Vyprazdnování krmitka na stojáku

Ahoj všem možná se zeptám blbě :-).Dostala se ke mě VHS o feederu kde ukazují že po nahození vyprazdnují krmitko lehkým škubnutím.Tak ted nevím jestli jsem to celou dobu nedělal. Na řece to za mě udělá proud? proto se používá polosuché krmení?Dík za rady.
Autor diskuse: Pichon - Profil , 21.1.2008 feeder - techniky lovu

Miki - Profil | Čt 24.1.2008 19:16:00

strofi: Já si krapet přidám, také jednu příhodu o "masožravých" kapřících. Na Seči jednou táhnul chlápek kapra kolem 18 kg. Když jsem se ho ptal na co zabral odpověděl----na rybičku na candáta. Tehdy jsem moc nevěřil, ale když jsem chytil pozdějí sám kapra 40cm na nástražní rybyčku cca 15cm velkou, kterou jsem měl nahozenou na kačenu na štiku, věřit jsem začal a říkám si, že kapři rybičky normálně žerou. Vždy na jaře, když se vykulí potěr, najíždějí kapříci do břehů právě za tím to potěrem.

uni - Profil | Čt 24.1.2008 6:12:06

Adö
na hlubší vodě krmím koulemi ručně nebo prakem a nepoužívám krmelec, pouze olůvka

Aďo - Profil | St 23.1.2008 21:34:53

SAHIB, uni - taketo vnadenie sa da uspesne praktizovat iba na plytkych vodach. Pri hlbsich vodach je rozptyl znacny a zaberov menej.

SAHIB - Profil | St 23.1.2008 17:48:54

nazdar kuci,
pokud můžu-tak krmení dělám takové konzistence,aby mi za letu nevypadlo,ale při dopadu na hladinu se začalo postupně uvolňovat...k tomu používám otevřený košík,krásně udělá mráček,postupně klesá za návnadou,není třeba zbytečně škubat krmelcem,(přitom si můžeš poškodit nástrahu,ne-li zcela strhnout),a víc než si pomůžeš,tak si uškodíš ...lepší je to nechat ležet po dopadu,jemně došponovat,aby jsi měl jemně špičku(dle typu vody,tahu-pokud jsi na proudné, + dalších faktorů s tím souvisejících,ale tyhle jsou dle mne zásadní)došponovanou a pak jen čekat a čarovat a to doslova s délkou návazce,špičkami dle oz..,sílou návazců,prostě montáž postupně začít doladovat a věř,sic to trošku bude trvat než se ti zadaří,ale určo se úspěch dostaví,je to hra a vátězí ten,kdo vydrží..znám to dobře,proto ti píši moje vlastní postřehy..

uni - Profil | St 23.1.2008 16:12:27

jenom k té otázce
já si míchám krmení tak a cpu jej do krmelce tak,že se musí o hladinu rozbít,mužu potom na chvíli přidržet vlasec aby se návnada ocitla v krmení,záleží taky na tom kde je háček umístěn/jestli nad krmítkem či před ním----chce to vyzkoušet /uvidíš budou přejezdy,ale nebudou záběry musíš po náhozu přitáhnout,nebo ryby se ukazují možnási přitáhl moc nemáš to v zakrmeném místě-------je toho hodně co může hrát roli

Zoidberg - Profil | Út 22.1.2008 21:07:51

U nás na rybníku, když to dlouho nebere, tak pocuknu montáží (jak píše Miki) a většinou to funguje. To je ale myslím něco jiného, než vyprazdňovat krmítko pokaždé. Když vytáhnu plnej krmelec, tak něco udělám s krmením, aby se vysypalo chvilku po dopadu na dno samo.

strofi - Profil | Út 22.1.2008 20:08:55

Miki: tomu bych dokonce věřil jednou se mi stalo že po vytahovaní montaže mi ji nenapadně sledoval kapřík kolem 25-35 (ve vodě se to dobře nepozna) ani se mi tomu nechtělo věřit . Ale u kamarada jsem vyděl něco co mě dostalo , v akvariu měl tak 4-5 kapříku okolo 15cm , a krmil je plotičkama tak 3-5cm , jen jak rybyčka dopadla do vody kapříci je začali nahanět po celem akvarku a když je dohonily roscupovali je jako piraně . Takže se nedivím že mají radi když se potrava hybe

strofi - Profil | Út 22.1.2008 19:39:36

Pichon : no ja jsem to trochu tušil že to bude totéž

Pichon - Profil | Út 22.1.2008 18:03:11

strofi: bingo to je právě ta vhs

JKL - Profil | Út 22.1.2008 16:59:43

strofi: Chyba je zapomenout dát návazec. Všechno ostatní je experiment. :-))

Zajda - Profil | Út 22.1.2008 16:58:15

Ado: Ty kdyz sem neco obcas das, tak je to jako z jineho sveta..:-)

Miki - Profil | Út 22.1.2008 16:47:58

strofi: Pozor, neviděl bych to jako absolutní chybu. Dokonce jsem někdy kdysi četl, že pokud chytáš na stojaté vodě a o záběry je nouze, můžeš cca každých 10 minut popotáhnout celou montáž o 0,5-2metry. Údajně to prý mají rádi cejni a kapříci, které tím vyprovokuješ k záběru---tak-že zase až tak od věci to není. Musí být ale ideální dno (bez vázek) a hlavně, musí to mít ten efekt, což je relativní a na každé vodě jiné. Raději bych nejprve zkusil to, co je popsáno níže a volil správně připravené krmení, ideální krmítko a vůbec celkově sladěnou montáž s vhodnou nástrahou.

strofi - Profil | Út 22.1.2008 16:28:14

tak to je teda mazec . asi před 4-5 lety jsem zhledl VHS od našich slovenckych kolegu z RRR o feereru kde se o vyprazdnovaní krmítka při dopadu na dno popotažením , mluvilo jako o samozřejmosti. A ted tedy zjištuji že 4 roky chytaní na feeder dělam chybu hmmm tak to je opravdu mazec !!! Musím si to tento rok vynahradit :)

Aďo - Profil | Po 21.1.2008 22:04:28

Ja pouzivam toto a je to v pohode.

Šlehy - Profil | Po 21.1.2008 21:58:23

Pichon:Alchymie při přípravě krmení a také dost pomáhá otevřené krmítko. Já na stojácích používám to prostřední.

Pichon - Profil | Po 21.1.2008 20:59:28

Díky je to alchymie jak píšete je to přípravě krmení.....

splavek - Profil | Po 21.1.2008 18:45:36

Přímo po nahození krmítkem neškubu, ale když nemám do tak 15minut záběr, někdy i dřív, tak celou sestavu ve vodě popotáhnu o délku návazce.V tuto dobu už je krmítko prázdné.Kupodivu po chvilce často příjde záběr.Toto dělám na stojácích a velmi málo proudící řece.Poradil mi to jeden kolega a tak jsem to vyzkoušel a ten pohyb čevů, žížaly, nebo kuku je, asi pro ryby lákavý, třeba jako když přizvednete a posunute nástrahu na děličce.

Miki - Profil | Po 21.1.2008 18:05:44

Pichon: Vše co zde bylo psáno je pravda a dá se tomu věřit. Každopádně ale osobně na řece na proud nespoléhám. Snažím se, aby se krmení rozpadalo plynule v závislosti na proudu. Tam, kde řeka líně teče a její hloubka je cca 3 metry, není u dna třeba žádný proud. Proto dělám krmení takové, které je celkově kompaktní, ale pod vodou se plynule rozpadá. Na řeku, která je rychlá, udělám zase krmení hrubší a těžší, včetně větší lepivosti.
A ještě ke stojáku. Krmítko nepopotahuji, nebo snad jen vyjmečně, abych upozornil ryby na nástrahu. Krmení by mělo být z lehčích komponentů(nikoliv však vsplývavých), a méně lepivé. Většinou se snažím, aby se z krmítka po dopadu na hladinu, krmítko ze dvou třetin vypráznilo a pouze třetina zůstala v krmítku. (nesmí ale udělat "mrak".) Ty dvě rozpadnuvší se třetiny klesnou kolem místa, kde je nástraha, stylem voňavého a chuťově přijatelného sněhu. To lze samozřejmě uplatnit jen do hloubky cca 2,5m, protože ryby se pak drží ve sloupci. Je důležité, aby všechny kousíčky krmení klesly na dno. Je to samozřejmě otázka jisté zkušenosti a hlavně samotné přípravy krmení.

Martin M. - Profil | Po 21.1.2008 17:35:33

Pichon> vis, ono se to pekne cte a je to i pekne zduvodnene, ale sam citis, ze to tak muze byt jen za idealnich podminek. K dalsim zaporum muzes pripsat i to, ze si napinas navazec, takze ryba pri zaberu rychleji pozna odpor spicky. Ale jiste tu je dost lidi, kteri to tak delaji a veri, ze jim to pomaha.

Pichon - Profil | Po 21.1.2008 17:06:18

Jen se ptám ,protože to tam prezentovali jako samozřejmou věc myslel jsem, že když to takhle vyprázdní tak se krmení rozptýlí a pěkně se okolo nástrahy "zakalí"více láká rybu.Dík za odpovědi.

JKL - Profil | Po 21.1.2008 11:20:08

Pichon : Udělej pokus. Napusť vodu do vany, nalož krmítko a hoď ho tam. Pak potáhni. Chování krmení záleží na jeho skladbě, ale rozhodně potažení nástrahy mimo dopad mi nepřipadá příliš vhodné. Pokud by to fungovalo jak popisuješ dopadlo by krmítko na dno prázdné. To co píší kolegové je obecně uznávané. Ale rozhodni se sám.

brčkoo - Profil | Po 21.1.2008 11:05:42

Nikdy jsem nedělal, že bych po nahození škubal krmítkem.Ale člověk nikdy neví co se ve vodě děje, když pokládá prut do vidličky.To asi nejspíše u krmítka k nějakému miniaturnímu pohybu dochází.Jak píše MM, tak se určitě sypké směsy samovolně rozvíří pouhým pohybem ploutví.

Levák Bob - Profil | Po 21.1.2008 10:28:10

Také jsem nikdy nepřišel na to proč posouvat s krmítkem. Pokud chci nástrahu blíže ke krmení zkrátím návazec. Situace, kdy dostávám záběry jen na dlouhý návazec posunutý do krmení v mém případě zatím nenastala. Nejspíš bych nakrmil více a chytal bez krmítka. Proto souhlasím s MM.

Na řece ti pomáhá proud a krmení rychleji vyplavuje. Jednou jsem pozoroval kolegy "feederaře" jak loví na soutoku dvou řek na 4 pruty, všechny nahozené do místa, kde se mísí obě řeky. Pořád nadávali, že ve vodě plave nějaký divný bordel a kvůli tomu to nebere. Pod soutokem je vracák, který tlačí vodu zpět do menšího přítoku při protějším břehu a vrací ji zpět do koryta kolem místa ( špice ) kde seděli. Ano, tušíš správně, ta věc na hladině i pod ní, bylo jejich krmení...

Martin M. - Profil | Po 21.1.2008 9:47:24

Nikdy jsem to nedelal a delat nebudu, krmeni je i tak pohybem ryb rozhazene po okoli vice nez bych chtel. Vse krome partiklu, boilie a vetsich pelet je prvnim mavnutim rybi ploutve rozvireno do vodniho sloupce, z ktereho to ty ryby pak vyziraji prednostne.
Podivej na tohle video www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=7527