Zajimave zazitky od vody :-)

Mate nakej zajimavej pribeh od vody? pochlubte se snim prave TADY! :-)
Autor diskuse: 1kolda1 - Profil , 23.11.2008 všeobecné - příhody, kuriozity

Srandarybář - Profil | Po 11.5.2009 20:50:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám taky jednu :D Jednoho prázdninového dne jsem si vyšel na ryby. Rozbalil, nalíčil a nahodil pruty a čekal jsem na ryby. Dvě hodiny ani ťuk. Přišla na mě potřeba zrovna když jsem vypustil proud z ''hadice'' slyšel sem ránu do prutu od policajta. Hm říkam si skvělý, prut mi začal jet do vody a já tam stál a vyprazdnoval se :D Tak sem to rychle zadržel a běžel zaseknout. Říkám vám tohle nikomu nepřeju. :D kroutil sem se jak žížala :D Po zaseknutí sem mu povolil ať si jede a já se v klidu vytentoval. Na konec z toho byl malej nezbeda kapřík 41 :)

ládes - Profil | Po 11.5.2009 20:40:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jednu takovou příhodičku taky přihodím.Je to už takových 7 let zpátky kdy na jedné 5ti denní výpravě mě hned ze začátku chytla potřeba,no tak jsem odkráčel do nedalekýho křoviska,stáhnu gaťata, a najednou mi za prdelou vystartoval kanec,kua sem se tak lekl,že sem se ne....al celejch 5 dní a přišel jsem zpátky na flek vytřepanej a kámoš na mě čuměl jak péro z gauča, a prej kdo mě honí?,tak jsem mu to celý povyprávěl a ten se smál a smál :-)) Ale mě v tu chvíly do smíchu teda nebylo to mi věřte,a nikomu tohle nepřeji :-))))

vydrýsek říční - Profil | Ne 28.12.2008 22:39:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky mam jeden chytal jsem si na rodnym rybnicku loni stiky sli skoro na hod ale jenom mali, tak do 40 cm.Mel jsem dost casu tak jsem si rekl ze vyzkousim toho woblera co spatne chodi mezi tema vetvema, kde jsem jeste nikdy nechytal.Tak jsem nahodil po prvi ucitil jsem jemnej podrb na konci prutu ale nic se nedelo.kdyz jsem pritahnul woba ke brehu, tak se mi za nim otocila stika dobre pres 80cm!Nevahal jsem a nahodil podruhe, a hned po nahozu ssem dostal zaber cca 3 metry od brehu.hned jsem vedel ze to bude tento macoun.povolil jsem trochu brzdu a po 10 minutach boje kdyz byla stika uz unavena tak jsem si rozdelal podberak a zacal stiku pritahovat.Jenze technika zklamala a od ty doby si uz vymenuju vsecky hacky na woblerech salmo.kdyz jsem ji pritahoval tak koukam ze woblerje hluboko tak rikam ze to bude snad dobry ze ji dostanu na breh ale najednou aniz by stika neco udelala ji wobler vystrelil z huby ven a me strefil primo do cela kdyz jsem se zpamatoval koukam a stika tam porad stoji tak ji zkousim jeste jednou, i kdyz jsem vedel ze uz asi nezabere, hned po nahozu stika zmizela v hloubce.kdyz jsem woba vytahl z vody tak jsem si konecne vsiml ze ma vsecfhny hacky uplne narovnany.Uz ji tam odty doby zkousim porad ale jeste nic. :o(

bambus11 - Profil | Ne 28.12.2008 17:26:17

tony.bobo >> :-)))) tohle je dobrý :-))))

tony.bobo - Profil | Ne 28.12.2008 17:24:19

V létě sme byli u ségry a bavili sme se o mimozemšťanech.S neteří sme se do rozhovoru tak vžili až mi to nějak ulpělo v paměti.Večer sem šel na ryby na pískovnu,byla krásná letní noc bez mráčků jen sem tam cvrčci cvrkali jinak ticho.Nebe bylo poseté hvězdama a jak tak na ně koukám,spomněl sem si na ten rozhovor o mimozemšťanech a začal přemýšlet jestli třeba někde ve vesmíru něco takového není.Najednou zamnou v kukuřici něco zarachotilo.Já se tak lek že by se krve nedořezal popadl sem baterku a koukám přes auto do té kukuřice.Asi ve 4 řádku na mně koukají 2 červený oči.V ten moment bylo po mně,málem sem si cvrnkl do gatí a říkám si sou tady a jdou po mně.Pak sem ale sebral odvahu že se jim postavím zvedl kámen a švihl ho přes auto po těch očích.Zásah ale rozběhlo se to po mně takovou rychlostí že kolem auta to jen prosvištělo a vlítlo to asi 3 m do vody.Tam to plavalo asi další 3 m o otočilo se to proti mně ale to už sem mněl v ruce klacek na obranu.Bylo to hnusný a hladký.Třepal sem se jak ratlík ale byl sem připravenej na souboj o život.když to doplavalo ke mně a já byl připravenej že to odpálím tak koukám že je to zajíc a je vystrašenej ještě víc jak já.

pietros - Profil | Ne 28.12.2008 17:00:45

V červnu jsem se vydal na jedno slepé rameno Labe na kapry. Pořád okolo poletovali rackové a hledali kde co k snědku. Chtěl jsem přehodit udici, kterou jsem měl nastraženou na lehko, pořádně jsem se rozmáchl, aby to letělo co nejdále. Jenže v tu chvíli, co jsem zrovna vypouštěl vlasec z navijáku, letěl okolo nenažraný racek tak nízko, že mu splávek doslova prostřelil křídlo. Pták neskutečně zařval a poroučel se do vody. Pak jsem se s ním asi 5 minut přetahoval, než jsem ho dostal ke břehu a z celé té montáže, co měl omotanou kolem křídla, vysvobodil. Naštěstí splávek prošel jenom hustým peřím, takže potom vklidu odletěl, ale od té doby jsem tam žádnýho racka neviděl:)

vitold - Profil | Ne 28.12.2008 17:00:40

V létě jsem se rozhodl jet se sousedem na ryby a že se chce nejprve pochlubit svými novými pruty. Ukazkově je rozložil, pochválil si je a opřel o auto. Nevím proč, ale najednou do auta nased a že vyjede z garáže, aby se to líp nakládalo. Během chvíle zlomené obě špičky, ale úžasně to uhrál na reklamaci (alespoň to tvrdil), že nevydrželi nához.

tony.bobo - Profil | Ne 28.12.2008 16:45:44

Chodím na ryby skoro denodeně a mám na naší pískovně vyčíhlého sumce.Znám jeho stanoviště jeho trasu lovu i hodinu kde se na minutu přesně ukáže a za půl roku co na něj chodím tak mi to nevzal jako by mně jen provokoval a tak se stalo že sem v listopadu koupil nového woblera a šel zas na něj jako každý den.Bylo k večeru a mlha že by se dala krájet.Rozmáchnu se nahodím a nic žádnej šplouch.Tak sem nevěřícně koukal na ten průvěs od špičky prutu a nadával si do trumpet že sem woblera na 1 nához urval.Stahuju to zpět a jak tak koukám na hladinu vidím že proti mně jede něco velkýho a dělá to takovej divnej zvuk až strašidelnej.Málem sem se podělal jak sem na to koukal strachem a hádejte co to bylo? byl to ten wobler jelikož bylo zamrznuto a přes tu mlhu to nebylo vidět.

tony.bobo - Profil | Ne 28.12.2008 16:24:20

Byl sem se svou přítelkyní v květnu na rybách.O půl 10 v noci krásný táhlý záběr až šel prut do vody,chytil sem ho tak tak.Po 15 minutách přetahování se u břehu objevil nádhernej sumec.Mněl sem z něj takovou radost že sem si ani nevšiml že mi přítelkyně vytáhla podběrák a snaží se toho sumce do něho dostat.Podběrák mněl 40cm v průměru.Samozřejmě mi přetrhala návazec a sumec se dal na úprk.Já pro něj ještě skočil do vody vytáhl ho na břech a jak byla voda ještě studená přišel z té lovecké euforie k sobě začal sem se tak řechtat.Od té doby už semnou moc nejezdí protože to má pořád na talíři.Sumec byl nádhernej olivově zelenej a měřil 131 cm

Roh1!ck - Profil | Ne 28.12.2008 16:10:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byl krásný letní den, sluníčko svítilo vysoko na obloze, ptáci zpívali,.... no prostě nádhera. Já jsem seděl na židličce a slunil se. Z ničeho nic, záběr jako kráva (policajt skákal, jak postřelený zajíc po poli). Přiběhl jsem k prutu, sekl jsem a najednou " křup" ... přetrhl jsem silon. Podíval jsem se směrem do vody (chytal jsem z takového vysokého břehu) a tam jsem viděl, jak se vlasec na konci s policajtem vzdaluje od břehu. Neváhal jsem ani chvíli a skočil jsem pro něj do vody. Jak jsem doplaval zpátky ke břehu, tak jsem začal vlasec navíjet kolem ruky. Po navinutí několika metrů to na druhém konci začalo nějak škubat. Pokračoval jsem v motání, až jsem na břehu dostal cejna :-) Ještě, že to byl jen cejn.....

tony.bobo - Profil | Ne 28.12.2008 15:53:16

Sem rád že se vám to líbí je to opravdu z mého loveckého života a takovích zážitků mám spoustu ale jinak sem úplně normální.

tony.bobo - Profil | Ne 28.12.2008 15:49:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Před 8 lety sem byl u sestry na návštěvě a vedle zahrady má mlýnský náhon z Dyje 11 takže sem si taky nahodil.Náhon má tak 3,50m a je tam spoustu krásných ryb včetně pstruhů.Jak tak sedím a kochám se přírodou najednou záběr ale já se tak lekl že sem sekl tak prudko že až vylítlo olůvko i s háčkem z vody.Koukám jak letí proti mně.Mněl sem čas uhnout ale v tom šoku mně to ani nenapadlo a najednou bác,taková rána do čela až sem se vyvrátil.Když sem přišel k sobě uvědomil sem si co se stalo a modlil se abych nemněl háček v oku.Pomalu sem oddaloval ruku z oka a ouva háček je zapíchlej v očním víčku.Odstřihl sem vlasec a šel za ségrou ať se koukne jak to vypadá a jestli to půjde vyndat.Jenže ta je slabé nátury a jak mně viděla s baterkou na oku od krve a s háčkem ve víčku tak se vyvrátila a pozvracela se.Tak sem ju ještě křísil a háček si vytáhl sám u ní v koupelně pred zrcadlem.

Majsher - Profil | Ne 28.12.2008 15:45:30

bambus11 >> :)))))))))))))))))))) to též nemá chybu!! :)))

CHaP - Profil | Ne 28.12.2008 15:44:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

no ,tak máma,měla takový zážitek že šla od vody pryč,zabrala ji plotice,tata to zasekl a přítáhl ke břehu a nechal na prutu policajta,máma přiběhla,viděla policajta u prutu a tak zasekla a milá plotice jsenom profičela kolem ní a visela na stromě,ale vše dobře dopadlo ,plotice plave dál , ,,,,, táta má zažitek že byly na pastvinách s kámošem,kámoš si dal velkou kouly šrotu,navnadu,atd, šel k vodě, rozpřáhl se , a prásk, urvalo se mu to (bylo šero) a najednou se z druhý strany ozvalo ,,jakej debil" no a já mám zase že jsme se s chlapam co seděl na proti chytli háčkama a přetahovali se
omlouvám se za chyby

Majsher - Profil | Ne 28.12.2008 15:43:27

tony.bobo >> ty woe, ty seš šoumen :))))))))))) - uplně tady brečim u kompu smíchy :)))))

tony.bobo - Profil | Ne 28.12.2008 15:23:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V roce 1986 sem si udělal rybářské zkoušky a vyškolenej kurzem sem vlítl do obchodu nakoupit nějakou tu výbavu.Prut s navijákem sem dostal k vánocům,byl to Lipno 210 a roen 3P.Nakoupil sem háčky,vlasec a olůvka ale podle toho jak se mi líbily,tudíš se stalo že sem navázal 45 vlasec na to 2 ks 40 g olůvka aby to pěkně lítalo a 4/0 jednoháček a radostně vyšel na Dyji 11 kam sem to mněl kousek.Nastražil 4 kolínka aby nebyl vidět háček jak nás to v kroužku učili,rozmáchl se a nahodil.Koukám kam to padne a mněl radost jak se to povedlo.Najednou rána,zařinčelo sklo.Koukám co se děje a já tu řeku přehodil,olovo se odrazilo od auta co stálo na 2 břehu a vlítlo přes okno do baráku.Samozřejmě bylo veselo,dostal sem doma výprask a měsíc se na prut chodil jen koukat.Bylo mi 14 let.

románek - Profil | Ne 23.11.2008 20:53:25

mám takovejch příhod že by kámoši mohli vyprávět ne nadarmo my říkaj Mat na rybách ..co výprava to nějaká perla to my věřte

Vydra revírní - Profil | Ne 23.11.2008 20:51:54

soulfly : řekl bych, že spíš sklidil...

bambus11 - Profil | Ne 23.11.2008 20:48:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chytali jsem asi přes čtyřmi lety okouny na třpytku na výmole v Úvalech, potok tak 2m široký, odešel jsem dál a kámoš zůstal asi 100m ode mě. Za chvíli za mnou přiběh, že nějakej postiženej tam potřebuje pomoct. Běžel jsem za ním a doběhl až na místo činu, byl tam chlap s autem a řikal: "dostaňte ho domů, musim odjet na nádraží". Nechal tam beznohýho Frantu ožralýho na sračku jen tak s 14 a 12 letym klukem. Začali jsme obcházet sousedy a žádat o pomoc, jedna ochotná paní nám řekla něco ve smyslu, že se zase ožral co... a zabouchla... Nakonec jsem sehnali souseda a uprostřed "stěhování" potřeboval Franta pauzu a s památnými slovy "kluci, já chčiju" se vymočil. No nakonec to dobře dopadlo, domů jsme dojeli, pořádně jsem se vymydlil a snažil se na tuhle hrůzu zapomenout...

Sedli - Profil | Ne 23.11.2008 20:27:45

když sem byl eště malej děda a dalších 9 chlapů ze vsi mnelo pronajmutej rybník, chdil tam jeden pán(dneska už je po smrti) a on si sebou porad nosil lahváče a předestilovaný brosve, jednou se mu povedlo zahodit prut do vody, po půl roce ho jeden z rybářů náhodou vytách při přehazování

Sedli - Profil | Ne 23.11.2008 20:24:45

byli jsme na chatě ze známíma, pršelo ale mi jsme neodolali a šli jsme na ně, na našem fleku byl břeh a pak 1,5metru propast pod ní bylo bláto jelikož bylo málo vody, kamarád mnel na navijáku silný vlasec, dal si velkou kouli šrozu a že nahodí, stál blbec tak divně na hraně a ke všemu si zapomněl otevřít naviják, švich a nějak to neustál ašel rovnou do bláto

dvorak - Profil | Ne 23.11.2008 20:04:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Léto 2007,písák u Hradce Králové.
Šel jsem tenkrát jen s plavačákem na jedno pěkné místo s vidinou plotic 30a víc. Přijdu a koukám,těsně u toho místečka deka,na ní ona a on. Ona jen v"trenkách",on také asi dost na lehko,nevím,oči jsem měl jinde...Prošel jsem těsně kolem a slezl jsem z toho vysokého břehu k vodě,asi dva metry pod jejich úroveň. Nakrmil jsem,nahodil a nad mojí hlavou začalo divadlo! Zřejmě se znali krátce,panáček se asi slušně vytahoval v jaké je formě. Ta houkala jak lokálka,navíc zhruba každé dvě minuty chroptěla jak v posledním tažení. A nekecám,celé to trvalo nějakých 90 minut,takže slušná pakárna. Já se tam hrbil pod břehem,tolik jsem toužil vyjít nahoru a pořádně se protáhnout. Po akci se dlouho nezdrželi,jen se mu krátce vybrečela na rameni co ji doma čeká a nemine,manžel byl asi navyklej na připravené jídlo v určitou dobu. Pak nastalo tolik očekávané ticho,dokonce i ryba najela,takže druhá část rybačky super.
No a asi druhej den jsem chytal na Labi u Jaroměře,těsně před setměním jsem to zbalil a na takové luční cestě jsem málem přejel souložící dvojici. A to už jsem si připadal jak opravdovej,velkej kazišuk!

soulfly - Profil | Ne 23.11.2008 18:48:04

DEPRESS - Tos jim to kvůli fotce zkurvil jo?

Nikeš - Profil | Ne 23.11.2008 18:42:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem jednou s kámošem navečer lovil nástražní ouklejky na mušku. A začali nám do toho lítat netopýři. Většinou vlasec zaregistrovali včas a uhnuli, ale jeden se chytil za prdýlku :-D mají takovej miniaturní ocásek jako křečci a přesně u něj byl chycenej... Mno ten vyváděl... my jsme s kámošem chytli strašnej výtlem, kámoš ho přitáhl asi na půl metru a já jsem fotil... mno, létal kolem prutu kolem dokola, co mu vlasec dovoloval a my se báli ho sevřít pro vyháčkování, abychom mu neublížili. Nakonec se utrhl a spadl do vody. Musím říct, že na to, že jeho přirozené prostředí je ve vzduchu krauloval opravdu hezky. Asi za deset sekund byl u břehu a pak už jsme ho neviděli. :-) Z té příhody je pár fotek, ale bohužel je tu nemám v počítači.

SAHIB - Profil | Ne 23.11.2008 18:08:22

Zdack >>
no,.po potvrzení,že ji nebudeme svlíkat prutem,občas jede..-))

Zdack - Profil | Ne 23.11.2008 18:05:50

SAHIB >> Jezdí ještě kámoška na ryby? To je hustej zážitek.

bik kapr - Profil | Ne 23.11.2008 18:04:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přijeduna ryby ,rozbalim vercajk vše je v pohodě nahodim první prut a jdu si připravit druhý.Pekně jsen naplnil PVA punčochu nasadil 100 gramové olovo a jdu nahodit. Potřeboval jsem to poslat trochu dal a tak jsem se pořadně rozmach a švihnul v tu chvíli rana jak z děla, ani oči se mi nechteli otvírat byl jsem si vědom že moje deličky jsem trošku přetížil. Tak jsem otevřel oči a prut prohlížim od rukojeti až ke spojce dobré, ale druhý díl je par metru předemnou ve vodě. Po chvíli jsem ho vylovil a byl naštěstí v pohodě.Vše zavinil vlasec přehozen přes přední očko při švihu se přetrhnul vydal tu ranu a vzal sebou první díl.Byla to šou pro celej rybník.

Rompo - Profil | Ne 23.11.2008 17:43:59

Kalužmistr -hehe,bud rád,že to byla jen vložka:))))

SAHIB - Profil | Ne 23.11.2008 17:42:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

no mám taky zážiteček, ..
je to těsně před povodněni 2002, .na berounce, v kempu Višňová, ..parta chlapů u vody, ..za ními roští, ..a jedna bezva ženská-kamarádka se rozhodla, že nám donese na tácu pívko, ..no donesla a nedonesla, -vylezla z roští, ..kámoš akurát měl napřažíno, -LUP- trefil ji přesně doprostředka na podprdu, pivo letělo na zem, olovo i s práskačkou(od plavek), .do vody a její nádherné 4ky byli osvobozeny od jha uzavřením, ..křiku jako při vraždě, .ale nakonec vše O.K.nasmáli jsme se , zapili a vzpomínáme..-))

Kalužmistr - Profil | Ne 23.11.2008 17:26:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je to už hodně dávno co se stalo mě. Byl jsem na rybách pod jedním mostem z trámů. Bylo léto a chodili výletníci právě přes ten most. Tak jsem si říkal že bude pěkný pohled holkám pod mini sukně. Jedna taková slečna zašla vedle mostu a to přímo nademně a začala se svlíkat. Ryby šli stranou a jen jsem čumněl. Pánové co se stalo potom je hrozné. Musím podotknou že ta slečna nevěděla že tam sedím. Udělala jeden pohyb a já měl na sobě použitou vložku. Tak jsem ji sundal klackem a půl hodiny se umýval. Byl to hnus a od tý doby tam nechodím.