Co vsechno s sebou na ryby

Pratele,dnes jsem zavzpominal nato jak jsem vlastne zacinal rybarit a musel jsem konstatovat,ze stacili dva pruty,jedna mensi taska,kde nejjtezsi byla nejaka lahev s vodou popr.svacina a nekolik nejdulezitejsich veci na rybarinu,dneska kdyz vyrazim k vode vypada to ze budu potrebovat nakladak,nevim jestli toho netahame zbytecne porad vic a vic.jak jste na tom vy?
Autor diskuse: Denny - , 15.10.2006 všeobecné - ostatní

Káceč - Profil | Ne 16.8.2009 18:18:19

pepa-č >> Zapomněl jsi na důležitou věc.Tahaj sebou odbornou literaturu vysvětlující princip smekacího navijáku.Zbytečně...

Anýzový dědek - Profil | Ne 16.8.2009 18:13:25

Ja vzdy resim dilema, zda jit na kapry ci dravce. Na oboji zpusob toho taham az moc. Ale rikam si : Bud pripraven na vsecko.... A co kdyby nahodou, ze? Pak se tlucu do hlavy, proc to s sebou tahnu, kdyz to nepouziju.

pepa-č - Profil | Ne 16.8.2009 18:11:32

Sven >> sven >> myslíš? tolik žrádla, co oni tahají? Gril, pivo, jiné nápoje. Několik prutů, několik navijáků, X cívek. 256114558 much, broďáky, bellyboat....

sven - Profil | Ne 16.8.2009 17:59:20

Pokaždé když vyrážím na ryby, tiše závidím muškařům :-)))

Locarp - Profil | Ne 16.8.2009 17:53:36

V případě plavačky, přívlače a feederu bych věci uvezl i na kole. Bohužel u kaprařiny mám narvané auto i když jdu pouze na jeden den a neřekl bych, že tahám něco co nepotřebuji.

Thomson1902 - Profil | Ne 16.8.2009 16:37:26

u me je to tak ze ja mam za domem jezero asi 1km ale misto mam vzdalene 2km a kdyz dojdu na msito tak musim chvili vydechnout abych prezil moje vybava váží cca 30kg a z toho 20kg batoh co mam na zadech meri 210 cm a mam ho vzdy preplneny je to hruza kdyz se podivam na nejakeho starsiho rybare ktery tam ma 2 teleskopy kyblicek srotu a pelasi cestickou domu ale co znam kamarady co snima rybarim maji toho aj vic nez ja a nejhorsi je ze se porad kupujou nejaky veci dal a dal a mame toho cimdal vic

rybomil | Út 17.10.2006 10:07:30

Taky jsem vod přírody línej nosit hafo věcí. Mám proto 4 " lesácké " kožené tašky s nej nutnostmi na příslušný rybolov : plavačkovou, bobkařskou, feedrovou a vláčkovou. Nej prča je, když se doma přehmátnu, přijedu k vodě, vezmu vláčák, otevřu tašku ....... a ejhle kuk na mě - feedrová krmítka, návazce aj.. To je potom zábava s improvizací !

xycht | Út 17.10.2006 9:55:12

Fanda: vcelku souhlasím, jen bych dodal málo,ale pěkných věcí :-))

coatnick - Profil | Út 17.10.2006 8:12:06

Zrovna tohle je taky jeden z důvodu, proč jsem letos prešel na mušku. Tahám teď okolo 1/4 kila výbavy, včetně prutu s navijákem. Nejtěžší je asi metr, event. láhev s pitím.Včera jsem si sbalil tašku na vláčení, že půjdu masařit do Prahy duháky. Ale když jsem si ji potěžkal a viděl relaci v TV, jak bych bojoval s bobkaři, dostal jsem osypky a vyrážím na Berounku s mouchou.

certbert - Profil | Út 17.10.2006 1:48:28

Přidam taky kousek pravdy-:o)))čim človek rybařinu bere jako hlavní nápln sveho volného času tak se mu bude zdát každé auto časem malé.Dnes jsem rád že taky mimo Big Carp existuje Feeder.
Dík malý baglíku, krab.červů a hlavně Těm co mě řekli jak červa použít-:o))žejo Kolči-:o))

Denny | Út 17.10.2006 0:37:28

No vidim,ze vetsina z vas je na tom podonne jako ja.I kdyz jedeme s moji zenou jen na jeden den tak zakladni vybaveni je sedm prutu,taska s krmenim,dve kresla,podberak,stojany,neco malo jidla pro nas,kufr s buzuterii a ja nevim co jeste,pochopitelne kava a jeste s nami jede nas pes.No a kdyz jsme na vode kde se vyskytuji dravci tak jeste kybl s rybickama,nekdy destnik a tak to vypada ze vyrazime na nejaky zajezd a samozdrejme se obcas stane ze clovek necha doma neco co zrovna ten den potrebuje(to urcite znate sami),jak to vypadalo kdyz jsme jeli treba na tri tydny to snad ani nebudu popisovat ale pres to vsechno,NENI TA RYBARINA KRASNA?

Petrson - Profil | Út 17.10.2006 0:06:12

>> Fanda > ono chce rozlišovat, co u vody budeš potřebovat právě při konkrétní vycházce. Z toho důvodu mám věci tak uspořádány, že většinu výbavy ponechávám doma a mám "cestovní" krabici, kde beru jen doplňky zrovna potřebné a před každou vycházkou aktualizuji, co vzít a co naopak nebudu potřebovat, tudíž zůstane doma. Někdy se fakt bavím, když vidím, co všechno kolem sebe borci obloží. Chytají pár hodin, na polovinu věcí při tom ani nesáhnou, jen se s tím před odchodem o půl hoďky déle balí a nepoužité vezou domů.
Jinak taky záleží, jakou metodou se chystáš lovit - třeba plavačkáře s jejich "metráky" věcí chápu, u této metody se třeba návnada omezuje velmi těžko. Snažím se to řešit tak, že nahrazuji kvantitu kvalitou - ostrou nebo silně dipovanou směs ředím až u vody hlínou. Přesto je to někdy špatně a třeba na vodě, obležené rybáři, kteří silně krmí, se někdy malé množství návnady projeví neúspěchem.

Petrson - Profil | Po 16.10.2006 23:55:28

>> Denny > i když jedu na dovolenou = 7-10 dní, obvykle se vejdu do 70 l báglu + futrálu s 2, 3 pruty. Není ani tak problém pobrat náčiní + hadry. Největší dilema přinese vždy otázka, jak vyřešit kila krmení. Bez pomoci parťáka, který mi část věcí bere, bych to asi nevyřešil. Žrádlo a vodu pro sebe kupuju až po příjezdu někde v místě, protože to už bych prostě nepobral. Dobrotky pro ryby jsou přednější :-)

profo - Profil | Po 16.10.2006 13:17:16

brach : taky ji tak používám, ale sedačky jsem jen složil...:-)))

šeptal - Profil | Po 16.10.2006 13:10:15

brach: A na střechu jsi mu přišil kšandy od baťohu, kdybys musel kousek pěšky. :o)

brach - Profil | Po 16.10.2006 13:08:16

Tašku jsem zahodil a koupil Trabku kombi. Vyhodil jsem všechny sedačky mimo řidičovy a mám pěknej futrál na kolech.

Fanda | Po 16.10.2006 13:01:41

Pánové, když náš dům navštívila v roce 1997 voda, a opadla až za měsíc ( bylo jí až po hajzlový dekl ), vzala si co chtěla ne sice proudem, ale tím, že vše ze sklepa šlo do kytek ( včetně zavařenin a dřevěných regálů, které se rozlepily ), na baráku byla škody kolem půl melounu. Nově pořízená rybářská výbava vypadala zprvu skromně, začal jsem se dvěma teleskopy, starý duralový prut, který jsem nejdřív hájil svým tělem jsem potají vyhodil sám. Vědom si toho, že toho k životu potřebujeme OPRAVDU málo, se cítím nejlíp s jednou krabičkou červů a kouskem rohlíku, ale postupně toho nosím stále víc a víc. Odpovím tedy otázkou : kdy končí čistá rybařina a začíná přehlídka toho, na co máme a co z nejnovějších technických výstřelků si můžeme dovolit?

profo - Profil | Po 16.10.2006 12:02:45

Jsem na tom podobně jako asi většina z Vás. Mám jeden futrál na pruty, jeden batoh, jeden kufr s bižu, jeden kýbl v futrem a jednu sedačku, ale když to na sebe navěsím, tak si připadám jak soumar..:-)) A aby toho nebylo málo, tak když zrovna tuhle sobotu šla má polovička s dcerkou za mnou k vodě, tak se smála už od doby kdy mě uviděla. Na dotaz proč se tak řechtá, mi povídá a přijdeš taky domu nebo jsi se sem už přestěhoval? Tak to asi budu muset nějak zredukovat, páč už je toho asi opravdu moc. Začínal jsem stejně jako Zoidberg se školní taškou.

Rici - Profil | Po 16.10.2006 11:29:50

Jelikož jsem od přírody línej, tak si vybírám rybolovné techniky u kterých není potřeba tolik harampádí. Tzn. fídr, plavačka, vláčka a teď momentálně vede s velkým náskokem moucha. U těchto technik se mi vše vejde do vesty, nebo maximálně do jedné menší tašky přes rameno.

marty101 | Po 16.10.2006 10:54:21

Pouzdro s prutama, plastový kufr se zbytkem vybavení a krmením a křesílko. Plus samo jídlo a pití a cigára a zapalovač..
Je ovšem fakt, že zamlada jsem všechno potřebné k vodě nosil po kapsách:):):):)

strejka - Profil | Po 16.10.2006 10:37:54

mam stale jednu tasku, do ktere se mi vejdou v pohode brodaky, jegrovky, triko, ponozky, boty, vesta, prut, igelitka, filetak, toal. papir, papirove kapesniky, deodorant a lahev piti, kdyz je treba vtestnam tam i jidlo, spacak i cestovni vazani...

Zoidberg - Profil | Po 16.10.2006 0:00:35

Já to mám ve vlnách :o) Začínal jsem s jednou starou školní brašnou, v ní krabičku s háčkama, olůvkama a dvěma policajtama, dál jedna vidlička, pytlík s kolínkama, podběrák, vezírek a metr - prostě poloprázdný batoh. Měl jsem jen jeden laminátovej prut. Potom jsem začal vláčet, takže ubyl batoh, ale přibyl kufírek s gumama, woblerama, třpytkama. Grafitovej vláčák se rozrostl na dva vláčáky + navijáky + cívky. Na jaře byla nuda, tak jsem přikoupil feeder. Přibyla sedačka, kbelík s krmením, kbelík s červama, kvelík na vodu na ruce, batůžek na krabičky a kvanta dalších věcí. Pak jsem začal muškařit a nosím jen prut, ve vestě pár krabiček s mušincem, podběrák a maximálně i prsačky. Časem třeba začnu kaprařit nebo sumcařit, tak se to zase rozroste, a potom to zase kvůli něčemu ubyde. Jenom doma se to nějak hromadí :o)))

detreux - Profil | Ne 15.10.2006 22:34:26

hmm tak u me je to přesně naopak,. kdyz jsem byl menší mel jsem gigantický futrály na pruty, tahal jsem k vode naprosto fšechno co se mi mohlo hodit,. takze futrál na pruty na záda, obrtašku přez rameno, kýbl do ruky, do druhý ruky stoličku a taškus jídlem..... Dneska jeden prut stačí ( ul vláčák- použivam ho i na plavajdu atd). raketák do batohu, k nemu krajíc chleba se sýrem, petflašku s nejakým pitím, krabičku kde je cca 10 háčků, par oluvek, oblíbenej splávek, nekolik tvistru, povolenka, pean na krk, metr do kapsy, propiska,rohlík... sednu na kolo, prut do ruky nebo přivážu k rámu a vyrazím na lehko s pár věcma k vodě :) Muzu se v klidu přemystovat , pohoda

Čudlař - Profil | Ne 15.10.2006 19:43:05

Já sem na tom taky podobně :)...dřív prut, pár háčlů pytlík krmení a hurá na ně a dneska toho tahám cekem dost , i když na mouchu nebo vláčku se mi to vejde do vesty nebo malýho batohu :))

sosed - Profil | Ne 15.10.2006 16:00:30

Kdyz jsem zacinal, tak stacila igelitka od hypernovy a jeden teleskop. Potom uz to chtelo batoh, ale jeste porad se to dalo na kole. Ted s bednou, futralem a kyblama by to chtelo nejake dvoustope, nejlepe motorove vozitko :-) A kdyz uz se me joo nechce, tak vezmu jen musak. Jeho produktivita v mych rukou je ale mizerna, je na zvazeni, zda neni lepsi jit se jen tak projit :-)

soulfly - Profil | Ne 15.10.2006 15:13:25

Kaprařský vybavení mam obrovský sotva se vejdem dva do auta. Sumčařský už neni tak hrozný to se vejdem dva v pohodě i tři se máčknem. Ostatní jako vláčení, muškaření, feeder, jen tak na kapry nebo dravce můžu jed i na babetě.

xycht | Ne 15.10.2006 15:07:45

No když sem jezdil na sumce tak to bylo šílený a to jsem bral jen nejnutnější věci. Teď jak jezdim muškařit, tak mám vestu, podběrák, prut s navijákem a na řeku broďáky + svačina. Naprostá pohoda :) Navíc nemusím vozit žádný krmení, takže nemam zasraný ruce jako dřív...

havl | Ne 15.10.2006 15:00:48

Záleží na tom, čemu se věnuješ a na jak dlouho vyrážíš. Já měl různá období, taky jsem tahal jednu dobu k vodě kde co, abych byl prostě na "všechno připraven". Teď se vracím spíš k té lehkosti a skutečně největší prostor zabere pití a svačina. Prostě mě přestalo bavit tahat nějaké širší spektrum věcí, jako třeba když jdu na plavajdu, tak mít sebou ještě prut na dravce, kdyby náhodou začalo něco lovit apod.

Kolči - Profil | Ne 15.10.2006 12:56:09

Denny: jo, taháme toho furt víc a víc... :-)

rudolf | Ne 15.10.2006 12:53:15

Po 25 letech rybaření se zase vracím na začátek. Už to nebylo únosné vše sebou tahat. Zase už nosím jen dva pruty, pár háčků ,olůvek a svačinu .

Vaša - Profil | Ne 15.10.2006 12:11:26

ůplně stejně jako ty.Dříve jsem jezdil v poho na kole a teď bych to všechno na kole neuvezl ani náhodou.Tak tak se mi to vleze do kufru auta a to jezdím jen na jednodení rybaření.Jet na týden,asi bych potřeboval vozík za auto :--)))