Eliminace záběrů sumečka amerického

O vláčecím zahajovacím víkendu jsem na Labi 19 zkusil jemnou přívlač. Rotačky 00-1, malé twistry a kopyta, vobler 3cm, 1g marmyška s berkley patentkou. Prut Jaxon Odeon 1-9g, 16 silon. Výsledkem bylo 11 ks sumečka amerického za cca 2,5 hodiny ve velikostech do 25 cm. Barvy nástrah jsem poctivě měnil. Máte někdo zkušenosti s eliminací záběrů této ryby pokud chcete lovit okouna nebo tlouště? Něco takového jsem zatím nikdy nezažil.
Autor diskuse: JH - Profil , 22.6.2006 dravci - techniky lovu

Petrson - Profil | Pá 23.6.2006 16:42:07

Co se týče vláčky s nimi nemám bohužel zkušenost (ono to bude tou středočeskou specialitou - přívlač na téměř všech tůních s jeho výskytem zakázaná). Ale jednou jsem chtěl jeho úlovky eliminovat tak, že jsem nahodil cca 20 cm ploťku v domění, že tu už musí vzít jedině něco většího. Nemusí. Záběry přišly prakticky hned, ale až napotřetí se permanentního lovce konečně podařilo zaseknout - byl to sumeček kolem 30 (při tom posledním záběru již z rybky zbyl jen trup bez hlavy a ocasu, takže, jsa poněkud mrtvá, se už ani nehla, přesto sumík nedal pokoj, dokud na to "železo" nevlezl). Bral to velmi slušně, celou dobu jsem myslel, že jde o menšího candáta. Takže se k sumečkům dá říct, že jsou vždy při chuti, na revírech, kde se vyskytují, se mi nestalo, že by někdy nezabrali, čili lze hovořit o 100 % úspěšnosti. Stran vláčky snad jedině doporučit použít opravdu větší nástrahu, i když ani tehdy podle mě se nedá vyloučit, že zabere i truman.
Jinak kdo z těch, co projevili zájem, by si je opravdu rád zachytal (bojovník je to zdatný, jen kdyby aspoň o těch 20 čísel byl větší, pak by se možná dalo mluvit o adrenalinu) a chystá si udělat výýlet do Čech, klidně Vás na nějakou "přesumečkovanou" vodu vytáhnu. Jak jsem již naznačil, je to ryba jistoty, takže na těchto revírech za bezrybku nebudete. Je u nich sympatické, že taky berou spíš navečer a v noci, což se dobře doplňuje třeba s denním lovem perlínů, línů aj.

MrKos - Profil | Čt 22.6.2006 20:58:48

... taky bych chtěl jednou chytit takového sumečka... stačil by mi k radosti i jeden kousek... :-)

každopádně kdybych ho chytit nechtěl tak zkusím větší nástrahu... okyš ji někdy taky zobne a tloušť tuplem... a nebo změna místa...

Pyzda | Čt 22.6.2006 18:48:50

JH : použij woblera 20cm se sirénou. Tomu budou trumani salutovat a ostatní rybáři tě budou pouštět, jsa zblblý z chystaného bodového systému.

šeptal - Profil | Čt 22.6.2006 15:26:49

Endy: Až budeš naříkat, že tě poštípali komáři, aby ses nedočkal odopvědi, že můžeš být rád, že sis parádně zapíchal. :o)

Endy - Profil | Čt 22.6.2006 15:09:46

bud rad ze sis zachytal..co bych za trumany na jizni morave dal :)