*** Skutecne je pytlactvi naprosto beznou rutinou pro nektere rybare??? ***

Vcera jsem byl svedkem jednoho hovoru o "rybareni" mezi dvema rybari (jednoho znam celkem dobre a druheho jen od videni ze zavodu a nebudu je jmenovat). Predchazela tomu tedy jeste jedna epizoda z prosince, kdy mi ten znamejsi ukazoval fotky peknych candatu chycenych v prosinci - no pochopil bych ze je chytali v noci (cca 2hod. rano) dokonce bych pochopil ze si je vzali a nepustili... posleze jsem se dozvedel ze to byla normalni masarska jatka kdy se tech candatu odneslo skutecne velke mnozstvi (prinejmensim 5ks na osobu). Vratme se vsak ke vcerejsku, v podstate slo o to ze se domlouvali na nocni vypravu, na usek reky ktery je celorocne hajeny pro velkou koncentraci ryb - ohromne mnozstvi cejnu, kapru, tolstolobiku, parem, candatu a dalsich. Zejmena slo o lov tolstolobiku... na plovouci i potapive twistry. V mezicase jsem pochopil, ze se techto a podobnych vyprav ucastni i clovek tady na MRKu velice znamy a da se rici ze i spoustou lidi obdivovany (mnou ne, proto se me to prilis nedotklo), verejne se ale prezentuje naprosto jako svaty rybar. CO VY NA TO???
Autor diskuse: fanik - Profil , 6.2.2003 všeobecné - ostatní

mirmen - Profil | Pá 7.1.2005 1:02:30

fanik, K and R: majl s Vaší hlavičkou a virem může přijít od třetí osoby, která Vás oba má ve svém adresáři , a to na adresy třeba všech ostatních z téhož adresáře. A ani jeden z Vás o tom nebude pochopitelně vědět, jelikož z Vašeho kompu samozřejmě nic neodešlo. Žabomyší válka zvyšující testosteron a vedoucí ke slovním průjmům, zatímco na celé čáře vítězí ta potvůrka, vir, který umí.
A to, že to leckteří nedokáží pochopit a jako nevěřící Tomášové stále opakují jen tu svou, na tom se těžko dá něco změnit.

K otázce: ano, mezi rybáři se najdou i pytláci, respektive - mnozí pytláci se dali k rybářům, aby svůj pobyt s náčiním u vody mohli snáze zdůvodnit.

Colombo | Pá 7.1.2005 0:30:22

Dedek ma pravdu je to tak , ak nenahlasim pitliaka ako by som bol sám pitliakom. Ved ide o to aby sme mali nejaku čest, lenže čo je to za čest ke nenahlasime teda tým pádom podporíme pitliactvo .Pitliaci nemaju co na vode robyt.Takyto ludia patria do vykladu z ocelovou vystuhou a nie medzi ludi. A co sa tyka hromadneho chytania ryb a este navrch v chranenych vodach uz to neni pitliactvo ale doslova hyjenizmus a hyjeny patria do klietky.

rybopet - Profil | St 14.4.2004 21:20:17

Dedek-prajem si,aby sa z cca 300000 členskej základne RO v Cesko-Moravsko-Slovensku aspoň 250000 volalo Dedek

Nikita - Profil | St 14.4.2004 9:45:17

Dědku , napsal jsi to dobře a pokud jde nejen o pytláctví, ale jakékoli porušení RŘ, pak bychom neměli být lhostejný a rybáře na pochybení upozornit. Sama mám zkušenosti takové, že ve většině případů se pytláctví řešilo Policii jako přestupek. Pokud jsem ji volala kvůli porušení RŘ i tak pomohla a s problémovým rybářem věc dořešila. Umím odhadnout své síly a pokud na řešení přestupku nestačím, vždy volám členy RS nebo Policii.

Dědek | St 14.4.2004 1:31:52

Všem : Chápu, že vás všechny štve, že fanik neřekl ta jména, mě taky. Otázka mněla být položena jinak a nedošlo by k čemu došlo. Pytláctví je trestný čin a jako takový by měl být nahlášen. Toto také všem, kdo se o trestném činu dozví ukládá trestní řád. Takže faník měl každopádně věc Policii nahlásit. Nemylte se, i příprava k trestnému činu je trestná !!! Nechápu, jak policisté mohli přistoupit na to, že tam s faníkem zajdou, jen je postraší a dají jim ještě šanci ! Tím by se dopustili trestného činu - zneužití pravomoci veřejného činitele. Policista je POVINEN ohlásit, projednat každý přestupek, či trestný čin, o kterém se dozví !!! A to z úřední povinnosti !!! Pokud se jedná o organizované skupiny při pytláctví, je za toto daleko vyšší sazba, jelikož se jedná o větší společenskou nebezpečnost. U pytláctví nerozhoduje cena masa, ale sám čin !!!. Pokud existují obchodníci, či restauratéři, kteří takto napytlačené ryby, nebo i zvěř vykupují a prokáže se jim, že věděli, že jsou ryby a zvěř zjískaná trestným činem, jsou podle zákona trestně odpovědní, jako ten kdo pytlačil. Faniku, když jsi opravdu pytláctví nahlásil Policii, ač takovým způsobem jak si psal je to v pořádku. Jsou lidé, kteří trestné činy nenahlásí ani anonymně. Jinak si dovoluji podotknout, ža se pánové k sobě zrovna slušně nechováte. Byla tady položena, ač špatně formulovaná otázka, tak se na ni snažte slušně odpovídat a vzájemně se nenapadat, nebo urážet. Nemáte toho dost v běžném životě mimo MRK? Nezačali jste náhodou na MRK chodit proto, že se tady dozvíte spoustu věcí, můžete s lidmi které třeba v životě neuvidíte pokecat, a mít možnost třeba i poopravit svůj názor, když je vám rozumně argumentováno? Na MRK jsem se přihlásil (pod svým jménem i se svým tel. číslem) s tím, že si za svým názorem a napsaným slovem stojím. Nemusí se mnou vždy a všichni souhlasit, ale pokud se ničeho špatného nedopustím, slušný člověk po mě neplivne. I když nám rybářský zákon, i prováděcí vyhláška připadají jako paskvil a nesouhlasíme s věcmi, které obsahují, mněli bychom je dodržovat. Jinak tady bude opravdu anarchie. Nikdo nejsme bez viny a každý z nás, byť z nevědomosti se dopouští různých přečinů. Jde o to, aby každý z nás začal v první řadě u sebe a nebyl lhostejný k tomu, co kolem sebe vidí. Už jsem to tady někde psal, 158 linka Policie ČR, linka 156 Městská, nebo Obecní Policie, obojí je zdarma. Nechte naše strážce zákona jednat. Oznamte pytláctví Policii třeba anonymně, ale hlavně nebuďte k těmto věcem lhostejní. Omlouvám se za delší příspěvek.
Petrův Zdar, Vám Všem přeje Dědek.

Vase jmeno zde.no zde | Pá 9.4.2004 14:35:46

bla bla bla kecy kecy kecy

Dalibor - Profil | Pá 9.4.2004 7:54:17

Pro žádného rybáře nemůže být pytláctví běžnou rutinou,protože rybář rybaří a pytlák pytlačí.A pytláctví je trestný čin a takový h...l patří zavřít nebo osolit pořádnou pokutou.To že je někdo ve svazu neznamená že je řybář a jak vidno zříti je takových hodně a takové je potřeba ze svazu vyprat sviňským krokem ale to se o tom nesmí jenom kecat....

Lojza - Profil | Čt 8.4.2004 23:20:17

Jeste se neprislo na to kdo je ta tajemna osoba ne Fanik ale pytlak.Ja nejsu s Moravy.

Nikita - Profil | Čt 8.4.2004 10:15:34

Pro některé rybáře ano, ale je většina slušných a dodržujících zákon a RŘ. Vždy se najdou černé ovce. Je jen na nás slušných, abychom tyto rádoby rybáře za svazu vyloučili.

Dalibor - Profil | Po 5.4.2004 7:37:09

fanATik ? :-))) joke

Tomas - Profil | Ne 1.2.2004 4:34:49

Že sem to četl až dokonce!? Ztráta času.

rybopet - Profil | So 31.1.2004 22:03:51

No precital som si to cele ako detektivku,dobre ste si davali do tela...Pytliactvo musi byt trestny cin,nenahlasenie pytliactva tiez musi byt trestny cin.Vyse styridsat rocne dedicstvo cohosi,co znamenalo musim vziat,ukradnut,vylovit,skryt,okabatit,pretvarovat sa zanechalo dlhe stopy

kryštof | Ne 4.1.2004 18:32:24

Faník>já z toho nejsem dvakrát chytrý, tak kdo je ten tajuplný pytlák a dostali ste s policií ten gang? Nebo si jenom tak trochu žvanil?

Gudaska - Profil | St 29.10.2003 11:42:25

Pan Werich kdysi řekl něco v tom směru že: "Boj s lidskou blbostí je nekonečný a nedá se vyhrát. ale představte si tu hrůzu, kdyby se nebojovalo."
Buď si toho nevšimnu, nebo neadresně a anonymně nefňukám, zveřejním místo a jména a risknu rozbitozu hubu.

Martin M. - Profil | Út 21.10.2003 20:31:04

boyscout> s tema 50 cm jsi mi, bohuzel, jeste trochu pridal :o(

boyscout - Profil | Po 20.10.2003 9:40:49

MM>neumíš číst? :-) Přece psal, že mu ten známější ukazoval fotky pěkných candátů chycených v prosinci. Jak by si to mohl být ty? Tvůj nej candát měl tak 50cm a v prosinci už sedíš doma za pecí a do té zimy venku tě nikdo nedostane :_))))

TomL | Pá 17.10.2003 13:13:29

fanik - takže to je Martin Maťák. Rozumím tomu dobře?

fanik - Profil | Pá 17.10.2003 8:22:20

MM> ...

Martin M. - Profil | Čt 16.10.2003 23:47:09

Sakra, chvilu jsem si myslel, ze se mluvi o mne! Necetl jsem to cele, ale tuhle kachnu by neotiskli ani v Blesku... Asi to ale splnilo svuj ucel...

Piškotus - Profil | Po 24.2.2003 17:50:39

Jo neska neberou,ale zejtra určitě půjdou..:-O

brach - Profil | St 19.2.2003 12:31:27

Je to fanik, není to fanik:´-(

Pavel Z. | St 19.2.2003 9:18:56

fanik: Tak když už nejsi rybář, tak tady taky řekni pravdu.

Hrouzek - Profil | Út 18.2.2003 22:55:36

poslední příspěvky jsou opravdu k pobavení :-)))

Rici - Profil | Út 18.2.2003 13:31:13

Už se perou? Už se perou?

Pepan | Po 17.2.2003 19:51:45

Chlopi, to vypada na bitku