Hloubka bahýnka

Docela by me zajimali vaše názory,zda-li se dá stahováním prutu zjistit,jestli je v místě nahazování bahno či ne a když ano,tak jak asi hluboké??Docela mě překvapilo při rybolovu na soukr.revíru v Pístovicích na Vyškovsku,že olovo šlo ode dna při stahování prutu odlepit úplně lehce a pak jsem při jedné vázce vlezl pro montáž a téměř všude jsem zapadal nohou do vzdálenosti 80m od břehu asi 15-20cm do bahna/hloubka v revíru všude do 80cm/!Tak mě napadá,kolik může být hluboké bahýnko,když při stahování cítím,jak jde olovo těžce odlepit ode dna?A už vůbec žasnu,jak v tomhle vůbec můžou ryby nástrahu najít!Zajímají mě vaše poznatky,zkušenosti a taktika lovu na takových revírech!Díky!
Autor diskuse: Alcazar - , 15.9.2002 kaprařina - techniky lovu

Spinner - Profil | Út 17.9.2002 10:20:20

Na plavanou jednoznacne do krmeni burisony apod.Musi se to rozpadnout o hladinu.

Honzas | Po 16.9.2002 8:31:31

Jeden ze spůsobú, jak zjistit hloubku bahna je použití bílé bavlnky (nebo jakéhokoliv bílého pevnějšího provázku) s olovem na konci vlasce. Podle zašpinění bavlnky a úhlu, který svíral vlasec a dno je možné přibližně určit hloubku do jaké se danné olovo v bahně propadne.

deni - Profil | Ne 15.9.2002 22:48:04

Nahodou jsem musel pouzit hadicku proti zamotani a nemel jsem jinou nez gumovou/pruhlednou.po stahovani jsem zjistil ze uvnitr hadicky je zabahnena voda a tak jsem ji prodlouzil o cca dalsich 20cm.Bahno potom zkoncilo az 7-10cm pred koncem hadicky.Dulezite bylo nechat pokud mozno hadicce pruchozi oba konce.Byla to montaz typu Helicopter jen pouze trochu upravena.Vypadala nasledovne:Na sokovku provlekni pruhlednou hadicku,dale plastovy koralek,pevnostni obratlik s navazcem,plastovy koralek,gumovy koralek a na konec olovo se zatavenym obratlikem.Tot vse co provlekas.Zjednodusene pak vem treba zapalku a provlec ji hornik koralkem tak aby druhym koncem trcela ven cca 1cm smerem k hadicce.Tu pak natahni na tu vycnivajici zapalku a pak si urci vzdalenost koralku od olova a tim i vicemene hloubku zapadnuti nastrahy. Ja pouzival koralek az metr od olova s navazcem cca 35cm dlouhym na bahne cca 80cm hlubokem!!!!Samozrejme nepouzivej zapalku ale napr. nejakou plastovou tycinku.Zapalka byla jen priklad.odpor vzduchu pri letu a odpor vody pri dopadu ti udrzi navazec u vrchniho koralku.

Petr - Profil | Ne 15.9.2002 22:17:16

U nás na rybníce ( Svitavy 451 076 ) je místy vrstva bahna i přes 1,5 m . Když tam vlezu, mám místy po prsa blato. Řešení jak něco chytit na dálku = olovo zapadne hluboko - koncové olovo na délku tak 1 metr, nebo průběžně a dát háček na konec, měl by zůstat na dně. Důležítý je i tvar olova, nejhorší byly klasické koule.