- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Grundle
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
1x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
siro | Út 13.4.2004 21:49:36
Ne nechaj je udusit ve vlastních sračkách a krvi,ale chybí v moři a ne u nás v řece,víš.
Proto pak nemaj co žrát mořští predátoři a ne ti naši.
Ale určitě jim není líto když je někdo zmasí pro dobrou věc.
waccl:škvarky se dělaj úplně stejně jako grundle a stejně to i chutná,s tím rozdílem že nezmasíš 100prnd,ale stačí jeden kapr.Vyfiletuješ rybu a nařežeš na kostičky.Ty obal v mouce s kořením+solí a do fritáku s tím.
Sikula - Profil | So 10.4.2004 23:35:05
mirmen: Beru zpět. Želva neni původní :o))
Bubák - Profil | Pá 9.4.2004 13:16:10
strejka - Profil | Pá 9.4.2004 11:47:51
G. Moolis - Profil | Pá 9.4.2004 8:54:37
mirmen: Tak ja to budu asi priste kuchat, Stepnicku neznam, Stepnickovou jsem mel rad-
waccl - Profil | Pá 9.4.2004 8:17:39
Grundle jsem jinak kupoval supermarketu, vyndal ze sáčku, dal do fritovacího košíku a fritoval jak hranolky, po asi 4 minutách to bylo hotové. Hodil do misky, lehce posolil a bylo to hotové.
siro | Pá 9.4.2004 7:24:38
Radši si je fakt koupim nebo dělam škvarky z větších ryb.
Radek Ch. | Čt 8.4.2004 22:48:57
Sikula - Profil | Čt 8.4.2004 21:26:16
Chovateli utekla maximálně ta želva nádherná (viz obrázek pod... ), ale to si nemyslim. Spíš jí tam chovatel pustil záměrně, protože mu přerostal přes hlavu. Já je měl taky. Když měla přes krunýř nějakejch 7cm, tak jsem jí dal kamarádovi. Rybky mi žrala už jako malá. Já nevěděl, kam se schovávají, a ona je žrala želvy :o(( - normálně je ve dne ve vodě ulovila. Když měla 10cm, tak hubou rozštípla konec fixu. (ne víčko, ale konec... Co by to udělalo s prstem? ) Když jsem je viděl naposledy, tak měly přes krunýř tak 20cm. Už k tomu nemůžeš jít ani v koženejch rukavicích :o)) Je to strašně vzteklý, syčí to, snaží se to kousnout a už to vůbec neni takový ta malá zelená pětikoruna :o((
mirmen - Profil | Čt 8.4.2004 21:02:51
Jedině korušku není třeba kuchat, lze ji ke smažení používat ihned.
Postup: ve STUDENÉ vodě nechat několik minut rozmrazit. Okapat se nechá na sítě. Lze ji i jemně !! nasolit. Pak nechat odležet půl hodiny. V mouce ji obalíme za neustálého natřásání. Osmažíme ji na větším množství horkého tuku. Je hotová za několik minut - pozor, nepřehnat, aby nebyla vysušená jako bramborový lupínek.
VŠECHNY OSTATNÍ RYBKY KUCHAT !!!
Hlavičky lze u malých rybek ponechat. Kuchání nejlépe malými nůžkami, bříško rozstřihneme, vnitřnosti vyškrábneme zavřenými nůžkami.Rybky rozstřídíme dle velikosti. Nasolíme je - slabě!, případně pokapeme citronem a necháme pak odležet 30-60 minut.Obalíme v misce s moukou ( do mouky lze přidat např. koření na ryby, papriku..). Lze pak obalit i ve vajíčku a strouhance, není nutné, dle chuti.
Příparva na pánvi nebo ve fritéze.
NEDÁVAT na pánev příliš hustě - může vzniknout nechutná slepenice!
Na pánev dávat rybky stejně velké - snadnější kontrola , zda se menší nepřipalují.
Lze použít hrouzky, okounky ( není nutné škrábat šupinky, ani odstřihávat ploutvičky, plotičky..).Ve starší literatuře se uvádí, že škrabat šupiny je nutné u hrouzka, jinak pokrm hořkne.
Podrobné informace v knize Velký rybí receptář od pana Miloše Štěpničky.
Ladys' | Čt 8.4.2004 18:16:21
tidlo | Čt 8.4.2004 17:06:20
G. Moolis - Profil | Čt 8.4.2004 16:30:40
Gudaska - Profil | Čt 8.4.2004 11:11:49
hraji - Profil | Čt 8.4.2004 10:46:10
mirmen - Profil | Čt 8.4.2004 9:13:36
Mates(původní) | Čt 8.4.2004 8:58:53
Dalibor - Profil | Čt 8.4.2004 8:30:21
Dalibor - Profil | Čt 8.4.2004 8:29:17
Mates(původní) | Čt 8.4.2004 7:37:47
siro | Čt 8.4.2004 7:21:22
Je škoda zmařit tolik životů prnd když to jde koupit za pár šupů a již vyčištěné.
Recept který jsem zaslechl,na čištění v mléce je celkem otřesný:o(
Zdenda - Profil | Čt 8.4.2004 7:02:31
.Robo - Profil | Čt 8.4.2004 6:59:17
mirmen - Profil | Čt 8.4.2004 6:35:19
Později se "grundle" ( z německého Grundeln) začaly dělat i z jiných druhů ryb, hlavně hrouzků, plotiček aj. V Holandsku se dělají i z korušek.
Chutnají fantasticky, jeden z nejlepších popisů přípravy je v kuchařce pana Štěpničky,odkaz na název - viz. archiv otázek.
pejtl | Čt 8.4.2004 1:43:30
dwarf - Profil | Čt 8.4.2004 0:48:58
Kde to žije - všechna témata
ČtJezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou (Bleskovka) 10
ČtRIS – rozšíření helpdesku pro potřeby místních organizací (Bleskovka) 841
ČtHnidopišká úvaha - o čem vlastně rybařina teď je.... 15
ČtZákaz nahození zátěže při lovu sumců ze břehu (na vodách, kde není povoleno vyvážení) 84
ČtEPOXID -fan club 338
ČtPivo- craft beer 477
ČtFox Stalker, Stalker Plus, Horizon Pod - fotky, zkušenoti, postřehy atd... 240
ČtUpgrade přívlačového prutu a navijáku na štiky, candáty, okouny... 14
ČtSpey & Salmon 441
ČtKorda Developments a vše co k této značce patří 735
ČtMalé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít... (Bleskovka) 5
ČtStojan Fox horizon duo pod 5
ČtNákup v Německém Anglermarkt 60
StJak jsme vlastně začali chytat ryby 31
StMiloš Zeman legenda 154
Co je nového - všeobecné
ČtBleskovka: Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít...
StBleskovka: Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou
PáBleskovka: Zákaz přívlače od 1. září na vybraných pstruhových revírech Severočeského RS
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
29.3.Motorová pila na udici
30.3.Cortina Ivančice Velikonoční...
30.3.15. rybářské závody Dymokury...
30.3.Cejnobraní Asuán - dvojice
31.3.Cejnobraní Asuán - jednotlivci
6.4.Jarní rybářské závody Mirovice -...
6.4.Benátky Sranda Mač 2024 Jaro
6.4.Jarní závody - Bučina
11.4.Gergelík Evolution Fishing Jaro...
13.4.Zrušeno Cejnobraní jaro Kelčany
Doporučujeme e-shop
RS Fish
RS Fish rybářské potřeby s.r.o. je firma s 20 - ti letou tradicí a zkušenostmi v oboru. Naše prodejna i internetový...