Velká jezera v Polsku

Jezdíte chytat do Polska, nebo chytali jste tam někdy ? Pochlubte se svými zážitky, nebo fotky.
Autor diskuse: ruprd - Profil , 8.11.2008 dravci - ostatní

boja - Profil | Ne 7.12.2008 19:04:11

možná že by nebylo na škodu něco v Polsku uspořádat www.ryb_zavody_more.wbs.cz pouvažujte a nechte vzkaz na stránkách

bombardák - Profil | Ne 16.11.2008 11:38:40

ruprd - na mazurská jezera jsem se dostal v roce 1978 , ale mohlo to být klidně rok dřív, nebo později. jednalo se o odbornou rybářskou stáž, při níž byl povolen v rámci odborné vyuky, lov do ténatních sítí. celkem vydatný a spolehlivý způsob lovu , který velikostí ok položené sítě, dá relativní, někdy i ucelený obraz o druhovém zastoupení , velikostech i případném zdravotním stavu vyskytujících se ryb. v konečném součtu byl počet chycených ryb, přiměřený místu lovu a času. několik pěkných štik a na tu dobu trofejních bolenů, krásné plotice ob. kdo však očekával velké úlovky při lovu udicí, byl většinou zklamán... taková však bývá často první návštěva krásné, ale neznámé vody. dnes si těžko dovedu po 30 letech představit možnosti lovu na Mazurech, změny jsou patrné dnes již na všech tak čarokrásných revírech. chci se zeptat, jestli někdo z odborníků nemá solidní informace o lokalitě : (podstatně bližší) Turovská či Turovecká jezera. kamarád se tam vyskytl a je přímo nadšen. strava, péče a příjemné prostředí. navíc je to pro nás relativně za plotem. sven má vždy 100% informace, ten 12 letý vztah byl určitě přínosný. dík.

JKL - Profil | Ne 16.11.2008 10:55:03

Sven >> sven >> Tak to rostou - to jsem viděl. U silnice stohy bedýnek co pár metrů - tříděné podle druhů - paráda. :-) Ale já radši sbírám sám. Ale byly to kvanta - tolik hub pohromadě jsem neviděl. Teď si uvědomuju že někteří ty prodejci - teda prodejkyně - tam postávaly v takovejch krátkejch sukních - namalovaný jak indiáni z východoněmeckýho filmu .... Ale ty zas neměly kolem sebe ty houby. Ale zas možná měly nějaké plísně. :-))) A co se týká psů a smradu - moh bych psát knížky - ty pacholci dokážou neuvěřitelný věci. Jediné h...o v lese - nikde kolem ani potůček - a pak s ním jeď v autě 3/4 hodiny ... A všimni si že když si zaplave v žumpě je děsně přítulnej - a do auta nastoupí sám, rád, ochotně a rychle. :-)))) Takovej dobře nasáklej vlčák - to je přímo lék na ucpaný dutiny. :-))))

bombardák - Profil | Ne 16.11.2008 10:33:00

Sven - ty "bestie" to dělají , protože je to pro ně přirozené, je to pro ně tzv. parfémování. jim to hezky voní, navíc je to jejich způsob maskování v přírodě. sám osobně jsem řešil tento problém u vlastního psa (pudl) - po vykoupání - stříhá se 1 x za 6 týdnů, zdechlá ryba, lidské hovno , prostě úžasná důmyslnost v potřebě smrdutých věcí, stačil i použitý gril, po grilování makrel ...úžasný pes, nalezenec, ale dál to nešlo.... přes slzy v očích , dostal průplesk a pak už byl klid.! dožil v kruhu rodinném 17 let. máš pravdu, ty tázavé, smutné oči - naprosto smrtelná kombinace...

sven - Profil | Ne 16.11.2008 0:10:18

bombardák >> mě to připadalo ,že to snad dělá schválně. A to potom se vždycky lísal a vyvaloval na tebe oči ,že by si mu dal poslední korunu.

sven - Profil | Ne 16.11.2008 0:05:52

JKL >> Jo houby ,ty tam opravdu rostou . Jedno jsem tam viděl. jak do vlaku nastoupila trojice houbařů. Dva nesli necky a ještě měli na zádech každý nůši. A ten třetí měl nůši a v každé ruce koš. Tak to mi spadla čelist. V životě jsem nic podobného neviděl. Jen by mě zajímalo ,co s tím dělali. Nejspíš to vezli na trh. Protože kdyby to chtěli zpracovat , tak by měli snad týden co dělat.

bombardák - Profil | So 15.11.2008 23:58:53

Sven >> sven >> to je jak z učebnice, kamarád jako každý rok přežívá s manželkou na rybách v karavanu na Orlíku, s ním, jeho pes černý labrador na rozdíl od tvého milovník vody, jak říkáš ty i těch přírodních parfémů. jelikož v loňském roce byl na vodě klid, jenže bylo hub jak máku, vzal je známý na houby až někde k Třeboni, i rodinným miláčkem Baxem. no údajně to netrvalo 5 minut a spokojený Baxíček se vrátil z lovu - byl to zbytek uhynulé zvěře.!! puch byl úděsný a to je čekala cesta autem zpět na Radavu. jenže Svene to nešlo ve studené vodě vůbec umýt, nakonec musel kamarád za úplatek vyhledat myčku aut a pak teplou vodou s použitím několika šamponů baxíčka vydrhnout, podle tvrzení škodolibých kamarádů, ti se najdou vždy, zvracel pak Richard delší dobu na povel...

JKL - Profil | So 15.11.2008 23:57:48

Sven >> sven >> No - viděl bych to na rybky. A okrajiově houby. Já jsem spíš přes ten klídek ... :-)))Jo - a takovýho koně bych chtěl jednou vidět. :.-))))))

sven - Profil | So 15.11.2008 23:52:51

JKL >> Už máš nějakou alespoň hrubou představu, jestli na koníky, na jachtu nebo jen na ryby ? Viděl jem tam i nabídku thajských masáží .

mirkac - Profil | So 15.11.2008 23:41:16

tucnak11 >> to by chtělo všechno sepsat. uděláme z toho knížku a lidi se o to poperou :-)))

JKL - Profil | So 15.11.2008 23:38:12

Sven >> sven >> Dík - prohlížím, plánuju, hledám, rozvažuju. :-)

sven - Profil | So 15.11.2008 23:24:29

tucnak11 >> S tím smradem jsi mi připoměl jednu příhodu. To jsme měli psa ,labradorského retrívra. Byl to úžasný pes ,gaučák ,mazaný jako liška a neustále při chuti . Také jsem si při každé návštěvě veteriny vyslechl přednášku na téma obezita zvířat. Nikdy v bytě nic neudělal a nikdy si nevšiml toho co leželo na stole i kdyby tam byla šiška salámu. Měl jen tři nectnosti. Venku neustále hrabal myši a krtky, měl odpor k vodě a po vykoupání se musel vyválet v nějakých sračkách ,jinak by nebyl celý. Jednou jsme jeli na týden, na chatu a na ryby k příbuzným za Jičín. Samozřejmě psa jsme vykoupali ,protože jak bylo zvykem ,měl spát s námi uvnitř . Chatu měli u pěkného rybníka ,hned vedle lesa . A abych nezapoměl, všude kolem Jičínska je tmavě červená jílovitá půda. Když jsme dorazili na místo, otevřel jsem dveře a pes vyběhl za chatu do lesa . Se ženou jsme se šli zatím přivítat se strejdou a tetou. Vyprávěli jsme a vyprávěli a najednou teta vykoukne z terasy na louku před chatou a vykřikne ." Jéšišmarjá co to je za zvíře na louce?" Na louce vykukovala z červené krtiny zadní půlka červeněbodlinatého, šupinatého zvířete. Stačil mi jeden pohled a hned jsem věděl kolik uhodilo. Strejda měl v lese za chatou hnojiště,kde zároveň i zabíjel a kuchal chycené ryby . Všechny šupiny a vnitřnosti tam vždycky zahrábnul. A protože bylo léto a teplo ,některé ty zbytky byly už skoro v tekutém stavu. Samozřejmě ,že to naše prase se v tom vyválelo aby přehlušilo vůni šampónu. A aby toho nebylo dost ,šel hrabat krtky. Když jsem k němu přišel, radostně vrtěl ocasem a bylo vidět ,že tohle mu očividně scházelo. Smrděl jako stará zdechlina ,chlupy měl slepené červeným jílem,šupinami a sajrajtem z hnojiště. Opravdu jsem nevěděl ,jestli ho mám zabít nebo se smát. A tak jsem se mu alespoň pomstil. Zatáhl jsem ho na vodítku do rybnika a tam jsem ho hodinu drbal. Vzpouzel se, protože vodu opravdu nenáviděl ,ale nebylo mu to nic platné.. Protože smrděl i po hodinové koupeli ,tak za trest chrněl v garáži. Teprve po další koupeli druhý den, byl jakž, takž v provozuschopném stavu.

bombardák - Profil | So 15.11.2008 22:00:29

tucnak11 >> čas od času, jsem - utrpěl stejný problém. zábírá perfektně - MENALINDA ! je to k dostání v lékárně i drogerii . dá se použít i preventivně. je to od f. Hartman. vždy potěší neštěstí druhého .

tucnak11 - Profil | So 15.11.2008 16:31:31

Kamaradi psal jisem tak 5 měsicu jeden přyběh na Mrku mořna ste ho četli jak ne tak vam napišu.Jel jisem s ryb domu autobusem,a ve kapsy měl sem posilovač Anglicki ktery se mi vylel,smrat takovy že thoř přymě to byl navonany frajer.Lide namě zirali, ja sedi tiho převracam očima,najednou řydit zastavil a ven,ja mu ukazuji že se mi vylel posilovač,na něstěšti mi vypadnul s ruki a rozlel se ve autobuse,potom jisem slyšel že autobus byl tyden nefunkčni,větral se.No vystoupil jisem s toho autobusu a šmatlam ve prsačkah 10 kilaku do domu.Po 5 kilometreh začely mi bulbnout pulki,mazadlo došlo a začeli tratit barvu,po 7 km modlil sem se abym našel vložku nevadilo by mi použita jen abym nacpal mezi pulki tak měl jisem zapařenou.Domu to jen sem šel jak řelva a to s přestavkami bo bolest byla nesamovita.Došel jisem do panelaku a soused řekl co tak šmatlam,ja mu nato klouby kamarade klouby,to maš s tych ryb,pomyslel sem si běř do ryti a neotravuj.Doma vyvleču se a prvni vzal velke zrcadlo abym ofotin moi uboho ryč.Ta byla ruřova jak male batiole nepřebalene aspon měsic,tak co teč zitra do prace a prdel odepisana,chledal ¨sem framikolin bo vim že mi kdysy pomohl,nebyl kremem nema smysl tak jisem si vspomenul na moi mamku ač ji zem lehka bude že jak měla takovy problem tak si davala perfumy,tak si myslim zkoušim,roztahnu nochy jak baba přy porodu naleju na ruku alpu a plac na ryč,vten moment uviděl jise všehnych svatych,oči mi vyletěli s dulek vyl jisem přytom jak vyhladly vylk po kolenah jisem letal po celym bytě z takovym dupanim jakby velka Pardubicka ve moim dom byla aš jisem dostal vodu v kolenach chytil jisem vysavač,ani nemohl sem dat do zasuvki tak se mi ruky třepaly s bolesti zapnul jisem vysavač otočil ho vyfukem a nacpal jisem ho mezi pulki to byla uleva aš dostal jise s toho orgazmus a mamka ve nebi musela se valat s andělami smihy jak jisem si spravovar ubohou zapařenou ryč.

bombardák - Profil | Pá 14.11.2008 22:38:46

ruprd >> víš, každý raději vzpomíná na ty veselejší doby, nebo příhody. i to cestování do polska bylo ve většině případů napínavou kovbojkou. ty trapné okamžiky na celnicích, při prohlídkách, taky to bylo o lidech, ale dodnes na tu staženou prdel vzpomínám. je jiná doba, ale alespoň vzpomínky zůstávají.

ruprd - Profil | Pá 14.11.2008 21:59:42

bombardák : těch příhod je moc, byly i krušné časy, třeba jak strýc při chytání nástražních rybek ztratil klíče od auta v jezeře, nebo jeden kolega to přehnal s alkoholem a v noci spadl hlavou do ohně, naštěstí si stačil dát před tvář ruce, takže oblyčej si popálil jen na určitých místech, ale ruce, ty byly....

bombardák - Profil | Pá 14.11.2008 21:44:07

ruprd >>sven, tucnák11 - tady se opravdu nikdo nemůže nudit.tady to opravdu žije. čekám nové příhody !? v mojí době to byla polární liška, dřeváky - tady žádané a nedostatkové, spirt, ovčí sýr, hodilo se vše.

sven - Profil | Pá 14.11.2008 21:28:37

tucnak11 >> no vozilo se zboží fest. Do Polska háčky,navijáky,buráky,rum a do Čech zase cigarety, rádia a ženský si tam kupovaly boty a oblečení ,protože v módě jsme tu byli 100 let za opicema. Na hranicích to bylo vždycky dobrodružství a adrenalin. Jednou jsem vezl asi 20 m italských obkládaček. Schválně jsem si vybral den ,kdy hráli Poláci fotbal s Argentinou a jen jsem se modlil aby na mě nevyšla kontrola právě o poločase. Cestou jsem poslouchal radio a na hranice se mi podařilo trefit akorát, když dali Poláci gol. Celníci jen mávli, ať jedu a nezacláním a tak to naštěstí vyšlo. Teď jsem našel pěkné video, jak Poláci vylepšují genetický fond lidstva po celém světě. Tak by si Tě měli Valaši považovat, že si přivezl novou krev aby tam sami nezdegenerovali.http://www.novinky.cz/clanek/154349-video-nejkrasnejsi-pozadi-na-svete-maji-brazilka-a-francouz.html Ta pěkná Brazilka má otce Poláka a pleiboy zase matku.

ruprd - Profil | Pá 14.11.2008 21:14:39

tucznak 11 : strýcuv kumpel taky zažil parádní příhodu
Známý převážel do Polska vzduchovky, celníci ho chytli a vše mu zabavili, měl štěstí, že jich neměl moc.Když šel do auta s pocitem, že pojede do Polska bez zboží, tak byl strašně nasraný, jenomže mezi tím, jak teno případ s celníkama řešil, celníci chytli dodávku, která převážela bedny pravé značkové whisky.
Když se vracel k autu, tak vedle jeho auta stála právě tato dodávka naložená několika desítkami bednami whisky , nikdo nebyl poblíž, tak si 3 bedny rychle naložil do kufru a vesele pokračoval dál do Polska :-)

tucnak11 - Profil | Pá 14.11.2008 9:33:44

Kamaradi.Jezero Sniadrwi ma 11383 h.

tucnak11 - Profil | Pá 14.11.2008 8:48:53

Sven.Tak si ich pěkně nasral.Ja zase rozesmal tak ani mě nekontrolovali tolik a to jisem měl ve druhym batiohu 100 čekolad baryll,Do Polski jezdilisme vlakem tak se bralo všehno, nejlepe šli čekolady a teniski.Jen jak maš kamarady ču....... tak potom dopadneš jak bulbec.Tašku jisem tahal a furt mi nedalo proč je tak těška,jen že člověk byl nality tam mi bylo jedno,batioh plny čekolad.No přyšli celnicy do vagonu a odevřet tašku tak jisem je vzal s podlahy na sedatko,kamoši se směli a ja jisem nevěděl s čeho postavil sem se bokem a čekam,celnik se otočil usměvem a pta se mi co staviače chalupu a ja mu nato proč,pane mate tady cyhly, jake skočil sem se podivat do taški a tam opravdu 5 cychel otočil sem se na kamoši a vyletěl na ně vy ko... to ja celu dobu tacham cychly a furt mi nedalo proč ta taška je tak těška,celnik ukašte druhou kolik tam mate cyhel no a tam bylo 100 čekolad tak si myslim je konec,podival se a kolik ich je přesně ja jisem mu řek 100 kusu, opravdu celnik řekl, jo opravdu kamoši se řehtaji furt,celnikovi jisem řekl že mě to uš fuk ruki mě bolou s tyh cyhel jak jisem tahal tak jak mi vezmete čekolady aspon budu mit ulevu.Celnik je to vpořadku otočil se na směicych se kamošu a ukazal vystoupit a na celnicy na dukladnou kontrolu,a ja s takovym usměvem otočim se na kamarady a řekl sem im nehcete pučit cyhly možna tam rozesmějete jakeho celnika a vaš pusti dřyve.Tak celnicy ich pročesali že pulku zboži dovezli a to jeli delšim vlakem.

sven - Profil | Pá 14.11.2008 0:45:10

tucnak11 >> To jsem si zase pěkně početl. Díky. Ty by si mohl opravdu napsat knížku ,alespoň by se lidi pobavili. O tom chlastu mi můžeš vyprávět. Mí parťáci když neměli vodku, tak vyráběli takový patok ze spiritusu. Rozředili ho vodou napůl , upražili z cukru karamel a tím to obarvili. Chuť to mělo jak acetonový ředidlo, k tomu jsme dali teplé 3°pivo, slané okurky ,zapálili "Sporta " a bylo gut. Ještě dneska mě z toho pálí žáha. Tu dobu ,kdy bylo jídlo na lístky si dobře pamatuji. Jednou jsem se vracel z Polska a celník na hranici se ptá: " co pan przewozi ?" a já: " glod sobie wioze kochany". A už to bylo. Zavolal svý kamarády a rozebrali mi auto tak ,že jsem měl zbytek odpoledne co dělat ,než jsem to dal dohromady.Naštěstí jsem nic načerno nevezl, takže měli smůlu.

JKL - Profil | Čt 13.11.2008 23:14:11

Sven >> sven >> Děkuji velice - tohle jsem asi potřeboval. Jak vyjde chvíle sednu na to a prozkoumám !! Díky.

sven - Profil | Čt 13.11.2008 20:16:07

JKL >> Zkus se mrknout do předcházejícího odkazu ,o co by jsi měl asi zájem. Nabídka je široká v cenovém rozpětí i nabídce služeb, od pronájmu rodinných domů po turistické ubytovny, dovolená na okružní jízdě jachtou po jezerech,agroturistika ,cykloturistika, kurzy vodních sportů,potápění atd. S rybolovem to je různé. Někde si zaplatíš povolenku za mírnou cenu a zaplatíš ponechané ryby, jinde cenu vyšší a řídíš se pouze předepsaným limitem a hájením. Spousta menších jezer je soukromých a pravidla určují majitelé. Na velkých jezerech platí celosvazová pravidla s úpravami jednotlivých rybářských klubů. Je to slušná bramboračka,skoro jako u nás. Vyber si z toho co Ti padne do oka a když tomu nebudeš rozumět, tak Ti to přeložím.

sven - Profil | Čt 13.11.2008 19:53:44

http://www.domki-letniskowe.e-mazury.com.pl/ Docela slušná nabídka služeb a ubytování na Mazurských jezerech

sven - Profil | Čt 13.11.2008 19:44:50

alva : dočetl jsem se ,že tam jezdíš na ryby. Já jsem si tam koupil povolenku naposled před třemi lety. Můžeš mi prosím napsat, jestli povolenky ještě prodává místní pan Veverka,nebo musíš do Jičína? Díky.http://www.mapy.cz/#x=135412496@y=137267568@z=16@mm=FP

alva - Profil | Čt 13.11.2008 17:28:51

Já jsem byl na Mazurech vloni i letos a nemůžu říct, že by to byla s rybama nějaká sláva - osobně jsem měl mraky ouklejí, plotice a i nějaký okounci, ale od místních kteří to tam znaj jsem viděl i dost slušný líny - na kukuřici viz foto. Musím říct, že poláci co chytnou to berou ,ale jinak to jsou velmi přátelský a jak jsem nadával loni na značení a silnice tak letos to sice taky nebylo na 100% ale už byl vidět dost výrazný posun. Snad jenom trochu nepříjemná věc bylo, že pozemky okolo jezera byli rozprodaný do soukroma a oficiální přístup byl trochu problém-teda pokud jsme to nezkoušeli z kempu). Mazury jsou plný jezer tak pro upřesněná bylo to u vesnice Racibórz " kousek od Olszyna ( cca 700 km od Liberce ) http://mapa.szukacz.pl/

ruprd - Profil | Čt 13.11.2008 16:43:41

Já taky zažil nejlepší chvilky na rybách a největší srandu na rybách s Polským strýcem a jeho kolegama :-)

bombardák - Profil | Čt 13.11.2008 16:38:24

harpunar >> při čtení prvního příspěvku, jsem se skoro pochcal od smíchu. při čtení druhého jsem dopadl skoro, jako tučnákův strýc ve velikosti křováka...je to nadání od boha, taky bych se s ním vydal na ryby, ale co by byl pro mne velký handicap je velké množství plen - pampers, které je patrně nutné na ryby s tučnakem - přibalit.... přeji příjemnou cestu do n. hradů, pozdrav japčákovi a jížanovi.

harpunar - Profil | Čt 13.11.2008 15:06:07

Panowie i dla tego jest Tucniak mojim kolegom i bratem jusz pare lat.Bo jak zaćnie wykladacz swoje przygódy z Polski,to umieram od śmiechu!!!! Tučňaku ja s tebou asi na ty Mazury zajedu,i když už tam moc ryb není!!! Jo a drž mi palce na Flip Fishing Festivalu,zítra s Prochym valime na jih za Flipem a ostatními vydrami!!!

ruprd - Profil | Čt 13.11.2008 14:25:48

sven : ten známý jezdí každý rok na Mazury, tam chytal hlavně kapry a candáty.Slyšel jsem, že to chytal na různé boilies a taky na kukuřici(vlasová metoda).

bombardák - Profil | Čt 13.11.2008 13:49:34

tucnak11 >> stejně jsi v mých očích hrdina. v podobném duchu se odehrál nejeden rybářský výlet na východní slovensko. moje žena je rodilá východňárka, nějaká ohnivá voda jí nedělá absolutní problém, to v žádném množství a v jakékoliv kvalitě. (čistuo a tuhuo) nejlépe - tri razy palenuo.zase co se týká práce - jak se řekne u nás : utáhne pluh a uvaří pivo !! názory máš správné - hlavně, aby jí neměla zerzavou !!! držím palce !

tucnak11 - Profil | Čt 13.11.2008 9:42:48

Sven Diki.Co se jedna Mazur a jezer,tak ja mam rodinu ve Pišu u jezera Roš 2,5-3 km šižka a tak strejda mi zikal 18 kilaku dlouhe spojene kanalem s jezerem Šniadrwi te ma tak přes 20 kilaku a sižka tak počitam 4 kilaky spojene s jezerem Mikolaiki a tak dale a tak dale.Ve Mikolaikach je kemp a chatki,město Piš ma na plaži take kemp jen hatki začeli dopr dělat a to bylo 1981 roku co bylsem na posled a lituji toho ,duvot, nemam auto.Ja měl sem tou vyhodu že strejda dělal spravce plaži,pučal lodky plahetnice kajaki no všehno,teta mu jen nadavala bo neukazalisme se někdy tyden, bylisme jen na plaži.Posledni vylet to byl ve vyimečnym stavu 1981 r jak soudruhJaruzelski vaš okupant a naš Pinočet vyhlasil.Vodka byla na listki,tak tata udělal samogonu tak 50 litru za ktery by dostal 5 let basy a stym jelisme na 2 tydni cela rodina na Mazury 2 tydni bylisme ořrali všehni,na snidani vodka na obět vodka na vetěřy vodka,jen si rano oko odevřel a uš ti cpali decy samogonu do rypaka,oči mělisme jak vylkodlak zakrvavene s toho hlastu,no parada člověk byl mlady tak měl vydrř spivalo se u ohně kdo otpadnul tak se ho vzalo za nohy atahlo jak prase do stanu po pisku, potom vypadala plaž jak by tady hodily řelvy obrovske zahrabat sve vaička,.Srdce mě buha jak si vspomenu do 17 roku jak jisem jezdil každym rokem za strejdou muj život byl nadherny a pohodly,vydělavalo se marky zapadni bo tam jezdili Niemcy co po valce byli odsunuti spiše vyhodni Prusacy bo mazursko bylo vyhodni Prusko.Tak jezdil jisem snima na ryby bo mista sem znal a za takovy vylet za den bral sem 50 marek,řradlo hlast pivo s tuzeksu všehno zdarma.Jen vspominki,měl jisem mořnost vzit si gertrudu jen byla ryřava tak jisem se nato vysral a dobře mi tak, teras sedim na valašsku za 12000 tysic čisteho, ještě toho by bylo malo tak roba je ze 4 generacy valašska tak to je hruza, sni jakou korunu dostat tak musiš trenovat hozeni po ušich abys jakou korunu vyhrabal na krmeni a třpitku,žeby nebyly rybařske brygady na jaro tak jisem vprdeli.

KAM!KAZE - Profil | Čt 13.11.2008 0:48:16

tucnak11:Dobrý zážitek :)))