Černá Hora - lov na pobřeží?

Ahoj všem. Potřeboval bych prosim poradit. Čeká mě rodinná dovolená na pobřeží v Černé Hoře a já bych si zde rád zarybařil. Máte někdo nějaké zkušenosti? Počínaje povolením k lovu, přes techniky až třeba po nástrahy. Rád bych například vláčel, ale nevim jakej bude úspěch. V Chorvatsku jsem rybařil x-krát, zde to bude asi podobné, ale doufám, že lepší s rybama. Říká se, že už i na jihu Chorvatska kolem Dubrovníku se to s počtem ryb kolem pobřeží zlepšuje, dokonce zde někdo psal o úspěšném vláčení na Mljetu, což mě hodně zaujalo. Asi je to hodně otázek na jednou:). Za každou odpověď a radu budu vděčný, Petrův zdar, klucina.
Autor diskuse: klučina - Profil , 24.6.2007 dravci - ostatní

Rezeň 5,125 - Profil | Po 7.5.2018 11:07:44

EnTonny >> povolenka potřebná je, je to podobné jako v hrvatsku,
Na loď to platí dvojnasobne.
Odkaz Ti nedám, z telefonu to nejsem schopnej dobře najit.

EnTonny - Profil | Po 7.5.2018 11:00:44

Zdravím vás. Chtěl bych se zeptat, jestli náhodou někdo neví, jak že je to v Černé Hoře (Kotor a poblíž) s rybařením v moři z pobřeží. Je potřeba nějaká povolenka... nebo tak něco. Nerad bych měl potíže.
Případně i rybaření z lodi. Děkuji za odpovědi.

MrCement - Profil | Ne 3.6.2012 12:47:51

Zdarec kolegové - oživuji otázku - chytal jste tam někdo na jezerech ? nebo alespoň další poznatky při lovu z pobřeží ? V druhé polovině června (nejpozději počátkem července - dle aktuálního počasí) zvedám kotvy a s rodinou jedu na pršut, zmrzlinu, plácání ve vodě, výlety .... a další aktivity. Kdyby se chtěl někdo s podobně starými dětmi přidat - jen uvítám.

antony - Profil | Po 14.2.2011 21:36:32

G.Lubin >> klučina - >> Ahoj Lubo, tak jak dopadlo rybaření v Černé Hoře? Co povolenka, druhy ryb, kde lovit, atd, pokud bys se chtěl podělit o tyto zkušenosti, budu velice rád. Letos se tam možná vydám, tak bych chtěl nějaký proutek přibalit a podráždit místní rybky, pokud by braly, tak snad i něco hodit na gril.
předem děkuji za jakékoliv info
hola
antony

Steewee - Profil | Út 26.6.2007 11:36:36

Mám fotku s pidižralokem z Jižní Dalmácie, ale je už to 25 let zpět. Takže byli tam a asi i budou.

Stefi - Profil | Út 26.6.2007 11:06:41

No uvidím jak to tam bude vycházet cenově, cajk si brát nebudu, na to nebude místo. Chtěl bych něco zalovit na moři. Dočetl jsem se, že se dají i nějací menší žraloci atd.
No ale všecko se bude odvíjet od cen.... a taky jestli dostanu povolení od přítelkyně:-)

klučina - Profil | Po 25.6.2007 20:58:16

to Stefi: Zdárek, letím do Čanje. Zachytat bych si chtěl, jen se bojím jak to bude s rybama. Ale nechci chytat jen čudly do 10 cm jako tomu bývalo pravidlem v Chorvatsku:)). Vždy jsem si bral z domu nějakej teleskop, pár háčků, nějaký splávek a drobnosti co k tomu patří. Vždy jsem měl i pár vláčecích nástrah, ale v podstatě bez úspěchu. Droboť jsem si zachytal na místní veku nebo vánočku bohatě, ale chtěl bych něco víc. Byl bych v sedmým nebi, kdyby se mi podařilo něco uvláčet, aspoň nějaký makrely nebo tak něco. Ani menším druhem místního kanice bych nepohrdl. Lovím na mořské poměry dost najemno, ale bez záběru větší ryby nářadí stejně neprověřím:). I letos chci vzít teleskopek a pár vláčecích nástrah z domu. Zjistil jsem ale, že je zde potřeba k lovu ryb povolení, které jsem nikdy neměl (v Chorvatsku). A tak spoléhám na slova ostatních, že lov na pobřeží je tolerován.
to all: Díky moc za odpovědi.

Stefi - Profil | Po 25.6.2007 13:57:50

Zdarec klučino, kdy tam jedeš a kam. Já odlítám 7.7. do Sutomore nebo tak nějak se to jmenuje. Taky bych si tam zachytal. Jak to uděláš s výbavou? Budeš si brát svoji, nebo si tam půjčíš?

Haninka - Profil | Ne 24.6.2007 16:50:02

K povolence: Někde jsem teď vygooglova, že je potřeba rybářský lístek, který se tam dá koupit na místním úřadě nebo v ryb. organizaci. A pak mě napadlo, že si můžes zavolat do kterékoliv cestovky, která tam pořádá zájezdy a tam by ti měli poradit.

x.y.c.h.t. - Profil | Ne 24.6.2007 9:01:24

Jinak jsem ještě slyšel, že se jezdí hodně chytat na Ada Bojanu u hranic s Albánií.

x.y.c.h.t. - Profil | Ne 24.6.2007 8:59:32

V Č.Hoře jsem byl minulej rok kousek od Baru a jedno odpoledne jsem si zavláčel s plandavkama a rotačkama, ale nic jsem nechyt. Nevim jak je to s povolenkou, ale slyšel jsem, že lov ze břehu se toleruje. Víc ale nevim, protože mě spíš lákalo chytat ve vnitrozemí, ale k tomu jsem se kvůli času nedostal.