Centrální evidence přestupků

Otázka člena rybářské stráže: Proč není centrální evidence rybářů kteří spáchali přestupek proti rybářskému řádu?
Vadí mi, že rybář, který spáchá přestupek proti rybářskému řádu (např. chytání na tři pruty) a je mu zadržena povolenka ÚS Prahy, má za čtrnáct dní povolenku zakoupenou v ÚS Středočeského kraje a chytá dál. Připadá mi práce RS zbytečná ...
Autor diskuse: amurbily - Profil , 12.9.2008 všeobecné - RŘ, MO, svazy

patlal - Profil | Po 15.9.2008 8:35:50

amurbily // Není zbytečná,vyděl jsi svazu nějaký ten peníz :-)

drozďák - Profil | Ne 14.9.2008 13:58:11

Sven: já s tebou nesouhlasím a nahlížím na věc z úplně jiného pohledu. Dokonce si myslím, že ten žebříčk hodnot nemáme až tak odlišný. Pes je zakopán někde úplně jinde.
Přesně tohle není debata na net. Chtěl jsem přispět k věci, ale nepochopili bychom se. A nemyslím to ve zlém.

Úplně nejblíž je mému postoji Mildas dnes v 9:17.

mildas - Profil | Ne 14.9.2008 13:27:53

sven: Protinázor, nicméně dokazuješ, že "soupeře" si lze vážit. V klidu, k věci. Tak to má být.

sven - Profil | Ne 14.9.2008 13:24:23

mildas, Martin M.,jindraŠ,drozďák : děkuji Vám, že jste pochopili, co jsem chtěl svým příspěvkem říci a případně mě podpořili. Ostatním musím sdělit, že v této nepřínosné debatě nemíním pokračovat. Nahlížíme na problém každý z jiného úhlu pohledu, každý na základě jiných zkušeností , s jiným žebříčkem hodnot a hlavně nikdo z nás, není ochoten v této patové debatě ustoupit .

drozďák - Profil | Ne 14.9.2008 10:25:06

bobrman: ovšem největší moudro pochází od tebe. V jedné tupé holé větě s nulovou hodnotou udělat ještě navíc hrubku jako kráva.

Proč vždycky o moudru hovoří ten, kdo si to může nejméně dovolit?

ZN - Profil | Ne 14.9.2008 10:02:05

mildas:
známým "diskutérem" bobrmanem se ani nezabývej. To je naprosto zbytečné.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 9:56:32

Mildas : álé pozór.. kuřátka. Mohlo by někoho napadnout, chovat se jako MO, ale v tržních cenách. tedy+ 60%, +100% za rybolov navíc sobě. To by nebylo dobré.... Výkon rybářského práva - lov, by měl fungovat stále na neziskovém základě. Doteď tu bylo hovořeno o chovu ryb. Tam trh má naprostou prioritu.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 9:27:32

mildas : Každý normální člověk maká. Já makám, abych mohl jet na ryby a někdo ty ryby chová a maká na nich. Proč někomu děkovat? Dobrá práce si ocenění zaslouží sama. To když někdo místo kaprů vysadí do říčky tržní pstruhy, místo toho, aby je prodal za dvojnásobek na grilovačku...

mildas - Profil | Ne 14.9.2008 9:17:56

sven: Ti staří známí diskutéři, které tak pejorativně nazývá bobrman, se Tě nesnaží vytočit nebo hanět Tvou práci. Snaží se Ti říct, že Vaše organizace maká, tudíš by měla mít prachů jako cucků, pěkně zarybněnou vodu a ZISK z prodeje ryb těm, kteří si válí koule. Snaží se Ti říct, že nemůžete mít stejně peněz jako Ti, kteří leží a k tomu mozoly. Snaží se Ti říct, že je někde obrovská chyba. Ty jsi součástí té chyby (jako my všichni) a až Tobě podobní procitnou a sundají si růžové brýle, je s těma šmejdama ámen. Tvé práce si opravdu vážím. Až si s ostatními dříči sednete večer u piva, dáte dokupy 2+2 a procitnete, bude to paráda.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 9:08:26

ZN : to, že něco funguje dlouho je dobré ne? Je ale evidentní, že by to mohlo fungovat lépe, pokud by uživatel mohl rozhodovat sám, bez vlivu MO a Rady.
Kdo se proto spojí s kýmkoliv je asi jedno. Pro mě by bylo horší, kdyby se svaz spojil třeba s lidovci a já se musel před započetím lovu modlit jako turek....

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 9:00:51

jindraŠ : spolky si umím představit a fungují na rybnících, písácích, ale ne na řekách a větších přehradách? Tam slouží jako zdroj pro zarybňování vlastních vod. Podívej na Lipno, Seč... Proč platit povolenku na RMVspolku za cca 600,-Kč, když můžu mít dnes povolenku za 900,-? (Ostatní platby jsou samozřejmostí a jdou převážně spolku). Podporuji, aby povolenka v sobě obsahovala tu dnešní, tak i "brigády" a členské příspěvky a šla tomu, kdo hospodaří. Cena by byla tak, jako dnes cca 2000,-Kč. Pak to má logiku. MO a spolky, ať si převědčují své dosavadní členy o správnosti cesty k samostatným MO..... a k tomu důraznější kontrola jak říká Cottus KÚ OŽP.....
Členská legitimace může stát třeba jen 20.-Kč a bude tě opravňovat ke koupi nějakého typu povolenky, ale na druhou stranu ti tuto povinnost bude ukládat. Tedy jasný přehled, třeba i rok dopředu (jako dnes brigády) o tom, kolik se vybere peněz a jak hospodařit.

Nemůžeš srovnávat spolky dříve a dnes. Pokud budou mít ÚS volné ruce, padne možná CS rybolov, ale jsem přesvědčen, že i v tomto je možno se dohodnout a zachovat nějaký centrální, malý orgánek pro lobing tohoto osvědčeného způsobu rybolovu.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 8:38:06

Martin M. : a právě proto, by se mělo něco změnit. Popsal jsi stav, který tu je. Ty MO které mají brigády zy 200, -, ryby kupují, nebo jim je dodává ÚS a mají ještě peníze na řízek a pivo na schůzi. Ty MO, které mají brigády za 1500, - mají odliv členů, mrmlají a chtějí spolky zpět, jelikož rybáři obou typů MO rybaří za stejných podmínek, na vodách, kde se normální ryby vyskytují jen minimálně. Proto se všichni houfují tam, kde někdo z nějakých důvodů více vysazuje a pak se tvrdí, že je rybářů moc. Existují ještě takové MO, které jsou zapojeny nějakým státním revírem do územního hospodaření, ale mají své revíry, kam nejen za své, ale i územní peníze distribuují ryby a těm to asi vyhovuje nejvíc.

ZN - Profil | Ne 14.9.2008 8:32:23

sven - ® [Poslat soukromou zprávu.] Ne 14.9.2008 0:56:39:
myslím, že tvůj názor (a nejen v tomto příspěvku) není dobrý. Přesto bych rád znal odpověď na otázku MD, jaká existuje alternativa pro rybáře, který jen muškaří? Tím myslím na našich řekách, které, jak je známo, obhospodařuje jen svaz, který beze změn funguje už x desetiletí a spojil by se s jakýmkoliv režimem, jen aby o svou monopolní výhodu nepřišel a který si na své konference zve zástupce zločinecké bolševické strany, které žádá o podporu.

Martin M. - Profil | Ne 14.9.2008 7:43:30

PepaCadek> ona by ta cena byla v pohode, bude to nejaka suma nakladu lomeno pocet clenu, celkove to vyjde "tak akorat", ale prusvih je v tom, ze stejna cena je pak pro vsechny MO bez ohledu na pocet jejich clenu a rozlohu reviru. Nektere velke MO maji brigady za dve stovky a jeste si mohou setrit prachy pro pozdejsi odkup reviru do sveho vlastnictvi, jine musi mit drahe brigady a stejne jim nic nezbyde. Pritom rybari obou MO dostanou povolenku stejneho rozsahu. (popisuji MRS)

PepaČadek - Profil | Ne 14.9.2008 7:22:59

sven: chyba v tvojí logice je, že ty první stanovíš množství peněz které se vybere, podle toho jak to dědci (promiň členská základna) odhlasuje a pak s ní hospodaříš. Ale ty první musíš spočítat cenu práce a služeb, který holdáš zajistit a poskytnout, a pak jí od dědků (členské základny) vybrat.
K otázce předchozí, já nevím kolik by stálo řezání ledu u vás. Nevím, jak moc tam mrzne a jak dlouho. To je ale jedno, to MO zjistí, objedná a zařídí a podle toho by měla nastavit cenu.

jindraŠ - Profil | Ne 14.9.2008 2:54:55

Mrku:Jen aby ses z té ÚS diktatury nepos...:-)Možná Tě, až budou mít volné ruce, překvapí.
Budoucnost, pokud nějaká bude, je ve spolcích.Možná více MO, ale spolky.I za cenu dražších povolenek.A nejen sdružení MO

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 1:41:24

Ještě malý postřeh. Jak to, že územní výbor Praha má naprosto minimální brigády, oproti jiným ÚS. 3-4x nižší a hospodaření jim funguje. Kdo tam řeže větvičky a venčí kapry na rybochovech, pro levnou rybařinu. Kdo tam komu děkuje? Tady začíná trhlina které si opět málokdo povšiml.... natož unavený sven....

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 1:24:56

sven : volby, rybolov má společného to, že se chováme čistě účelově. Ty obhajuješ něco, co je přežité. Nikoliv morálně, ale ekonomicky. Ale ty o tom nemáš nejmenší páru. Jasně terba pořezat větvičky , nakrmiť kapry a dobře to rozúčtovat do hospodaření.... na zero.

sven - Profil | Ne 14.9.2008 1:20:15

Mrknato: Co to zase pleteš za nesmysly ,že MO dostávají peníze od jakéhosi uživatele a co s tím mají společného volby? Pánové s Vámi diskutovat je jako s posraným tancovat.Už mě to nebaví.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 1:19:41

sven : jak vykáže MO náklady, které navíc investuje do záležitostí úplně jiného daňového subjektu? Nejde o prodej ryb, ale o hospodaření. Nedokážu si představit, že bych např. ve svém účetnictví odepisoval náklady na auto úplně jiné firmy. To je ten bordel pane.

sven - Profil | Ne 14.9.2008 1:12:59

Nevím,jak si přišel na to,že máme bordel v účetnictví.Možná máš zkušenosti ze své firmy. Samozřejmě jsem zapoměl ,že jsi z Prahy.Zřejmě z nějaké MO,která ani vodu neobhospodařuje a jejíž členové pouze podnikají nájezdy na revíry hospodařícich MO a žijí v přesvědčení ,že ostatní svět je určen pouze k jejich kratochvílím.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 1:11:50

sven : já chci chytat ryby. Nesouhlasím s tím, že některé MO mají soukromé revíry, na které doplácí ostatní. Někdo platí za brigádu 300, -, jiná 1500, -. Nesouhlasím s tím, jak jsou děleny mé peníze mezi org. složky a plýtvá se s nimi. Nesouhlasím s nesmyslným protěžovíním kapra, před původními rybami a co nadělám, když chci lovit.
Ty jsi nepsal před r. 85 v životopise, že souhlasíš s lidovědemokratickým zřízením, aby jsi dostal slušnou práci? Ty jsi v těch letech nechodil k volbám, i když ti připadaly divné?

MO na násady peníze dostávají od uživatele. Tedy tyto peníze by měly pokrýt nákup, nebo chov. K čemu mají MO další peníze však nechápu....

Miloš_Dia - Profil | Ne 14.9.2008 1:04:07

sven:
30 let pouze muškařím. Ukaž nějaké alternativy, prosím, tržní cena mně nedělá problém.
Btw. ten co maká, NEplatí. To je první omyl (pokud se bavíme stále o "brigádách").
Druhý omyl - nemaká za nikoho jiného. Pokud by tomu tak bylo, museli by jste to dokázat, a to, jak známo, dokážete těžko, díky bordelu, který máte v účetnictví a v kalkulacích.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 1:03:13

sven : oni, komerční chovatelé, ti dodají rybu až do revíru, kapra za 55,-, duháka za 95,-. My, MO ho dodáme svazu za 40,- resp. 70,- ale vypečeme celý rozpočet, do kterého dávám cca 60% své platby za rybařinu. Takže když to sčítneš, tak svazová ryba je cca 2x dražší než ta drahá od komerčního chovatele. Navíc když chytím duháka, tak nevím komu za tu levnou rybařinu "poděkovat". Stále tu hovořím o chovu, nikoliv o lovu. Navíc ryby (lipani, potočáci, okouni, podoustve, plotice), které jsem kdysi lovil, už v revírech nejsou, nebo jen zbytky a taky nevím, komu za to poděkovat? Privatizace chovu není privatizací lovu, to odděluj. Vůbec jsme se nedotkli dalších "výdobytků" moderní rybařiny jako CS rybolovu a RMV.....

sven - Profil | Ne 14.9.2008 0:56:39

Problém je v Tvém myšlení. Ale já to asi těžko změním.Někteří lidé do Svazu vstupují ,protože souhlasí s jeho posláním. Někteří tam vstupují z vypočítavosti,aby mohli parazitovat z jeho výhod ,které musel někdo vydobít. Aby lidé mohli chodit na ryby,nemusí se nutně stát členy svazu ,ale mohou si za tržní cenu zakoupit povolenku na soukromých revírech. V tom je ten hlavní problém sakra ,jak říkáš. Není pravda ,že někdo platí a někdo maká. I ten co maká musí platit stejnou mírou a ještě navíc makat za toho, kterému se makat nechce.

Miloš_Dia - Profil | Ne 14.9.2008 0:35:00

sven:
Lidé do Svazu vstupují proto, protože chtějí chodit na ryby.
Co je na tom nepochopitelného?
Podmínky jsou deklarovány ve Stanovách. Povinnosti člena jsou jasné - zaplať, a máš splněno. Někdo platí, někdo maká.
Kde je problém sakra pořád?

sven - Profil | Ne 14.9.2008 0:18:17

Mrknato: nerozumím tomu: oni a my. My platíme a vy pracujte. Ty nejsi členem Svazu? Snad lidé do Svazu vstupují proto, že s podmínkami souhlasí a že chtějí něco smysluplného dělat. Nebo se jen chtějí vézt a ať tu kárku táhne někdo jiný? Pak není třeba se nervovat v MO ,ale je možno využít tržních mechanismů a navštěvovat soukromé revíry.Ale to by se drobátko prodražilo,že? Není Ti nápadné,že za celoroční povolenku zaplatíš pouze 700,- Kč ,zatímco u soukromníka by Ti to vystačilo tak max. na 2-3 dny? A schválně zkus uhodnout ,kdo Ti svou prací dotoval ten rozdíl v ceně.

Mrknato - Profil | Ne 14.9.2008 0:06:44

Taky prodělá p. Lorenc, co už postavil 3 domy.

Mrknato - Profil | So 13.9.2008 23:57:04

sven : jako se změnil např. způsob stavby rodinných domků občany, od individuální k dodavatelské, jelikož to má více výhod pro stavebníka, musí se změnit i hospodaření a chov násad, jelikož to bude mít více výhod pro rybáře. Výboři na tom prodělaj, to jo.