Boj proti malym rybam.

Zdravím,předevčírem jsem byl na jednom soukromaku s umyslem zachytat si co nejvíc kapru na plavanou.Nepočítal jsem však s tím,že mi tam budou doslova stovky malych ryb(především perlínci) s neunavnou dravostí neustale bušit do splavku,tak,že jsem absolutně nebyl schopen rozpoznat jediny zaběr větší ryby.Par jsem jich chytil i na haček,ale jinak prostě jenom bušili do splavku.Vedle jsem měl nahozeny feeder,ale žadne bušení do vlasce,ale ani do nastrahy se nekonalo!Asi pět kapru jsem na ten feeder přeci jen překecal,ale zaběry se projevili jízdou a padaním prutu do vody,žadne tukaní ani drbance mezi tím nebyli.Chtěl jsem se zeptat jestli se vam to bušení do splavku od malych ryb stava taky,a jak tomu případně čelíte.Dík
Autor diskuse: Johny - Profil , 21.8.2006 všeobecné - ostatní

myke | Út 22.8.2006 9:23:52

Souhlasím s JKL, domnívám se, že by to mohlo být způsobeno materiálem. Co se barvy týče, volil bych spíše světlou, aby méně kontrastovala proti obloze. Je to ale jen teoretická úvaha.
Z těch příspěvků dole si nic nedělej, jsou to takoví rychlostřelci. Rychleji píšou než čtou. Vůbec nepochopili na co se ptáš :-)

JKL - Profil | Po 21.8.2006 18:11:21

Johny : Ten splávek zkus vyměnit - nemusí to být jen barvou ale i materiálem - pokud přitahuje mikrofaunu, najíždí rybky za ní.

Mart2 - Profil | Po 21.8.2006 18:08:31

No na plavanou sice nechytám ,ale doporučil bych asi splávek ,který je zespodu černý případně hodně tmavý.
Myslím ,že by to mohlo pomoct, ale jak říkám na plavanou nechytám.
Chtěl bych jen reagovat na první tři odpovědi.
Rád si přečtu otázky,které se netýkají přímo techniky lovu jakému se věnuji a proto vítám takovéto otázky u kterých se dovíme více o rybařině jako takové, ale díky Vám pak tyto otázky upadají a odpovědi se posílají E-mailem. Je to škoda nemyslíte? Přicházíme tím o odpovědi ,které mnoho lidí může zajímat. Respektujte člověka ,který otázku zadal a pokud chcete reagovat ,tak jako jste reagovali,tak radši odpojte klávesnici. Bude to tak lepší.

silvan - Profil | Po 21.8.2006 17:25:48

Johny: pokud jsi ty hladinovky chtěl chytat, zkoušel jsi vlasec pod splávkem nezatěžovat, aby padal sloupcem co nejpomaleji?

Johny - Profil | Po 21.8.2006 17:01:39

vicx4u:Ano v případě,že by mi to ty ryby dělali v prokrmene oblasti by mohlo byt řešení toto,ale mě to ty ryby dělali bohužel všude kam jsem nahodil-i třeba 50m od krmneho místa.Ikdyž jsem zmenšíl hloubku abych nějake přeci jen třeba chyti,tak jsem valneho uspěchu nedosahl,přestože mi pořad bušili do splavku na haček se jich pověsilo za cely den jenom par.

Johny - Profil | Po 21.8.2006 16:58:48

Za 4 odpovědi pode mnou děkuju.Za ty ostatní poděkovat nemohu,protože jak psal MIKI byly o ničem a autoři zřejmě nepochopili moji otazku.Nejde mi totiž o to,že by mi braly ty male ryby nastrahu-to by mi nevadilo,na plavačku chytam a mam rad každou rybu,jenomže mě akorat štvalo co ty ryby dělali se splavkem,což absolutně znemožnovalo lov.
Noe-Kapři se chytají na boilie a na nic jineho?Zřejmě si chtěl s nad věcí okomentovat mou troufalost jit chytat s kapry s kukuřicí,rohlíkem,červi a nastrahami na ktere se kapři běžně loví..V otazce jsem napsal,že jsem si chtěl zachytat co nejvíc kapru na plavanou to znamena ryby do 60 cm,ktere se dají poměrně často na plavanou chytat.Kdybych chtěl jít na ryby okolo 10 kg asi bych boilie pou žil,ale to už je lov o něčem jinem a to nebylo cilem teto me vychazky...

vicx4u | Po 21.8.2006 16:57:51

skus nekrmit krmivom, ale iba vacsim partiklom ako kukurica, buraky atd. dalsi problem mohol byt, ze si nemal krmivo na dno, ale rozptylilo sa ti v stlpci a male rybky ti prejazdami robili "tukance". dalsia moznost je, ze si mal v krmive nejaku plavajucu zlozku co ti vyplavala k plavaku a tam ti zobali priamo do plavaku. skus krmit iba plechovkovou bonduelkou a nic take sa ti na 98% nestane.

miki - Profil | Po 21.8.2006 15:55:53

Johny: Poslal jsem ti mejl. Odpovídat přímo tady nemá smyl a jak sám vidíš, až na ty tři přízpěvky pode mnou je to o ničem.

Henjo | Po 21.8.2006 11:43:09

já chytám na korek, ten nikoho nezajímá a výsledek je stejnej - ted v neděli plotice 38cm na kukuřici

jepice - Profil | Po 21.8.2006 11:34:00

clovece, taky sem byl na soukromaku kde to ty mrchy takhle delaly :-) a jak bych tomu čelil? pomohlo když jsem změnil velikost, barvu a tvar splávku- předtím mi zobali do modrýho anglána ale když sem tam dal červenej pevnej 0,3g splávek tak přestaly.

silvan - Profil | Po 21.8.2006 7:46:40

Já myslím, že kolega se ptá na jediné - zda vám buší rybky do splávku a co s tím děláte:-) Občas s tím má problém asi každý, možná by pomohlo vyměnit splávek za jiný (jinak barevně kombinovaný), ale k tomu jsem se nikdy neodhodlal:-). Mám však na jedné vodě odzkoušeno, že když jsem přišel příště s převázaným jiným splávkem, tak s tím problém byl výrazně nižší. Nejhorší bylo, když se mi na anglánu odštíplo kousek černé barvy a zjevil se tam bílý flíček - to bylo lákavé extrémně:-)

wenda - Profil | Po 21.8.2006 7:39:54

no tak ty jsi asi jediný koho serou malé ryby, ikdyž jdu na kapry, tak chci pokaždé, aby mi nebrali jen kapři...., je to otrava a je třeba mít pestrost obsádky i malou rybou, se kterou se pobavíš a pokud chceš kapry, tak zkus větší nástrahu, kterou ti malá ryby nesežere!!!

Noe | Po 21.8.2006 5:57:52

Kapri se chytaji na boilie, to vi i male dite.

Pyzda | Po 21.8.2006 2:44:47

Johny : jestli se má vést boj proti něčemu, tak proti zblblíkům, jako jsi ty. Myslím, že by jsi měl soukromou vodu, kterou jsi popisoval reklamovat a požadovat vrácení peněz za ztrátu času, kterou jsi byl okraden drbanci malých ryb. Na druhou stranu je dobré, že nebudeš reklamovat svazové vody, kde "bílé ryby" rapidně ubývá, ale to tě evidentně netankuje.