rybolov v jizni americi,francouzka guiana

jake-koliv poznatky o stredozemnim a pobreznim morskem rybolovu (tropicka oblast francouzka guiana)




















G. Moolis - Profil | Pá 12.3.2004 13:11:58

Fugas: v období dešťů je hladina o metry jinde než normálně. S tím to¨asi bude souviset. Tak třeba s tím dostatkem potravy. Taky jsem slysel zkazky o alimentární frenezi piraní v polovyschlých ramenech řek. Nevím, co je na tom pravda. Prostě na tom místě, kde jsme byli, jsme se normálně dopoledne koupali a odpoledne chytali ryby. Ale taky jsem videl ukouslej jedn článek prsteníku u holky, která si po kuchání ryb myla ruce v řece. Mně přišly ty ryby O.K. než jsem jim ale vyndal háček,dostaly klackem za uši.
Jinak my jsme jeli po starý a bylo to docela fajn. Na jednom místě jsme se srazili s nakladakem, mam z toho pekne zazitky.

Fugas | Pá 12.3.2004 12:04:56

G.Moolis: Věděl jsem že s počasim to nebude úplně ono, ale jindy bych nedostal dovolenou.V pralese bylo překvapivě dost pěkně, akorát v noco občas sprchlo.S moskytama už to bylo horší. Aspoň tam nebylo tolik turistů. Na Coroico už se z La Pazu jezdí po nové cestě. Objíždí nejhorší úsek obávané cesty smrti po druhé straně údolí.I tak to byl celkem adrenalin( byl tam sesuv a dost hustá objížďka). Nahoru jsme jeli po starý. Bylo to brzo ráno, takže nebylo nic vidět. Zdálo se mi to ale celkem v pohodě. Akorát vodopád občas skropil střechu busíku.
Robert, Moolis,all: Nevíte čim to je, že v tomhle období pirani nežerou? Já myslim, že buď byly ve tření nebo diky vysokýmu stavu vody měly přebytek přirozené potravy. Voda jima doslova vařila a fakt nic nevzaly. Domorodci s kusem vlasce a kostkou masa jak píše Moolis taky nic( když jsem vytáh teleskop, seběhla se pomalu celá vesnice:-)). Domníval jsem se, že ryba jako piraňa sežere všechno co spadne do vody!

G. Moolis - Profil | Pá 12.3.2004 9:20:31

Fugas: Priste nezkousej chytat v obdobi destu, jed tam jindy. Byl jsem tam v roce 1998, na zacatku, tedy nekdy v zari, voda byla nizka, O.K. Ty pirani jsem ale chytal jinde, na Rio Ichiniquita, je to takovej zakopanej kraj. Nastraha hovezi maso, velkost dvojnasobne kostky cukru. Taky jsem tam nebyl na rybach, jen jsem se trochu bavil, a chytal jsem na vercajk, ktery nam zrobil jeden Chimano (vlasec primo z ruky) Zajimalo by mne, jak to vypadalo v lednu s cestou dolu z La Paz do do Coroico a Yocumo. Je to prujezdny v tomhle obdobi?

Fugas | Pá 12.3.2004 9:15:54

Robert: Jo přesně tam jak píšeš! Na levym okraji Copacabany. Tu murenu jsem neviděl, opravdu jim to moc nebralo. Bylo jich tam mraky( jeden vedle druhýho, vůbec nechápu že nebyli navzájem promotaný v tom příboji). Nafouknutí ryby jsem neviděl, dostala hned "za uši" a putovala do igelitky:-)) Pak asi na gril

Fugas | Pá 12.3.2004 9:08:27

Jo v Rurre. Na Beni jsem to ani nezkoušel. Ten proud byl obrovskej a hustota vody taky. Se svym starym teleskopíkem bych tam byl k smíchu, něměl jsem do takovýho proudu ani olova. Domorodci říkali že je tam dost sumců. Chtělo by to silnej cajk. V jednom krámu jsem viděl háčky a byly to doslova kotvy na sumce! Znáš to tam? Já neměl moc času a rybaření jsem bral jen okrajově.

Robert - Profil | Pá 12.3.2004 9:06:47

Ryby braly, pardon.

Robert - Profil | Pá 12.3.2004 9:05:54

Fugas: Na ty splávky se světýlkem chytají z útesu přímo na kraji Copacabany v Riu. Byl tam dost nával i pozdě v noci a viděl jsem několik ulovených ryb, které vypadaly jako velké murény, přes metr dlouhé.
Ta ryba, co vypadala jako okoun, nenafukovala se? Právě taková mi málem ukousla prst při vyndávání háčku, chytil jsem ji na kus rybího masa. Jinak tam spíš brali na krevetky.

G. Moolis - Profil | Pá 12.3.2004 8:34:43

Fugas: Byls v Rurrenabaque, nebo nekde jinde?

Fugas | Pá 12.3.2004 8:32:50

Nevim jak ve Franc. Guyaně ale v bolivijské džungli( Rio Beni + okolí ) jsem si v lednu ani neškrt. Akorát jsem našel nějakou chcíplou mřenku, tak jsem se s ní vyfotil:-). Beni byla s mým proutkem nechytatelná( šílenej poud + zakalení - bylo období dešťů ). Menší toky sice plný mikro piraň, ale ty zas nic nezajímalo.Zkoušel jsem maso, žížalu i všelijakej hmyz. Na pobřeží Brazílie jsem sledoval borce chytající v příboji. Surfovej prut zvedlej kolmo, na konci olovo( tak 100-200g možná víc) a nad nim návazce s malejma rybkama nebo kouskama rybího masa. Taky jsem neviděl, že by něco chytli... Jedinou rybu co jsem viděl dostal domorodec chytající se starym teleskopem a navijákem typu REEX z útesu. Chytal na plavanou skoro za tmy ( měl obrovskej splávek s nějakym světýlkem ), taky na kus rybího masa. Ryba co chytil vypadala asi jako náš okoun a měla tak 20cm.

G. Moolis - Profil | Út 9.3.2004 11:02:38

Robert: Preposlu ti to taky. Treba je to for, Stredozem tam urcite neni. A Guyana neni oblast ale stát, vlastně department. Jakekoliv informace nemam, jenom odpovedi na konkretni otazky.

Robert - Profil | Út 9.3.2004 10:27:51

Moolisi, zveřejni něco, já jsem taky zvědav.

G. Moolis - Profil | Út 9.3.2004 9:33:13

Jestli chces, napis na mail (pokud ti jde o Francouzskou Guyanu).