Jak moc trhháte?

..poslední dobou to vypadá tak, že toho ve vodě víc nechám, než nachytám, nemluvě o tom že bych si i něco odnesl. Když zavzpomínám na své začátky, udička složená ze splávku, olůvka a háčku vydržela celé tři roky, pak se ulomila anténka splávku, ale to mi ani nevadilo....Dnes, co vycházka to několik utrženejch háčků, občas uplave nějakej ten splávek...o přívlači ani nemluvím, v tej řece musí bejt úplný klenotnictví..Zajímalo by mne, jestli je to normální a nebo jsem takový nemehlo, že navazováním a sestavováním nové udice pomalu trávím třetinu rybařiny.Jsem sám?
Autor diskuse: OBr - , 8.2.2004 všeobecné - techniky lovu

rybopet - Profil | Čt 12.2.2004 19:30:07

OBr-ked riskujem dno priehrady tak tiez trham kazdu chvilu,ale so splietanou snurou sa toho da zachranit pomerne vela,alebo tiez navlecenim vlasovej gumicky na ocko tvistrovej hlavicky a prepichnutim druheho konca ostrim hacika aby sa gumicka dostala za protihrot

rybopet - Profil | Čt 12.2.2004 19:21:00

Privlac je velmi nakladny konicek,hlavne ked na prvy hod zavadite novy este neodskusany vobler,minulu jesen som niekolko nastrah zachranil stylom na holaky rychlym tempom,chce to ale trochu odvahy a aj statocnosti.

OBr | Čt 12.2.2004 17:10:43

jenže někdy se stane že ji ani nestihnu zkontrolovat, protože vlastně není co kontrolovat.. :-)

brach - Profil | Čt 12.2.2004 7:30:32

Kdyby člověk nebyl línej kontrolovat sestavu častěji...

.Robo - Profil | Po 9.2.2004 14:18:47

trham neustale. jenom zjemnuji navazec vuci kmenu, abych prisel o co nejmin splavku :) O privlaci ani nemluvim, snad proto preferuju levny gumy s hackem nahoru. mam pocit, ze se to rve min a nestoji to tolik :)

zubáč | Po 9.2.2004 14:00:15

Osobně také trhám, v tom nejsi vyjímka, hlavně při přívlači když jdu až ke dnu, od té doby co chytám se Sbirem je to neporovnatelně lepší, na plavačku občas nějaký návazec nevydrží, ale splávky ne ... ty si vybrnkám ... Občas na feedru upálím celou sestavu, hlavně při kamenítém dnu a při kolísání vody... Za normálních okolností ani tak moc ne... Jak říká kamarád... odtrhneme vše co máme a mužeme jít domu....

Marin - Profil | Po 9.2.2004 10:04:49

nepoužíváš pod tlakem názorů druhých třeba příliš slabé návazce?
záleží jaké průměry trháš: jestli 0,10 tak musíš být opatrnější nebo použít třeba 0,14 jestli trháš 0,30 tak si .... :-)

strejka - Profil | Po 9.2.2004 9:32:22

u me je to hlavne o reviru, tam, kde to jiz dobre znam, prakticky netrham, o to vice pak na "novych" vodach a to bez rozdilu technik...

mario gochet - Profil | Ne 8.2.2004 18:03:18

už jsem myslel,že v tom jedu sám

Noe | Ne 8.2.2004 17:42:24

háčky trháme všichni :o)
Jen s těma splávkama je to horší, já osobně mám tak jeden ztracený splávek za rok, a to většinou jen silně zanedbanou montáží.

Šlehy | Ne 8.2.2004 12:25:05

Je to normální.Pokud nechceš trhat,tak dávej malou hloubku a chytej oukleje a perlíny:-)
Pokud chceš chytat jiné a větší ryby,tak se bude občas trhat.Nemehla jsme na to všichni.

pafka | Ne 8.2.2004 9:43:51

1. extrém - nic netrhat. Házíš jen doprostřed vody, nejdeš ke dnu, sestava jako na velrybu. Moc toho neutrhneš, ale taky moc nechytíš.
2. extrém - trháš jako o život. Hledáš rybu, prohazuješ kolem větví ve vodě a vázek. Šance na rybu je větší, ale vázka je jistá.

Je jen na tobě, jak si vybereš. Při vláčení jde trochu snížit ztráty pletenkou. Ale pokud nechytáš hlavně na woblery, tak na plechy a twistry podle mě nestojí za to.

mirmen - Profil | Ne 8.2.2004 7:27:13

Asi je potřeba rozdělit, co jsou vlastní chyby a co je objektivní:

SUBJEKTIVNÍ : nezkontrolovaný návazec po vázce či dlouhém zdolávání, špatně uvázaný uzel, lenost převázat sestavu vzhledem k podmínkám na novém místě, ale i nezměření si hloubky,při které lze zjistit i některé překážky na dně=špatný průzkum dna loviště.

OBJEKTIVNÍ : nikdo chytrý z nebe nespadl, učíme se.Takže při zvládání nových technik ( jen u mne boloňka, feeder, marmyška, propadávačka , twister za poslední 3 roky ) nutná daň, kterou prostě zaplatit musíme bez ohledu na to, zda jsme začali v prvním roce rybaření nebo po třech desítkách let rybaření.


Řekl bych, že oproti předchozím rokům víc vyhledávám rybu, pouštím se do míst, kde se obtížně loví a zdolává. Zjemnil jsem většinu sestav, víc záběrů i zdolaných ryb, ale víc ztrát.

V loňském roce, kdy jsem začal na feeder a na boloňku, jsem si zachytal snad nejlépe za posledních 30 let (a za cenu největších ztrát, s vyjimkou přívlače)