Změny počasí a s ním související volba místa k chytání

Chtěl bych se zeptat na váš názor na vybírání míst k lovu kaprů podle počasí. jde hlavně o to že bych potřeboval poradit jestli už je pomalu na čase přecházet na rybnících na hlubší vodu nebo je stále ještě lepší držet se mělčin. Podle svých zkušeností soudím, že pokud je přes den opravdu slunečno tak se ryba sjíždí vyhřívat do mělkých vod, ale v noci už se podstatně ochladilo a ochlazovat se ještě bude, takže si myslím, že volba hlubších míst už by byla na místě. Proto prosím o radu zkušenější kapraře. Lokalita na níž bych chtěl chytat je poměrně mělká největší hloubka 3,5m jinak se drží kolem 2m ale dost velká část u přítoku je do 1,5m. za odpovědi předem děkuji. Petru zdar
Autor diskuse: bryndis - Profil , 9.9.2008 kaprařina - techniky lovu

Smetana - Profil | St 10.9.2008 14:15:21

Voda se ochlazuje o mnohem pomaleji než vzduch,takže hlubší místa bych volil až klesne průměrná teplota pod 14-10°C,tehdy bych upřel pozornost na hlubší partie,kam se budou kapři stahovat.

Minnow67 - Profil | St 10.9.2008 14:00:10

Aby sis pořídil teploměr jsem myslel vážně. Řídit se kalendářem je podle mě nesmysl. Rozhodující je podle mě teplota vody a tu z kalendáře nevyčteš. Teplota vody na Labi u Brandýsa byla o víkendu okolo 19°C a hledat tudíž hlubší místa je mírně řečeno předčasné. Jiná situace bude na mělkém bahňáku, kde voda prochládá rychleji, ale vzhledem k současným průměrným teplotám, je na hledání hlubších míst i tady docela brzo. Pokud teda není uvedená lokalita horské pleso a přítok nemá permanentně 5°C :-)

Rišo - Profil | St 10.9.2008 9:03:24

Bryndis - na toto neexistuje jednoznačná odpoveď. Pri rybách nič nie je celkom isté. Jednoducho udice rozhoď tak, aby si prelovil čo najväčšiu plochu a hĺbky. Musíš jednoducho skúšať. Ak sa tam môže vyvážať tak by Ti pomohol aj sonar. Nech sa Ti darí!