Jaké používáte koření na ryby ?

Používáte koření : vlastní směs či kupovanou/Avokádo,Kotányi/?
Autor diskuse: P.J. - Profil , 9.9.2003 všeobecné - ostatní

Petr Koch - Profil | Čt 23.10.2008 20:29:53

drozďák - ®: hlíva? To ale děláš na pánvi ne? Takže silnej alobal s sebou. Hlívu zkusím.

sven - Profil | Čt 23.10.2008 20:27:03

Na pečenou rybu: sůl + kmín + pálivá paprika, nebo sůl + provensálské koření , nebo sůl+ buď libeček nebo oregano + meduňka. Na smaženou: sůl + citron + troj-obal.

drozďák - Profil | Čt 23.10.2008 20:07:51

Mám darovanou směs koření. Skvělou. Neznám složení, nicméně až mi bude docházet, tak se ho dozvím.
Jinak standardně tymián, šalvěj, vynikajícím ne přímo kořením, ale přílohou je listový špenát, hlíva atd.
Variant je mnoho

Petr Koch - Profil | Čt 23.10.2008 20:05:47

SAHIB - ® : já jsem zamrzl na kmíně, soli a na másle. No ale na grilu asi alobal, pokapat citrónem, kořeníčko,....No právě to kořeníčko.

SAHIB - Profil | Čt 23.10.2008 20:01:54

panové,
moje skušennosti jsou s hodně značkami koření,ale za leta alchymie se mi nejlépe jeví jedničkově Avokádo..můj soukromý poznatek,skušenosti,nevnucuji nikomu,každý má s jiným,já todle ..přidávám si ho i do kuliček,který si dělám-a bomba...

Petr Koch - Profil | Čt 23.10.2008 19:52:07

emiliano - ® : jestli by nebyla levnější ta paprika :o))

emiliano - Profil | Čt 23.10.2008 19:46:46

robin red+ cesnek:)))))))

Petr Koch - Profil | Čt 23.10.2008 19:43:03

Zajímalo by mě, zada neše kuchyně za tu dobu něja postoupila. Je to přeci jen pět let. Jak nejlépe na grilu připravit kapra? Jaké použít koření, jsem v této aktivitě amatér a za tři roky jsem rybu neklepl, ale hodlám to změnit a to velice brzo.

mirmen - Profil | Pá 12.9.2003 16:30:48

Zkus juknout na kuchařku. Začnu tam bouchat recepty, postupně, pár denně.

TomL | Pá 12.9.2003 13:55:13

Brach - RYBY

Leo - Profil | Pá 12.9.2003 12:09:24

brach:vegeta(papriková:-)

brach - Profil | Pá 12.9.2003 6:20:12

fero25 - řekni ten název koření z Vitany..

fero25 | Čt 11.9.2003 10:37:02

Vitana vyraba jeden druh korenia ktore neobsahuje sol a glutaman.Je super.Rybu dosolim cesnakovou pastou [50%soli+50%cesnaku] a ked robim kapra tak nozikom narezem v mase "vacky"do ktorych vlozim nakrajany cesnak.

vašek - Profil | St 10.9.2003 14:50:15

G.Moolis: ala cikánská pečeně

Medeo - Profil | St 10.9.2003 13:33:18

Vyzkoušel jsem toho hodně, ale jako best mam uplnou klasiku. Na másle s cibulí a vínovým přestřikem. To je to, co můj jazyk žádá.

G. Moolis - Profil | St 10.9.2003 12:08:21

docela by mne zajimalo, s jakym korenim sezrali Douglase.

Marin | St 10.9.2003 11:59:07

fraisix a carpix

Mates(původní) | St 10.9.2003 10:10:45

Ryba jako taková je výborná,nejvíc si pochutnám na rybě když je dostatečně nasolená,pečená na másle s cibulí která vyzvedne rybí chuť.Okoun a candát v této úpravě je pokrm pro bohy,samozřejmě + plnotučná plzeň na teplotě.

Vlado | Út 9.9.2003 13:45:36

Skúste roztlačený cesnak soľ, olej trošku vody, do toho naložiť kúsky ryby na 1-24 hod, podľa okolností, vybrať, potom čierne korenie soľ a trošku papriky a osmažiť. Dá sa to po naložení aj obaliť v múke.

Terka | Út 9.9.2003 13:35:14

Moje oblíbená kombinace je tato:
Nejdřív namočit rybu do mléka s citronem - cca 15 min. A poté do směsi oleje s rybím kořením (myslím že kotányi)+ sůl + pepř 4 barev + mletý kmín + táborové koření + sladká paprika + drcený česnek, všechno taky asi na 15 min. Rodinka si to nemůže vynachválit.

strejka - Profil | Út 9.9.2003 9:29:05

sul, pepr, paprika, kmin, cesnek, cibule

V_L_K | Út 9.9.2003 8:21:20

Většinou sůl,drcený kmín, česnek, gril.koření, pokud je tak nějaká směs koření přímo na ryby.

Koťón - Profil | Út 9.9.2003 7:29:21

Šuli: tak tak

Šuli | Út 9.9.2003 7:15:15

RobinRed

mirmen - Profil | Út 9.9.2003 0:47:57

a)směsi: Kotanyi,Kari, grilovací, oj.jiné
b)nemíchané: mletý kmín,černý pepř, libeček, sladká paprika( hl.maďarská-má barvu a chuť),sušený mletý česnek,
c)sušené ovoce: rozinky, švestka
d)čerstvé ovoce:jablko, ananas,citron, pomeranč
e)zelenina: pórek, celer, česnek, cibule
f)podlévání: občas červ.víno, do některých receptů černé pivo
g)mastné příchuti: slanina, moravské uzené

Uvedl jsem ovoce a zeleninu proto, že málokdy používám pouze jedno či dvě koření ( např. okoun má tak vynikající maso, že postačí ždibek drceného kmínu, troška soli, omoučit staženého okouna a opéct na másle, cokoli jiného je nadbytečné). Kapra vcelku ( napříč pekáče špejle 1 cm od sebe, aby se "nepřilepil") napřed solím a potřu česnekem, okořením směsí Kotanyi, dovnitř několik plátků slaniny, troška - malinko - libečku.10 min před koncem pečení lze přidat 1-2 pol.lžíce předem namočených rozinek, na hřbet lžíci nastrouhaného jablka. Takže i ovoce vlastně je "koření".

Laďa | Út 9.9.2003 0:20:04

Většinou domácí zdroje: sůl, česnek, kmín, pepř.