NE MRTVÉ... děs

Co takhle pravidlo pro nové videa .. jedině když bude obsahovat i pouštění... fotky :-D viděl sem tu pekáče plný potočáků... hrůza
Autor diskuse: Skippy - Profil , 13.11.2008 všeobecné - ostatní

vydra1 - Profil | Čt 13.11.2008 21:31:42

Skippy: Tady zřejmě nepochodíš nějakou rybu zabije snad každej. Zkus apelovat na myslivce ať používají slepý náboje a baští sojovou pochoutku s kančí příchutí. Ale vem si na sebe neprůstřelnou vestu ať nejsi ozdoba dalšího videa :-)

sven - Profil | Čt 13.11.2008 13:21:29

Mám podobný názor jako fofo. Také nejsem zastáncem masaření a drtivou většinu ulovených ryb pouštím. Ovšem je třeba si uvědomit, že rybí maso je potravina jako každá jiná. Proč cpát peníze zahraničním dovozcům za mořské ryby pochybné kvality , když jsme schopni pokrýt poptávku po rybím masu z vlastních zdrojů. Rozhodující podíl na trhu by měly pokrýt ryby vyprodukované našim rybníkářstvím a doplňkově i ryby vlastnoručně odchycené rybáři. Úmyslně píši "měly" . Projděte obchody a zjistíte , že sladkovodní ryby se téměř nenabízejí. Většinou ve vánočním období pouze kapr. Během roku můžete narazit při troše štěstí na granuláče , sem, tam podměrečný siven a půlený kapr , vypadající jak po exhumaci za přemrštěnou cenu. Je zajímavé , že lidem, které pohoršuje obrázek usmrcené ryby vůbec nevadí pohled na jiná usmrcená o řád vývojově výše stojící zvířata. Měl jsem kdysi možnost brigádně pracovat na jatkách , kde byly poráženi vepři a hovězí skot. Chování personálu k poráženým zvířatům by se s klidným svědomím nechalo přirovnat k dění, ve vyhlazovacích koncentračních táborech. Nevěřím , že je to dnes o mnoho lepší. Proto ani hovězí ani vepřové nekupuji. A tak by mě zajímalo , kdo z odpůrců zabíjení ryb , je i odpůrcem zabíjení jiných zvířat ? !

Heroluka - Profil | Čt 13.11.2008 12:47:44

Pro zařazení videa je to možná dobrý nápad jako potlačování násilí v médiích. Ale proč jen u ryb. Ryby se dávají do vody proto aby je někdo chytil, zabil a sežral. Kdyby někdo chtěl aby se nežrali tak je začne hájit. Ať si každej točí co chce když mu to dělá dobře. Tak se na to prostě nebudu koukat.

fofo - Profil | Čt 13.11.2008 12:40:52

Pochopil bych,kdyby takovou "otázku" zadal nějakej vegan.Takže pane Skippy-jíte maso? Ryby (filé),kuřecí,vepřové či hovězí?Možná vám to přijde divné a drsné,ale maso se nevyrábí z pšenice.
Nejsem zastáncem masaření a taky to neprovádím,ale rybu si bez výčitek sem tam odnesu.

natas - Profil | Čt 13.11.2008 9:56:52

Skippy- formulace tvého pravidla je asi pro většinu rybářů nepřijatelná.Z psychologického hlediska, by záběry neměly obsahovat usmrcení ryby, popřípadě záběry zabitých ryb s krví. Z praktického hlediska je nutno každou konzumovanou rybu zabít, takže je to opravdu pouze psychologický aspekt, který sportovní rybolov opticky "znečišťuje". Pana Hrušínského nikdo nenapadl za "masáctví", když úvodem pořadu ryby chytal a pak je s chutí, jemu vlastní, zblajzl.Ryby zabít musel, ale na záběrech to nebylo.Takže to bylo OK.

Muskiehunter - Profil | Čt 13.11.2008 9:32:05

Tak myslim kluci že se nás tam sejde víc, nás hříšníků jenž chytáme pro zábavu a ryby pouštíme což je vlastně asi špatně !? :-))

Martin02 - Profil | Čt 13.11.2008 9:17:59

Třeba to myslíš dobře, ale uvědom si, že pouštění ryb ve velkém je záležitost cca posledních 15-20let. Do té doby se ryby lovili jen za účelem sežrání. Tak nečekej, že se to hned všechno změní. Koneckonců i v Bibli se píše, že lov pro zábavu je hřích, takže když chytáš a pouštíš tak vlastně hřešíš, ale netrap se tím, že kvůli tomu skončíš v pekle, nebudeš tam sám, já taky takhle hřeším tak se tam sejdem a probereme to.

kubanec71 - Profil | Čt 13.11.2008 9:09:45

Bože,bože ty jsi vůl.Já ti poradím.Nečum na to a máš klid!!!!

X - Rap - Profil | Čt 13.11.2008 9:06:10

Ryby se kunzumují od jakživa, a budou se konzumovat, na tom není nic špatného!!! nebo snad je????

drozďák - Profil | Čt 13.11.2008 8:49:55

Navrhoval bych ještě zakázat v televizi všechny scény, kdy dopadají salvy z ručních zbraní na tělo nebohých obětí, rvouce jim maso a vnitřnosti z těla.
Jenom výstřel a těsně předtím, než koule udělá bác, střih a vůkol se rozprostře čisto, etično a mravno...

Magore.

m.b. - Profil | Čt 13.11.2008 8:39:05

prosimtě, trhni si už s tou rádoby etikou nohou. Zabíjení ryb tu bylo, je a bude, tak co to změní, když někdo stopne záznam před tím, než rybu klepne?