Co čekáte od rybářské stráže?

RS se občas bojí zasáhnout, má privilegia, chutná ji moc a dává to najevo atd. Je to pravda?
Autor diskuse: brach - , 6.7.2002 všeobecné - ostatní

Marek | Čt 18.7.2002 13:49:31

Dobre je jak me drbe RS za to ze na P vode nemam vyskrtane dny a za par dnu ho vidim jak chyta na rybku, co myslite ze mi rekl, kdyz jsem se ho zeptal jestli pro neho plati nejaka vyjimka "at jdu do hajz.."

jinak uz mam vic kontrol(6+1 trotl asi 20 vychazek) nez chycenych ryb :))

Prca | St 17.7.2002 11:31:21

Nejsem RS,ale to co tu píšete je děs.Kdekoliv,(nemyslím pouze tuto otázku),jsou jenom debaty,jak s čím vydrbat.Porybný je funkce dobrovolná,bez nějakých požitků(s vyjímkou povolenky),a nevděčná.Byl jsem porybným x krát zdrbán,ale holt to musí být.V jednom si myslím,že by se mělo přitvrdit,a to je pořádek u vody.Jinak pro spinnera a míru:"Try to do it"

Martin M. - Profil | Po 15.7.2002 10:19:13

mne nikdy zadny porybny nebuzeroval a nidky jsem zadne problemy nemel. Vetsinou si jeste pokecama, co, kde, jak... Neverim, ze na vas jde RS s tim, ze vas serve a sebere vam papiry!

Vydra | So 13.7.2002 8:34:50

Od rybářské stráže čekám zejména to,že bude dodržovat rybářský řád.Pokud to po nás vyžadují,což je správné,musí ho v první řadě dodržovat oni a ne si dělat,co chtějí!

roman | Čt 11.7.2002 1:08:25

DĚS A HRŮZA CO PŘEDVÁDÍ- TŘEBA RENO! NA MLÝNECH SE LONI CHYTALO ZCELA BEŽNĚ NA 3 PRUTY! RENO CHODIL POUZE V NOCI A ZAJÍMALO HO POUZE CHYTÁNÍ PŘES ČAS. TO CO DĚLO PŘES DEN-NEZÁJEM! CO NA TO MRS!!!! DOUFÁM ALE NEVĚŘÍM ŽE SE NĚKDY PROBUDÍ!!!!!

míra - Profil | Út 9.7.2002 16:21:20

Musím souhlasit se Spinnerem,je to přesně tak jak píše.Otravují rybáře a pytláků se bojí.Stačí si zajet na Nový Mlýny a člověk až žasne.

Spinner© - Profil | Út 9.7.2002 13:17:54

Moc posuzovat to sice nemuzu (za 8 let me kontrolovali asi 4-3 krat), ale myslim, ze RS spise otravuje normalni rybare a pytlaku si nevsima.Aspon me vzdycky buzerovali a nic z toho...(a pritom jsem nic spatnyho nedelal-chytal jsem ryby).

standas | Út 9.7.2002 10:40:52

Členové rybářské stráže by měli především znát perfektně rybářský řád. Možná by se u sporných bodů - a ty budou, vývoj techniky a vybavení bude v předstihu - měli jednou za čas sjednotit na výkladu.Možná i zvážit zveřejnění takového výkladu. A tito lidé ať jsou pak u vody co nejčastěji a proti těm co řád porušují hlavně ve smyslu "hlavně ať kus masa odnesu" zasáhnout tvrdě. Možná by neškodila spolupráce s policií, protože na pytláka asi rybářská stráž nemá metr.
Moje zkušenost s rybářsku stráží nebo chcete-li porybnýma je dobrá. Většinou jsem se od nich i něco dověděl o revíru. Myslím že slušný rybář a služný ale ne bojácný člen rybářské stráže jsou spojenci.

siro | Po 8.7.2002 17:55:55

Většinou jen to že si s nim dobře pokecam.
Když je to blb tak ho setřu(málokdy si z RŘ pamatuje víc jak já).Letos jsem byl kontrolován asi 6x.Roztřelil mne předposlední hňup(asi 30let-žadný důchodce),nejdřív mne seřval že parkuji u vody autem,které nebylo moje,když se vše vysvětlilo chtěl mi psát do členského průkazu(ne do povolenky)kontrolu se slovy"jak to chceš napsat".Když jsem mu vysvětlil jak to má napsat a kam(po drahné chvilce našel i placku),svou neznalost vysvětlil že maj pořád nějaké školení a změny Bůůůůůůůůůůůůůůůů

siro | Po 8.7.2002 17:55:01

Většinou jen to že si s nim dobře pokecam.
Když je to blb tak ho setřu(málokdy si z RŘ pamatuje víc jak já).Letos jsem byl kontrolován asi 6x.Rostřelil mne předposlední hňup(asi 30let-žadný důchodce),nejdřív mne seřval že parkuji u vody autem,které nebylo moje,když se vše vysvětlilo chtěl mi psát do členského průkazu(ne do povolenky)kontrolu se slovy"jak to chceš napsat".Když jsem mu vysvětlil jak to má napsat a kam(po drahné chvilce našel i placku),svou neznalost vysvětlil že maj pořád nějaké školení a změny Bůůůůůůůůůůůůůůůů

Laďa | Ne 7.7.2002 6:49:47

Především profesionální přístup a perfektní znalost předpisů a RŘ.Sám jsem problémy neměl, ale člověk zaslechne leccos.Jinak si myslím, že proti pytlákům, zvláště organizovaným, ani sebeobětavější jedinec nic nezmůže, to by měl být týmová práce. Na druhé straně je fakt, že jsou lokality, kde se s RS nepotkáte, jak je rok dlouhý. Tak nevím...