plan RC vodičky na zakrmovanie

Pomôže niekto s plánom a radami ohľadom zakrmovania a vyvážania pomocou RC lodičky.Prípadne prosim adresu kde by som sa o tom niečo dozvedel.
Ďakujem.

Dan - Profil | St 9.4.2003 14:12:45

Potřeboval bych někoho, kdo mi udělá vnější plášť loďky. Elektroniku si dodělám sám. Umí to někdo z Vás??

Reel | St 9.4.2003 8:40:54

Dá se najít na netu, cena je kolem 10 000 Kč....

Pepan | Út 8.4.2003 21:57:27

Ahoj, v tomto ohledu bych ti mohl možná pomoci.
Jsem už nejaký rok taky modelář a ktivně lítám s R/C modely.Vyrobit funkční loď na zavážení není zase až tak velký problém ale nevím kolik chceš investovat.
Prvním problémem je R/C souprava (vysílač a přijímač signálů). Jsou dvě možnosti legální a nelegální (pro ČR) :

V modelářské prodejně zakoupit nejjednodušší R/C soupravu 2 kanály. Kolem 2000Kč,-

nebo koupit straší třeba na www.modecentrum.cz .
Další (ta horší) použít rc soupravu , která není homologována a modeláři jej tedy nesmí ani používat (to se tyká i tebe). Když te někdo chytí tak můžeš cvaknout pokutu - osobně jsem o takovém případě neslyšel ale pokud někomu pomocí této soupravy (rušší ostatní kanály) sestřelíš model hydroplánu a on se naštve (škoda přesahující i desetitisíce) tak může být průser.

Model - Asi nejjednodušší z celého produktu. Dá se využít "odpadní materiál" a kombinace různých "matrošů" - Například tělo lodi z pěnového polystyrénu, přelaminovaného tenkou skelnou tkaninou nebo jednoduššeji i potažení balícím papírem a následné lakování. Cena by nepřeasáhla 500Kč materiál /doufám/

Elektronika - Nejdražší část. Přijímač již máme, serva (na hýbání kormidla) jsou již součástí. Potřebujeme pohon - předpokládám elektro. Dá se použít něco domácího na 12V například z ostřikovačů automobilu. Akumlátor - Olověný 12V-gelový
........
Pokud tě to neodradilo tak se ozvi na mail. Můžu se rozepsat trochu podrobněji a můžem to více probrat ale zase tak velký problém to není.