dáváte sušenej chleba do krmení....???

Zdravím všechny.....dáváte sušenej, rozmočenej chleba do krmení...??? Já to mýchám s jakoukoli komerční směsí a nějakým partiklem......co vy...?? Zajímá mne jak tomu trochu přilepšit.......díky za odpověďi....
Autor diskuse: Petassss - , 22.7.2006 všeobecné - nástrahy, návnady

miki - Profil | Pá 28.7.2006 15:40:23

tulo-Pvl-Kolči: Všechno jsem zvážil a určitě si vaše rady beru k srdci:-)))))

rou7 - Profil | Čt 27.7.2006 7:47:00

odpoved na tvou otazku je: ano davam susenej chleba do krmani a to do kazdeho. v nezanedbatelnem mnozstvi.

to ze to michas s komercni smesi nic nekazis, ale to asi vis kdyz s tim chytas. namocenej chleba celkem v pohode pojme vuni a chut komercni smesi, takze v tom neni problem. a to ze k tomu pridas jeste partikl je taky dobry. myslim ze takhle michas dobry krmeni.

no a prilepsit tomu muzes dalsima prisadama treba prazene mlete konopi, repna moucka atd. ale s tim asi opatrne protoze vseho moc skodi :]

zlom pruty!

Royale with Cheese - Profil | St 26.7.2006 22:37:27

Nejlepší je jemná, čistě chlebová strouhanka. Ale robot se tvrdým chlebem zničí - chce to šroťák. Dá se využít různě, ale i když ji smíchám jenom s rozšťouchanýma bramborama kapři si mlaskaj.

tulo - Profil | St 26.7.2006 21:39:15

Pvl-rum,fernet.

Pvl - Profil | St 26.7.2006 20:21:36

miki : při problémech , nasaď hořkou čokoládu :o§)))))))))))

certbert - Profil | St 26.7.2006 20:09:47

Pvl-já jim ho mažu sádlem a hlavně hodně cibule to mušíš:-)))) dorazil @ ona me občas zlobí pošta

Kolči - Profil | St 26.7.2006 20:08:33

miki: to jsou veci :-DDD

miki - Profil | St 26.7.2006 20:05:08

Pvl: No, když už je to venku, musím říci, že právě po bílém chlebu, kterej se drobí a po rozmočení je jak bláto, jsem se několikrát po...l

Pvl - Profil | Út 25.7.2006 20:03:38

mám dojem ,že chleba působí jako "projímadlo"To určitě vědí specialisti. Jestli je tomu jinak tak mne opravte :o(

miki - Profil | Út 25.7.2006 19:37:39

Mirek Saf: Jen malé upozornění. Chleba není zrovna lepivej nosič, tak že ti krmný koule s partiklem nebudou zrovna moc držet. Chleba se dává do krmení především pro zvětšení objemu.
Co se týká namletejch oříšků, neměj strach, že ti nevydrží. Namel je společně se šrotem a uchovávej je na chladnějším místě. Potom budeš v pohodě.

Ještě jedna věc ke chlebu. Máčejte ho vždy ve studené vodě a používejte zásadně klasickej kmínovej chleba. Jiný chleby se patlaj , jsou jak bláto a nejdou pořádně rozmíchat.

Mirek Saf. - Profil | Út 25.7.2006 12:16:57

CeP : s tím kladívkovým to máš štěstí, sám jej sháním již delší dobu. Jo holt kdysi uměli dělat dobré věci.

vaša - Profil | Po 24.7.2006 22:28:50

PeHa
Tu mouku používám i já,ale dávám hrubou nebo polohrubou.Dáváte někdo do krmení mouku a jaké s ní máte zkušenosti?Mě se osvědčila,dobře to drží

PeHa - Profil | Po 24.7.2006 22:12:24

Ja jsem moc pohodlnej něco vyvářet, a tak jsem si to uzpůsobil k obrazu svému. Mám do zásoby namíchané šroty+ vločky+pomletá řepka....
cca 2 hod před lovem provlhčím (sirové, žádná tepelná úprava). Zároveň do uzavírací krabičky s vodou hodím sušený chleba, třeba patky a zavřu to a protřepu.
Před lovem chleba v ruce vyždímám (mimo šrot) a rozmnělním do šrotu.
Většinou je to i slušně provlhčené.
!! Pozor - v tomhle teple to rádo rychle kvasí, myslím že hlavně díky tomu chlebu.
Mirek Saf -> když chci něco slepit pro export partiklu "nosič" přidám k tomu všemu viz. nahoře trochu hladké mouky(chleba vynechávám, zdá se mi, že to prolehčuje a neváže)

Mirek Saf. - Profil | Po 24.7.2006 20:37:15

CeP : dobrý nápad , vyzkouším. Příští týden ale jedu na DOVOLENOU na řekua a uvažuji, jak to nejle udělat v polních podmínkách. K dispozici je jen vařič. Právě proto jsem se zajímal o chlebovou strouhanku, neb rohlíků ( po zdražení ) mám nedostatek. Hotovky v sáčcích zavrhuji. Spíše potřebuji "nosič" pro partiklové koule na vzdálenost, kdy kuku již prakem nedostřelím s patřičnou přesností. Také mám obavu, že když si doma namelu ingredience ( oříšky, konopí ) tak mi to v horku zežlukne.

CeP | Ne 23.7.2006 21:17:43

Mirek Saf.> je to poctivej kladivkovej co pamatuje jeste taticka masaryka. chodim na nej ke znamymu jen kdyz sezenu v pekarne alespon pytel chleba. kdyz ho jen macim tak ho zbavim prebytecne vody tak ze ho zatocim do uzliku v uterce a tocim.. a tocim.. a tocim. je to pak skorem suchy. to spareni srotu; zkusil bych nasypat srot do nevyzdimaneho chleba, promichat a par vterin prohnat mikrovlnkou. myslim ze vysledek by mohl byt dobry.

Mirek Saf. - Profil | Ne 23.7.2006 20:24:02

Rosta : když ale potřebuješ šrot spařit, a pak ho smícháš s rozmaočeným chlebeem, je to moc mokrý. Proto se zajímám jak suchý chleba namlet. Na masovým mlýnku se mi zdá, že to dost "odírako" těleso mlýnku. Navíc v pekárnách je poslední dobou nedostatek rohlíků a nabízejí jen chleba.

karelc - Profil | Ne 23.7.2006 19:33:37

Míra Rybář: nevím, jak tobě, ale mě spíš vločky (i suchý) klesají ke dnu... Pomalu, ale to je tím tvarem

Rostislav Knedla - Profil | Ne 23.7.2006 18:45:00

nejlepší je normal rozmočit čerství chleba ve vodě a pak ho vmýchat do šrotu ,drží to dobře na hačku

Mirek Saf. - Profil | Ne 23.7.2006 18:29:01

CeP :jaký máš ten šrotovník ? Mi to v něm lítá a nedrolí se to. M ám klasický rotační ( něco jako obrácená sekačka na trávu ), je výborný na šrot.

Míra Rybář - Profil | Ne 23.7.2006 18:01:37

Ty vločky tam dávám před naházením do vody proto, aby se nerozmočili a krásně vzlínají k hladině, což ryby láká. Když jsou namočené delší dobu dělají dobré lepidlo. EDIT. já dělám vždy na jaře asi 80 l. barel strouhanky na celou sezonu a tak, takové množství si domlouvám se známou, která vaří v kuchyni, kde mají velké elektrické struhadlo na zeleninu a jiné.

miki - Profil | Ne 23.7.2006 14:52:15

netopýr: Tvrdej cleba je samozřejmě nejlepší rozemlet ve šroťáku, ale když ho nařežeš na tenký plátky, umeleš ho u v mlýnku na strouhanku. jednodušší je ho ale opradu namočit.

vaša - Profil | Ne 23.7.2006 14:01:51

Já ten tvrdý chleba používám taky.Před tím ho ale rozmočím ve vodě,pak vymačkám a dám do krmné směsi.Myslíte si,že je lepší ten chleba rozemlet,nebo ho namočit stačí?Podle mě je to jedno,akorát to namočení je nenáročné a rychlé.

CeP | Ne 23.7.2006 12:14:25

netopýr> na obycejnou strouhanku z bileho peciva pouzivam starej vyrazenej kuchynskej robot. koukni po bazarech. da se lecky poridit za par kacek. na strouhanku z chleba se mi osvedcil srotovnik. tvrdej chleba je fakt tvrdej a robot si s nim jen tak neporadi. na male mnozstvi postaci mlejnek na maso. staci ho rozlamat na mensi kousky a jde to jako po masle.

netopýr - Profil | Ne 23.7.2006 12:05:19

V čem drtíte nebo melete chleba na strouhanku!? Já mám doma zákázaný používat mixer.

miki - Profil | So 22.7.2006 19:44:47

Petasss: S chlebem stejně jako "karelc" a častokrát jen bez síta. Dobré na podoustve. Co se týká vloček, je dobrý podrtit je jen mezi dlaněmi rukou, než je nasypeš do krmení.
PS: Ty máš krmení dva dny????---není už trošku kyselý???

liborcarp - Profil | So 22.7.2006 12:12:47

Do feeder směsi by se hodil na hrubo namletej chleba,místo anglické vločky asi to prubnu a dám vědět.

karelc - Profil | So 22.7.2006 9:39:21

Petassss: ty vločky dost sajou vodu, takže pokud je tam necháš dýl, je lepší pak směs trošku dovlhčit.

Petassss | So 22.7.2006 9:33:40

Hm, ty vločky a puding mně zajímají už delší dobu....puding je jasnej....ten prostě nasypu do krmení při míchání, ale ty vločky těsně před použitím.....?? Co když tam budou déle.....nikdy mám krmení třeba na 2 dny.....

karelc - Profil | So 22.7.2006 7:32:42

Petassss: nejlíp tomu přilepšíš, pokud ten rozmočenej chleba proženeš přes síto. Rozdíl nebetyčnej...

Míra Rybář - Profil | So 22.7.2006 6:50:47

Nejen chleba, ale jakékoliv staré pečivo ať slané, nebo sladké, usuším a nadělám srtouhanku. Míchám s kuku šrotem, pudink, van. cukr. nějakej ten partikl, někdy přidám i kroupy, které vařím v oslazené vodě, přidávám hlínu a oves. vločky před naházením do vody.Někdy místo pud. a van. cuk., používám různé dipy a funguje to skvěle.