INOVACIE???

Skusali ste uz niekto pri vyrobe vlastnych boilies do niektorych guliciek(samozrejme tych na chytanie) pred varenim zapracovat kapsulu rybieho oleja? Myslim celu kapsulu obalit boilie zmesou a potom normalne uvarit, vysusit... Pri nastrazovani by sa mala kapsula vlastne ihlou vnutri nastrahy prepichnut a zacat vylucovat ten olej(napr. z trescej pecene. Tieto kapsule bezne dostat v lekarnach, ako vitaminy...). Zaujalo ma to ako napad v knihe Kena Townleyho,Navnady a nastrahy na kapry. Je to nieco nove, co by mohlo fungovat, nie??? A este ci si niekto vyraba pop-ups tak, ze pri rolovani da do cesta korkovu gulicku??? Zda sa mi to najjednoduchsie a dostaneme vlastne plavajuce boilies takeho isteho zlozenia ako budu nase klasicke, potapave boilies... Napiste, co si o tom myslite!!!
Autor diskuse: Juro B. - Profil , 19.2.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

vendohor | So 22.2.2003 0:01:26

Ja pouzivam korok na cesto(napr.Richwort)a cele to pretiahnem pancuchou,a tie kapsule su vhodnejsie pripevnit na olovo(su ktomu specialne vyrabane)ale neviem ci ich u nas dostat...(chytan 2rok v angli,kde teraz zijem

BBC | Pá 21.2.2003 23:16:19

Já už tu kapsli zkoušel a je to celkem jednoduchý. V podstatě se uválí kulička,tu si rozpůlím a vložím kapsli, poté znovu kuličku uválím v ruce. Vařím a dva až pět dnů suším. Zatím jsem používal kapsle s česnekovým olejem zakoupené v lékárně. Po propíchnutí se olej opravdu uvojňuje postupně tak jak se píše té knize.Nevidím v tom žádný problém

Juro B. - Profil | Čt 20.2.2003 1:09:02

tie kapsule sa prepichnut daju, ale treba to robit ostrou ihlou! nie taka klasicka ihla s tupym predkom. tie kapsule sme v lete skusali, ale nie davat do boilies, ale ich napichnut ako prve na vlas, a za nimi hned boilu. nebolo to zle, ale dost rychlo ten olej vytiekol, preto som rozmyslal davat ich dnu. ja viem, ze su asi aj lepsie metody, ako zvyraznit nastrahu, ale toto ma tak zaujalo...:-)))

Lumír | St 19.2.2003 20:11:12

Kapsle bude asi tezko realizovatelna. Ale zkusit to muzes. Vyroba plovouciho boilies uvedenym zpusobem je (jak rikal Rick) opravdu problematicka. Nejen ze se to neda pouzit na daleke hody,ale pri aktivite bile ryby se povlak z testa na korkove kulicce velice rychle oloupe a chytas pak na holy korek. Zkousel jsem to s vice testy,ale moc to nefunguje. To je lepsi si koupit plovouci hotovky nebo vyrabet pomoci pop up mixu.

Carpion - Profil | St 19.2.2003 19:34:26

Kapsli jsem nezkoušel,ale letos zkusím zapracovat do boilie peletu.

Koťón - Profil | St 19.2.2003 16:52:13

S tou kapslí to stojí za zkošku. Ten polystiren jsem zkoušel a neměl jsem problém. Je ale pravda, že jsem ,,polystirénové,, boilie používal jenom na zavážení. Prášek do pečení, ale funguje dobře a tak není třeba rvát do ,,bobků,, polystiren.

Vydra - Profil | St 19.2.2003 16:00:38

S tou kapsuli jsem to nezkousel, spise boiliesu "dipuji exterier" nez "interier" dopadlo by to asi stejne jako se zapracovanym polystirenem, nebo korkem, na plovouci pouzivam klasicky prasek do peceni, kulicky po napareni plavou.

onry - Profil | St 19.2.2003 13:15:23

Já myslím (nemám to vyzkoušené),že tam hrozí nebezpečí že se ta kapsle rozvaří,A vlivem vlhka se rozkládají určitě.Jsou přece určeny k tomu aby se rozpustili.Snad jen boilies nevařit a jen sušit.

miras | St 19.2.2003 9:18:07

Kapsle, zní to dobře, ale bude celkem problém to realizovat, snad jen při větším průměru boilie, aby se netrhalo. A co kapsle, už jsi ji zkoušel propíchnout? Mám dojem, že je dost houževnatá. Dej vědět, jestli se Ti to povede.

Pavel Z. | St 19.2.2003 9:07:23

Moc se v tom nevyznám, ale pokud by byla ta korková kulička menšího průměru (cca. 3 mm), tak si myslím, že to je prd platný a pokud vyššího, tak se ta ryba musí zacpat.

Rick | St 19.2.2003 8:52:06

Dobry nápad. S tím korkem nebo polystyrém to moc nefunguje. Boilies je krehky a rychle se lámá. Na daleko hody to nejde použit.