Masari na pstruhovkach

Kdyz se rekne masar.Tak si predstavim nekoho na MP reviru jak laduje do vaku jednu rybu za druhou bez ohledu na rybarsky rad a jine pravidla.ALE EXISTUJI MASARI I NA PSTRUHOVYCH REVIRECH?? A jake s nima mate zkusenosti.Uvedte prosim nejake situace predem diky.
Autor diskuse: Alesek UJD - Profil , 7.10.2008 všeobecné - ostatní

cerrtik - Profil | Út 7.10.2008 12:01:28

Carlos: já mám to štěstí, že jsem zatím zas tak moc extrémně masařů zatím nepotkal...zaměřuji se na kapry a chytám většinou na soukromácích, kde si majitel ohlídá, aby mu tam ty ryby vraceli a když chytam na svazovce, tak tam, kde neni moc lidí...nemám rád přeplněná místa!!
Situace na pstruhovejch revírech je o něco lepší hlavně proto, že vláčení je podstatně složitější, než si sednout k vodě a čekat na kapra!! (Tím nechci říc, že je lehké chytit velkého kapra-tím bych byl sám proti sobě!!) Navíc většinou masaří důchodci (i když to není pravidlo) a neumím si představit důchodce s hůlkou, jak chodí řekou a vláčí... =)
Ale znovu říkám, masaře nesnáším!!!!

Carlos - Profil | Út 7.10.2008 11:52:18

cerrtik - ® : jen k Tvojí poslední větě : asi nechápeš tedy tak 70% (podle mne minimálně) členů rybářského svazu. Na svazovky skoro nechodím a když, tak většinou vláčet a co u vody vidím, to je běs a hrůza. Málokdy vidím někoho z bobkařů pustit rybu.
Ale domnívám se, že na pstruhovkách je to lepší, přeci jenom jsou tam jiná pravidla a povolenka se musí zvlášť zaplatit a to se pak v rybím mase plničům mrazáků a zásobovatelům hospod nevrátí.

strejka - Profil | Út 7.10.2008 11:01:36

existují, zkušenosti máme jen ty nejlepší...

cerrtik - Profil | Út 7.10.2008 10:56:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na pstruhové vodě se určitě též vyskytují masařící "takyrybáři", ale za prvé si toho tolik nevšímáme na vlastní oči, protože při vláčce se většinou pohybujeme z místa na místo a tudíž nesledujeme jednu osobu delší dobu abychom z toho mohli vyvodit, že masí a navíc v pstruhových revírech jsou RŘ dány tzv. plevelné ryby, které si rybář bez ohledu na velikost musí vzít...
Je tedy člověk masař, když chytne za vycházku 10 štik a veme si je domu, protože mu to nařizuje RŘ??...na to už si musíme odpovědět sami!!
Podle mě není nic špatného si pár krát za rok vzít domu kapra, nebo pstruha, ale chce to mít spodní a horní míru!! Moje osobní míra je u pstruha 30-35cm, větší ani menší pro mě prostě nemá na talíři opodstatnění a kapr 50-60cm...
Ale rozhodně to není o tom, vzít si každou rybu, kterou v tomto rozmezí chytnu...např. tento rok jsem domů vzal zatím pouze 2 kapry a 3 pstruhy, i když máme rybi docela rádi!!
Nechápu a asi nikdy nepochopím lidi, kteří si dou k vodě pro maso!!!

7310 - Profil | Út 7.10.2008 10:52:22

Nechci rozhodně bránit masaře jsou to fakt prasata ale koukněte se do svých řad pane porybný .
Např.na Mělníku je to fakt humáč

Alesek UJD - Profil | Út 7.10.2008 10:51:42

Smysl ma tkovej ze ja mam jenom mimopstruhovou povolenku a s pstruhovou vodou nemam moc zkusenosti.Tak bych rad vedel jestly jsou na pstruhovkach taky nekteri jedinci kteri nedbaji pravidel a berou co se da.Protoze kdyz se tu dohaduji nekteri rybari kdo vzal kolik ryb je to vzdy z MP reviru.

Bulk - Profil | Út 7.10.2008 10:43:00

A co má tato otázka za smysl?