Vaření boilie ve friťáku

Jde boilie vařit ve friťáku?Je to lepši než v obyčejným hrnci?Dik za odpověď
Autor diskuse: Koki - Profil , 11.3.2008 kaprařina - ostatní

Tomajo - Profil | St 18.11.2009 21:16:51

Moravadream >> tady už si člověk nemůže být jistej ničím.

Moravadream - Profil | St 18.11.2009 21:14:34

Tomajo >> myslím že to prdel nebyla:o)

Tomajo - Profil | St 18.11.2009 21:09:06

dejff >> tak nevím jestli si děláš srandu a nebo.......do toho fritáku se nedává olej ale voda.

dejff - Profil | St 18.11.2009 21:04:24

zdravím a jak to děláte ne té páře dva hrnce na sebe a tak nebo nějak jinak poradte díky.....a ještě by mě zajímalo když neseženu starý friták tak stačí hrnec s olejem dat na ohen a počkat až začne vařit díky

kotrč - Profil | Út 17.11.2009 18:23:13

Čau zkoušel jsem to zatím jen jednou a je to 100% lepší jak v hrnci, friťák drží líp var vody tudíž se nezdržuješ což je výhoda když děláš velký množství a nebo spěcháš což je hodně i můj případ. 4kg směsi jsem měl sám opravdu za chviličku.

oskus - Profil | Út 17.11.2009 18:11:21

Tomajo >> jasně dík

Tomajo - Profil | Út 17.11.2009 18:10:39

oskus >> ať se daří

oskus - Profil | Út 17.11.2009 17:31:35

Tomajo >> jj tak dík vyzkouším to taky na páře.

ProchyCR - Profil | Út 17.11.2009 17:16:07

Koki >> Na friťák jsem přešel před cca pěti roky. Má to několik výhod. Jak psal již někdo níže, voda stále vaří. Já jej vařím v sítu na páře, takže se atraktory "nelouhují" do vody. Vedou se stále diskuse o tom, jestli vaření boilie ve vodě v porovnání s párou má nějaký vliv na jeho kvalitu. Osobně si myslím, že tak zásadní vliv to mít nebude, ale přece jenom se nějaké to procento atraktorů do vody vylouhuje. Po jedné nebo dvou dávkách je voda jak bahenní lázeň a bylo by skoro škoda jí vylívat do záchodu. Menší nevýhodou je to, že do síta dávám cca 30 koulí, takže kilovou dávku dělám tak na sedmkrát. Ale jde o zvyk. Koule do 22mm vařím 3minuty a po jedné minutě síto protřepu, aby se "odlepily". Větší koule do 3Omm cca 4 minuty.

I.M.O.T.H.E.P. - Profil | Út 17.11.2009 16:40:54

vřele doporucuji fritak na boilie je supr

Moravadream - Profil | Út 17.11.2009 16:04:43

hofi >> dobrá rybářská dílna:o)

hofi - Profil | Út 17.11.2009 15:57:56

Na malé množstvo je fritéza ideálna, ale na veľké dávky je to otročina. Treba variť po malých dávkach a strašne to zaberie času. Tam odporúčam veľký kotol :-)))
Varím 2-3 kg naraz a bez problémov. Keď je kotol rozpumpovaný, tak voda takmer ani neprestane vrieť.

Tomajo - Profil | Út 17.11.2009 15:17:41

oskus >> chce si to vyzkoušet, u první várky. Nech jí tam třeba 2,5min a po vyjnutí kuličku rozkroj a když je málo, tak napařuj déle.

syny - Profil | Út 17.11.2009 14:18:26

oskus >> musíš ochutnat...:o))

oskus - Profil | Út 17.11.2009 14:15:56

Tomajo >> hm, tak jak to poznám že už to je

Tomajo - Profil | Út 17.11.2009 14:14:34

oskus >> záleží na průměru 16mm tak 3 min. 20mm kolem 4min. taky ještě celkem záleží na mixu.

oskus - Profil | Út 17.11.2009 14:07:07

Tomajo >> Jak dlouho to vaříš v páře?

Tomajo - Profil | Út 17.11.2009 13:36:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

taky přidám své zkušenosti. Boilie už nevařím nikde jinden než ve fritáku, má to spoustu výhod. Za prvé, jak už zde je psáno, tak voda stále vaří, tudíž to lepé odsejpá. Za druhé se zde dají dělat velmi jednoduše a rychle boilie v páře, což hodně používám, pokud chci boilie více atraktivní na kratší výpravy.

jarda 2004 - Profil | Út 17.11.2009 11:04:12

Koki >> Ideální vaření rychlé a pohodlné jak tady někdo napsal neztrácí tolik atraktorů při vaření.

Igo. - Profil | Út 17.11.2009 11:03:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ve fritáku je nejlepší vaření - pernamentní var, snadná manipulace a můžes vařit venku takže v baráku nic (jak říkají zlé jazyky protože o vůni boilies nemají ponětí ) nesmrdí :o)

bik kapr - Profil | Út 17.11.2009 11:00:06

dejff >> normalně vyplave to je uplně stejné jako v klasickém hrnci

bik kapr - Profil | Út 17.11.2009 10:57:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Urči tě jde a je to i dokonce lepší ,protože voda se vaří furt a tím ta kulička nestrácí tolik věcí ze sebe.

IMIČAŘ alias PELIKAN aliaz STOP QWERTY - Profil | Út 17.11.2009 10:42:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mamka někde sehnala stary friťák moulinex a je to paráda! Vytáhnu si to ven když vařím nějakého toho humra:)) a v baraku aspoň není smrad. Jinak způsob vaření je stejný jako v klasickém hrnci. Akorát dekl jsem vyměnil za poklici ze starého hrnce,pač byl olezly od stareho oleje...bleee..:)) Jinak doporučuji!!

dejff - Profil | Út 17.11.2009 10:36:31

jak poznám že je boili ve friťáku uvařený vyplave????díky za odpověd

šlapeto - Profil | St 12.3.2008 17:09:19

Mikyrybář - ®: Ani na funkci předsedy JZD ani na rostlináře:-)))

Mikyrybář - Profil | St 12.3.2008 17:07:12

Shu-lin -. ani na funkci rostlináře? :)))))

fishmen17a - Profil | St 12.3.2008 17:05:21

ja sem jej kdysi susil 2,3 dny ale varil jsem jej asi 2min, vydrzelo na vzduchu v sitce 2mesice a pak konec. mam jej po ususeni zmrazit nebo jej jeste pak nejak upravujete?

Shu-lin - Profil | St 12.3.2008 16:55:17

fishmen17a:To je různý,záleží jak je potřebuješ tvrdý.Já například jednu dávku cca 2kg sušim už od září 2007:-))

Orf - Profil | St 12.3.2008 16:53:11

mám takový menší friťáček a šlape v pohodě sice to není na žádné větší množství i když už sem v tom vařil i 12kg(samo né dohromady :-))))

šlapeto - Profil | St 12.3.2008 16:52:07

fishmen17a - ®-tak den-dva dokavaď nestvrdnou:-). A hlavně je nesuš na přímým slunci jinak ti popraskaj.

fishmen17a - Profil | St 12.3.2008 16:47:29

a kdyz jej uvarite jak dlouho jej pak susite?

sadraj - Profil | St 12.3.2008 16:37:06

ALL: friták je dělanej na ohřev doleje od 150 do 220 celsiu tak ma mnohem rychlejší ohřev vody a ta se nikdy na tolik nemuže ohřát protože se při 100 stupnich vypaří tak proto to vaří mnohm ryhclejc protož to má daleko větší příkon a hlavne tam není ztráta při prevodu tepla mezi plotýnkou a hrrncem . ono by to teoretisky šlo i ve varný konvici ale ma malej prumer a nemá sejtko. Já mam navic ve fritáku i dole jemný sejtko na třeby pčipalenou strouhanku který chytá i bordel vznikající z kusiček a jde to pak jen vytahnout a umejst . Osobně ale dělaám kule sušený na kost a to v čem sem je vařil z fritáku necham odpařit a pak to naleju do plastový lahve a kule před chytáním v romto máčám aby opětně změkkly . Odpusttě m překlepy mam jak blbou klavesnici tak i nervy n prčicich takže občak ulitnu ale snad to pochopite co sem chtel napsati.

Cucák - Profil | St 12.3.2008 16:20:20

Další nespornou výhodu v použití friťáku je velký množství, který lze uvařit najednou. Osobně používám střední velikost frit. hrnce a vařím v něm kolem jednoho kila boilies najednou, což zásadně šetří čas.

Cerebro - Profil | St 12.3.2008 16:17:54

šlapeto: co je nejdůležitější, že se ti to nikdy nepřestane vařit ta voda.

Shu-lin - Profil | St 12.3.2008 15:58:34

šlapeto:Pokud si ten friťák plnej horký vody nechrstneš do klína tak to fakt na funkci nebude mít vliv :-)

šlapeto - Profil | St 12.3.2008 15:48:24

Shu-lin - ® :-D Takže jsou to čistě praktický výhody. Na funkčnost to nebude mít vliv- předsedo .