, tak jsem jí musel za sprostých 700Kč dokoupit.Ale měl jsem na navijáku zrovna tu původní cívku z pletenkou která mi přecijen na tu studenou a průzračnou vodu přišla moc, tak že jí vyměnim za tu novou s vlascem, a tak odšroubuju tu matičku, a při manipulaci s cívkou mi vyklouzne z ruky, jak se jí snažím zachytit, rukou jí odpinknu na bort lodě od kterého se ladně odrazí a udělá žbluňk...a já tam snad minutu seděl a nevěřícně čuměl do vody:) Další příhoda se mi stala když jsem zjara fídroval na Lužnici pod jezem, tahal jsem malého cejnka ale zachytil se mi do rostlin které zasahovaly z břehu až do vody, jak se tak pro něj nahýbám tak jsem si všimnul mobilu jak mi vyklouznul z kapsy a zase žbluňk, rovnou do peřeje :) Utopil jsem zapík od Zippa i s koženým pouzdrem když jsem kuchal kapra na molu.A nejvíce potupná pro mně byla příhoda z dob když mi bylo takových 16-17 a máma vždycky nadávala že furt chodím k vodě a rybu nepřinesu, měla narozeniny tak jsem jí chtěl udělat radost a chytit jí pěknou rybu, měl jsem vyhlídnuté místo kde sem tušil pěknou štiku, lovila tam už celé týdny a pořád na stejném místě.Vzal jsem loďku, vymazlené karásky a ona přišla, měla krásných 83cm, od té doby jsem větší nechytil.Pyšně jsem si rybu zapsal a dal do velkého vezírku.vezírek jsem zavěsil pod z boku lodě a mámě píšu smsku že pro ní mám překvapení.Cesta od toho místa k Chalupě byla vzdálená cca 3km proti proudu, tak jsem honem vesloval abych tam byl brzo.Jenže když jsem byl asi v půlce cesty kouknu a nevěřím svým očím, vezírek nikde!Jak jsem vehementně vesloval tak se šňůrka od vezírku dostala pod veslo a provázek se předřel.Ćuměl jsem tam se slzama v očích, dodnes je mi líto té ryby které jsem tím podepsal rozsudek dlouhé a pomalé smrti.

an-old-fuddy-duddy - Profil | So 27.12.2008 10:47:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejvíc mě mrzí parádní obří nůž Nieto dovezenej na zakázku k mým 10. narozeninám. Měl jsem ho 8 let, pak jsme ho po opilecké rybačce nechal na lavičce u rybníka a už jsem ho nikdy neviděl. Vypsal jsem odměnu jako nálezné, ale bohužel se nikdo neozval.

Huchti - Profil | Pá 26.12.2008 22:22:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jovánek >> To je nepříjemná zkušenost. Bohužel tento hyenizmus je u nás hodně zakořeněn. (ale existují výjimky)

Jovánek - Profil | Pá 26.12.2008 22:17:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou jsem šel z ryb a na kapotu jsem si položil dva pruty.Holíny a baťoh jsem dal do auta a sedl za volant a odjel.Pruty spadly na zem a po (asi) 1km jsem si to uvědomil,tak jsem se vrátil.Byly už pryč a ti,co právě nasedali do auta,PRÝ nic neviděli.

eL - Profil | Pá 26.12.2008 22:16:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ještě bych přidal za G) o zdraví

Já si třeba vykloubil koleno a určitě to nebude poslední věc :)

colek - Profil | Pá 26.12.2008 22:06:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mimikry >> když mi bylo asi 15, jel sem s tátou na zimní rybařinu asi 40km. Když sme přijeli, zjistili sme že nemáme povolenky a nástrahy a ani sme se nekoukli na řeku. Taxme se pro to "otočili" a když sme přijeli z5 taxe mi udělalo tak blbě že sem blil, a když sme se dostali k vodě taxme zjistili, že je celkem sněhová a následně sme zjistili že na to ryby i při nejjemnějších montážích naprosto dlabou., taxme jeli dom a zas mi bylo blbje

mimikry - Profil | Pá 26.12.2008 21:59:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

colek >> Jasně.A to ještě naopak zapomínám spoustu věcí doma když jdu na ryby.Naposledy jsem jel naštěstí jen 60km k vodě a tam zjistil, že mám doma celou vestu s mouchama a dokladama a vlastně se všema věcma.