Mirokva

RYBOZRUTI je niekde odkaz na stranku co sa tyka filetovania a odkostovania sladkovodných rýb... alebo poradte z vlastných skusenosti ako na to ??
Autor diskuse: mirokva - , 16.7.2003 všeobecné - ostatní

mirokva | Po 8.8.2005 12:49:29

Chcel som iba ozivit tuto diskusiu stale hladam nejake napady ako na kosti aby ich bolo co najmenej ....:??? Nema niekto nejaky dobry a zarucený recept na vykostenie ???

Filip - Profil | Čt 17.7.2003 9:17:16

K tomu zbavení drobných kůstek. V maďarsku jsem několikrát jedl kapra a i jiné ryby, které před pravou ve hřbetní části nařezali po cca 3mm. Po úpravě se ryba opravdu mohla jíst vidličkou a nožem, nařezané kostičky se úplně rozpadly. Jinak filety odkrajuji i od žeberních kostí.

Karelc - Profil | St 16.7.2003 11:07:35

Tečko nenadávej a radši si běž zachytat, ať nám to MASO nezávidíš.

. | St 16.7.2003 10:44:27

hovada... :)

Karelc - Profil | St 16.7.2003 9:56:17

Filety dělám tak, že všecho maso odkrojím od páteře, zbyde mi jen páteř z hlavou a ocasem. Při této úpravě v mase zůstanou žebra, ale ty nikdy nikomu nevadí. Jinak jsem slyšel o návodu, jak zbavit kostí rybu jako cejn nebo parma (mnoho drobných kostí). Ryba se nařeže na podkovy cca 1cm tlusté. Palcem a ukazováčkem levé ruky zmáčkneme maso u páteře (palec na kůži, ukazovák na žebrech uvnitř.) Drobné kostičky povylezou a dají se vytáhnout. Tak pravila rada, ale zjistil jsem, že někdy to jde a někdy ne. Ale můžeš to vyzkoušet, třeba mám levé ruce. Užij si filet a MASAŘINĚ ZDAR!