Jaké má opodstatnění lov na tři pruty ?

je někdo z vás schopen mi to konkrétně a jasně vysvětlit ? a co si o tom myslíte ?
Autor diskuse: red.foot - , 3.2.2002 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Igor - Profil | Pá 17.10.2003 7:34:13

zubáč: proč stahuješ pruty? Vždyť se může čeřenovat i při nahozených 2 prutech. Aspoň teda v MRS.

Bubák | Čt 16.10.2003 13:30:22

Dost mě překvapuje vaše diskuse.Proč nechytat na tři či čtyři pruty.Když vás nechytí porybnej tak je to úplně jedno.Alespoň je větší šance něco drapnout.

zubáč | Pá 30.5.2003 7:54:19

Pokud berou nestíháš normálně obsluhovat 2, pokud neberou ani čumět na 3 ti nepomuže. Maximálně bych umožnil chytat na 2 pruty + na bič nástražní rybky, ale to jen takový lehký úlet ... protože málokdo chytá nástražní rybky v době jiného lovu... Raději na chvíli stáhnu pruty a hodín čeřen ....

i - Profil | Po 26.5.2003 10:57:28

Muším, vláčím a fídruju, nechápu k čemu jsou dobrý dva pruty, natož tři.

Bart | Ne 25.5.2003 20:29:00

K otázce:Ani 10 prutů vám nepomůže,když nic neumíte a když ryby neberou.

Bart | Ne 25.5.2003 20:24:02

Pánové a dámy: Dokážete si představit revír o rozloze cca 10ha,kde by se sešlo tak 20 rybářů lovicích na 3 klacky? Vždyť by neměli ani kam nahazovat. Zajeďte se podívat na Nov.Nadrž. přes sobotu a neděli. Už tak se tam člověk ani pořádně nehne a co teprve při lovu na tři pruty.Skuste se zamyslet nad tím co chcete.Lov na tři pruty budiž ale tam kde nebudete zabírat 200m úseky. Toť vše.

Luk - Profil | Po 15.4.2002 22:28:43

Chytám od roku 1961 a myslím, že jsem si nejlíp zachytal většinou tehdy, když jsem chytal na jeden prut. Dva pruty jsou někdy k zbláznění a jindy je jedno jestli máš jeden nebo deset. Během let jsem dospěl k jemnému chytání a to je nejlepší s jedním prutem. Tři pruty mohou mít význam u kaprařských specislistů při průzkumu nové lokality. (Ale specialista jistě ví, žě než tři pruty jsou lepší dobré oči a zdravý rozum)

brach | Pá 12.4.2002 5:42:18

Žádný.

Formaggio - Profil | Čt 7.2.2002 11:58:02

Smráďata maj povolenou manipulaci s jednim prutem držitele povolenky - ty jsou v pohodě. Ale jak nějakej velkej smrad má zjistit jestli ho to baví a jestli event. koupit povolenku? No, musí pytlačit. A z pytláků se podle mě jen těžko stane rybář C&R.

Kicker | Čt 7.2.2002 10:13:01

Red.foot> Ok! :-)

G. Moolis - Profil | St 6.2.2002 15:28:50

KICKER: Ta debata je fakt vyhrocená, Jeden nápad na tři pruty bych možná měl. Když si bobkař vezme k vodě malý smrádě (dejme tomu do deseti let) aby mohlo vůbec poznat jestli ho to vůbec baví a bavilo se s proutkem se splávkem. Jenže je to zase zneužitelný. Nikoho neohovárám, ale jsem
realista.

red.foot | St 6.2.2002 14:30:56

KICKER : nabízím smír. tuto otázku jsem nepoložil proto, že bych chtěl zavést lov na tři pruty, ale proto, že se na to ptal někdo přede mnou a já jsem vůbec nepochopil, proč by se na tři pruty mělo chytat. myslel jsem, že zde najdu odpověď. nestalo se. že se rozpoutá taková debata jsem netušil, ale jsem tomu velmi rád. to nikdy neškodí. třeba se časem naučíme i krotit emoce. takže mír, kickere ?

Kicker | St 6.2.2002 14:08:45

G.Moolis: Ak si nepochopil z mojho pravopisu, sorry, ja som SK. A vyzera to tak, ze novy zakon o rybrastve budeme mat uz v marci. A ked sme pri tom, mna sa nemal kto zastat! :-( A ked sa jeden nemenovany redaktor v clanku vyjadril, ze novy zakon je horsi ako za cias komunizmu, napadli ho dvaja pani z Rady SRZ, ze im neposkytol priestor na vyjadrenie. Ani ich nezaujima, ze oni maju priestor v RRR, kde vychvaluju svoju pracu na zakone a oni tiez nedaju moznost sa vyjadrit tym, ktori maju iny nazor.
Red.foot> Ja som sa sem rozpisal len preto, lebo sa obcas stava, ze na konkretnu otazku obcas nedostanes odpoved, ako je to v tomto pripade. Vsetky prispevky na zaciatku boli pisane oponentmi a niesli sa len v znameni osocovania. To ma nastvalo.
Ja si myslim, ze 3 pruty ano, ale len v presne stanovenych podmienkach. Nenapisem sem ale ziadne argumenty, lebo sa necitim byt takym odbornikom, aby som vam to dokazal vysvetlit tak, ze by to pochopili vsetci, po precitani niektorych prispevkov pochybujem, ze by to pochopili ci chceli pochopit aspon niektori. :-(
Skor si myslim, ze bola tato otazka zadana (v tejto dobe) nespravne. Su aj palcivejsie otazky -mnozstvo ponechanych ks ryb, praca rybarskej straze, doby lovu.... MM s RC by mohol spravit anketu na tuto temu a zaujimal by ma vysledok (teda koho co najviac trapi).
Add. funkcionari - ak aj nejaky tieto stranky citaju, myslis, ze by sa pokusili vyhoviet niektorym poziadavkam (ti, co sem pisu, su vacsinou vzdelanejsi ludia, ktory uprednostnuju sportovejsie sposoby lovu a je fakt, ze ti su len malou castou vsetkych rybarov)? Pochybujem! Kym za nimi nepride zastupca (-covia) nejakeho klubu (ci aj viacero) s konkretnymi ale realnymi poziadavkami s tym, ze ich predklada v mene velkeho poctu clenov, tak sa asi nic nezmeni.

Cyril | St 6.2.2002 10:07:31

Promiňte,nejsem moc zkušený rybář,ale snad se mohu zapojit.Na ryby chodím kvůli pobytu v přírodě a příjemného odpočinku u vody.Nejsem masař,ale nějakou tu rybu si občas vezmu.Po přečtení příspěvků k téhle otázce začínám mít strach,že vzniknou kluby plavačkářů,feedristů atd.,které se budou hádat mezi sebou a bude to ještě horší,než je to teď a k žádným pozitivním změnám nedojde.

red.foot | St 6.2.2002 10:01:11

KICKER + ALL : ovšemže každá skupina rybářů má jiné požedavky. já jsem tuto otázku položil proto, že lov na tři pruty je jeden z nejnesmyslnějších, co jsem tady četl. pozorně pročti příspěvky a povšimni si jedné věci : NIKDO nedokázal tento požadavek zdůvodnit. není to ironie ? napadlo Tě (vás) někdy, že třeba naše připomínky sem chodí číst i samotní funkcionáři ? někteří nejsou tak blbí, jak si myslíme. co si budou myslet ? jsme jim jen pro smích. protože v jednotě je síla. to se ví už tisíce let. to je nutné si uvědomit. já bych se omezil na požadavky, které jsou důležitější a HLAVNĚ, mají racionální základ, a tím i šanci na to, že budou někdy prosazeny. pochopil jsi ? nebo se mýlím ?

rychet - Profil | St 6.2.2002 9:42:12

Vážení pánové, chtěl bych Vás požádat o následující. Přečtěte si znovu tuto dikusi. Doufám, že uvidíte to co já, a z čeho je mi velice smutno. Co se ve většině příspěvků opakuje?
Podezřívavost oponentů z nekalostí, znevažující poznámky, jakoby lidi neslyšeli druhého (někteří nechtějí slyšet) a mnoha lidem schází obyčejná lidská slušnost. Tímto způsobem nemůže probíhat výměna názorů a takto nelze najít optimální řešení problémů.

G. Moolis - Profil | St 6.2.2002 8:23:48

Kicker: Už se bojím všeobecného hájení na tekoucích vodách v Čechách, to bude děsný.. Taková novota.
Většina rybářů z tohoto klubu má na změny v rybářském řádu zcela jiné požadavky než vy.
Jak se vásCarp Club zastal? Jaké jsou výsledky jeho činnosti v rybářském zákonodárství??

Kicker | St 6.2.2002 8:17:50

Martin M> Samozrejme, ze su dolezitejsie otazky. Chcem len poukazat na to, ze kazda skupina rybarov ma ine poziadavky. Pokial sa nebudu tieto skupiny navzajom podporovat a neurobia kompromis, tak sa mozno aj vy dockate takeho unikatneho rybarskeho zakona ako my. Uz sa tesim na vseobecny zakaz lovu, vsak teraz uz bude platit aj na tecuce vody...... :-(

Inac pokial viem, tak otazka lovu na 3 pruty je pre vacsinu kaprarov pomerne nepodstatna. Aj preto na sere, ked niekdo zada takuto otazku, ktora ma podla mna len jediny ciel = trochu si ponadavat na kaprarov.
Mimochodom, RED FOOT, tebe co striekalo na monitor, ked si tuto otazku zadaval?
A este cosi. Padla tu aj kritika na Carp club. Tak sa vas len opytam. Co si myslite, kto sa vas zastane, ak budu chciet zmenit RR vo vas neprospech? Hadam len nie miestne organizacie rybarskeho zvazu??? Pokial viem, zatial este neexistuje ziadny klub plavackarov, feedristov..., ktory by mal dostatok clenov a dokazal prezentovat vas nazor navonok.

Ked sme pri tom, svoje prispevky som napisal, aby ste videli, ze existuju aj ludia s inymi nazormi a vidim, ze by vedela vacsina z vas za nazor ukamenovat.

Martin M. - Profil | Út 5.2.2002 17:46:06

Kicker a ostatni> ja chytam na plavanou, ale zkousim i kaprarinu a dokonce jsem na 3 pruty chytal (jednou asi hodinu dokonce na 6 prutu, ale ty jsem jen hlidal nepritomnym rybarum ;-). Presto bych to do RR ani na vybranych revirech nedoporucil. Nechal bych to jako moznost pro soukrome reviry.
S tou toleranci mas jiste pravdu, ale v otazce 3 prutu bych se na to neodvolavat.
Taktez si myslim, ze jsou dulezitejsi veci v RR, ktere je potreba zmenit, ale neni to ani doba lovu, ani pocet prutu, ani zavazeni nastrah, ani nic jineho, co by ROZSIROVALO moznosti rybolovu. Presne naopak - zprisnit limity ponechanych ryb, to je pro mne nejvyssi priorita.

Formaggio - Profil | Út 5.2.2002 12:16:59

Pruty jsou neefektivní, takže množstvím se to nedožene. Kapraři by měli mít možnost používat vrhací sítě, proč ne? Vždyť přece kapr je bůh a slušné zacházení nemůže ničemu uškodit. A malej elektrickej šok taky nikoho nezabije....

Roman C. - Profil | Út 5.2.2002 12:15:44

Pokud chceme zmenit RR, tak cesta urcite nepovede pres prosazeni lovu na 3 pruty. Povazoval bych za velky uspech, kdyby se podarilo zmenit k lepsimu doby lovu na MP a P vodach - tuto zmenu podpori snad vsichni rybari. Pro 3 pruty zvednou ruku pouze kaprari a to jeste ne vsichni. Pro muskare, vlackare, plavackare jsou i 2 pruty zbytecny luxus a poctem prutu se rybarina k lepsimu neposune - spis naopak!!

Kocour - Profil | Út 5.2.2002 10:48:48

Až budou případně povoleny tři pruty tak začne hnutí za čtyři a tak by to mohlo pokračovat dál.

red.foot | Út 5.2.2002 10:41:51

medvěd : kicker je prostě drsnej. myslím, že si poprskal monitor

red.foot | Út 5.2.2002 10:38:17

KICKER : pěkně jsi se rozhorlil, mládenče, ale tvůj románek není odpovědí na otázku. a my pořád nevíme, proč to chcete. tak položím ještě jednu : potřebuji k ulovení kapitální ryby (obecně) 3 pruty ? chcete něco prosadit a nevíte proč. nebo to jen neumíte řict ?

medvěd | Út 5.2.2002 10:30:18

Kicker:nekomentuj,ber to tak,že mám prostě názor.Jo a jsem plavačkář a ryby do sítě,nebo vezírku nedávám ,prostě je pouštím a to hned,navíc mám většinu háčků bez protihrotů a i na malé ryby používám podběrák.

TomL | Út 5.2.2002 10:22:55

Kicker - asi tu debatu poslu definitivne do prdele, ale to je jediny rozumny zaver.
Uz jsi nekdy zkousel valit po dalnici 260 km/hod. Vis jaky je to super zazitek a ty netolerantni kreteni v ostatnich autech te nechapou. Vzdyt kdo nezkusili, tak at drzi hubu, ze..... Tobe jde prece jen o nejvetsi rychlost, maximalni maximum.

Vse ma svuj cas.

Chacharius - Profil | Út 5.2.2002 10:19:31

diskuse na tema pocet prutu je uplna kravina a me osobne, je uplne jedno, jestli ma clovek nastrazeny dva nebo tri pruty. Jsou mnohem dulezitejsi pravidla, ktera by se mela dodrzovat a opravdu vyzadovat a v pripade porusovani tvrde postihovat !

Kicker: to s tim plavackarem 50m pod dalsim rybarem je dost nesmyslny pripad !

vsichni: pro pana jana, uz zacneme myslet, kdyz jsme Homo Sapiens Sapiens ! A hlavne v sirsich dimenzich nez "ja" a okoli trech metru !

Kicker | Út 5.2.2002 9:24:13

All: Poznate pojem TOLERANCIA?
Medved: Tvoj prispevok nie je vhodny komentovania.

Kolko je vas tu hrdinov - chytam len na jeden prut a som "majster sveta". Ha-ha-ha! Urcite nie ste sami.
Ide aj o ine. Je jedno o akom lovnom sposobe je rec, v kazdom sa najde totalny K O K O T. Sorry za vyraz, ale co povedat na cloveka, ktory je profik v privlaci a prezentuje sa v mediach a napise clanok na temu C&R: "...ja som v zivote nepustil naspat mierovu rybu....".
Dalsia prihoda lovca privlacou: "Chytil som kapitalneho zubaca 90+ ale nechcelo sa mi s nim srat, tak som mu pri vode odrezal tupim nozikom hlavu, hlavu zobral domov a ostatne hodil do vody."
Dalsi hrdinovia - plavackari - robime si "srandazavody" a sutazime, kto chyti viac ryb a samozrejme musia byt prechovavame az do konca lovu v sietkach. Nehovorim, ked ide o naozajstne preteky ci vazny trening, resp. si raz zacas chcem spravit pekne fotky, ale zo srandy!!!
Este cosi. Zoberte si eticku stranku veci. Pride k rieke poloprofik /plavackar/ s 15-20 litrami krmiva sa posadi povedzme 50 m pod nejakeho rybara (po prude). Ten sa asi potesi, ze dochytal, vsak?!?

Jedine, ako si viem vysvetlit vasu reakciu na temu 3 pruty, lov v noci a pod. je, ze ste sa v zivote nepokusili chytit svojho kapitalneho kapra, sumca,...... A preto vam chyba pochopenie pre iny sposob rybolovu.
Tiez nehovorim, ze by sa mal povolit lov na 3 pruty na vsetkych vodach a bez obmedzenia. Viem si predstavit, ako by krmitkari s 3 laminatmi lovili podmierecne kapre na malych vodach.... ale na druhej strane su obrovske reviry, kde bol od nas prvy rybar vpravo aj viac ako 1 km a vlavo 100-150 m.
Ktosi tu pisal, ze ide predovsetkym len o zisk predajcov rybarskych potrieb, lebo by si ludia kupovali treti prut............preboha, ty mas dokopy 2 pruty.

Este jedna zasada na zaver: Ak som cosi nevyskusal a preto nepochopil, neznamena to, ze budem automaticky vsetkych tych "druhych" obsudzovat a ohovarat.

Pepan | Po 4.2.2002 20:13:03

Souhlasim se sirem

Siro | Po 4.2.2002 17:10:17

Kdo nenachytá na jeden prut,tomu bude k hovnu druhej i třetí:c)

lukasjicha - Profil | Po 4.2.2002 15:06:33

Takový rybář chytající na tři pruty s kačenama by byl schopný blokovat i 100m úsek břehu.