Odstranění kůže z kapra

Zdravim.Letos bude kuchání vánočního kapra na mě a chtěl bych poradit kuchat sice umím,ale mamka říká ať toho kapra stáhnu z kůže a to jsem ještě nikdy nedělal poraďte pls.diky
Autor diskuse: kony296 - Profil , 9.12.2008 všeobecné - ostatní

Chramolák - Profil | Út 23.12.2008 21:24:14

Od ledna 2009 soukromý revír. Bylo vysazeno cca 3 metráky kapra /mírového/lín, okoun a sumec.Po seznámení s postupem, budou vydávány jednodenní povolenky. Určím lokalitu později. Pár foto.

Cottus - Profil | Po 22.12.2008 21:47:28

Paja.luksiK >> člověče Ty nic nevydržíš....
A ten kapr musí.

sliver - Profil | Po 22.12.2008 21:42:31

Paja.luksiK >> kapr je kámoš, že jo.

R.P. - Profil | Po 22.12.2008 21:41:10

Paja.luksiK >> jestli na vánoce žereš živýho kapra tak seš frajer, ale někdo ho nejdřív zabije a pokud nechce kůži musí ji stahnout, a kapr jak je známo je ryba takže s rybařinou to asi něco spolenýho má

Paja.luksiK - Profil | Po 22.12.2008 21:17:38

Myslíte pánové,že je vhodné dávat nechutný fotky už k tak dost stupidní otázce?Nevim co má tohle společnýho s rybařinou.

Cottus: Ale ty si vyhrál,to je fakt hnus.Dělám se mi z toho špatně.:(

Martin02 - Profil | Pá 12.12.2008 9:21:17

http://www.ceskatelevize.cz/program/10067830680-30.08.2006-12:40-2.html?deid=924 Dole na prostředku stánky se to zapíná a je tam video jak stáhnout kapra.

petr b. - Profil | Út 9.12.2008 23:52:05

kony296 - no návodů máš už asi dost, ale nejjednodušší mi přijde kapra normálně vykuchat a naporcovat na podkovy a kůži stahovat až z podkov - ze vnitřní strany břicha odřízneš cca 1cm masa ke kůži (pozor, ať neprořízneš i kůži), chytneš a snadno stáhneš až ke hřbetu ... z druhou podkovou to samé a je to ... navíc já moc nemusím rybí tuk, kterého je nejvíce právě v tom odříznutém kousku na spodní straně břicha - a je to tak jednoduché, že se to hned naučí pro příště i mamka :-)

sliver - Profil | Út 9.12.2008 22:08:14

Cottus >> ty, který si dává svazové činovníky k svačině ? Nevěřím.

Cottus - Profil | Út 9.12.2008 22:02:39

sliver - samolibý vůl >> sliver >> tak velkého kapra bych se bál...:-)

sliver - Profil | Út 9.12.2008 22:00:19

Cottus >> jenže ta lysčí kůže je tučná a není dobrá, tfuj. Já mám nejradši na jídlo kapry mezi 5 - 12 kg a ti už mají pod kůží dost tuku. Takže filetovat, tuk ořezat, důkladně utřít utěrkou a pak je daleko lepší než nějaký násaďák. Svalová kůstka musí mít aspoň 8 cenťáků.

Cottus - Profil | Út 9.12.2008 21:35:35

sliver - samolibý vůl >> sliver >> tak to já neumím...
buď toho lysce pouze sjedu tupou stranou nože a trochu opařím, nebo šupináče dělám tak ,jak iwanhoe popsal níže.(ostrý,pružný nůž)

ToMiHoTedaVyndej - Profil | Út 9.12.2008 21:34:41

Nejlepší je naříznout nožem u skřelí a pak tam vrazit prsty!!!!!!!!!!!! a spolu s kleštěma!!!!!!!!!! to protrhávat až k ocasu. :-) takle to teda aspon dělám já!!!!!

sliver - Profil | Út 9.12.2008 21:29:24

Cottus >> ještě lehčeji, neb má třikrát silnější kůži.

Cottus - Profil | Út 9.12.2008 21:28:14

sliver: já to chápu ...
Jen při lyscovi by to asi tak lehce nešlo..:-)

sliver - Profil | Út 9.12.2008 21:26:22

Cottus >> však to je jen kůže , takhle jsem jej vyfiletoval.

Cottus - Profil | Út 9.12.2008 21:17:18

Nat >> byla asi desátá v pořadí...:-))

Nat - Profil | Út 9.12.2008 21:12:57

Cottus >> Taka mala ryba a tolko krvy. :)))

Kalužmistr - Profil | Út 9.12.2008 20:47:11

Kapra stahovat je velká škoda. Pod kůží je to nejlepší co rybí maso má a taky hodně prospěšné pro naše zdraví. Kdo nechce kůži tak při konzumaci obere maso a kůži nechá na talíři. Dobrou chut.

Cottus - Profil | Út 9.12.2008 20:30:46

iwanhoe >>
Chápu , že metoda tebou zmíněná je pouze pro estetičnost darovaného kusu masa.

iwanhoe - Profil | Út 9.12.2008 20:20:31

jinak - kapra nežeru, bo jest hnusný ...

Cottus - Profil | Út 9.12.2008 19:33:36

Sven >> sven >> to je vánoční - ten se nevrací!

jen by mě zajímalo,zda sliver by jej dokázal také tak stáhnout z kůže - jak toho šupináče na snímku níže...

sven - Profil | Út 9.12.2008 19:23:52

Cottus >> Kapr ošetřen Clinicem a vrácen vodě.

sliver - Profil | Út 9.12.2008 19:09:41

toto je pouze kůže z kapra, nejlepší je filetovaný.

sven - Profil | Út 9.12.2008 18:25:43

Blažík >> vydrýsek říční >> máš pravdu. Je to jako stáhnout kůži z pečené kachny.

vydrýsek říční - Profil | Út 9.12.2008 18:23:53

když rybu stáhneš přijdeš o to nejlepší co na ní je!

grizzly72 - Profil | Út 9.12.2008 18:21:50

kony296 >> dělám to jako svatik, ale jěště něco,stahuju ho od hlavy k ocasu a zároveň od břicha k hřbetní ploutvy kde přestanu a když je celej kapr(kromě hřbetu ) staženej tak vemu za kůži a směrem od ocasu jí strhnu i s hřbetní ploutví a HLAVNĚ se spoustou malých kostiček ze hřbetu.

Cottus - Profil | Út 9.12.2008 18:19:49

iwanhoe - viz .níže - má plnou pravdu....

Jen je v začátcích problém s volbou "správného" nože...

kony296 - Profil | Út 9.12.2008 18:09:22

Forest 1 >> no tak fotit je asi nebudu :)bych vypadal jak nějaký úchyl :D

Forest 1 - Profil | Út 9.12.2008 18:07:50

Bischop >> pekne napsany,souhlasim s tebou,jen az se budou ty sestrenice olizovat tak by to mohl nafotit a dat sem :-))

Bischop - Profil | Út 9.12.2008 18:03:35

Kapra nestahuj, to je lepší koupit vinnou klobásu, umotat z ní šneka, prošít do kříže špejlema a obalit místo řízku. Garantuju ti že se sestřenice budou olizovat až za ušima.

juric - Profil | Út 9.12.2008 17:59:34

Sven >> sven >> neboj z toho se neotrávíš ale je lepší když je to z hladkýho nebo lysce ze šupináče to jde taky ale není to ono je to chutnější když je trochu mastnější at se má co pěkně vyškvařit