Louňovice pod Blaníkem

Co říkáte na vláčení na Blanici před Louňovicema a ve vesnici Louňovice?
Autor diskuse: Rex - Profil , 5.8.2006 dravci - revíry, cestování

Rex - Profil | Út 8.8.2006 11:46:50

HOK-ne nejsem tam na dovče bydlím ve Vlašimi.Chodím chytat do parku před hokejový stadion, pokud víš kde to je.hned před staďákem je jez nad jezem chytám na těžko a naplavujdu protože tam moc netahne voda.Napřívlač nad jezem menší okouni a štíhlata, ale pod jezem na přívlač bomba!Štiky a okouni berou jako blázni.Výhoda skoro žádný vázky.Nejlepší je černej malej twister.

HOK | Po 7.8.2006 20:58:05

Já jsem na Blanici vyrostl a je tu příhoda. Známý měl syna, který před 5 lety se svými dvěmi kamarády, také rybáři, vyrazil na týdenní výpravu do Ostrova (tj. 5 km pod Louňovice). Po 4 dnech se pohádali jak koně, protože nechytli kromě pár čudel (tj. tlouštů nevalné velikosti a plotic) vůbec nic. A to proto, že tam nic není. Byl jsem tam letos 3 krát a výsledek žalostný. PO-0, tloušt- pouze čudly, okouni-ano, štika-do 60cm a velmi sporadicky. Pokud tam jseš na dovče a nic jinýho na chytá nemáš, tak ano (od jezu od Louňovi dolů), ale jinak bych šel jinak. Teď to asi nebude díky povodni aktuální, ale tento stav trvá léta a je horší a horší. Já nad tímto jezem začínal chytat v 5 letech s tátou koncem 60 let, a ti řeku znám asi dobře. Pokud bych vláčel, tak asi bílýho twistera 5 cm na 3-5g hlavičce na pstruha nebo 7 cm bílýho rippera na štiku s lankem. Podle mýho bych raději šel nad Louňovice, ale díky minuloročním suchům se tam nevytřeli PO, takže jich tam bude minimum, ale že jich tam všude bylo.

Rex - Profil | Po 7.8.2006 12:21:49

Don Carlos-třeba to je odpověď,že nikdo nepíše,asi to znamená že je to tam špatný?Mě osobně to tam připadalo že nic moc.Tak se ptám ostatních jaký mají zkušenosti.

Don Carlos - Profil | Ne 6.8.2006 22:39:21

To nikdo nechodíte do Louňovic? Já bych se o tom taky rád něco dozvěděl...