colek - Profil | Pá 8.9.2006 10:54:56
MRKos:pod těmi jezy na svr. i svit. by to mohlo být zajímavý, anebo na soutoku. snad tam pude i zamušit
MrKos - Profil | Pá 8.9.2006 10:32:55
colek: ta kamenná regulace je jen ten malej kousek co jsi viděl... jinak je Svratka v přírodním korytě a na většině ůseků poměrně snadno přístupná...
colek - Profil | Pá 8.9.2006 10:27:53
MRKos
jistě- jako vlk:)
MrKos - Profil | Pá 8.9.2006 10:21:24
colek: hledej :-)
colek - Profil | Pá 8.9.2006 10:17:21
MRKos- mno o maso mi ani nejde, i dyž mám ryby rád. a tam vejš jak říkáš je též taková regulačka bo je to kapku přístupnější? no uvídíme, za měsíc bych moh jít poprvé na ryby do brněnských vod- zkusím oboje- svratku i svitavejšn
MrKos - Profil | Pá 8.9.2006 10:08:39
colek: jaká je voda na první pohled mi celkem nevadí protože v ní jsou ryby a to svědčí o určité kvalitě... a jestli jsou i prolezlé sinicemi to neřeším protože je nežeru :-)
mimochodem pár stovek metrů nad Tebou popsaným ůsekem žijí i potočáci a duháci... takže znečištění bych se až tolik nebál... :-)
colek - Profil | Pá 8.9.2006 9:58:09
MRKos: no jo to je možný- ale asi v přírodním úseku ne? já byl u nábřeží vyskýho asi 5metrů. jinak ta zelená voda- původ je asi z brněnský přehrady že? tky sem slyšel že svratka je silně značištěná.
MrKos - Profil | Pá 8.9.2006 5:38:57
colek: ano, to byla pravděpodobně Svratka... když to znáš tak jsou v ní hluboké tůně, křišťálová voda a ryby jako noha :-)
a jinak řepku opražíš nejlépe na pánvi a nebo v troubě...
colek - Profil | Pá 8.9.2006 0:09:08
mrkos- ta svitava se mi líbí- viz můj lov. ale šel sem včera po zápisu do školy brnem a náká řeka- asi svratka?- byla škaredá mńělká a zelená a nebyla vidět jediná rybka- byla to svratka?
colek - Profil | Út 5.9.2006 19:14:30
MRKOS- du do brna na vejšku taxe možná něgdy potkáme na rybách...
colek - Profil | Út 5.9.2006 19:12:50
libocarp_ mno mi z toho krysy nelítaj, chvíli trvá než to dám dogromady a musím mezi mašinu a motor vzpří kůl aby ten pás nepadal, jinač se to posone pás ti div neurazí květák:)
colek - Profil | Út 5.9.2006 19:11:01
MRKos. díky za tip, to opražení zní lákavě akorá se nesmím opražit první v knajpje, to by mi to ušrotovalo ruky. počké ale jak tu řepku opražím?
MrKos - Profil | Út 5.9.2006 14:06:49
colek: no nazdar... to už je pěkná fabrika na šrot :-) tak pěkně šrotuj a zkus přidat do hotového produktu třeba tu strouhanku popř. pošrotovanej tvrdej chleba a když to před přidáním ještě opražíš tak najednou zjistíš že výsledné futro má ůplně jiný šmrnc... o řepce platí totéž...
liborcarp - Profil | Út 5.9.2006 13:40:54
colek-no konečně si to monstrum sem dal,jo tenhle Perpetis znám kamoš ho má také,než to zpustí tak nejprve vyběhnou krysy a potm padá šrot.Dobrá mašina.
colek - Profil | Út 5.9.2006 13:15:45
aladin konipí bych nedal, je drahý jak cyp
colek - Profil | Út 5.9.2006 13:14:04
násypka pana šroťáka- rgulace sypavosti a vidíte zde díry keréma to padá do žentouru:) pohlad zvrcha
colek - Profil | Út 5.9.2006 13:10:52
a zde je samotný pan šroťák- a že už je to opravdu PAN. páč je mu cca 60 možná i víc let. vidíte na něm kolo hnané pásem. to uvede do pohybu kameny uvnitř mezi kéré se sypó zrna- čárymáry a je z toho rybobyjní směs:)
colek - Profil | Út 5.9.2006 13:10:26
zde je foto k předchozímu příspevku- neskousl to net
colek - Profil | Út 5.9.2006 12:57:39
tak toto a předchozí foto je motor. toto foto je is původním koženým hnacím pásem a vlastně motor je původní- vše po pradědovi a fakčí jak švýcäry
colek - Profil | Út 5.9.2006 12:39:38
Aladin- zpravidla dávám to co mám- o kuku je vždy nouze- ale neluxusnější mix byl- pšenice, oves- otruby po sešrotování jsou dobré pro rozpad smesi ve vodě, hrášek, řepka. vše dogromady bylo nádherně vonavý ani posilovač či komerčku sem nepoužil. no nic du fotit
Aladin - Profil | Út 5.9.2006 11:03:33
colek:mám doma šroťák a dělám si základovou směs z kuku, pšenice, řepky, popřípadě z konopí. Nalámu do toho i tvrdej chleba a rohlíky, aby to víc pojilo. Občas tam projedu i pstruží granule. Tuhle směs pak ředím s komerční a nebo s posilovačem
liborcarp - Profil | Út 5.9.2006 10:34:43
colek-hm to je asi dobrá volba krmení.Hlavně dej sem foto toho šroťáku.
colek - Profil | Po 4.9.2006 23:19:27
libocarp- já bych udělal hrubo sekané rybičky a nastřílel je do místa lovu prakem- a nebo zmrzlé sekané nastřelit prakem najednou- jinak chytám na mrtvou rybičku a tak ji pořádně pocuchám ať z ní de štáva. taky mrtvý rybičky injektuju vzduchem ať se vznáší při lovu ze dna
colek - Profil | Po 4.9.2006 23:15:28
mrkosák- dyť já to šrotuju, sem se jen ptal jak na to dou ostatní:) strouhanku nedávám páč si můžu nastavit jak hrubo chci mlet, případně to v průběhu upravovat- cástečky velikosti 1-2mm až po mouku. A šroťá ti co nejdřív vyfotím a fláknu sem
Vojo - Profil | Po 4.9.2006 16:10:25
ja som sekane rybky skusal,je to uz dost davno a nie do krmitka,no namiesto candosov obcas prisiel jalec hlavaty
liborcarp - Profil | Ne 3.9.2006 19:00:52
colek-a jakej máš ten šroťák,dá se tam šrotovat kukuřice a řepka najednou,nebo zvlášť-trochu ten šroťák popiš nebo sem dej fotku.Jo a jak vypadá krmítko na ty candoše?
MrKos - Profil | Ne 3.9.2006 18:22:00
sekané rybičky do krmítka na candoše jsem nezkoušel, tip na velkého kapra nemám a to co píšeš klidně sešrotuj na tom šroťáku které máš doma a přidej do toho strouhanku aby to drželo pohromadě...