Paríte alebo varíte boilies?

Čo sa Vám viac osvedčilo?
Autor diskuse: sumčo - , 19.6.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

ivo | Út 24.6.2003 20:46:40

Přesně jako Jirka D. jen s tím rozdílem, že když budu používat boilí např. ještě tentýž den, tak jej raději napařím. Když se rozhodnu boilí vysušit, tak je uvařím.

brach - Profil | Út 24.6.2003 14:54:49

Radši pařit, než vařit a ryby mařit..:))

Otto - Profil | Út 24.6.2003 13:24:48

Jo, taky raději pařím než vařím.

G. Moolis - Profil | Út 24.6.2003 12:46:38

Pařím dost. Je to super. Boilies jsem jeste nikdy nevařil.

Honzas - Profil | Pá 20.6.2003 14:11:16

Albumin=Albumin
MLÉCNÝ ALBUMIN

Je další mléčný protein, který byl kdysi široce používán do HNV. Později se však stal méně populární, protože se plně projevovala jeho krátká skladovací životnost. Stabilizované výrobky, jako například Nutralac, jsou nyní značně vhodnější a přiměřenější.
[OBSAH]



VAJEČNÝ ALBUMIN

Je izolovaný protein z vaječného bílku. Je používán v průmyslové výrobě zmrzliny a jemného pečiva a pouze nejvyšší jakostní stupeň tohoto výrobku je používán renomovanými výrobci návnad. Vaječný albumin v jakosti pro zvířata je méně rafinovaný a není tak stabilníl. Používá se v HNV hlavně kvůli zkracováni doby vaření, potřebné k dosažení tvrdé vnější slupky návnady. Čím déle se mléčné proteiny vaří, tím více se sráží a tím více proteinu se ničí. Použitím vaječného albuminu lze dobu vaření udržet na minimu, čímž se chrání citlivé proteiny před účinky nadměrného tepla. Zajímavým vedlejším účinkem vaječného albuminu je jeho schopnost působit jako téměř okamžité pojivo a tvrdidlo boilie, ačkoliv je třeba zdůrazni,.že je také vysoce výživnou a stravitelnou přísadou. Setkáte-li se s problémy rozpadáni se návnád za letu po nahození vnadící trubkou, přidejte 50 gramů vaječného albuminu do základní směsi; tím návnada značně stvrdne a problém by se měli odstranit.
[

Marek | Pá 20.6.2003 13:19:32

ivo: já myslel ten albumin,samozřejmě.

ivo - Profil | Pá 20.6.2003 13:04:14

Marek: ecence=esence, hrenici=hranici. Omlouvám se.

Marek | Pá 20.6.2003 11:56:36

ivo: proč tady mluvíte latinsky? proč to neřeknete česky?

ivo - Profil | Pá 20.6.2003 8:06:50

Při vaření je potřeba dát ecenci spíše na horní doporučené hrenici než při paření. Není náhodou potřebná kratší doba varu, když se přídá albumin ?

Koťón - Profil | Pá 20.6.2003 6:00:23

Samozřejmě do boilie a ne do vody :o)

Koťón - Profil | Pá 20.6.2003 5:59:35

Vařím. Důležité je vařit rychle, aby jsi to v horké vodě nemáčel půl dne. Přidáním lactabuminu vaření urychlíš.

Jirka D. - Profil | Čt 19.6.2003 18:04:39

Zkoušel jsem pařit ale zase už vařím.Je to jednodušší a vyjma malého rozdílu v barvě jsem nezjistil žádné rozdíly