Chobot

Znáte někdo revír nádrž Chobot u Vysokého Mýta ?
Děkuji za info.
Autor diskuse: doktor - Profil , 2.2.2003 všeobecné - revíry, cestování

Petr - Profil | Pá 7.2.2003 22:10:44

Blochin: Ve Svitavách už platí celorepubliková povolenka, takže není problém. Situace se u nás radikálně změnila, dříve se tu dost " buzerovalo " ze strany RS, ale ty časy jsou dávno pryč. Pokud se dodržuje pořádek, je vše v pohodě, jde i domluvit drobné úlevy... Neměl bych to snad ani psát, ale když se domluvíme, že ryby pouštíme - lze si zakrmit z loďky... dá se stanovat pár metrů od vody, u chaty Rosna. Pro mě tu je ale jedna věc, co mě trošku " vadí " - moc lidí, rybářů i nerybářů....
Doktor, Blochin: Boršák je veden jako nádrž Dolní Boršovská na revíru 451080 Třebůvka2 - MO Moravská Třebová, celosvazové povolenky platí, a má rozlohu 4,2 ha. U Mohelnice na písákách chytával strejda, jsou tam dle něj GIGA sumci, kapři, ale je tam ten problém, co jsi popsal, navíc stále těžba písku... Moravy se tam poměrně často dostává z koryta, jsou tam okolo louky a protipovodňové valy - okolo Lukavice, tam bydlí naše přízeň, tak to tam celkem znám, a podle mě řeka sama o sobě nic moc. Ozvu se na mail na nějakou výpravu, další případné zájemce o vody na jihu Vč uvítám na mailu. petr

doktor - Profil | Čt 6.2.2003 19:14:29

K těm obchodům, vzpomeňte na dobu nedávno minulou, kdy jedinej obchod byl Emil Kolář v Poličce...
Petr- ozvi se když tak na email, spácháme nějakou výpravu už mám nějaký info na Chrudimku a Loučnou...

Blochin | Čt 6.2.2003 16:14:22

Petr> který to je ten Boršák? Tomu říkám výzva! Na Rosničku bych chytat nešel (nehledě k tomu, že nemůžu- nejsem členem správné MO). Na tom Boršáku platí celorepubliková? Jinak co se týká obchodů, máš bohužel pravdu- ikdyž ten od Houdka je taky trochu jednooký král

doktor - Profil | St 5.2.2003 21:55:41

Petr- dík za info. Jak je ten Boršák velkej? Platí tam celorepubliková MMP ?
Přemejšlel jsem nad mapou i nad Moravou v okolí Mohelnice- písák asi 50 ha v létě ale samej koupálista , řeka hned vedle. Neznáte to někdo ?

Petr - Profil | St 5.2.2003 21:25:52

Ono tak trošku to s tím chobotem souvisí, ten je Rybářství Litomyšl a ten obchod taky. Je právě na těch sádkách. Při výjezdu z Litomyšle na Vysoké Mýto, tak před koncem rovinky po pravé straně, za 50 m je nalevo benz. pumpa s motorestem. Z hlavní silnice se sjede hned na parkoviště za branou, v jedné části prodávají ryby a v druhé je ten obchod. Jinak ve Svitavách jsou 2 obchody, jeden má p. Houdek, myslím, že má i v Poličce, ten celkem ujde a pak ještě jeden, ale ten stojí za prd. Osobně jezdím pouze do té Litomyšle, občas do Poličky a vyjímka jsou Svitavy. A co rybolov na Rosně ve Svitavách ? V 2002 tu byla celkem slušná rybačka, jenom mě mrzeli candoši, vůbec nešli - chytám vláčku s twistry. A dost si chválili naši pstruhovku, byla slušně zarybněná, ale jsou tu ... co tam lapli okolo 220 pstruhů, tak nevím, co tam zůstalo. Jinak letos chceme trochu prozkoumat u Moravské Třebové rybník Boršák, je hned pod Hřebčí, moc ryb tam není, ale jsou tam prý super kusy - kapři, amuři, štiky, candáti, nejde úplně vypustit a tak se neslovoval snad 30 let.

doktor - Profil | Út 4.2.2003 23:17:58

Obchod v Litomyšli jsem neviděl. Kde se skrývá ?
Povolenku celorep. mám zaregistrovanou v Praze.
Sádky mě nevzrušují.
S údivem pozoruji kam jsme se dostali od Chobotu... ale není to nezajímavé

Pavel Z. | Út 4.2.2003 9:32:12

Petr: To s tou celorepublikovou (celosvazovou) povolenkou je pravda. Taky jsem si to ověřoval před její koupí. Na tý povolence máš 2 nálepky. 1 krajská, druhá svazová.

Petr - Profil | Po 3.2.2003 23:45:20

Podle mě, jestli máš celorepublikovou povolenku koupenou ve Vč, platí i na revíry ve Vč., které jsou z celosvazového hospodaření vyjmuty. Jinak v té Litomyšli je na naše poměry poměrně slušný obchod, zdá se mi lepší i než v Poličce, ale to je těžko soudit. Chytat se dá dokonce na nádržích přímo v sádkách, to je celkem soda...

doktor - Profil | Po 3.2.2003 10:48:47

Doplňuji- jde mi jen o muškaření, nejde-li jinak i vláčení.

Honz@ | Po 3.2.2003 10:38:45

Pro všechny: Loučná 3 je MP revír MO ČRS Vysoké Mýto. Začíná pod jezem v Zámrsku (cca 5 km SZ od Vysokého Mýta) a končí nad jezem v Opočně. MO není zapojena do celosvazového hospodaření, takže na ní platí povolenky východočeského územního svazu (dtto Loučná 4 P nebo Loučná 5 P MO Litomyšl)nikoli povolenky celosvazové! Tak máš asi smůlu. Revír je to pěkný; před dvěma lety se tam chytala krajská Zlatá udice a Hradečáci a Třebováci docela ohrnovali nos před chytáním. Výsledky je "nachytali na švestkách" rozuměj předsudcích. Tlak na vodu je silný zejména od místních bobkařů, ale revír je dostatečně dlouhý a členitý na to, aby se tam fajnšmekři vyřádili.

doktor - Profil | Po 3.2.2003 10:08:22

Honza- Loučnou 3 jsem nikde nenašel, vo co de ?

doktor - Profil | Po 3.2.2003 8:56:35

Mám povolenku celorepublikovou MMP. Chci chytat v pěkném prostředí na přírodní vodě- komerční rybníky nee ! Loučnou a Orlici mám na seznamu vod které chci tuto sezonu začít zkoumat taky Sázava 17,18,19 u Žďáru n. Sáz.Chrudimka nad a pod Sečí. Společnou výpravu jen uvítám.

Honz@ | Po 3.2.2003 7:11:15

Chobot je dlouhou dobu v majetku Rybářství Litomyšl, tak jako hodně dalších rybníků kolem. Jestli si chceš doktore zachytat, máš možnost na Loučnou 3, 2, 1 (od Zámrsku po vodě až do Pardubic) nebo Novohradku číslo nevím od Chroustovic po vodě. Řekl bych, že to jsou slušně zarybněné řeky. Jinak Rybářství Litomyšl prodává povolenky na některé nádrže (vím o dvou rybnících na Budislavi), můžeš se přeptat, najdeš je v telefonním seznamu nebo při výjezdu z Litomyšle po pravé straně ještě před zatáčkou u Vertexu (dnes tuším Saint-Gobain). Nebo pošli e.mail a kontakt, dohodnem se.
Honz@

Petr - Profil | Ne 2.2.2003 23:37:41

Podle mě se tam nesmí chytat, je normální soukromý rybník, ale ne pro sportovní rybolov. Jak pojedu okolo, mrknu se tam, ale z 99% jsem pesimista. Jinak, já jsem ze Svitav, tak jestli objevíš něco solidního, kam se nyní dá zajet, dej mi prosím vědět, už mě svrbí ruce. Povolenky mám, není problém. Přemýšlel jsme nad Labem nebo Orlicí, ale tam to člověk musí znát, jinak je to celkem marnej boj.

doktor - Profil | Ne 2.2.2003 20:48:49

Martin-Tož tak tím to hasne. Doporučoval mi ho na dravce jeden starý rybář, že tam jezdíval před lety muškařit. Sákryš, jsem od Poličky a hledám nějakou mimopstruhovku řeku či stoják kde by se dalo zachytat. Poradíš něco ?

Martin - Profil | Ne 2.2.2003 11:32:26

chobot znám ale nesmí se tam chytat co já vím