Jak si představujete.....

Jedna kratochvilná otázka:
Jak si představujete rybářské nebe, jak si představujete rybářské peklo? Koho byste tam nejraději poslali?
Autor diskuse: G. Moolis - Profil , 31.1.2002 všeobecné - ostatní

David Havlíček | Pá 24.5.2002 16:20:17

no do pekla bych asi poslal p. J.V. ("odborníka" na sumce:-))

marfic | Po 4.2.2002 12:16:03

rybarskej raj si nemusim predstavovat, ten zazivam vzdycky kdyz jdu na ryby a neco se mi na ten hacek vobesi, nekdy jenom staci kdyz jsem u vody a je tam klid, a peklo zazivam vzdycky kdyz si jdu koupit neco k zemanovi a knakos tam ma prednasku na libovolne tema

red.foot | Po 4.2.2002 10:57:04

moolis : nikdy není pozdě. takže máš ještě dost času

G. Moolis - Profil | Po 4.2.2002 9:21:42

Licifer: Tak tebe neznám.

LEVIT - Profil | Ne 3.2.2002 20:43:58

Pike: Drogy jsou špatné! To nevíš?

Luciferos Hantos | So 2.2.2002 13:43:17

G.Moolis,tebe si vezmu do pekla.Ty jen obracíš všechny otázky ve svůj prospěch.Tvůj Licifer

red.foot | Pá 1.2.2002 8:42:41

levit má ale pravdu. protože nic takového jako rybářský ráj nebo peklo neexistuje. nicméně pokud by se začaly v nebi chytat ryby, stalo by se z něj rázem peklo. vždyť se podívejte všude okolo. jak má být na světě mír, když se mezi sebou nedokážou dohodnout a najít společnou řeč ani podělaní rybáři. mimochodem, rybářské peklo (nebo jeho alternativu) rozhodně uvidíte a zažijete na státní svátek 5.-6. července na mušovském jezeře.

pike | Pá 1.2.2002 7:04:42

Levit: Neprehnal jsi to s tou jogou nebo jsi dal couda?

Bonefish | Pá 1.2.2002 6:08:31

Peklo? To jsou Čelisti.

LEVIT - Profil | Čt 31.1.2002 22:22:04

G.M:Jednou v srpnu na Berounce se rojily jakýsi 2mm velké muchničky, jejichž bodnutí bolelo víc jak od ováda. Tehdy jsme s Pitrisem brodili bez broďáků, jen v trenýrkách, ryby krásně sbíraly, takže se člověku nechtělo pryč. Člověk pak už ani nevěděl, jestli to co ho právě bolí je už předešlej štípanec a nebo novej nezabitej, takže se už ani nemlátil a to bylo nejhorší - výsledkem pak byly dvě asi 30 cm velký červený opuchliny - na každým stehnu jedna. To by bylo nejspíš Tvoje peklo ve vyšších otáčkách, horší už asi fakt jenom moskyti..
Vzhledem k tomu, že ryb bych se dokázal (sice s nevolí ale přecejen dokázal) vzdát, by moje rybářský peklo muselo souviset s něčím jiným:
Usaďte se pohodlně ve vašem křesle, zavřete oči, uvolněte svá víčka, hlavu, ruce...Vnímejte svůj dech.. Představte před svýma očima scenérii panensky čistého jezera, ve kterém si klidně svobodně nazí plavete .. cítíte se tak svěží, plní energie, spokojení, šťastní, uvolnění..prosti jakéhokoli strachu či běžných denních starostí.........a náhle zjistíte, že jezero je plné hladových štik, které skáčou po všem co se hýbe, ale nejvíc po tom nejcitlivějším co na svém těle máte!! :-) Bojíte se? Stahuje se vám kaďák strachem o vašeho nejlepšího kamaráda? To je dobře! :-))))
Druhá verze rybářskýho pekla je dost podobná - bejt zaživa rozežíranej malýma, pouze 3cm velkýma piraňama. Tzn. hezky pomalu, aby člověk ještě cítil, jak se mu už některé prožraly břichem do jater, tenkýho střeva, plic, žaludku, hrtanu.. konec by nastal až tak za půl hoďky..docela dobrý, ne?

A nebe? Vzhledem k tomu, že rybaření je převážně pudová záležitost s kapkou soutěživosti bych rybaření v nebi nejspíš nechtěl. Stačila by mi panenská příroda s křišťálově jiskřivou vodou, ve které by bylo vidět až na dno, všude spousta zvěře a ryb, žádnej prut, žádná puška, ani háčky bez protihrotu a podběrák bez uzlíků nebo uspávací střely, žádná touha něco chytit, ulovit, vlastnit, prostě jen klid, štěstí, hudba sfér..poslal bych tam všechny co mám rád a i ty ostatní - však oni by se tam dostali taky do pohody.

Trabuko | Čt 31.1.2002 21:46:54

pike:rybářský ráj možná prožíval Petr Kettner když psal knihu Ráj tichých bláznů ale rybářské peklo je opravdu číst články od Slámi nebo Lafanta a jim podobných, kteří přicházejí ne něco co se snážíme již pár let zapomenout a věnovat se staré dobré technice kdy musíme bedlivě hlídat splávek nebo špičku prutu. Čau

Karlos - Profil | Čt 31.1.2002 19:17:03

G.M:Všechno co bys chytil bys musel sežrat.To by bylo peklo.

sendwich | Čt 31.1.2002 19:07:17

G.M. - Chach. - jojo semínka rybám - zbytek do bramboráků - nebo do vodní dýmky :o)) jo a jinak peklo je peklo - tolik špatnejch věcí pohromadě :o)))))

G. Moolis - Profil | Čt 31.1.2002 9:50:10

Pike: Ten spisovatel je asi doopravdy ujetej, bůhví co hulí za slámu.

G. Moolis - Profil | Čt 31.1.2002 9:48:58

Jednou jsem chytal na mouchu na Lužnici, ryby moc nešly, zato komáři jo. neměl jsem dlouhý rukávy, na právy ruce jsem si pak napočítal sedmdesát dva bodanců. To je podle mne peklo. A poslal bych tam jednoho brněnskýho podnikatele, co si vymyslel zásilkovou službu, a posílal mi objednanné zboží natřikrát bez upozornění, pochopitelně poštovné a balné jsem si vždycky platil.
Lidí s mými zkušenostmi je víc, proto ho nechci jmenovat.

Royal Wulff | Čt 31.1.2002 8:48:29

Cital som kedysi poviedku o rybarskom pekle, myslim ze to pisal John Gierach, ale nie som si isty:
Muskar sa dostane do pekla. Dostane sprievodcu, pride k prekrasnej rieke, kde neustale kruzkuju pstruhy. Naviaze prvu musku, aka ho napadne, nahodi a vzapati zdolava nadherneho pstruha. Pusti ho a znova nahodi. A znova zaber, zdolavanie a podobranie. Toto sa opakuje stale znova a znova, na akukolvek muchu. Zufaly muskar sa pyta sprievodcu: A to je tu stale tak? Ked mu sprievodca odpovie, ze ano, chudak muskar si povzdychne: To je peklo!

Lubo | Čt 31.1.2002 7:54:56

Někde jsem četl takovou povídku: v rybářském nebi je krásná příroda, ještě krásnější ryby, které berou pořád a na všechno. V pekle je to to samé, akorát rybář si ani nevrzne.Je pořád strašně hladový a s popálenýma rukama, protože při záběru ryby když sáhne na prut aby zasekl, ten se rozžhaví do červena. Dovedeš si asi představit ta muka, když koukáš, jak brzda hrčí a ty nemůžeš nic dělat.

pike | Čt 31.1.2002 7:32:35

Doporucuju precist si clanek od koelgy Slamy v Kajmanovi, mam dojem, ze ten clovek je z tech aminokyselin, kaseinu, lactabulminu a dalsich sracek uplne zblby. Kapr se tam meni na kaprarske podlozce na nejakou puvabnou cernovlasku, svaty Petr chodi s Luciferem na ryby, hrisnici jim zavazi montaze, stavi bivaky.....................
Proste uchylarna. Muzu zapujcit.